Директор в МК подаде оставка след решение на ВКС за Ларгото

МК няма да получи исканата неустойка и ще плати разноски по делото

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютни онани-ти за наша сметка.

Абсолютни онани-ти за наша сметка.

Вероятно министъра няма отношение към пропуска, такива далавера стават на средно ниво... При заплата 1300 лева... Едни 40 бона кой ще ги изпусне?

За 700 бона и чакаш последния ден да пуснеш ИМ или Жалба до съда чрез поща? Абсолютно умишлено деяние... Но, това е държавната работа..... Така бе през социализма.

ЯВНА БЕСРАМНА ДАЛАВЕРА КЪДЕ СИ БОЙКО

Нали се сещате че само идиот може да пропусне такъв срок или "небрежно" взел пари под масата!

Аз мисля,че най-виновен е протиерът. Него направо да го съдят. Ало Банов, действай,че времето изтича. Ало Танев,Банев,Банов,много станахте скапа се Държавата а на Народа Му писна ! ББ - гаси Му тока на тоя. Крайно време е. Сипи Му, хайде. Обуй го. Не виш ли че е бос.

Ами подала,за да не литне "невинния" Банов.

Поредният бушон изгърмя по ''морални'' причини само и само да се спаси веригата до главния:((((((

"Ало Банов съм" ... стига сте ни правили на глупаци! От няколко години е този скандал ... Крайният резултат се знаеше от цяла България още в началото. Но, че секретарката ще забрави да пусне писмото е много обидно към българите

Сега г-жа Цветанова следва да заплати от джоба си съдебните такси. Няма да плащаме ние затова, че тя е взела някакви пари за да си трае и не обжалва в срок. А и няма да е зле да и се направи пълна проверка от НАП, защото става въпрос за много пари, които Министерство на културата, респективно държавата загубиха.

Голям смях, прозрачна далавера, ама цацаратурата спи зимен сън! Министърът следва веднага да си подава оставката и да бъде разследван в едно с упълномощените, за длъжностно престъпление и престъпление по служба. Ама няма кой... Мафията е превзела държавата, а на народа хич не му пука, че го крадат!

Цацата дори ги спрягат за щеф на антикорупционната комисия.

Каката е удобният бушон за аферата "Ало Банов съм...."

За добре свършена работа в дадено министерство отговаря министър, а за лошо свършена работа отговарят зам.-министри, директори на дирекции, експерти и т.н.

И сега какво се оказа??че ''лъжата'' била ИСТИНА колкото и манипулативни приказки да издума министъра дето като премиера все ''нищо незнаят'' и за това за нищо не носят отговорност:((((

аз ги пускам жалбите по факса! Пазя си един специално за целта. И за радост все още по съдилищата имат и факс. Само веднъж във ВАС ми го "загубиха", но ако не бяха деловодителките щяха да затрият делото ония в 5 членката

Да ама нали много са ''заети'' тия от м-вото че немогат да отскочат до съда, явно поради липса на служебен превоз и за това пратили деловодителката до пощаа да им пусне ''жалбата'':))))))

"Ало БАНОВ СЪМ" ти за какво си министър след като не отговаряш за нищо?

Това бяха инструкциите от по-горе.

ВСИЧКО е на гърба на данъкопатеца и отива в частни джобове по един отвратително нагъл начин! г-н Борисов какви ги говорите Вие ,а какво вършат Вашите кадри!?

Ама моля ви се. Разбира се, че ще до пуснат по пощата за някакви си 750 хиляди лева кой ще се разкарва до съда. То не е нарочно! Пощите са ни такива...

Това не освобождава Министърът от отговорност. Той отговаря за всичко,което става в повереното Му ведомство. За това е Министър. Ако не е организирал правилно нещата така,че да контролира и отговаря за ресора си,защо тогава е Министър. Много лесно иска да се измъкне. А не сме забравили и за "Ало Банев съм...." Май не е виновен само юрисконсулта, а? Вече никой не вярва на тези приказки за добирят Министър и лошите заместници и злодеите юрискносулти.

Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра...

Кажи, че е цитат на Радой Ралин.

Виж по-долу колко много думи с които се оправдава това че: Министъра не става защото:Не си е организирал работата като мениджър а той е такъв, като представител на държавата. Не знае какво правят другите органи ако приемем че той е главата.Когато възлага обществена поръчка и харчи пари знае как , а когато дойде дума за контрол как са изразходени не знае. Извод: Министрите касички на партията майка ли са? Калинки само за подписи ли са? А забравих и хора за подаване на оставки когато много се сговни работата!!!!!!!! Правнонормативна дейност и обществени поръчки" осъществява процесуалното представителство и правната защита на министъра и на министерството пред всички съдебни инстанции, планира, организира и координира всички дейности във връзка с подготовката и провеждането на съдебни и други правни процедури, дава правни становища по прилагането на законовите и подзаконовите нормативни актове, следи за изпращането в нормативно установените срокове на информацията, свързана с договорите, по които министерството е страна.

Лятото пръскаха срещу комари. Не е ли време сега да пръскат срещу калинки, че станаха много - направо напаст.

Обжалване по ПОЩАТА!?!? Сякаш двата субекта Министерство и Съд са на различни планети а не на 10 минути път пеша един от друг. Това си е чиста мафиотско-грабителска схема. От много години насам се знае, че правните отдели/юристконсулти работещи в държавни/областни/общински структури са де-факто пробити и работят изключително в интерес на частно-политик-мафиотски организации.

Що коментираш без да разбираш. Обжалване по пощата е позволено, допустимо и често практикувано. Въпрос е дали е спазен срокът за подаване на жалбата, нищо друго.

Това, че е позволено, допустимо и честа практика го знаят и пеленачетата. Въпроса е доколко е сигурно това обжалване по пощата. Ако този правен отдел беше на служба в частна компания/корпорация и подобно обжалване или по-скоро липса на обжалване се беше случило знаеш ли какво щеше да им се случи на правния отдел? - Щяха да им вземат всичко което имат и да работят цял живот за да изплащат щетите нанеси на компанията/корпорацията. И понеже се пишете на много разбиращ/а, считате ли че е необходимо да се направи обратна проверка от правния отдел дали обжалването по пощата е пристигнало и регистрирано в съда преди крайния срок, например 24 часа преди да изтече???

В правния отдел на частни фирми масово жалбите се подават чрез куриерски фирми, а не с лично ходене на юрисконсулта до съда. Като съда ти изисква разни документи-също се изпращат докувенттите по пощата, чрез куриер, а не чрез лична раходка до съда.

При обжалване по пощата-НЯМА ЗНАЧЕНИЕ кога жалбата ще пристигне в съда. Значение дали е спазен срока е пощенското клеймо.Пример-срок може да изтича днес, ако подам жалба по пощата днес, и тя пристигне след седмица-срокът е спазен. Въпреки,че в съда ще пристигне след срока, те ще гледат пощенското клеймо, печатът с датата на подаване в пощата. Друг евъпроса, ако подам жалбата по пощата след срока-тогава си пропуснал срока. вероятно е и такъв случая в МК€

Бих заложил по-скоро на некомпетентност.

Отговарям на "1" - Пощенското клеймо носещо датата е най-лесно манипулируемото клеймо, и ако наистина искаш един процес да пропадне по някакъв начин е да пуснеш подобно писмо в пощата. Дори използването на частни куриерски доставки не гарантира на 100% получаването на документа /в случая обжалването/ в съда с клеймо което е преди датата на изтичане на обжалването. Става дума за пари, които едни хорица трябва да платят на други и тези които трябва да ги платят ще направят всичко възможно обжалването да пропадне по някакъв случаен начин - например като на пощенското клеймо е изписана дата след крайния срок на обжалване - много лесно и елементарно е да се ноправи - просто плащаш на определените хора за услугата. Обжалване се регистрир

Обжалване се внася и регистрира в съда ин-персон, ако наистина желаеш то да се случи, останалите документи, които съда изисква в процеса ако искаш пращай си ги по пощата, ако искаш пращай ги и по водостачната тръба.

Така и не разбрах министъра за какво е отговорен. Като за всичко са виновни чиновниците той каква тежест носи? Не ги ли назначава той? Не си ли ги избира той? За тях какво вършат не отговаря ли той? Или му ги назначава КОЙ? При такава безотговорност какво да очакваме, не знам!?

Еми министъра се учи от началника си.

Министърът е лицето, което отговаря за всичко случващо се в министерството. Министърът е органът на власт, който има право и лично да се яви в съда, или да упълномощи юрисконсултите си. Упълномощовайки юрисконсулт не значи,че министърът не отговаря за защита пред съда. След този случай министърът не може да остане на този пост.

Абе майната им на тия 73 хилки. Въпроса е къде да изпратим "Ало Банов" за посланик !

Че и банки не останаха.

И какво! Излезе, че Йончева е била абсолютно права за далаверата "Ало, Банов!"!!! А той, като една истинска герберастка мишка, сега се покри и остави нЕква чиновничка да опере пешкира!!!

Точно тя да им е виновна не ми се вярва, но очевидно има нещо, което не е в ред при тях.

Би трябвало това лице от женски пол да го разследват и за възможно извъшено престъпление - т.е. умишлено да е забавила иска, така че да облагодетелства фирмата. Прокуратурата би трябвало да провери дали има такива обстоятелства - дали жената е била свързана с фирмата, дали е получи тя лично пари, коли, имоти, дали не са се обогатили нейни роднини. Дали Гешев ще го направи? Понеже става дума за едни дребни 800 хилки. Овцете пасат трева и гласуват, и най-важното, търпят ОПГ под формата на парламентарна група - колко да са 100-тина човека са - крадат от общите пари като за световно.

“Ало Банов съм”. Там са фактите и обстоятелствата. А вие продължавайте да търсите под вола теле за наивниците. Продължавайте да гласувате за ГЕРБ. Семействата им трябва да се хранят докато вие живуркате!!!

Изгоря един бушон, който след месец отдих ще видим на по-висока длъжност! По найІ-елементарния начин замазаха гафа и АЛО БАНОВ ще продължи да разхищава пари и разбира се съвсем безкористно.

Е да, пуснала молба за напускане, а 800 к лв?

Оствката на карикатурата банов не е оферта . Дисциплинарно уволнение , наказателно преследване и ефективна присъда . Знам.... няма как да стане с гаулайтера на мфията гешоооооф , дето днес пак ще го прегласуват . План Б .

Вместо да си търкаме пръстите, да ставаме и да ги измитаме, ако следващите не стават и на тях шут. Само така ще можем да ги накараме да работят за народа си.

Да !!!!

Чорлавия подаде ли оставка?

ГРАФиня Фандъчкина започва ремонти по РЕМОНТИРАНА ВЕЧЕ ЧАСТ от столичен булевард, чийто ремонт ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛ!!! Строим бързо, крадем висококачествено...

А министъра ?Нали той договаряше ? Или е бил подведен ? Фалшиви ли са записите или не са ? Или само телефона е стар ! Нищо не разбрахме.

Тц , нов бил и за времето на записа тоя модел не съществувал...демек носителя бил друг . На герберската прокуратура им трябваше по- скоро кой е направил записа , а не какво е съдържанието .

Престъпна безотговорност. . . няма контрол няма виновни

Т'ва няма ли да почнат да им се търси най-после съдебна отговорност? То било много лесно, само трябва да си подам оставка, след като си :свърша работата".

бушоните почнаха да горят. дайте следващия

akud

г-н Борисов еЙ тва са точно селските номера заради което губите население и млади гласове....

.ква прекрасна гледка на това хм.. “ларгото” циментобетон. навсякъде. типичен москвски пейзсж на развита соц. държава. как да съм носталгичен по родината? към бетон носталгия нямам

банов да дава оставка

ГЕРБ се превърна в мафия!

Лека поправка : АнтиБългардките изроди винаги са били част от шломската мафия . Догога ...ще ги търпим решаваме всички ние .. богоизбраните Българи .

Голяма работа, няма и милион. Ония на границата със златния гьол са прибрали над 7 млн лв, дето трябвало да ги вземе държавата....... оп, май ме опраскаха

"МК няма да получи неустойка от 753 хил. лв., а ще трябва да плати и над 73 хил. лв. разноски." Резултатът от "Ало, Банов съм"... ... Шайката да наплюе Елена Йончева!

Ларгото е христоматиен пример за кражба от обществена поръчка. Прави се уж търг, печели наша фирма с висока цена и нереално кратък срок. Естествено върши работата свръхнекачествено и не спазва никакви срокове. Журналисни раздухаха случая и министъра се видя принуден уж да иска неустойки, но направиха нужното за да загубят делото. Накрая цялата кражба приключва с една оставка на поредната калинка, която ще бъде трудоустроена в друга издънка на разплутата държавна администрация. Така става с верните на Боко и Пеевски гласоподаватели.

То си е традиция на калинките на герб - прецакват нещата, подават оставка, дреме им, че данъкоплатците плащаме, те нали са си взели рушвета...

Един бушон изгоря , Голяма работа ! Ще сложим друг и продължаваме напред ! Системата работи , ние крадем народа плаща , прокуратурата ни пази !