Коментари - Министър: Директивата за командировките засяга 14 000 души | Днес.dir.bg

Министър: Директивата за командировките засяга 14 000 души

По директивата за командироването в Европа работят около 14 000 българи, обяви външният министър Екатерина Захариева.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Директивата за командировките засяга 14 000 души | Днес.dir.bg

Коментари

Пак предадохте интересите на България и нейните граждани! От къде ще вземате пари за пенсии като обещавате увеличение?

Така, ами. Само 14000 и на всичкото отгоре теб и шефа - не. Затова - през оная ти работа.

мяма ли да спрат да назначават малоумни хора на държавна заплата???

Госпожага беше шеф на кабинета на Роско и той всеки ден ни изненадваше с по някой гаф. Нейният принос в тези гафове е безценен и незаменим

КАЛИНКА !!!

леле...мноУ яка таА, брях... винету беше забрал една бабишкера от някъв път навремето и я напраИ министър на Здравето, таА къде ли я е забрал? а и онаА дуругата, детУ и тя е министър.... на терориз ЪмЪ, изобщо мноУ пътува винетъ... кви ги събита под път и над путь...

И аз съм дал нещо на утайките

Ба много щедра тая бе, само 14 000. Тия 14 хиляди като се върнат със сопите, къде ще се скрийш, ма?

най-голямото умение е много да говори без да казва нищо. Ако някой мисли, че от нея ще научи за какво са се договорили с французина, много се лъже. То нищо не разбира, горкото.

тази си е заспала по принцип, сега се мъчат да я събудят дружно, сигурно перхидрола ще я изгори като се събуди, а очилцата й на тъпа даскалка от началното очилище ще й паднат. и има обечки като на зубърка във 2ри клас.

И на мен ми се спи понякога, но тази е заспала дори като ходи и като зяпа

Каква ОМНА и КРАСИФА мутра.

от тази повлекана и чеп за зеле не става, камо ли външен министър, а основното и качество е че много слушка, мишка.

Тази ли върти хубави свирки в Партията на Тиквата.

хора пишете защото "тролчетата-професионалисти" ще цъфнат скоро ваканцията свършва

Каквито са коментиращите, такава е и тази статия- малоумна провокация на активно слюнкоотделяне. Тенденциозен преразказ с много пропуски, без да се разясни за кои работници се отнася директивата.

как за кои, за държавните служители, кой друг според тебе ще го командироват на държавна издръжка в чужбина....на 14 000 държавни мекерета ние им плащаме от данъците си европейски заплати

Всички чужди фирми в Бг и бг фирми, които са успели случайно да се закачат за някоя поръчка навън пращат така работници в Европа- да свършат определена работа. И овцата лъже, че международните шофьори не влизат в това число. Загубата наистина ще е голяма. Защото стават неконкурентноспособни.

Тази жена първо да се научи да не се облича ,като руска колхозничка и тогава да се прави на външен министър.

бая натрупани кила и шарения

специалистката по командировките

Универсалната министерка на гербавите. Бивша правосъдна, зам.иконочическа, сега външна .. с измисленото си образование от ПУ. .. Македонската лингвистка.. Божее какви идиоти ни управляват.. В замяна ще получим още един гол.. с членството в еврозоната. Няма такива гьонсурати!

Принципа на подбор е "нашите хора" Може да са тъпи, некадърни, ама без работа не остават. Въртят ги от тук , от там и вечно са на доходен пост.

ми борисов да им плаща от личните си банкови сметки (дето пак от наш'те данъци и от еврофондовете е "спечелил" ) , докога ще ги храниме тия , дето ги намира по шосетата и кръстовищата

Според мен първият критерий е да е по-тъп от шефа, за да не осъзнава, че е бушон и да е болезнено амбициозен, но без покритие. И задължително - гьонсурат, ама то може би върви с простотията.

какво разбира тоя гищер от каквото и да е!?

ама джофро, оказала се не знам как вече 10 години директорка на всевъзможни министерства по върховете на властта..., ти нормална ли си ма, не разбра ли к'во ви каза Макарона - ще видиш и ти и оня, дет те е назначил от банкя, шенген и еврозоната като развиете икономика и изравните доходите в българия с тези в европа....., ама за това да го направите нямате акъл, нищо че сте се вкопчили в тая власт като обезумели алчници...каза ви го французина просто и в прав текст и други хора ви го преведоха на български (въпреки че изхрачихте четвърт милион от нашите данъци в парламента за КУРсОВЕ по езици, тъпанари тъпи) ,ама вие малоумни некадърници пак не го разбрахте...

Тази не знае английски и има нужда от преводач, но ни е външен министър! Калинчице, калинчице! Жалко за БГ щом тази ни е външен министър и вицепремиер. За съжаление Калинката никога няма искрено да се учуди като един нейн колега от близктото минало който възкликна " Егати държавата щом аз съм и вицепремиер"

По-добре ПУ,от ПУЦ,който също ни дари с изритан отвсякъде министър

Никаква евро-зона. Лева да се върже към златото. Еврото се контролира за изгодата на Германия и Франция.

Нашите гламари само повтарят в несвяст-еврогейство,НАТО,Шенген през крив макарон,след като самите европедали разбраха,че трябва да се променят

На тази и вярваше Роско и на няколко пъти го направи за посмешище пред цяла България- като се започне от скалистите планини и се стигне до яйцета на папата. Нали му беше шеф на КАБИНЕТО. Калинка та дрънка!

Аман от перачки и гладачки на високи постове.

палава пазарджиклиика с очила но благодарение на "чара" си стана министър както червената кукувица кунева

Пак като по онова време на комунистите, с директиви и тем подобни идиотщини ще ни гъбаркат!

Искат да разгонят фамилията на българските работници.

симо

Готино управление си имаме...Какво са 14 000 за нашите,,добри,,отношения с францата.Малко по-рано си дръпнаха закона за ,,финансиране на съдебната система,,щото се обади шуряка на баджанака и каза, че ,,това вреди на българо / американските отношения,,...Така де,имаме си независимост и суверенитет и,,сами,,си вземаме решенията/подсказани от който трябва/....

симо

послеслов от Захариева---....и мани ги тия ,те не са българи.

офсата си е офса дори и с очила и дори да ме триете няма да промените факта

Не обиждай овцете! Те дават вълна, дават мляко, месо ... Това очилатото от снимката е паразит!

Паразит и смуче яко,но не мляко

кокошка!

статистика по браншове и по държави на работещите българи не прави никой. Защо тя да я прави като бързо и уверено може да тросне една поредна своя глупост.

а засяга 14 000 души и това е постижение!

Що нашият бивш президент Роско плевнята не сподели тук своя огромен положителен опит как се открива българска строителна фирма в Германия с български работници и как се преодоляват трудности ( нямал е адрес, спал в колата), как се преодолява конкуренция и КАК СЕ ЗАБОГАТЯВА ТОЛКОВА?

плявналиев забогатял my ass

Командированите в чужбина получават ЗАПЛАТИ В БЪЛГАРИЯ и командировъчни навън, з а които не плащат нищо - чисти парички. Така ЖИВЕЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ДИПЛОМАТИ ВЪВ фРАНЦИЯ И ПО СВЕТА. Какво ще кажете за тях?

Ам тази новина ни я предават сякаш е станала от днес за утре. В ЕС и а регламенти в които се казва кога и как ще дойдат директивите. Когато срока за регламента изтече директивата влиза незабавно. Директивата е за всички държави когато гледайте кой и кога е гласувал за нея. ТОЧКА.

Абе кажи нещо конкретно, а не какво е директива и нужна ли е на някого, освен да ни скубят оше повече. Кажи кога ще всвърши старата, кога ще влезе новата, , как ще стане и с колко ще стане. Най-мразим такива писания.

Напиши "Директива ЕС" или "Регламент ЕС" и чети колкото си искаш всичко е обяснено просто.

Ех, ако са толкова малко, дайте да ги застреляме, да не се мъчат!

Добре значи след време и ние можем да измислим нещо което да засегне 14 000 французи така го разбирам аз

Тази е същата подлога като КуКунева-Пръмова, подрежда се на опашка за сладка службичка в Брюксел!

Най-простото е минималната работна заплата у нас, да е равна на тази във Франция - никой няма да ходи да се блъска на 2000км. далеч от родината си.....ама Макрон нищо не спомена по този въпрос!

Трябва регламент и после директива затова. Внеси Директива в ЕС намери кой да я гласува превърни я в регламент и готово. Ако имаш успех с управлението на етажната собственост и тука ще имаш успех уверявам те.

На командировачните не се начисляват данъци и осигуровки. Те нямат връзка със заплатата. От това печелят фирмите. Макарона си изчиства конкуренцията.Няколко пъти е убиван българския автотранспорт. Каквото и да пишете Франция за кой ли път се отнася към България като колония. А не е ли? Колония на половината свят благодарение на мижитурките които избирате или по-точно сте заставени да избирате.

Като си изчислява конкуренцията, да си взима всички неконкурентно спуснати френски фирми в България, заедно с всичките френски управници, да си прибира всичко, да си въведе франка и да излиза от ЕС!

софииска вода е френскa за век и веков

Тя като министър ще направи ли нещо да защити българските работници или само ще констатира ? Или направо ще вземе страната на чуждата държава ?

Стига сте писали глупости,изобщо не му е тази целта на посещението.Хайде сетете се каква е!!!

Да се запознае с обединителят на Европа - Боко?

Чудно ми е как се изкарва, че да се плаща повече на нашите хора и нещо лошо.Нали към това се стремим, да имаме по-високи доходи и да догонваме запада.Запазете спокойствие и ще ви бъдат осигурени по-високите възнаграждения.Не е в интерес на работодателите, ще им намалеят печалбите, ни нима искате винаги да сте най-бедните.Не ги слушайте, щели да уволнят хората, хайде да видим.Просто нещата ще си дойдат на правилните места.Иначе трябва да сме много наивни, че на запад ще искат да станат като нашите доходи, а не обратното.Как не можа Макрон да се застъпи и за други сектори.Жалко!А за по-младите искам да кажа, че още в началото на 90-те в Германия нашите стр.фирми трябваше да плащат точно определен минимум/не по-малко от 2000, респ.3000 марки/ заплата за стр. работник, стр.инженер.

Ти четеш ли какви глупости пишеш герберски плесенясал мозък. Няма работодателите да си намалят печалбити, а ще ги избият от шофьорите. Ще има масови уволнения.

.... те са друга писта и нямат нищо общо с темата.

Българските фирми работят само като подизпълнители втора/трета ръка.... В момента на един български работник му се плаща 1200-1400 евро чисто, осигуровки, плаща му се квартира, печалба на работодателя му = около 2000 евро мисля тотал. Ако българския работодател иска да запази работата си има три възможности: ще намали и декларира българските работници на МРЗ във Франция - 1150 евро / ще ги накара да си плащат квартирите / ще се опита да си вдигне цените на работа. Работниците ще получават по малко, ама ще трупат за пенсия във Франция.

Да не би да са ги командировали за 20-30 години та да се вълнуват за пенсия от Франция???Май много народ все пропуска това ''командировани'' и властващите лъжат на поразия за да е непознаването на нещата от хората до край...

14000 са засегнатите, а неофициално със сигурност са 3 пъти повече....

Коментари - Министър: Директивата за командировките засяга 14 000 души | Днес.dir.bg

Министър: Директивата за командировките засяга 14 000 души

По директивата за командироването в Европа работят около 14 000 българи, обяви външният министър Екатерина Захариева.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Директивата за командировките засяга 14 000 души | Днес.dir.bg

Коментари

Пак предадохте интересите на България и нейните граждани! От къде ще вземате пари за пенсии като обещавате увеличение?

Така, ами. Само 14000 и на всичкото отгоре теб и шефа - не. Затова - през оная ти работа.

мяма ли да спрат да назначават малоумни хора на държавна заплата???

Госпожага беше шеф на кабинета на Роско и той всеки ден ни изненадваше с по някой гаф. Нейният принос в тези гафове е безценен и незаменим

КАЛИНКА !!!

леле...мноУ яка таА, брях... винету беше забрал една бабишкера от някъв път навремето и я напраИ министър на Здравето, таА къде ли я е забрал? а и онаА дуругата, детУ и тя е министър.... на терориз ЪмЪ, изобщо мноУ пътува винетъ... кви ги събита под път и над путь...

И аз съм дал нещо на утайките

Ба много щедра тая бе, само 14 000. Тия 14 хиляди като се върнат със сопите, къде ще се скрийш, ма?

най-голямото умение е много да говори без да казва нищо. Ако някой мисли, че от нея ще научи за какво са се договорили с французина, много се лъже. То нищо не разбира, горкото.

тази си е заспала по принцип, сега се мъчат да я събудят дружно, сигурно перхидрола ще я изгори като се събуди, а очилцата й на тъпа даскалка от началното очилище ще й паднат. и има обечки като на зубърка във 2ри клас.

И на мен ми се спи понякога, но тази е заспала дори като ходи и като зяпа

Каква ОМНА и КРАСИФА мутра.

от тази повлекана и чеп за зеле не става, камо ли външен министър, а основното и качество е че много слушка, мишка.

Тази ли върти хубави свирки в Партията на Тиквата.

хора пишете защото "тролчетата-професионалисти" ще цъфнат скоро ваканцията свършва

Каквито са коментиращите, такава е и тази статия- малоумна провокация на активно слюнкоотделяне. Тенденциозен преразказ с много пропуски, без да се разясни за кои работници се отнася директивата.

как за кои, за държавните служители, кой друг според тебе ще го командироват на държавна издръжка в чужбина....на 14 000 държавни мекерета ние им плащаме от данъците си европейски заплати

Всички чужди фирми в Бг и бг фирми, които са успели случайно да се закачат за някоя поръчка навън пращат така работници в Европа- да свършат определена работа. И овцата лъже, че международните шофьори не влизат в това число. Загубата наистина ще е голяма. Защото стават неконкурентноспособни.

Тази жена първо да се научи да не се облича ,като руска колхозничка и тогава да се прави на външен министър.

бая натрупани кила и шарения

специалистката по командировките

Универсалната министерка на гербавите. Бивша правосъдна, зам.иконочическа, сега външна .. с измисленото си образование от ПУ. .. Македонската лингвистка.. Божее какви идиоти ни управляват.. В замяна ще получим още един гол.. с членството в еврозоната. Няма такива гьонсурати!

Принципа на подбор е "нашите хора" Може да са тъпи, некадърни, ама без работа не остават. Въртят ги от тук , от там и вечно са на доходен пост.

ми борисов да им плаща от личните си банкови сметки (дето пак от наш'те данъци и от еврофондовете е "спечелил" ) , докога ще ги храниме тия , дето ги намира по шосетата и кръстовищата

Според мен първият критерий е да е по-тъп от шефа, за да не осъзнава, че е бушон и да е болезнено амбициозен, но без покритие. И задължително - гьонсурат, ама то може би върви с простотията.

какво разбира тоя гищер от каквото и да е!?

ама джофро, оказала се не знам как вече 10 години директорка на всевъзможни министерства по върховете на властта..., ти нормална ли си ма, не разбра ли к'во ви каза Макарона - ще видиш и ти и оня, дет те е назначил от банкя, шенген и еврозоната като развиете икономика и изравните доходите в българия с тези в европа....., ама за това да го направите нямате акъл, нищо че сте се вкопчили в тая власт като обезумели алчници...каза ви го французина просто и в прав текст и други хора ви го преведоха на български (въпреки че изхрачихте четвърт милион от нашите данъци в парламента за КУРсОВЕ по езици, тъпанари тъпи) ,ама вие малоумни некадърници пак не го разбрахте...

Тази не знае английски и има нужда от преводач, но ни е външен министър! Калинчице, калинчице! Жалко за БГ щом тази ни е външен министър и вицепремиер. За съжаление Калинката никога няма искрено да се учуди като един нейн колега от близктото минало който възкликна " Егати държавата щом аз съм и вицепремиер"

По-добре ПУ,от ПУЦ,който също ни дари с изритан отвсякъде министър

Никаква евро-зона. Лева да се върже към златото. Еврото се контролира за изгодата на Германия и Франция.

Нашите гламари само повтарят в несвяст-еврогейство,НАТО,Шенген през крив макарон,след като самите европедали разбраха,че трябва да се променят

На тази и вярваше Роско и на няколко пъти го направи за посмешище пред цяла България- като се започне от скалистите планини и се стигне до яйцета на папата. Нали му беше шеф на КАБИНЕТО. Калинка та дрънка!

Аман от перачки и гладачки на високи постове.

палава пазарджиклиика с очила но благодарение на "чара" си стана министър както червената кукувица кунева

Пак като по онова време на комунистите, с директиви и тем подобни идиотщини ще ни гъбаркат!

Искат да разгонят фамилията на българските работници.

симо

Готино управление си имаме...Какво са 14 000 за нашите,,добри,,отношения с францата.Малко по-рано си дръпнаха закона за ,,финансиране на съдебната система,,щото се обади шуряка на баджанака и каза, че ,,това вреди на българо / американските отношения,,...Така де,имаме си независимост и суверенитет и,,сами,,си вземаме решенията/подсказани от който трябва/....

симо

послеслов от Захариева---....и мани ги тия ,те не са българи.

офсата си е офса дори и с очила и дори да ме триете няма да промените факта

Не обиждай овцете! Те дават вълна, дават мляко, месо ... Това очилатото от снимката е паразит!

Паразит и смуче яко,но не мляко

кокошка!

статистика по браншове и по държави на работещите българи не прави никой. Защо тя да я прави като бързо и уверено може да тросне една поредна своя глупост.

а засяга 14 000 души и това е постижение!

Що нашият бивш президент Роско плевнята не сподели тук своя огромен положителен опит как се открива българска строителна фирма в Германия с български работници и как се преодоляват трудности ( нямал е адрес, спал в колата), как се преодолява конкуренция и КАК СЕ ЗАБОГАТЯВА ТОЛКОВА?

плявналиев забогатял my ass

Командированите в чужбина получават ЗАПЛАТИ В БЪЛГАРИЯ и командировъчни навън, з а които не плащат нищо - чисти парички. Така ЖИВЕЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ДИПЛОМАТИ ВЪВ фРАНЦИЯ И ПО СВЕТА. Какво ще кажете за тях?

Ам тази новина ни я предават сякаш е станала от днес за утре. В ЕС и а регламенти в които се казва кога и как ще дойдат директивите. Когато срока за регламента изтече директивата влиза незабавно. Директивата е за всички държави когато гледайте кой и кога е гласувал за нея. ТОЧКА.

Абе кажи нещо конкретно, а не какво е директива и нужна ли е на някого, освен да ни скубят оше повече. Кажи кога ще всвърши старата, кога ще влезе новата, , как ще стане и с колко ще стане. Най-мразим такива писания.

Напиши "Директива ЕС" или "Регламент ЕС" и чети колкото си искаш всичко е обяснено просто.

Ех, ако са толкова малко, дайте да ги застреляме, да не се мъчат!

Добре значи след време и ние можем да измислим нещо което да засегне 14 000 французи така го разбирам аз

Тази е същата подлога като КуКунева-Пръмова, подрежда се на опашка за сладка службичка в Брюксел!

Най-простото е минималната работна заплата у нас, да е равна на тази във Франция - никой няма да ходи да се блъска на 2000км. далеч от родината си.....ама Макрон нищо не спомена по този въпрос!

Трябва регламент и после директива затова. Внеси Директива в ЕС намери кой да я гласува превърни я в регламент и готово. Ако имаш успех с управлението на етажната собственост и тука ще имаш успех уверявам те.

На командировачните не се начисляват данъци и осигуровки. Те нямат връзка със заплатата. От това печелят фирмите. Макарона си изчиства конкуренцията.Няколко пъти е убиван българския автотранспорт. Каквото и да пишете Франция за кой ли път се отнася към България като колония. А не е ли? Колония на половината свят благодарение на мижитурките които избирате или по-точно сте заставени да избирате.

Като си изчислява конкуренцията, да си взима всички неконкурентно спуснати френски фирми в България, заедно с всичките френски управници, да си прибира всичко, да си въведе франка и да излиза от ЕС!

софииска вода е френскa за век и веков

Тя като министър ще направи ли нещо да защити българските работници или само ще констатира ? Или направо ще вземе страната на чуждата държава ?

Стига сте писали глупости,изобщо не му е тази целта на посещението.Хайде сетете се каква е!!!

Да се запознае с обединителят на Европа - Боко?

Чудно ми е как се изкарва, че да се плаща повече на нашите хора и нещо лошо.Нали към това се стремим, да имаме по-високи доходи и да догонваме запада.Запазете спокойствие и ще ви бъдат осигурени по-високите възнаграждения.Не е в интерес на работодателите, ще им намалеят печалбите, ни нима искате винаги да сте най-бедните.Не ги слушайте, щели да уволнят хората, хайде да видим.Просто нещата ще си дойдат на правилните места.Иначе трябва да сме много наивни, че на запад ще искат да станат като нашите доходи, а не обратното.Как не можа Макрон да се застъпи и за други сектори.Жалко!А за по-младите искам да кажа, че още в началото на 90-те в Германия нашите стр.фирми трябваше да плащат точно определен минимум/не по-малко от 2000, респ.3000 марки/ заплата за стр. работник, стр.инженер.

Ти четеш ли какви глупости пишеш герберски плесенясал мозък. Няма работодателите да си намалят печалбити, а ще ги избият от шофьорите. Ще има масови уволнения.

.... те са друга писта и нямат нищо общо с темата.

Българските фирми работят само като подизпълнители втора/трета ръка.... В момента на един български работник му се плаща 1200-1400 евро чисто, осигуровки, плаща му се квартира, печалба на работодателя му = около 2000 евро мисля тотал. Ако българския работодател иска да запази работата си има три възможности: ще намали и декларира българските работници на МРЗ във Франция - 1150 евро / ще ги накара да си плащат квартирите / ще се опита да си вдигне цените на работа. Работниците ще получават по малко, ама ще трупат за пенсия във Франция.

Да не би да са ги командировали за 20-30 години та да се вълнуват за пенсия от Франция???Май много народ все пропуска това ''командировани'' и властващите лъжат на поразия за да е непознаването на нещата от хората до край...

14000 са засегнатите, а неофициално със сигурност са 3 пъти повече....