Дипломатическият клуб не е бил забранен за приватизация

Обособените части на "АДИС" ЕООД не са в забранителния списък за приватизация, се посочва в съобщение на Агенцията за приватизация.

Обратно в новината

Коментари - Дипломатическият клуб не е бил забранен за приватизация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този нещастен човечец е с болен мозък, спомнете си като беше шеф на комисията по досиетата, направо се бе запенил от безмислени приказки,само и само да бъде под прожекторите,унищожи доста документи и се настървяваше за реваншизъм....изобщо е за връзване

Царските конюшни, Дипломатическия клуб, Базата на ЦСКА в Борисовата.. всичко каквото е останалото милиционерите от партията на еднокнижния генерал го обраха като за последно. Министъра на спорта Кралев за 900 хил лв ликвидира един от най-сериозните футболни клубове в България, нищо,че абсолютно безрезултатно похарчи стотици милиони за олимпийска подготовка. Подобни алчни животни се готвят да управляват от наше име още дълго, дълго време, ако някой не направи нещо за да ги спре.

Ако приватизаторите са подставени лица на Боко, Цецо, Пеевски или Доган - може! Казах!

Ако нещо е забранено, но много ти се иска - МОЖЕ

Аргументът на агенцията е несъстоятелен, защото няма как да се забранят за приватизация 1000 обособени обекта. Делът на държавата в АДИС е два пъти по 50%. Лукарски мълчи за много брутални кражби. Без политическа протекция и корупция картелът в цената на горивата нямаше да го има. Създава се впечатление, че Лукойл управлява правителството, парламента и политически назначената КЗК и затова надценката на бензиноколонките у нас е 6 пъти по-голяма, отколкото в богата Европа. Затова покупателната сила на българите намалява спрямо останалите народи в ЕС: по-долу сравнение. Лукойл изнася на едро горивата в чужбина на по-висока цена, отколкото тази в България. Всяка година картелът на пазара на горива, организиран от руския Лукойл, иззема (краде) от българите допълнително милиарди. Лукарски допринася за това, българската икономика да е най-неконкурентоспособна и корумпирана. Не предлага на МС създаване на държавни данъчни складове за гориво или споразумение за ползване на такива със съседните ни държави, за да улесни вноса и да бори монополите и корупцията. Дори опозицията подкрепи неговия кандидат за нов комисар в КЗК. А Горанов крие кой е собственик на данъчните складове. Не забравяйте, че Лукойл, като олигархична компания, защитава интересите на Русия. Когато олигархията и политиците влязат в съюз да крадат народа, покупателната му сила спада. Ето резултатът от досегашното им управление - 4/5 от пазара на горива у нас е дизел - според Евростат appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=lclcilev&lang=en и https://www.energy.eu/fuelprices/ със средното възнаграждение в Румъния може да се купи 1,22 пъти повече количество дизел, отколкото в България, а в Унгария 1,76 пъти повече. Ето цялото сравнение: Romania 1,22 Hungary 1,76 Latvia 1,85 Lithuania 1,94 Croatia 2,19 Poland 2,27 Czech Republic 2,32 Slovakia 2,37 Estonia 2,43 Malta 2,69 Portugal 2,71 Greece 3,28 Cyprus 3,41 Slovenia 3,51 United Kingdom 4,77 Spain 5,05 Italy 5,29 Ireland 6,32 Finland 6,86 Netherlands 7,00 Sweden 7,21 Germany 7,33 France 7,78 Belgium 8,10 Austria 8,21 Denmark 8,22 Luxembourg 9,73 Цената в България без акциз и ДДС е над средната. Това е абсурдно, защото в нея е включен и разходът за труд, а именно в България той е в пъти по-ниско заплатен, отколкото в останалите членки на ЕС. Цената на земята у нас е най-ниска, а тя е включена в инвестицията в търговията на дребно. Абсурдно е и защото корпоративният данък в България е много по-нисък от средноевропейския. Ако акцизът беше по-голям, това щеше да доведе и до по-високи пенсии и заплати в бюджетната сфера. Сега надвзетата от българите разлика се изнася в чужбина, главно в посока руската олигархия 1,5 млрд.лв. всяка година. Това нямаше да се случи, ако българското правителство не поддържаше умишлено най-ниския акциз на горивата в Европа! Това се нарича "завзета държава" - гранд корупция!

Та на туй някой му вика демкрация. Демократичко всеки да изказва мението си, коренно различно от предходнот, а тези дето си гепят, е това е везе свободна инициатива. Що викаме в хор, щото само някои могат да гепят, пардон имат инвестиционно мислене, а ние, ние продължаваме от 25 години да гледаме демокрацията.

"АПСК посочва, че агенцията не подлежи на контрол от страна на Министерски съвет и Министерство на икономиката". От друга страна всичко подлежи на приватизация, т.е трябва да се внесе в нейните списъци. Оттам насетне правят какво си искат. НС може да я контролира, ама познай колко... Идеална система за грабеж !

да си и тъпанар като Мето

Дааа , пък после след 9_ септ. 1944 г. защо отнели имуществото на забогателите , ами защото е правилно , какво друго да направят , да им дадът още ли?

И тогава е било страшно - бедност, туберколоза, черна борса, социално неравенство. Сит народ грабва ли пушка ?

Принципал на Министерство на външните работи. Министър - Д. Митов. Виден член на ДСБ. Заместник на Радан Кънев. Продажба на активи на министерството - за да има делавера, не за благото на НАРОДА. Областен управител на Софийска област - отново ДСБ. Отново бесен опит за делавера - на пъпа на София. Отново номенклатура на Радан Кънев. А кой е Радан Кънев ? Еее, питайте Иван Костов ! После се сетете за всички приватизационни делавери от неговото време - Нефтохим, Авиокомпания Балкан, стотици други.

кой не знае чифутът Кордоба кой нее слушал за него?

- Докторе, на какво се дължи това, че едно чувам, а друго виждам? - пита стар пациент. - Сбъркали сте адреса. Аз не лекувам от социализъм.

Корупция и простотия. Социализмът си отиде преди четвърт век. Сега е демокрация.

Абе Кирилов, а стига вече 25г минаха и още социализЪм сънувате. . . . .на калпав вълната му прече. Кой в момета е на власт - ами от баш - демократ нагоре. И Иван Костов беше, Царя, Коалиции - двойна тройна, сега е бате Бойко с Реформатори, с Демократи и с Патриоти, бай Тошо ли станал и го е продал, а и ти казват - "всичко е по закона" . . . . .В България в момента властва "частната собственост върху средствата за производство" (това е по социалистическо определение) и туй сега се нарича ДЕМОКРАЦИЯ . . . . .

Колкото онова беше социализъм толкова е сега и това демокрация!

Какво се възмущавате, бе, хора? Това е Агенцията за Приватизация! Същата с предприятията по 1 долар, с РМД-тата, с Нефтохима на цената на 1/5 от МОЛ в София! Всичко е точно! Единственото, на което тези от АП всеки ден се чудят е "АМА ЗАЩО ОЩЕ НЕ НИ БИЯТ?!"

Германската агенция за приватизация на активите на Източна германия отдавна я закриха след като извърши приватизация на имущество три пъти по-голямо от активите на тогавашната българска икономика. Аз само се питам у нас какъв го крепи тази агенция за приватизация.

крепи на Мую кую

По същия начин , ще ГЕПЯТ и конюшните. ЗАБРАВЕТЕ ГИ. Пиги се цепи по медиите само за парлама

До кога обществеността ще получава диаметрално противоположни мнения за всякакви въпроси???????? Освен типичните "недоразумения" по повод изказвания на държавни мъже (и жени) особено пред чуждестранни медии обикновено в чужбина, Няма теми, случаи и тълкования съществени за обществото, които да не са компрометирани от разнопосочни взаимно конфронтиращи се "законови" постулати!!!!!!!

"Самата процедура не е незаконна. Може да е срамна и да е законна." Тази "крилата мисъл" на вицепремиерката Бъчварова, ако и казана по друг повод, много добре пасва и на тази "приватизация на дипломатическия клуб"! То всичкото ни "демократично управление" през последните 26 г. се води именно от тази максима - "Може да е срамно, но сме си го направили законно"!

Както се казва, цялото ни законодателство бъка от "срамни" закони, сътворени от "срамни" политически въшки.

И Хелър в "Параграф 22" нямаше как да го формулира по-витиевато от нашенските "законотворци" - "Законно, но срамно" или ""Срамно, ама законно";))

какво показа разследването на тези 21 годишни младежи за тия 8 милиона от къде са и кой им е попечителя, че то си е очевадно...

Нима не могат всички недвижими имоти на дадено дружество да станат обособени части. Има начин. Продават се обособените части - не било забранено за дружество в забранителен списък. Накрая няма ли да остане само търговско дружество, но без имоти?

Е точно така.Това е била , както и в момента практиката за източване на държавните дружество.

Агенцията за приватизация опроверга мнението на депутата Методи Андреев, че е подвластна на правителството Напротив, това , което прочетох в статията разбрах точно обратното.