Дипломат №1 на САЩ у нас: Имаме различна дефиниция за безплатно ползване на военни бази

През последните 25 години САЩ са инвестирали над 300 млн. долара, заяви Джъстин Фридман

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И за коя армия говори?

И къде са инвестирани тия 300млн. че не се усетиха? Е верно оправиха един път до Безмер, удължиха малко пистата( за да могат да им кацат тежките самолети) построиха неколко бараки за тех си в Ново село. Това надали прави и 30 млн. Обучили 5000 души, по- скоро им промили мозъците към русофобия, а защо не инвестират в обучение на пилотите ни. А бе Америка ни клати както Турция не ние клатила!

Каквито и да са дефинициите, американците ни съдраха кожата, за 8 самолета, след 4-5 г. Което на практика означава, "трай коньо за зелена трева". Няма да имаме авиация цели 4-5 години, ако не броим съветските Миг 29 . Шведите доставяха почти веднага Грипена, който е и по-добър в много отношения, осигуряваше ни по-голяма независимост, офсет и най-важното Европейска съвместимост. Утре Е.С., ще има собствена армия. А ние ще бъдем васално подчинени на САЩ. Ако някой се бие, за нас, това биха били Унгария, Австрия, Полша, Чехия, Словакия и Румъния.

Приятелю, грешиш! За свободата и независимостта на България освен патриотично настроените българи се е била само руската армия! Ако някоя страна ни защити в случай на смъртна заплаха за Родината ни това ще е Русия, независимо, че сега сме в НАТО и са ни отредили територията, като плацдарм за нападение на братска Русия! От нея ние сме получикли свободата си почти даром и това е причината да не я ценимдостатъчно и толкова бързо да сме готови да сменим големия си "брат". Предполагам че веднага дежурните платени русофоби ще изкрякат, че Русия ни е освободила защото се е стремила към превземане на проливите. Това разбира се е долна инсинуация, защото никоя държава окупирала дадена територия не създава армия на местното население ( в случая Русия създава Българската армия, въоръжава я и я обучава!) Другия факт е, че Русия изобщо не е била готова за война в онзи момент! Няколко месеца след обявяване на войната руската армия е разположена отвъд р. Дунав и не смее да дебаркира защото не е готова за война! За разлика от нея турската армия е въоръжена до зъби с най-модерните оръжия тогава от нашите сегашни "съюзници". А глупостите, че сме могли сами да се освободим сами не ми се ще да коментирам, а само ще посоча един единствен факт: Само в една от битките за превземане на Плевен загиват в един единствен де 10 000 руски войници и 3000 румънци! По мощ турската империя е била силна както сега е силна САЩ и да воюваш срещу нея с цивилно население (въстание) е било безумие! Нашите неблагодарни еничарски медии оплюха руския патриарх, който пристигна на тържествата за 140 годишнината от Освобождението съвсем незаслужено, а той каза, че руския народ е изпратил своята армия да освободи българския народ който е дал азбуката и религията на Русия!

Руската армия, тоест Московската от 15 век никой не е освободила! Москва е възползвала привелегията дадена й от Монголския хан да събира пари от славянските княжества, за да натрупа пари и влияние, с което след отслабването на Златната орда, започва да анексира нови територии и така до наши дни: Нов город, Татарстан, Сибир, Кавказ, Украйна, Грузия, Централна Азия, Армения, Прибалтика, Полша, Финландия, Бесарабия.

Да така е Руският Патриарх каза, точно това и не прави чест на медиите в Б-я, че не акцентираха върху това а направиха едва ли не скандал, заради покровителствения тон на Патриарха. Ние нямаме право да сме некоректни, спрямо Р.Ф., чисто човешки и исторически. Русия е резултат на нашата средновековна цивилизация и да искаме не можем да се отречем, от нея, както и те, от нас. По отношение на Крим, за което е най-много критикувана, те просто нямат друг вариант. Със съвременните оръжия, времето, за реакция е снижено, до минимум. Американска база в Крим е все едно Руска база във Флорида.

Волене Волене ти създаде Атака ти я закри !

Нагъл кравар

МАХАЙТЕ СЕ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ ,ВАШТА МАМИЦА МИЛИТАРИСТИЧНА!

Дипломатчето да сметне за 25г само 300млн.долара Инвестиции . Та толкова дават за Индианските резервати за 1г. Сега да сметне за гол Ф16- 2000млн.$, колко години трябва да се разсрочи плащането при същата пропорция като 25г инвестиции 300млн.$ Отговор: около 166г . После Геният математик да добави още по х10 пъти за оборудване , подръжка на Фхх Гениялно отидоха 1660г. Дефиницията е за вложен 1$ , печалба 1000$

Забравяме колко поръчки взеха военните ни заводи заради американците! ВМЗ тата ни направиха милиарди тези години, което отдавна не се бе случвало и бяха фалирали

За тия дето правят незаконно калашници ли говориш? Калашниците са Руски, а не Американски и заводите също!!!

Някой може ли даде инфо какъв е този самолет от снимката?

Не съм сигурен су 25

Американците нищо не правят ако нямат изгода,а българите правят всичко ако им наредят.

Отбраната не струва пари?! НАТО ни пази от мераците на кремълския педераст за се сесере 2

Специално за авиобаза Безмер си е имаше много преди да сме си мислили, че ще влезем в НАТО. Вярно имаше ремонт на пистата, но там кой дал пари си нямам и на идея. Но като знам какви тикви ни управляват нищо чудно ние да сме си платили, че и отгоре...

Добре дошли са американските ни освободители от руско иго .Само предателите не искат да имаме силна армия за да сме като тях-с оголени задни части намазани с вазелин за московските им господари.

Укропитек. Има ли олигофрени ,които да не знаят,че не си от България?!

Не е луд този, който изяжда зелника, а този, който му го дава. Не американците са уникални наглеци, а нашите продажници са виновни. Що да плащат американците, като не им искат да плащат.

Ето, да гледа Фолцваген и да се учи как се строи база безплатно

Горката атака, питала, получила отговор при това адекватен. Мъко моя мъко, време иде дето атака ще пита, а отговора ще е, на мене ли говорите? Кои бяхте вие и какво атакувате?!

не е верно тва- напълно еднакви са ни дефинициите. все пак дръжте още 10-тина години така и после вече няма да има нужда. за план маршал се видя, че няма да ни огрее. но поне да не се връщат зкпч-тата. а тва не е никак малко. засега.

Ние сме горди НАТО-вци с 8 предплатени стари, но недоставени самолета. Да предположим , че Турция излезе от НАТО и реши да рзвива братски взаимоотношения с Русия- Ердоган демонстрира на няколко пъти, че това е възможно. На един следващ етап Ердоган и Путин се разбират , че реалните граници на Турция са в рамките на Източна Румелиа и Ердоган тръгне да прекрои картата с 500 000 модерно въоръжена перфектно обучена армия , разполагаща с над 500 Ф-16 и по-нови. Е..и....ще се бием ли , или ще разчитаме американците да воюват за нас с 500 000 турци от базите в БГ за по 3-4 самолета? Ташаци......

И когато Турция напусне НАТО, Русия дали ще съществува? Според теб защо Турция изобщо е член на НАТО?

Абсолютно завършен тъп папагал, столкова разум ис толкова разбиране !

Ще се бием. Пък каквото стане

Вие сте прав . Когато строим ГККП на Траянови врата ще сме ужасно сърдити на американците и временно ще напуснем НАТО както гърците през 1974 г.

Еми товарищи друзя плохо е че не ни управлява вече руски ботуш ...ама за вас още по плохо и Виждам че ви боли. Чемодан -Вокзал-Сибир

Ей циганин, марш към Анадола.

Cezarbg

Боже Какво доживяхме ГОВЕДА да командват!

Говедо си ти тъпако , при това руско. Мястото ти е някъде в сибир , заработил си вече достатъчно актив да те преместят на ясла там.

Говедата им дадоха властта 1944-та година. Едва ли си толкоз стар, че да се тюхкаш!

Изтриха ми коментара, но пак ще попитам: Като първа линия на НАТО с 8 30-годишни Ф-16 ли мислите да се защитавате? Защото Щатите без пари нищо не правят, камо ли да дойдат да се бият за вас...

Cezarbg

Помияра Борисов ни продаде за 1 стотинка!!!

Баце е най-голЕмата им "инвестиция", ама им е неудобно да си го кажат, след него са молитвените закуски на многословния, ама това вече хептен не върви дори да се споменава. А пък ние в замяна инвестираме в Локхийд... щото други мералкии не останаха.

Те, вашите дефиниции, са все според интересите ви. Навсякъде се разхождате и установявате безплатно, и само гледате какво да отмъкнете, как да изнасяте чужди капитали от суверенни държави. Само в Русия не можете така, и побесняхте срещу Путин...Помияри !

Не знам защо вие задавате тези въпроси? Това, което е ваше е и наше a което е наше .... е само нашe, сега сме съюзници.

Всъщност има ли прецедент в света , американска база да е закрита без сила и конфликт, те така по взаимно съгласие? Питам за един приятел....

А руснак да си е тръгнал от някъде доброволно? Сирия , куба , Венецуела - мислят че са господари там и без бой нема си тръгнат.

Филипините - ́91 година. Интересното е че сега филипинците искат американците да се връщат, защото ги е страх от Китай.

Губернатор му се вика. Не съм забравил трите цели които обяви да постигне в колонията. Едно време имаше протести, бунтове.....Сега има преклонена дебилска главица. Не народ, а мърша. Чета тук доста Кириак Стефчовци. Оня грозен чифут иска и атомни бомби. Е, ще ни ги доставят и няма да питат.

Терористи използват бази в България, дадени им от техните говеда. Сащ целеустремено вървят към своята гибел, като иронията е, че самите те ще започнат началото на края на собственото си ненужно съществуване.

и Путин скача на същата мотика с двата крака постоянно! А САЩ са най голямата икономика и военна сила на планетата

Вредно за света съществуване.

Терористите в България са червените говеда пратени и финансирани от руските червени болшевишки говеда.

като предна линия на НАТО ние ставаме мишена на руските ракети при един бъдещ конфликт. ИзлиШНО Е да ви обяснявам, че в ммомента на започване на бойни действия нито един американски гъзолизец- като се започне от Тиквата и се свърши със Соломон Паси няма да е останал в България. Единсвеният шанс за 6-те милиона дебили подскачащи по паветата, гласуващи за Тикви остават вековните братски славянски чувства на двата народа, с които се е съобразил дори Хитлер и не е настоявал много да пращаме войски на Източния фронт. Сега очквам Соросоиди и тикви да пуснат пеня от устата и задниците, разкрещявайки се колко са ни пречили руснаците , но това не променя фактите, независимо от изстреляните десетина снаряда по Балчик от руски крйцер през първата световна война. надявайте се на това , тъпаци, да ви съхрани жалките кожи , а не на 8-те допотопни Ф-16

За да не сме мишена на Русия и да можем да се браним от нейните ракети и самолети на наша територия трябва да има още американски бази с ,,Ижис” и THAADза са може са посрещтнат руските ракети и да изпарят обслугата им градонету им и късия гном в бърлогата му

Я па тоя, "300 милиона за 25 гпдини"? Че да беше нахалствал и тях да ги платим, само да представи касова бележка. А една кукумявка се хвалеше, че инвестирали 5 милиарда за 10 години в Украйна, дебре сметки, ама без кръчмаря.

Най-общо има два вида българи. Едните са като Българските Опълченци, които рамо до рамо с руските воини извоюваха Свободата!!! Другите... те искат да имат американски бази и фесове.

Ти от кои си? От путльовците или от освободителите?

Ами да се срещнем, да ти закова феса на главата и сам ще си отговориш.

1. Обучението се плаща изцяло от МО. Командировъчни, настаняване, храна, самолетни билети и т.н. Единствено не се плаща за преподавателите. Нагло казва на черното бяло. 2. Военната инфраструктура в която са "инвестирали" е тяхната военна инфраструктура на наша територия. Отново нагло изказване.

Да оставим другото настрана, ама по-бездарен, по-дебилен и по-посредствено-високопарен , типично по американски отговор, трудно може човек да си представи! И като се замислиш, че има персони, които му се радват и преповтарят, просто да ти стане жал за бедна България!

Состоен отговор на посланика за простака от Атака

Сега иди да си изплакнеш езика.

Мъничко, жалко олигофренче!

Ако не бяха англичаните и германците щяхме да имаме Санстефанска България. Обаче тия помияри си сътрудничиха със Султана...

Договорът за базите най вероятно го е подписал Калфин по времето на Първанов и той също е работил да има чужди бази на територията ни.Когато пристига К.Райс на летището в София ,в София става земетресение,3,5 по рихтер.Природата също реагира на безумието на политиците.

Изброените от господин окупатора не са никакви инвестиции за България. Това са инвестиции да станем пушечно месо при един евентуален конфликт. Трябва да плащат двойно повече от това, което са дали защото реално ни превръщат във фронтова линия на НАТО. А хората не ги искат. Най-добре да си ходят. Но окупатор не си тръгва без бой.

Хората не искаме руските миризливци и ненаяли се крадци.Американците и парите им и войските им са ДОБРЕ ДОШЛИ!

Schilo

Смени си ника, щото не си Истински Българин, а си Натурален Потурнак.

Раша ни била освободила от турско робство - хахахахааааааа......Раша идва за контрол над Босфора, но намерила английскя флот тука, та си подвила опашка обратно за кочината - хахахаааааа И как става така че нашата "освободителка" е против съединението на България ???? Но видиш ли, нашата "поробителка" (Турция) е ЗА съеденетито на България.......Хайде обяснете дрОгари !!!

Schilo

Интересно, що най-големите русофили са били начело на Съединението? А руснаците са били с мандат в България. И за това има доста написано.

Трябва правителството да поиска американски ПРО поради факта че руснаците нарушиха договора за ракети с малък обсег.

Schilo

Щерка, пак си в грешка. За малък обсег никога не е имало, Щерка. Изперка.

5G_ме_утрепа

Добре де, теб какво те мъчи? Има бази, има инвестиции, какво лошо?

Няма значение!Добре е ние да имаме на наша територия американско ПРО защото сакто показват събитията в Украина и прекратяване на договора за ракети със среден обсег за путин международните договори са за това да се нарушават

Schilo

Къде са инвестициите и в чия полза са Вовка? Малко ли им е, че използват наши войски в ла.ната, които забъркаха?

Schilo

За Украйна са си виновни укрите. Под укри имам предвид върхушката, която съсипва тази страна от 2014г. А, не забравяй, кви ги натвориха.

Няма да забравим англо-американските бомбардировки над мирни градове. Няма да забравим играчките-бомби за децата. Няма да забравим тези военни престъпления, няма и да простим. И на соросоидите-измекяри няма да простим.

Нали бяха съюзници на американците ВСВ?!

Да не забравиш,че Хирошима отбелязва днес 74 години от ядреното нападение на краварите.

Да не забравиш и руските бомби над Варна и Добрич....

Schilo

аха...Цели пет каруци има унищожени, двама-трима ранени и една външна тоалетна.

и ние няма да забравим какво се случи на Варна и Балчик и потапянето на кораба струма с 700 цивилни жертви

Играчки-бомби????? Ти къде живееш бе тъпи?

А, аз вече бях забравил.

85 милиарда долара ни дължи Москва за откраднатия уран .Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

Schilo

Такаааа, пак да ограмотим шута Щерев- След 09.09.1944г., на власт идва ОФ, като в този съюз влиза и БЗНС на Н. Петков. На територията на България е действала Съюзническа комисия с представители на СССР, САЩ и Великобритания. Комунистите са дошли самостоятелно на власт много по-късно. Та, коментирай и тях.

Schilo

щерка и история ли не си учил?

руска лъжа!

Schilo

Кое отричаш от казаното?

А бе, соросоиди-потурнаци, що не дойдоха англичаните, германците или французите да освободят България от турско робство? Да ви ЕПМ предателска.

Чиба бе блядь!

Schilo

Исторически погледнато, още тогава руския император е могъл да сложи край на Османската империя. Били са пред вратите на Истанбул. Ама, благодарение на англичаните, са били принудени да спрат настъплението си. След това идва Берлинския договор. И не по инициатива на руснаците.

Да им епм и на тях тогава и на червената сволоч в последствие и на путопроституцията сега!

Schilo

Турсо робство, Ялта? Каква е връзката помежду им?

Чета разни олигофрени, че сме били окупирани от американците. Окупация е това, което направи СССР с БГ през 1944г. Обявяване на война на неутрална държава, влизане в нея и подмянна на легалната власт със про-съветски глупаци, стоене няколко години на наша издръжка а после издръжака я именоваха "братски договори", с които ние се задължявахме да изнасяме почти без пари стока за СССР а те ще ни пазаят от Турция. Ей това е грабене. Американците нищо не са ни взели, а ни пазят да не дойдат пак вмирисаните ватнеци !!!

Schilo

Неутрална? Янките що ни бомбардираха бе, Алци?

Що ни бомбандира и ни нападна?

Ronald_Reagan

Глупендер, на 1 Септември България обявява неутралитет, а на 5 Спетемри орките ни обявяват война и на 9 влизат да грабят и изнасилват и сменят легалната власт с руско-дивашка !!!

Schilo

Нямаш отговор, нали? Или не ти изнася? Ами щото бяхме съюзници на Хитлер, бе! На българска земя имаше и войски на Райха.

Schilo

Алци, няма такова нещо като "неутралитет", при положение, че 4 години подкрепяш противник и вече, след като си видял накъде отиват нещата да кажеш "Ама аз съм невинен" .

Ronald_Reagan

Шиле, имало ли е немци в БГ когато алкашите влизат ??? Нямало е един немец, но те ни "освободили" - бухахахаааааааа

Schilo

Естествено, Алци. След това са отстъпили в Югославия.

Schilo

Нищо, казваш, не са ни взели. А убитите в Кербала? Всъщност, кви ги търсим в Афганистан? Че и в Ирак бяхме.

“Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.Войната в залива потвърди истината, че в края на двайсти век велика сила не е тази държава, която има голяма армия, а тази, която има голяма икономика и висока култура. За да гарантираш нечия свобода, собствената ти държава трябва да се състои от свободни хора и да е що-годе цивилизована. Тези две качества липсват в съветската империя. Нейната армия беше страж на мира през четиридесет и пета година, когато трябваше да се изолира половин Европа от цивилизацията. Тя беше страж на мира и през 56-а в Унгария, през 69-а в Чехословакия, през 79-а в Афганистан, през 91–а в Литва… Не е ли време вече да го освободим вече от този наряд този верен страж… Да изуе най-после мужишките си ботуши и да си гледа работата.

Schilo

Вовка, отричаш ли, че имаме убити български военни в Афганистан и Ирак? Кой ги е пратил и чии интереси за защитавали? Не е въпросът до Атака, или нещо друго. Това са факти, Вовка. Обясни ги на майките на убитите твоите тези.

5G_ме_утрепа

Някой насила да ги е изпратил? Армията ни отдавна не е наборна, слава Богу!

Провокирам ви руски мекерета..ха.ха Шо не направите един протест против базите на НАТО да ви преброим..ха.ха

На Бузлуджа ги преброихме.....един старчески дом са и техните предружители, които им сменят памперсите след като се насе...рат от кеф от речта на Корнито

Schilo

Е, вас ви преброихме на изборите. От камара години- един файтон.

Козяки вакуми,дайте път на въобръжението си,ще ви глобят за дебилизмите!:-)

Ние сме в НАТО , И НАТО е при нас.

хапчетата?

Schilo

не помагат. мозъкът е изпържен.

Константин Константинов,Възраждане-решил да посети базата в Ново село.Каква е ситуацията Нa тeритoриятa нa бaзaтa oфициaлния eзик e aнглийcкият. Бългaрcкият e втoри и ce пoлзвa caмo кaтo дoпълнитeлeн, зa дa мoжe мecтнитe aбoригeни, т. e. ниe бългaритe, дa рaзбирaт кaквo им пишaт пo тaбeлитe тeхнитe гocпoдaри.2. В бaзaтa мecтнитe aбoригeни, т. e. ниe бългaритe, нямaт никaкъв дocтъп. Нa нeйнa тeритoрия e зaбрaнeнo вcякaквo cнимaнe и тoвa мoжe дa дoвeдe дo aрecт нa вceки мecтeн aбoригeн, т. e. бългaрин. Тoвa вaжи кaктo зa цивилнитe, тaкa и зa вoeннитe мecтни aбoригeни, т. e. бългaри.3. Aмeрикaнcкoтo знaмe e cлoжeнo нa първo мяcтo в бaзaтa, кoeтo e нoрмaлнo, зaщoтo бaзaтa e cъc cтaтут нa aмeрикaнcкa тeритoрия, нaд кoятo мecтнитe aбoригeни, т. e. ниe бългaритe, нямaт никaкви прaвa. C други думи тoвa вeчe нe e чacт oт Бългaрия, a aмeрикaнcки aнклaв, зaгрaбил нaшa зeмя.тoвa e caмo eднa oт aмeрикaнcкитe бaзи в Бългaрия. В oкупирaнaтa ни Рoдинa имa oбщo 4 тaкивa, кaтo зa тях CAЩ нe плaщaт дoри и 1 cтoтинкa нaeм. Ceгa oбърнeтe внимaниe - eдинcтвeнaтa cтрaнa oт oбщo 134, в кoитo CAЩ имaт вoeнни бaзи пo cвeтa, къдeтo aмeрикaнцитe ca рaзпoлoжили cвoи бaзи БEЗПЛAТНO, e Бългaрия.Oщe нeщo - aкo дa рeчeм утрe ниe бългaритe рeшим дa изхвърлим aмeрикaнцитe oт бaзитe им и дa cи върнeм тeритoриятa, тe имaт прaвo дa нe ce cъглacят и дa ни oтвърнaт c вoeннa cилa, зaщoтo, внимaниe, дoгoвoрът зa пoлзвaнeтo им e БEЗCРOЧEН и НE МOЖE дa бъдe прeкрaтeн бeз cъглacиeтo и нa двeтe cтрaни! Тaкa чe aмeрикaнcкитe бaзи в Бългaрия щe cъщecтвувaт, дoкaтo гo иcкa CAЩ, нeзaвиcимo oт вoлятa и жeлaниeтo нa бългaрcкия нaрoд.Тoвa ca фaктитe, a кoгaтo фaктитe гoвoрят, и бoгoвeтe мълчaт. Нeкa вceки eдин бългaрин ca нaпрaви caм зa ceбe cи зaключeниe пoд чия зaплaхa e Бългaрия и кoй e oкупирaл cтрaнaтa ни.И още нещо районът около Ново село е почти обезлюден,хората масово се изселват от точ район.

Schilo

Интересни подробности покрай договора. Кой го е подписал от българска страна?

не можеш да тролиш , ама никак даже.....толкова си прекалил с лъжите и обема им , че сам се дъниш , ватник ! единствените безплатни,а ? А за другите ( от 800 бр. според червените гурута ) наеми плащат , така ли ? Че и не можем да ги изгоним , а ? от НАШИ , БЪЛГАРСКИ БАЗИ...айде беееее......И ако пробваме , те имат право да се СЪПРОТИВЛЯВАТ,а ? АХАХАХАХХА , червен шизофреник.....това да не ти са дерибеите от СССР бе , алкаш ?

Защо на снимката има китайско-пакистански JF-17? Тънък намек, че у нас е по-добре да има китайски и пакистански военни бази, вместо американски, или НАТО-вски?

Бунтовниците в Йемен изстреляха балистична ракета по военен парад в южния пристанищен град Аден и координираха самоубийствени атаки срещу полицейски участък в друга част на града. Най-малко 51 души са загинали, а други десетки са ранени, съобщава АП. Ракетата е паднала в квартала Breiqa, където се е провеждал военен парад на сили, лоялни на Обединените арабски емирства.

Нито дума по"националните"медии,за ракетния удар на хусите в саудитска арабия и тоталното осиране на пейтриот?"!Що така бре?

руските мекерета искат да ни скарат със съюзниците от НАТО. Не са познали..ха.ха.ха много сме и сме единни.

Schilo

двата автобуса психодесни ли?

Ronald_Reagan

Шиле.....много повече сме от два автобуса....има няма над 60% от българите мразят алкашите. След 20г ще бъдем 80% след като измрат доста от комунистите

..ха.ха.ха ти сляп ли си ...цяла България!!

Schilo

Леко с халюциногените. Казвате, да видим изборите. Ами да ги видим. Къде са психодесните?

Сравняват Инджирлик с нашите базички и правят изводи за цената! Момчета, явно не сте били войници, ама да сравняваш инджирлик и нашите бази при ново сели е все едно да сравняваш Майбах и трабант. И двете са бази на наго и двете коли са немски, ама разликата е очеизвадна бе тъпаци!!!

Schilo

За мен въпросът е принципен. Не може току така да се настаниш някъде и да се държиш надменно и властнически. И това е от уж съюзници.

руските окупатори как се държаха чи и в момента... надменно и властнически.

Schilo

Руски окупатори? В момента? На коя планета живееш?

Най-голямото зло е руснак да те освообди: 1/2 от българските етнитечски земи директо и индиректно раздадени на любими съседи, българите завинаги избити или изселени. 1/5 от българите избити, 1/5 изселени, 1/5 сърбо-македонизирани или гърцизирани. Освен това след 200 години трябва да си им вечно благодарен за Освобождението, при все че България (несъединената) е била васална на Османската империя, която по чудо не си е потърсила васалните права. При всяко едно освобождаване (демек руско-турска война) е изселавала хиляди българи в Украйна за крепостни селяни, от които много при първа възможност - о чудо - са се връщали в робство в Османската империя. Въобще през годините бая са ни будалкали с фактите!

Schilo

Благодарение на кого имаш Южна Добруджа? Че и част от Македония? Аре, марш в лево.

Наследствените ми земи - са извън границите на "България". Точно мен не ме убеждавай в "Освобождение".

Не беше ли мечта на Сталин Южнославянска федерация с столица Белград и в тази идея е създадена македонската нация и държава. Московските мекерета в България насила пишеха българите в пиринския край-македонци.

Schilo

Сърди се на Фернинанд и неговата Междусъюзническа война.

Който ми е сложил -1 е сръбски циганин!

Schilo

Щерев, по-добре съм запознат с тези неща, защото има от къде. Както и защо все пак сме в тези граници. Кой, какво е мислил няма значение, защото това не е станало. И не без благословията на СССР.

Фердинат ли сменя паспортите с националност македонец след 1944г? Ама лъжеш и сам не си вярваш..ха.ха

А... Казва се Адолфо Хитлер - благодарение на който :)

Schilo

Благодарение на който, не без помощта на българското правителство сме получили поредната национална катастрофа. А, обясни на форумния шут, какво е станало след Втората Балканска война, че нещо пак е непросветен.

Елеменарен си, та дрънкаш! Нещо за Сан-Стефанска България да си чувал, с която Русия осигури обединение на всички българи в една държава. И кой раздели тази държава на всички българи? Да ти припомня, явно паметта не ти е силно качество. Разделиха ни и хвърлиха България в три кръвопролитни войни сегашните наши "съюзници" Англия и Франция, които са причинявали само беди и нещастия на България. Единствено Русия пожертва стотици хиляди свои синове за да ни даде освобождение! Иначе Турция може да ни "освободи" по същи начин както освободи арменците - с ятаган. И като чета подобни бълвочи ме обхваща срам, че има индивиди с такова примитивно мислене, за които се жертваха братушките. Да са знаели, че ще има такива негодяи, щяха да ги оставят под ятагана на османлиите.