Димов ще иска повече пари от "Юлен" за ски зоната над Банско

Преразглеждането е в резултат на препоръки на главния прокурор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Още 2001 г. е направена изключително дълбока грешка...";)) Все бях срещала евфемизми и синоними на "усещането за корупция", но този не бях;))) Впрочем, Ненчо, к'во чакаш - 20 години юбилей ли да честваме на "изключително дълбоката грешка" или направо 50-те да гоним?!

Много интересно как Прикриватувата откри грешката в концесионният договор па не можа да открие КОЙ го е подписал и да го вкара в ареста за корупция.

Поредно доказателство, че управляващите си правят далавери и се прикриват един друг независимо от партийната боя. Поредно доказателство, че спрямо управляващите върви само публичност и много натиск. Тази далавера е от 2001. Цацаров бил казал нещо тази година юни месец. МОСВ министъра си мрънка в края на ноември. Ще се туткат още доста време а концесионера Юлен юе продължи да се простира в парк Пирин както си иска и като го прави и до сега. И защо бе нужно на министъра на МОСВ да гледа какво казал Цацаров в шоуто на Слави за да прави и говори на пресконференция. Защо всички управляващи по етажите не си направят график за редовно отчитане пред обществото. Ами защото хората ще питат и отговорите са трудни. А после хората ви били виновни че протестират. Наглеци!

Значи някой още през 2001 год. не си е свършил работата. Питам се въобще държавните институции работят ли нормално в тази държава? Долорес какви ги е вършила? Нали са много компетентни, въобще преди да подпишат нещо, то чете ли се от тази нашта администрация?

защото ги търпят все още!

С КОИТО ДОКАРАХТЕ КОНТРАПРОТЕСТИРАЩИ ОТ БАНСКО, КОЙ ЩЕ ПЛАТИ?

Дано темата с Юлен се изчисти най-накрая - да оправят този неясен договор за концесия, за да може хем държавата да е доволна, хем да се даде възможност на концесионерите да построят и втора кабинка, за да са доволни и туритите

След него ще има още строежи. Това е и целта им.

Кога бе джанъм като ЮНИ отдавна беше че вече коледа идва ама вие още ''преразглеждате'' нещо дето очи вади с корупционни схеми и комисионни..

Юлен не се дърпат, просто държавата не може да се натутка да си ги събере.

Цацаров каза, че и концесионера иска да се оправят грешките в договора, така че нека се действа, а не да се разпалват излишни страсти както винаги.

Проблем не са лифтовете, а че ако се реализира проектът за втора кабинка, с предвиден капацитет 3 000 човека/час, в ски-зона Банско, природата в района ще се съсипе ОТ ЧОВЕШКИЯ ПОРОЙ. „Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!! Всичко може да си направим,-лифтове, хотели, магистрали, молове, небостъргачи, заводи, ....ПРИРОДА НЕ! Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!

Иска концесионера, ама виж, че с "техническа грешка" може да си играе с размера на площите. То май за това иска.

Министерство на околна среда и водите не бива да отлага и мотае повече решаването на този казус. В интерес на всички ни е да бъдат направни корекции в договора за концесия.

ХеХе 300 000 дайте ми на мен концесията и ще плащам 600 000 още от този сезон, че и пистите ще поддържам както в голям зимен център,ще организирам и финансирам рекултивация и и залесяване по предлодложение на ДГС Банско/Разлог. Дори няма да разширявам ски зоната (тя е напълно достатъчна за тази зона от планината дори малко по-голяма от необходимото), а както писаха вече много хора ще развивам (ако не аз някой друг) и останалите зони в района, че и на други места в Родопите и Стара планина. Няма смисъл всичко да е на едно място и после ерозия, кално наводнение и прочие.

П.п. Цацаров казали нещо за схемата със смяната на стария държавен седалков лифт за Тодорка строен през 1987-ма , който беше държавен актив, работеше прекрасно, но бе сменен с нов, в който някак си държавата вече няма дял странно защо...? Виновни, отговорни, актив в концесията на Цеко... само за него трябва да плаща по 300 000 на година!