Димов ще иска повече пари от "Юлен" за ски зоната над Банско

Преразглеждането е в резултат на препоръки на главния прокурор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХеХе 300 000 дайте ми на мен концесията и ще плащам 600 000 още от този сезон, че и пистите ще поддържам както в голям зимен център,ще организирам и финансирам рекултивация и и залесяване по предлодложение на ДГС Банско/Разлог. Дори няма да разширявам ски зоната (тя е напълно достатъчна за тази зона от планината дори малко по-голяма от необходимото), а както писаха вече много хора ще развивам (ако не аз някой друг) и останалите зони в района, че и на други места в Родопите и Стара планина. Няма смисъл всичко да е на едно място и после ерозия, кално наводнение и прочие.

П.п. Цацаров казали нещо за схемата със смяната на стария държавен седалков лифт за Тодорка строен през 1987-ма , който беше държавен актив, работеше прекрасно, но бе сменен с нов, в който някак си държавата вече няма дял странно защо...? Виновни, отговорни, актив в концесията на Цеко... само за него трябва да плаща по 300 000 на година!

Министерство на околна среда и водите не бива да отлага и мотае повече решаването на този казус. В интерес на всички ни е да бъдат направни корекции в договора за концесия.

Проблем не са лифтовете, а че ако се реализира проектът за втора кабинка, с предвиден капацитет 3 000 човека/час, в ски-зона Банско, природата в района ще се съсипе ОТ ЧОВЕШКИЯ ПОРОЙ. „Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!! Всичко може да си направим,-лифтове, хотели, магистрали, молове, небостъргачи, заводи, ....ПРИРОДА НЕ! Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!

Цацаров каза, че и концесионера иска да се оправят грешките в договора, така че нека се действа, а не да се разпалват излишни страсти както винаги.

Иска концесионера, ама виж, че с "техническа грешка" може да си играе с размера на площите. То май за това иска.

Юлен не се дърпат, просто държавата не може да се натутка да си ги събере.

Кога бе джанъм като ЮНИ отдавна беше че вече коледа идва ама вие още ''преразглеждате'' нещо дето очи вади с корупционни схеми и комисионни..

Дано темата с Юлен се изчисти най-накрая - да оправят този неясен договор за концесия, за да може хем държавата да е доволна, хем да се даде възможност на концесионерите да построят и втора кабинка, за да са доволни и туритите

След него ще има още строежи. Това е и целта им.

С КОИТО ДОКАРАХТЕ КОНТРАПРОТЕСТИРАЩИ ОТ БАНСКО, КОЙ ЩЕ ПЛАТИ?

Значи някой още през 2001 год. не си е свършил работата. Питам се въобще държавните институции работят ли нормално в тази държава? Долорес какви ги е вършила? Нали са много компетентни, въобще преди да подпишат нещо, то чете ли се от тази нашта администрация?

Поредно доказателство, че управляващите си правят далавери и се прикриват един друг независимо от партийната боя. Поредно доказателство, че спрямо управляващите върви само публичност и много натиск. Тази далавера е от 2001. Цацаров бил казал нещо тази година юни месец. МОСВ министъра си мрънка в края на ноември. Ще се туткат още доста време а концесионера Юлен юе продължи да се простира в парк Пирин както си иска и като го прави и до сега. И защо бе нужно на министъра на МОСВ да гледа какво казал Цацаров в шоуто на Слави за да прави и говори на пресконференция. Защо всички управляващи по етажите не си направят график за редовно отчитане пред обществото. Ами защото хората ще питат и отговорите са трудни. А после хората ви били виновни че протестират. Наглеци!

защото ги търпят все още!

Много интересно как Прикриватувата откри грешката в концесионният договор па не можа да открие КОЙ го е подписал и да го вкара в ареста за корупция.

"Още 2001 г. е направена изключително дълбока грешка...";)) Все бях срещала евфемизми и синоними на "усещането за корупция", но този не бях;))) Впрочем, Ненчо, к'во чакаш - 20 години юбилей ли да честваме на "изключително дълбоката грешка" или направо 50-те да гоним?!