Димитър Гърдев пред Dir.bg: Направихме Австрия самостоятелен фактор за Шенген извън органите на ЕС

"Абсолютен пропуск е, че България не настоя за крайна дата за сухопътните граници. Цената е ясна, ползата - неясна", коментира частичното ни допускане международният анализатор и бивш дипломат

Обратно в новината

Коментари - Димитър Гърдев пред Dir.bg: Направихме Австрия самостоятелен фактор за Шенген извън органите на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не са виновни Австрийците,ами нашите некадърници.С калпав даскал и слаб счетоводител -слаба държава

АВСТРИЯ СЕ ЯДОСВА ЗАЩОТО АРАБИТЕ КАТО МИНАТ ОТ ТУК ДАВАТ ХИЛЯДИ ЕВРО И ЗА АВСТРИЙЦИТЕ НЕ ОСТАВА И ТЕ ТРЯБВА ДА ГИ ХРАНЯТ А БАЙ ГАНЬО БОГАТЕЕ

Как е възможно!? Австрия дори не е член на НАТО, а да си позволява такова нахалство!?

и си позволява да се превръща във втори фактор извън ЕС,защото е член на Шенген. До там водят изключенията и привилегиите за някои държави...А нас....ни разпъват всеки който си пожелае.

ЕС.

ПП=Пълен Провал

.............

Не сме ние направили Австрия нещо си. За Шенген трябва съгласието на всички. От сега нататък ще трябва и нашето.

Русия - това е Киевска България (Киевска Рус), наричана още Черна България (кара-булгар), за разлика от Волжка България, наричана Златна България (Ак Булгар) . Терминът “Урус” е имал преди всичко значение на “Велик”. Уруси са назовавали военните подразделения, които първи извършват атаката т.е най-смелите. Термина Урус присъства в имената на редица владетели от рода Дуло: Кан Уруж Рожа Бургас (414-434), Кан Урус Айдар (805-855). Столицата на Черна България (Киевска Рус) е град Киев. Кан Джилки Джилки през 858г. премества столицата във Велики Болгар.

Русия - това е Киевска България (Киевска Рус), наричана още Черна България (кара-булгар), за разлика от Волжка България, наричана Златна България (Ак Булгар) . Терминът “Урус” е имал преди всичко значение на “Велик”. Уруси са назовавали военните подразделения, които първи извършват атаката т.е най-смелите. Термина Урус присъства в имената на редица владетели от рода Дуло: Кан Уруж Рожа Бургас (414-434), Кан Урус Айдар (805-855). Столицата на Черна България (Киевска Рус) е град Киев. Кан Джилки Джилки през 858г. премества столицата във Велики Болгар.

Ганю се има за голям тарикат. Да вземе хиляда евро от афганистанеца,да го закара в Австрия и после да мрънка като му го върнат обратно.

Г-н Денков заяви гордо, че България най-накрая станала „пълноправен член на Шенген“. Явно има и друго тълкуване на понятието „пълноправен член“, по-вярно от това на г-н Денков. Не е материалното, което ни вълнува по въпроса с Шенген. Дали сме в Шенген или не, това едва ли ще промени реалноста. Едва ли ще станем по-богати или ще обеднеем повече. Има нещо по-важно. И то е, самите ние да уважаваме България достатъчно и да реагираме адекватно на всяка проява на незачитане. Това заължава всички, които имат влияние, да пазят престижа и честа на държавата и да не кимат утвърдително на всяко унизително решение. А в случая стана точно това.

Ключовата дума е ЧЛЕН!

Незнам какво кара австрийците. Да се запъват. Като магаре на мост. Но подозирам че е свързано с мигрантите. Които минават през България в камиони. И спират. Най често там. За по дълго.

ужасно прост човек, напълно пропаднал мухльо

И да триете.. Холандия си брани РОТЕРДАМ. Най-големия терминал за китайското карго.. И причините им са икономически, а не политически.. Да не се допусне контейнерния терминал на китайците в Пирея и китайската ж.п. линия през Македония, Сърбия и Унгария до центъра на Европа.. ФАКТ.. А иначе - трийте си..

я ми кажи ти, как може да договаря една страна която не е в позиция да договаря??

България много скоро ще влезе във "Военния Шенген". Това означава, че скоро територията ни ще се превърне в поле за бойни действия между НАТО и Руската Федерация. Не очаквайте, че руснаците за трети път ще бъдат "братушки". За това обаче няма да са виновни те, а Боко, Шиши, Ахмед, Киро, и още много други не мутри. Както на времето свети княз Борис Покръстител е решавал въпроса да бъдем православни или не, така сега изброените по0горе се опитват да сложат край на делото му. Първо с религията, след това с буквите. Най-накрая просто ще изчезнем от картата и руснаците ще бъдат тези, които ще са създали кирилицата - писмена, електронна и каквато още си измислите. Гърците не са елини, но крадат историята дори на траките. Българите са създатели на световна писменост, но вървят с нейните най-отявлени врагове! Отказват се от собствените си световни достижения заради дебели, малко грамотни мутри, които са взели политическата власт у нас! Никой друг не може да ги спре, освен ние самите. Спомнете си Ботев, Вапцаров, Смирненски, всички други гении на българската нация! Мислете за децата си, но мислете и за това, как те - децата ни, ще си спомнят за нас!

руска курво... водиоли сме 18 вони с московлиите... последна я загубиха в добруджа от генерал Иван Колев... подлого ако трябва ще се бием пак... само да не идват... крадливата азиатска пасмина...

на Денков и на Габриел??????Този човек е първия който говори компетентно и логично като допломат. Благодоря на Дир зае тази статия.

Lyubomir

Този кабинет е боклук. Дано следващия кабинет да не е.

Травестита Гаргамел дали ще бъде по-адекватен от изсушената слива Дренков?

Това , че няма как да накараме Австрия да махне ветото е ясно, като имаме такива правителствени експерти. Но всеки българин може да покаже несъгласие като спре да пазарува от Билла и ОМВ. Това ще покаже нещо и е своеобразен референдум

Точно така трябва. И DM също са от Австрия! След като за тях сме втора категория хора, трябва ли да им пазаруване скъпите стоки?!

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

ясно че всичко каквото е било дадено е било надлежно разписано. Въпросът е че това съвсем не е било решено сега, но може би доста по -отдавна и само са чакали удобният момент. По - лошото е че много вероятно има неща които са включени в договора за които изобщо не предполагаме . И ще почнат да изкачат едно след друго. Първоначално мишките ще се покрият , после като видят , както обикновено си стоиме по къщите нагло ще ми кажат , че това не е така и в крайна сметка и това ще отмине както всичко преди. Не мога да разбера как до властта се добраха подобни отпадъци?

Къв Шенген, знаете ли кво става с лошите заеми? Знаете ли кви заеми в десетки милиарда тегли правителството? Хабер си нямате ! Потъваме, гответе се за гръцки сценарий. Да не сте посмели да купувате имоти, нито с кеш, нито с кредити, щот и при двата случая изгаряте.. до въглен.

Гръцки сценари н еможе да има, ще има Аржентински или Африкански... Гърците ги спаси Европа щото с лъжа бяха станали част от Еврозоната и щяха да разкалатят Еврото, ако ги бяха оставили да потънат,а имат страхотни лобита, понеже завлякаха с около 400 милиарда, а от тези 400 милиарда се формираха много гръцки милиардери с голямо влияние на запад. а при нас нищо е се формира освен регрес и заличаване на народността ни и държавността ни, играчаите са дребни, и обучението на всеки от хората които ни поставят ни струва милиарди, Костов ни струваше милиарди, бойко ни струваше милиарди, тези може д ани сруват държавноста, продават ни в робство за следващите 100ци години, Само Господ може да ни помогне

В нашия блок преди 1 година продадоха тристаен старо строителство, но не далеч от центъра за 75 хил.евро. Преди 2 месеца друг комшия обяви за продан неговия тристаен/те всички десни апартаменти са еднакви квадрати и разположение на стаите/ за 50 хил.евро, но чак сега успя да го продаде за 40 хил. евро. Правете си сметката какво става и какво предстои, но явно има още балъци, които не са в час какво предстои, не знаят, няма кой да им каже, коне с капаци. Да си инвестирал много пари и след известно време цената на имота да падне наполовина, тоест да ти изгорят 50% от инвестираните парички, да не говорим имота да е купен с кредит, тогава на човек не му остана нищо друго, освен да си сложи въженцето на врата и да помоли жена си да му ритне столчето.

При предишната криза, когато цените на имотите паднаха наполовина на моя колежка съпруга и се притесни, получи инсулт и умря, а друг познат се самоуби, след големи скандали с жена си поради същата причина.

Много хора не издържаха и посегнаха на живота си, след като гръмна имотния балон през 2007 г. Тогава изгубиха половината си пари инвестирани в имота, особено тези, а на тези, които бяха теглили кредити банките им взеха имота и го продадоха на половин цена, а те трябваше да покрият заема на реално закупената цена, което за мнозина се оказа непосилно, затова някои сложиха край на живота си.

Кирчо и цялото правителство са хазартен тип, а това в областа на държавността е много опасно. Габриела е модел на всичко лошо което се случваше миналото на най глупавите българки които висяха по вратовете на чужденците...и докато други се бореха с липса на права на работа и ограничения за реализация, някой се ползваха с директен достъп, по линия на това че таткото бил в ДС и ползва бивши държавни структури за бизнеса си, че се мазнил на който трябва и куп други подобни, но при всчики положения тези хора знаеха много по малко за запада от някой обикновен българин минал през всичките тези тресавища, докато Терзиев е бил само сред успелите, да продадеш фирма, не е нещо особено и не е нашия път, то е част от пъте но беше много по малко взажен,.....Интересно е че дори Соломон паси осъзнава колко голяма издънка е станала...Бат бойко е изстрелян до върха щото се е женил и за правилните жени и сатанал симпатичен на някой от обкържението на таткото на бившата му жена... Габриела е станала върховна щото се е омъжила за правилния човек... и това са ни критериите. това ние анти еволюцията... ДС деца никога не сблъскавали се с реалността живеещи с религията за прогреса, но не и среалността за прогреса и реалното му формиране по нации и правилното насочване на ползите му

Ако не знаеш Васко ми е духал в тоалетната...

западното образовние и титлите професор не винаги са гаранция за интелект...

Ще ти спукат гьона от изпити и проекти... Там се учи яко.. Не е като е София срещу едно прасе и 200 марки минаваш изпита

знам само че тестовете САТ бяха супер елментарни когато съм ги правил на 17 години, да влезеш там е стратегия, не толкова интелект, и очевдино зубрене, което също не е интелект.

„Добрият пчелар може да направи всичко“ - Георги Гърдев

Човекът си го е казал много точно! Сега питайте баш дипломат №1 на всички времена Мария Габриел и нейният "преговорен" екип, както и председателят на комисията по външна политика на парламента, дето си говори "с 200" по телефоните с папата, мамата, канцлера и не знам кой си, защо за пореден път се наака.а до ушите? Всъщност отговорът е много прост - защото човекът, с който е правено това интервю, е ДИПЛОМАТ от кариерата, а Мария Габриел е НИЩО от кариерата. Същите са и в преговорния й екип. И тази ще стане министър-председател след два месеца! Наказана с последно повишение! Това е резултат от "калинките" във всяко министерство!

Превърнахме Австрия за фактор, защото безгръбначните амеби наречени правителство смятат да заминат по островите да си живуркат с откраднатото . Тях въобще не ги интересува никой и нищо. То е като на сватба сега обещаваме, ама когато трябва да даваме няма да сме тук. Само се питам къде е ДАНС? Толкова предатели - Гуглена, Чернева, Денкофф, Киру, Асена Худини, Гнома, Ристьо, Минчев , Боко, Пеевски, Радев . За тези трябва Народен съд за измяна

..те затова овладяха ДАНС и службите, бе! Сега няма от какво да се притесняват!

Ех, Мите! Преди РСМ, сега Австрия. За това не стана външен министър. А трябваше!

Хората си гледат интерса - на'ще гледат как да си продадът гъза - гнилата Тиква, Кирчо тъпото, Свинчо...

Холандия плати пари на Австрия да ни размотава за Шенген, дори и да им изпълните всички искания пак ще отложат и следващата година....изхвърляй всички австрийски компании и спъвай вноса и износа им през БЪлгария и Румъния, това е единственото смислено, което виждм на този етап.....

Brussels woos banks to provide guarantees for gas stored in Ukraine https://www.ft.com/content/31a314d5-5c4f-47c1-920a-73ecc4f2c0f1

Доста тъпа позиция на дипломат от кариерата и т.н. и т.н. Според него ние сме направили Австрия фактор извън структурите на ЕС. За негово съжаление, Австрия си е фактор и за това има няколко прости и незаобиколими причини. Може ли въпросният дипломат и т.н. да отговори защо Австрия не е член на Натуту??? А структурите на ЕС които са съгласни България да влезе в Шенген, са всичките корумпирани от най високо до най ниско ниво под вещото ръководство на САЩ с едничката цел ползата за елитите на САЩ.Австрия обаче не е, Швейцария също не е.Самият факт че САЩ не са успели да вкарат тези две държави в НАТО говори сам по себе си.А натиск върху тях зя влизане е имало. Корупцията в България е създадена и поддържана от мафиотските елити на ЕС под зоркия поглед и контрол от САЩ и това е начинът по който работи съвременната мафия

и Унгария са русофилистичнио страни... за Австрия разбирям - яки руски кинтиима там... ама унгарците дето и ние пращахме танкове - немамм идея .... някъв стокхоимски синдром ги тресе...

За съжаление, не е.Австрия провежда една наистина неутрална и балансирана политика и това не е от скоро. Ненапразно и Австрия и Шврйцария са избирани за срещи на всякакво равнище между противопоставените САЩ и Русия(СССР- в миналото), но не само между тях, а и между всички държави имащи да решават някакви противоречия и искащи това да стане на неутрална територия.

Глупости на търкалета! Основната корупционна система е свързана с Русия и Путин, колкото и да не ти се иска. И това нещо не е създадено заради самата корупция като действие, а е заради имперската задгранична политика на Русия, която по този начин печели влияние в отделни региони по света. У нас имаме достатъчно примери за коруционни практики на политици, подчинени на Кремъл по един или дру,г начин. После се чудим защо ЕС и НАТО ни нямат доверие.

Когато не можеш да мислиш с 50-100 хода напред и назад, така ще ти изглежда. Отделно, че умело се насочва в желаната посока от службита на САЩ

За стоки и услуги предоставяни от австрийски фирми.

Филтрират и не пускат постове призоваващи към бойкот на всичко австрийско... Червени послушковци! Нали Австтрия е троянския кон на раzzия в Европа

а аз вече и руска салата не ям и никаква руска водка .

тва като гръцкото кафе дето е турско всъщност :) руската салата е френска, а водката е полско изобретение...

хубава руска водка имппорт май има само в берьозка магазините....

Не разбраха ли, че на хората не им пука за Шенген, а за възможния наплив на терористи в България

Според мен разбират, при това добре, но нали имат амбиции за шенген, еврозона. Пък ако се запъват, може и да последват съдбата на Унгария, постоянно ритана заради различно мнение. Освен това евентуални беж. лагери няма да са в близост до домовете им.

напрай те австриеца тебе макаката сам да си говориш... ББААХАХА

Егати хюмнето е този. В ЕС решават страните членки, няма как Комисията да им хаже какво да решават на страните членки. Австрия се запъна, ние в нищо не сме я превърнали. Хюмнето си остава хюмне, ако ще и да е дапутат. Дават ваздъшен и морски шенген това взимаме. И да настояваме и да не настояваме, това е което дават, педеруго.

реверс на Газа тогива

Това не го ли опитаха вече с таксата?!? Плъха още има лош вкус в устата от тогава

Победата е за Австрия, а не за нашичките. Май ес по-скоро ще приеме украйна в скъпоценното семейство отколкото да пусне България в шенген пълноправно и без да я изнудва.

Точно така трябва и да стане, разбира се по поръчка на САЩ. Докато САЩ имат интереси в България, ние в шенгенчето няма да влезем, отделно, че не ни и трябва. Макар, че забелязах едно изречение в външнополит концепция на Германия за 2024-2025г и то гласеше:Германия трябва да се подготви и да заеме полягащата и се роля в Европа след предстоящото изтегляне на американските войски от континента. Така че се очаква Scorpions Wind of change

къв шенген за страна с президент който е единствения веждународен политик който свали гащите и призна крим за руски ... единствения .. дори китай и беларус не отхвърлят валидността на окупацията и се ослушват щото знаят че е на 100% в противоречие на международното право.

Голям майтап! Нашите Киряк Стефчовци правят метани доземи, докато румънците обявили пълен бойкот на Австрия. После да видим кого ще уважават повече европейците, нашите подлоги или румънските патриоти? Това е риторичен въпрос. Не ми отговаряйте!

то уважение ако се печелеше с това да дигаш гири ние щехме да сме не с три национални катастрофи. имат си изисквания и право на вето .. търпиш и изпълняваш. ако искаш в шенген иначе евпоазия, брикс