Димитър Аврамов за Dir.bg: Проблемът на партиите- никой не е такъв, за какъвто се обявява

Ако формации, които си лепят етикета "десни", просто се съберат за математически сбор, това е много голям риск, коментира политологът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един от малкото добри анализи на политическата ситуация у нас. Никой, не е такъв за какъвто се представя. Всички са сложили едни театрални маски и следват движенията на кукловодите си.

Не е само партиен. Във всяка сфера има хора, които не само не са това, за което се представят, а и работят неща, за които нямат нито опит, нито квалификация и образование, просто са учили евентуално нещо друго /може би само лекарите, ако не са измамници-самозванци, правят изключение, защото просто няма как и си личи веднага/. И поради тази всеобща причина унизихме много кадърни кадри или си изгонихме квалитетните такива обидени и наскърбени по чужбина...От нас добавихме традиционната злоба и завист към такива и ето го резултата. Ще назначат някое протеже на мама и тате или дългобедреста куха красавица вместо експерт, доказан вече оттатък с резултати и опет. Така предпочитат, защото им е по-лесно и евтино да им работят безгръбначни послушковци, но същевременно постоянно се оплакват от кадрите и пледират за някакви си ефимерни промени в образованието, мисленето, бита.....Жива спекулация по темата и тъжна гротеска! Не може да "събеседва" с теб и да ти определя съдбата човек, който буквално хал-хабер си няма за какво става дума, плашиш го с иновативните си нестандартни методи и идеи извън предписанията на Министерството и стои в степени по-долу от кандидата!!!! Затова - долу, на дъното, и по-тихо, моля!

Чета как едни българи обясняват на други българи интереса на Газпром в конфликта с Булгаргаз! Какво ви става?! Възраждане явно не са никаква патриотична партия, защото не са българска партия...

Етикетите у нас са лъжа. „Живеем в общество, в което някакви хора си слагат етикети - ляво, дясно, но всъщност правят различни неща от това, което пише на етикета.“ „ГЕРБ не са дясноцентристка партия, категорично. Те са една централизирана партия, в която един човек взима решения и другите изпълняват.“ - Това се нарича ДИКТАТУРА „БСП не е социалистическа партия практически.“ - Да напълно правилно, това се нарича ПУПУЛИЗЪМ. БСП се грижат единствено за богатите пенсионери, за полицаи, военни, за чиновниците. Обикновните работници и бедните пенсионери, са използвани и лъгани от БСП.

ПИСНА МИ ОТ ПЛАТЕНИ СТАТИИ ........

Що за идиот трябва да е Димитър Аврамов, да коментира умрели партии, които дори не са партии, а да не обели и една дума за най-силната и единствена българска партия възраждане?

простокиро и ококорения прекратиха едностранно договора с Газпром ! Вдигнаха цената на газа 5 пъти, на бензина 2 пъти и на парното 3 пъти ! И въпреки това умнокрасивите ти слагат минуси и отново ще гласуват за окупаторите...

Да бе! Кирчо и Кокорчо водят война в Украйна! Пак те намалиха доставките на газ за Европа миналото лято, създадоха изкуствен дефицит и така вдигнаха цената. Кирчо и Кокорчо през април спряха газа!? Каква е валутата, в която се плаща по договор газа на Газпром??? Долари или рубли??? Има ли подписан анекс за промяна на валутата на плащане??? България ще плаща в рубли, когато се подпише анекс за промяна на валутата, до тогава е ДОЛАРИ!!! България си плаща според договора, а Газпром спира доставките.

много нескопосана манипулация и партийна пропаганда на ГЕРБ, "Възраждане", ИТН ... която служи единствено на Москва. Я отговори, сега когато ги няма Кирчо и Асенчо и управлява резидента фатмак. Защо цените на гориват са същите и не падат. Я отговори, защо в Германия, Великобритания, Франция, Гърция, Чехия, Хърватия ..., където управляват други различни от Кирчо и Асенчо, цените на горивата са дори по-високи отколкото в България?

Най-накрая някой да каже, че Газпром трябва да бъде съден за едно странното спиране на газа! А възобновяването на преговорите с него е национално предателство!

Да си чувал понятието „Пазарна икономика“? Специално за теб (и такива като теб): Не плащаш – не получаваш стоката!

Да сте чували за подписан договор и спазване на условията в него.

България не е спряла плащанията по договора! Газпром спря доставките, разбирачо от "пазарна икономика"!!!

Цялата статия непоносимо смърди на краварска тор!

Договор означава равни права и задължения. Никой не поръчва музиката, тя се договаря!!!

за много точно подбрания ти ник-нейм, „глупчо“! Къде прочете думата „договор“ в коментара ми? Вероятно (и то основателно) имаш предвид „хонорар“!

В България нама партия изповядваща евроатлантически и десни ценности.

евроценностите "десни" са, а пък бункерите "ценности"- леви? Я сложи огледалото! "ляво" - значи свобода

Ми отивай в Русия, Северна Корея, Беларус, Куба, Венецуела и се радвай на свобода, ДЕПМ тъппа

Проблема при политолозите е, че никой не е такъв за какъвто се обявява.

Аз ще гласувам много простичко - за който ми даде най-много пари

Предпочитания?, рубли, лева...

Долари или евра, може и левчета

Аз също ще гласувам простички. Понеже знам, че политик не дава пари, а взима пари от такива като мен у и дава на търтеи като теб. Ще гласувам за този, който промени данъците. За този, който въведе НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ и ПРОГРЕСИНИ ДАНЪЦИ.

момента в който сме станали "огромна" държава - "В България все още в малкия и среден бизнес пряко участват, заедно със семействата си, около 600 000 до 100 000 000 души..." а пък извън малкия и среден бизнес колко ли сме - 200 -300млн?

Не се заяждай! Това си е явна техническа грешка. :))))

2022-08-12 09:11:48 Проблема (нерегистриран) От 1989г. до 2022г. в България имаше следните руски правителства след като Русия направи партийния преврат в БКП и свали Тодор Живков: 1. Правителство на руския гражданин Андрей Луканов. 2. Правителство на Димитър Попов. 3. Правителство на Любен Беров. 4. Правителство на Жан Виденов. 5. Правителство на Стефан Софиянски. 6. Правителство на Симеон Сакскобурготски. 7. Правителство на Сергей Станишев. 8. Правителство на Пламен Орешарски. 9. Правителство на Бойко Борисов. Всички до един агенти на КГБ и Русия. Целият преход на България се контролираше от Русия. ЕС нямаше почти никакво участие. ------; Това го знаят вече и децата от родителите си! Обаче къде си оставил черепното дубайско правителството (спонсорирано от бункера) на "пълна подмяна....с нова премяна" и доста семпъл евроатлантически грим? Другаря Киро ли е "атлантик" дето нямаше Силата да изпрати и 1 символен патрон, като публичен знак за осъждане на вероломното нападение над Украйна , а в същото време заплаши Европа с вето заради нефта, дето отиде " на място да провери" дали разрушенията са "истински", а не са монтажни клипчета, дето нарита Кулеба дошъл да се моли за с-300, дето още в началото подписа договор с дълбока бункерна офшорка за продажба на енергетиката....и дето накрая за да замаже "нищото евроатлантическо" което свърши (както редовно правеше тиквата) - "изгони" 70 парчета по списък спуснат от мутрофанова на агентите успешно изпълнили своята мисия!

Димитър Аврамов чете форумите, преписва от тях и получава пари за това:))))

това щях да кажа и аз от месеци повтарям,че никой не е такъв за какъвто се представя в политиката и партиите

Важното е, че го прави добре! Преписвай и ти!

Ето го поредния платен драскач, написал 100 глупости. Кой сте вие Аврамов? Щатен 4000-дник към дир-а?

И г-н Аврамов не е такъв за какъвто се обявява.

Първа лекция по политология Професора: Представете си свинеферма с много прасета и само 240 места на хранилката. Тези които са се добрали до нея кротко похапват и доволно погрухват. Останалите се въртят около тях и квичат неистово. Това скъпи колеги това в резюме представа политическата система.

От представеното резюме оставам с впечатление, че книгата е пълна с противоречащи си тези. Това означана, че в главата на автора е пълна боза или че хитрува и иска да се хареса на всички. Накрая всички ще го ...

Дали иска и дали се е харесал на всички??? Гледам на те не е. Явно ТИ си противоречи.

България има проблем с партийте и медийте с американски пари - тези на аюериканската хранилка. Този списувател е от тях!

България има проблем с руската корупция! Проблемът с газа идва от тази корупция! Ако я нямаше, сега нямаше да сме енергийно зависими от руснаците и щеше да ни е през онази работа...

Значи ако газът е американски, нямало да има корупция. Ако погледнема по широко значи, че в америка няма корупция? Феноменът - корупция не е познат в америка, така ли?

Този за първи път го чувам, ама прави много добро впечатление!!! Отдавна не бях чел нещо смислено. Особено разсъжденията му за "дясно" и "ляво", че у нас доста се бяха омешали...

Аврам-ов дали е българин или и той си има родина майка ?

Ами доста български звучи...

Той и Сюлейман Паси - трабанта, сигурно български ти звучи в празната чутура... Ама ни вкара в нато и ни унищожи армията ей така между другото за наше добро.

Интересно интервю. За да го пускат dir.bg,значи са отписали Боко.

Проблемът е че гласуват неграмотните и неплащащите данъци! Ако им забранят партиите няма да могат да купуват гласове и да манипилират избирателите с фалшиеи обещания. Много партии ще отпаднат, а етническите трябва да се забранят..евророма, дпс и прочие!

Ами умните и красивите що не гласуват?? Нали са образовани и интелигентни? Все ви пречат циганите, руснаците, американците и т.н. А всъщност целият народ сами си избираме каква да ни е държавата- едно с гласуването и негласуването, и второ, че семката ни е такава “убава” и некорумпирана

Автора ползва понятия дето очевидно не разбира, или се опитва да вмени на читателите нещо различно. Няма десни партии в България, някой от националистическите могат да минат за десни, но те са по скоро дясно популистки понеже нещата дето обещават например Възраждане, няма как да бъдат изпълнени, но пък хората им се радват.

Какво значи "популистки", някой да обясни, моля?

Популистките агитации, а понякога и цели партийни възгледи, са вид “чешем си езиците стига да набираме повече гласове и да отидем на хранилката, после кучета ги яли избирателите”. Пример- не трябва да гласуват циганите и незавършилите 12ти клас- това е популизъм, базиран на омразата към циганите. Но в една цивилизована държава (каквато ни е не сме всъщност) се зачитат поравно правата на всички граждани на тази държава (нали затова уж се борим с българите в СМакедония). Или друг пример- ще ви вдигнем пенсиите. Обаче парите за пенсиите идват от настоящите удръжки на работещите, които са малко в извънсивия сектор и впоследствие вдигат годините за пенсия (повечето не я дочакват и така държавата се освобождава от “сухите съчки”). Та популизмът набляга на вековна омраза към цвят на кожата и религия, и към фалшиво обещание за добър живот на старини, а и към други влечения като про-американско и про-руско. Каквото обикновения избирател иска да чуе, това му се казва. Но всъщност основните проблеми - като например да отидеш до болницата и да бъдеш прегледан като човек, а не като чувал с картофи, или да караш по свестни пътища в цялата страна, а не само на определени улици в Софето и на 2те прословути магистрали, при положение че плащаш гражданска, данък, винетка и квото там още (скоро и данък въздух), и още подобни примери за основното съществуване на човек и то в европейска държава (уж)- такъв вид проблеми се подминават и въобще не се стига до решение. Главна причина за незаинтересованост обикновения гражданин да има сносно съществуване е че самият гражданин гледа за далавера, подкуп, минаване тънкана̀ и т.н. (95% поне сме такива). И всъщност веднъж докопал се на хранилката, няма пускане на кокала и останалите да го д*хат.

А сега ми обясни Герб, Пп, Дб, Бсп, Дпс, Итн като не са популисти според твоето разбиране какво свършиха за България??? И как Възраждане пак според твоите разбирания са популисти при положение, че никога не са упражлявали??? Той и Орбан е популист спред вас ама унгарците са най добре в Европа!!! Бялото е черно и войната е мир, нали така.

10 процента му плащат на този за всеки ред дето надраска

Поредният платен, плиткоумен, дупелизач, повтарящ мантрата - "Всичко държавно е лошо и трябва да се разпродаде".

Напълно съм съгласен с Бай Шиле!

Стигнах до извода, че ПП са "дясноцентриска" партия и приключих с четенето. ПП са леви марксисти, подкрепяни от лявата партия на САЩ. Няма нищо центристко в тях, още по-малко дясно. Същата работа е и с ДБ. Леви болшеивкики, правещи се на десни.

Дали ще дойде ден в който овцете ще проумеят, че отивайки за гъби и негласувайки всъщност гласуват за статуквото.

"...защото "Газпром" едностранно отказа да доставя газ по съществуващ договор." Докога ще се повтаря тази лъжа! Газпром поискаха, чисто техническа по същество, промяна в начина на плащане - нещо абсолютно нормални при търговско партньорство! Ние високомерно заявихме, че ще плащаме - без платеното да стига до "Газпром" - и си чакаме газа. Не се прави така търговия. Но нали сега Русия е лоша - ще повтаряме лъжи до край...

Там не съществува думата "рубла".

А думата "санкции" съществува ли?

Така де ако държахме да получаваме газ - щяхме да се разберем - както гърци, германци, италианци - какъв е проблема?

То и ние нямаше да плащаме в рубли, а щяхме да плащаме в същата валута, но в друга банка, която вече да ги превалутира. Да ама не. Защото Кирчо е велик "евроатлантик".

Ако едната страна иска нещо (промяна на валутата по договор а), то тя го предлага на другата и ако тя е съгласна, се подписва АНЕКС!!! Никоя страна не може да налага едностранно исканията си на другата!!! В договора страните са РАВНОПРАВНИ!!! Начина, по който Газпром се опита да наложи промяна в договора, е абсолютно недопустим!!!

"...Никоя страна не може да налага едностранно" Така де - Киро ли, Асен ли казаха ще слушкаме леля Херо и няма да преговаряме за промяна в начин на плащане. Е руснаците ни спряха тока, пардон газа...

Ако ти правиш бизнес с някой и той ти каже, че парите не стигат до него, защото друг някой ги краде, ти за да получиш това, което си поръчал няма ли да проявиш разбиране и да му платиш по друг начин - в интерес на партньорството и бизнеса?

Парите (доларите) стигаха до Газпром!!! Плащанията не са спирали към Газпром. Но те в "изпълнение на декрета на президента си" поискаха рубли, без да е подписван АНЕКС за промяна на валутата!!! Техният декрет няма сила в международните търговски отношения...

България има проблем с партиите и медиите с руски пари.

Напротив България има проблем с националните медии, купени от западни олигарси с цел насаждане на омраза и западна пропаганда. Ако си пуснеш БТВ и Нова и си извадиш главата и гъза, ще го осъзнаеш веднага.

*От гъза

Всичките са за разстрел като национални предатели.

ПочнАхте ли вече с "всички са маскари"? Щото да не гласуваме, нали?

Докато българина не си избие от главата русофилщината ще живее бедно. Колкото повече русофил толкова повече беден.

Няма начин да ги убедиш - първото което унищожиха блядовете беше образованието - сега имаме пълчища олигофрени които са елементарни за манипулиране.

Идиот, образованието го унищожиха американските ти приятели. Помниш ли като замениха в езиковите гинмазии учебниците по АНГЛИЙСКИ език с картинкови тетрадки по американски език за малоумници? И завряха навсякъде простотиите на Майкрософт, въпреки че има огормен безплатен свят изавън тях?

Образованието е унищожено последните 30 години от западните ценности. Как може да има хора, които да м ислят обратното. Само вижте в момента какво поколение се обучава. Тези са на ниво дебили, не знаят да пишат и да четат. Всички са наркомани, само тикток, наргилета и пико са им в главите. Действа се по американска схема, целта е да не знаем къде се намираме, както американците, които не знаят собствената им столица коя е.

Сивата Златка от България!

Възраждане са против (уж) ваксиниите,а половината се ваксинираха.Един имал Деса,друг се опасява да не пукне,че няма да може да харчи окрадената субсидия.Възрожденци,кво да праиш...

ПП се обявяваха като социално насочена партия, а всъщност за 6 месеца изтеглиха 10 милиарда, които се оказаха мистериозни и никой не каза къде са отишли, което е за сметка на хората, които ще живеят в задлъжняла и зависима държава, потънала в кризи и дългове, които хората ще плащат. Заради личната си омраза и спонсорите им от ЦРУ и САЩ оставиха населението без газ и купувайки на много по-неизгодни за държавата цени и условия, благодарение на които кризата в държавата още повече се задълбочава. Повишени цени на всички стоки и услуги. Невъзможност бизнесът да работи. Постоянни лъжи и неизпълняване на нищо, което е обещано.

От 1989г. до 2022г. в България имаше следните руски правителства след като Русия направи партийния преврат в БКП и свали Тодор Живков: 1. Правителство на руския гражданин Андрей Луканов. 2. Правителство на Димитър Попов. 3. Правителство на Любен Беров. 4. Правителство на Жан Виденов. 5. Правителство на Стефан Софиянски. 6. Правителство на Симеон Сакскобурготски. 7. Правителство на Сергей Станишев. 8. Правителство на Пламен Орешарски. 9. Правителство на Бойко Борисов. Всички до един агенти на КГБ и Русия. Целият преход на България се контролираше от Русия. ЕС нямаше почти никакво участие. Тогава защо България е на този хал?

Фирми, банки, медии, групировки, всичко беше руско.

И Иван Костов - който разпродаде предприятията за “по един лев” - и той беше руски агент а? ;-). И ДПС - и те чисти анадолски руснаци а? ;-). Откъде ви коват такива чугунени тикви само се питам :-). Сигурно на Козяк 16 има леярна…

Докато Русия има и купува партии и депутати ще има проблеми.

Аз няма нищо общо.

Има руски партии и западни партии, проблема е, че руските партии вземат доста гласове все още.

И народа не се е излекувал от русофилщината.

Това не е проблем, а е дар от Бога!

Това е голям проблем от десетилетия.Русия с мутрите си окраде България.

и не чета политолози и социолози,вече спрях да гледам и сутрешни блокове заради лобисти водещи. Насищането на избори през миналата година ме отврати от политическите "играчи". И все пак не си мислете че накрая няма да гласувам....единствено ще бъде наказателно към измамниците.

"НЕ слушам"

на партизаните от бункера е т.н. "активност" върху която трудно могат да влияят и се иска да хабят много енергия и майсторлък от 33а степен, за да "сблъсъкат челно" овцете и от енергията на сблъсъка, прокарана през вълшебната кутийка на мъдуро, да бъдат пак коронясани за "богове"!

Това е проблем на гражданите, не проблем на партиите. Хората искат да бъдат лъгани, за да гласуват за определена политическа сила, съответно партията ги лъже, както са пожелали. В крайна сметка партията постига своето, тя се добира до властови ресурси или поне до някакви контролни функции в опозиция. А народа мрънка тихо как са го излъгали, как американците, руснаците и евреите са му отнели нещо или не са му дали заслуженото. Почти целокупно гражданите гласуват за някаква формация без въобще да си дават сметка за последствията, а после обясняват собствената си простотия с някакви конспирации. "Пак ни излъгаха" е индулгенция, която превръща гласоподавателят от самоуверен глупак в невинна жертва.

В самото резюме още на първия ред има грешка липсва едно НА! четеш и не разбираш какво е надраскано евро-атлантически подлоги издават книги

Оправяй се сам, джендър олигофреничен. Стига се оригва на сперма из форумите. Пак ти се е надървил задника, но никой не ще да ебе плешиви педали

И този колега Аврамов папка комитетски пари от едно краварското посолство... Все ги мори липсата на приватизацията, соцмастодонти и комунисти.. Истината е че господарите ви избират с тежък конкурс. Трябва да сте идиоти и тогава ви пускат до политическата копаня..

Основният проблем на всички партии , е ч защитават интересите на всеки, който им плати, а не интересите на тези, които ги избират!

Ако формацоо с етикет „леви“ се събератчисто математически България почва от двете нули. Много смахнат коментатор. Не гласуваме за обявени политики а СРЕЩУ бсп и пп с дб. Капито ?

Само Възраждане са чисти! Никоя друга партия не е спазила толкова обещания, никоя друга партия не зачита волята на Българския народ както Възраждане

Приказки от лани! Разрухата в българската политика е отражение на разрухата на Запада. Новото нормално! Такова плешиви тикви много обичат да повтарят тая тъпа мантра без да я разбират. Свиквайте. По-добре договори с Газпром и руска газ, щото друга на приемлива цена няма, отколкото 2027 братушките пряко да назначават генерал-губернатор в България.

За теб може и да са братушки, за мен - не са. А тези нощни полюции дето ги имате как ще посрещате с цветя "братушките", са само от тежък махмурлук.

На тебе братушки са ти Обама, Остин и тия от парада в Стокхолм. Знаеме те. Моли се да излезеш прав, но едва ли с тия идиоти дето са начело на "свободния свят".

Много са си хубави даже. Еле па оня, дето беше кандидат за кмет на София от дайбългария, жена му ква краставица си беше вкарала в минджата, още ми става uq кат се сетим.

Костя копейкин се представя за такъв какъвто е ; идиот.

не можа ли с две думи да кажеш, че Радев е курва и се гаври с българския парламент, поради което трябва да бъде незабавно изхвърлен на бунището, ами си зарастягал едни лукуми и небивалици оплетен като пиле в калчища.