Русия забрани ”Ну, погоди” на децата - вредяло им

Популярната анимация "Ну, погоди" ще се излъчва само след 23 часа в Русия като филм за възрастни, защото приключенията на Вълка и Заека вредяли на децата.

Обратно в новината

Коментари - Русия забрани ”Ну, погоди” на децата - вредяло им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо лошо не правя на зайчето.Тоя Путин,наистина се е побъркал.

Тази новина за Ну,погоди е медийна измислица.Както често се случва - чул-недочул,но звучи ефектно.Истината е,че няма и категорично нямало никакво намерение да се ограничива по никакъв начин демонстрация на филма.Винаги проверявайте сензации поне от няколко източника.

Комунизмът е много лошо нещо

Вече стоплих ,че каубойските филми ще ги гледам само по XXL другите порно програми само в късният часови пояс . А няма ли да дадете и някое зверско измъчване (изтезание) на пушач .

Пич, ти не ги подценявай младите - сега гледат къде по-страшни ужасии - пък и порно си гледат хлапетата под 18 години - кой може да ги спре... така, че никои не расте в кувьоз...

Братята руснаци съвсем изперкаха... От жеги, ли...от водка, ли...?!

Присъединявам се към всички, които се чудят кво'ш'прайм с Червената Шапчица, Хензел и Гретел, Трите козлета/прасенца и вълка и пр. И как така "Айс Вентура" и разни тийнейджърски филми са обявени като неподходящи за деца под 12 год., също като "Гепи" или "Shoot'em all" ("Изпозастреляй ги"!), където Пол Джамати трепи бременни и бебетата им, Клайв Оуен избива лошите като им завира моркови в очите, чак излизат отзад, а Моника Белучи... е... Моника Белучи прави каквото може най-добре. А най-вече... хм... кво'ш'прайм с библията, в която на всяка страница има изнасилвания, кръвосмешения, бащи пускат дъщерите си, а съпрузи - съпругите си, за масово ползване по предназначение, тълпи искат да познават тоз-оня... естествено опознават го в "библейски" (не е трудно да се разбере защо така е наречен) смисъл, кланета и кръвопролития, в които побеждава не този, който се защитава или е на страната на справедливата кауза, а който се е понравил на някакво всемогъщо същество, което пък непрекъснато плаши и възрастни, и деца, с ужасите, които им е подготвило за после, ако не му се понравят чрез безкрайни дози лицемерие, подмазвачество и г.золизане... нека психолозите да кажат какво предизвиква това в детския ум... и още много, за което не се сещам. Е... има да се чудим още дълго...

Когато приемаха детето ми в детската градина, го помолиха да разкаже прииказката за Снежанка и седемте джуджета. Аз се намесих, за да обясня, че като родители сме преценили тази приказка като източник на грешен модел на поведение. Че е приказка за възраастни по произход, че не е за нашето време и за нашето дете. В приказката има поръчка за убийство, отравяне, одушаване, вадене на сърце на животно. Отсреща се надигна директорката и каза, че като не ни харесва държаванта детска градина, можем да си дадем детето в частна, но програмата тук включва Снежанка. ... когато човек свикне с някаква мисъл от малък, тя остава като допсутим модел на поведение като голям. ... Като посееш в детето идеи, те растат и дават плод, който не се различава от семето. Много е важно да го разберем!!!

Georgi

в момента в които прочетох какво си писала за преценката ви се прекръстих 3 пъти и помолих господ да ти е на помощ...но пък после се сетих, че приказката не може да е модел и разбрах че се шегуваш :-) добра шега, браво!....

Абе Явор Колев ли си какъв си тичай бързо понеже се нарушават авторски права като се излъчва цял епизод от "Ну погоди" тук , как става тая система или баретите идват само като става въпрос за американски бози ?

Абе то бива, бива описателни анализи, ама чак толкова ?! И то в Русия, дето уж минават за по задълбочени..... ! Еврейската повърхностност и там вече се вихри.Неосъзната простотия.Дори с добронамерена глупостта е опсена

прави впечатление, че никой в Русия не е чувал за такава глупост... което не попречи на хейтърчетата да си направят изводи и да изразят мнение.

Вместо Сънчо", за децата всяка вечер следните епизоди: 1. Путин стреля с танк. 2. Путин пие водка. 3. Путин бие лоши. 4. Путин лови бяла акула с кукичка от кърфица 5. Путин шмърка магистралки от произведен колхоз кокаин. 6. Путин бие Вълка от Ну Погоди, щото се държи лошо с жени. 7. Путин разчеква устата на крокодила Гена, щото не е гласувал за него.

Толкова точно и на място казано, че чак на козела му щръкнаха ушите.

Тук притиснаха цар Киро и той изглежда изнася водката си за Русия.Скоросмъртницата яко е ударила братушките в главите май.

прави впечатление, как хейтърите заредиха лайнеметките... подведени от една 100%това измислица. хайде,глупачета, скок, че кой не скача....

Волф, и в САЩ не са се случвали!!!

Властите на са се притеснили от вълка, а от зайчето, което си пее :" а мне все равно...", атака не може!!! Пък и вълкът е нарушител на реда, я вън от тука...Който е гледал повечето серии, не може да не е разбрал, че всъщност двамата герои са приятели - също вредно!!! Да се изгори този вреден филм!!!

Има освен това и сцени на полицейско насилие. на 1:40 се вижда как милиционер удря бедния нещастен вълк с юмрук по главата. А такива неща както всички знаем нито в СССР, нито в Русия и даже в България никога не се случват.

Като гледам и тебе доста са те били в главата..

А-аааа ... Aз-лично в храстите съм скачал с Истински Руснаци/кини. Хубаво, че си носех Нашия паспорт. За малко после за наместник н`нам-чий-си да ме обявят юнаците/чките.

да но това е анимация, която е доста популярна и се излъчва по телевизията от доста време и има голяма аудитория и може да окаже негативно влияние на голяма група от хора. Снежанка колко често я пускат по телевизиите? Затова има някакъв смисъл в това решение...

Когато беше дете,синът ми го гледаше с удоволствие, децата му-на 6 и 8 години/, които не говорят български/за съжаление.../ миналото лято изгледаха почти всичко , с голямо удоволствие...Филмът, макар и близък до естетиката на Дисней,си е руска класика, признат от хората,които разбират от анимация и от зрителите.Тъпо решение...Тъпо е и за "...Гена"...ами един старец, преди повече от 150 години беше казал, че капитализмът е противопоказан на изкуството...

Еее, с последното изречение изби рибата

БРЦК

Вълка нали е лошия герой който е антимодел за подражание. Ми естествено ,че ще пуши и ще се държи неморално. Нали заека не пуши? И руснаците почнаха с дебилните изцепки.

То и Снежанка живееше със 7 мъже...

А "Али Баба" ?

Сетиха се значи. Макар и след 50 години. Може би има надежда и за останалите области в които се нуждаят от промяна.

Това е просто безумие. Моята дъщеря точно като гледа Вълка как пуши особенно там където пали многото цигари и все вика "у отврат", с две думи филмчето я отвръщава от цигарите. Ну погоди е детска класика, винаги ще бъде харесвана. Не разбирам кой болен мозък го е измислил това.

Следва прецизен анализ и забрана на всички приказки- пълни са с насилие и жестокост, също и всички анимационни филми- все по тази причина...Обичат забраните тези кагебисти. Прогнозите на Джордж Оруел се оказват верни.

Интересно, идиотизма ходел не само по нашите управници!

Ами Снежанка и 7-те джуджета! Как тока спят заедно? Това да цензурират! "...Кой ми е пипал паничката? Кой ми е ял със лъжичката?..." - интимничат нещо

И руснаците луднаха...А в "сто и един далматинци" правят палта от кучета, ами "Батман", или "Червената шапчица", където вълкът я изяжда? Боже, накъде върви този свят?

Това ме разсмя. Ако помислиш, то съвременните фирмчета за деца са много по-вредни от Ну, погоди и Крокодила Гена. Вече няма мултипликационно филмче чез вампири, зомби, чудовища, извънземни или роботи и всички те размахват мечове и всякакви други оръжия. Навярно трябва изобщо да се забранят денските филми?

Личи си че гледаш само cartoon network. Това е ужасяваща промивка на мозъка с некви нарисувани изроди . Гледайте Маша и Мечока в тубата. Филмче без асилие и забавно. Децата направо са луди по него.

Написаното в тази статия не е вярно. Все още се обсъжда кое да попадне под действието на закона и кое не. И според това което се обсъжда този анимационен филм няма да бъде забранен. Вълкът е отрицателен персонаж, затова пие, пуши и се държи хулигански. Хубаво е да се бърза с новините, но все пак трябва това което се пише да е истина!

Ама и Вие/вие, Атанасов, така хубаво се разбързахте ;-) ... Здраве да е, Колега ! Еще не вечерь!! (комай казвате Вие/вие)

Очаквам гневно писмо от българските демократи :))))), намеса на Мадонна и Пол Маккартни... утре бг-паметниците ще са с маските на Вълка и Заека!

Нормалните в човешкото общество все повече и повече намаляват! Децата могат да съдят родителите си, според новият семеен кодекс, т.е. родителите нямат право да възпитават децата, а Ну погоди е вредно!!! Браво! Ще има все повече и повече масови убийци и идиоти!

ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА ТОВА БЕШЕ ХИТОВ СЕРИАЛ.ЗНАЧИ ОЩЕ ТОГАВА СА НИ РАЗВРЪЩАВАЛИ ДЕЦАТА?А СПИН-ПАРТИЯТА ГОВОРЕШЕ ЧЕ "ДЕМОКРАЦИЯТА" Е РАЗХАЙТЕЛА ПОКОЛЕНИЕТО.А ТОВА БЕШЕ ЗЛАТНАТА МЛАДЕЖ НА ВОЖДА ОТ с.ПРАВЕЦ.ДЕРЗАЙТЕ МАИ ДРУЗЯ.

Да забранят и приказките на братя Грим.

Това отглеждане на Хензел и Гретел, да понапълнеят като Коледно прасе, винаги ме е ужасявало на младини! (защото мразех тлъсто :-) ) Ами трите прасенца? Ами професионалните измамници - бременските градски музиканти! А пък онези и паметник им направили... ;-)

Баси, дори за комунистите не беше "вреден" този филм, които ние от старото поколение сме чакали да го излъчат с див детски възторг ! Насилието между Зайо и Вълка е нищо в сравнение с това, което си правят Том и Джери! Другарят Путин, като със сигурност го е гледал на младини, да не би да се нещо объркал? Ей... смахнаха се навсякъде... пфу!

Явно братушките изкукаха. По тази логика трябва да се забранят 95% от западните филмчета. Или точно това е целта?

Грехота и срамота е !! сериалът внушава вечната борба между Доброто и Злото !!Поколения деца са обичали този сериал !! Нима днешните деца не пушат , не се напиват , не стават наркомани !! Въкът ли е причината ?? Аман от правозащитници!!

Има забрана за излъчване на кадри с употреба на алкохол или цигари в предавания за деца. Прието е и се спазва от поне 5 години насам. Гледате такива кадри само с предупреждение със знак преди филма или след 23 часа, когато се предполага, че децата са легнали. ТАКА Е ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 5 ГОДИНИ.

В такъв случай аз предпочитам да се излъчват като предаване за възрастни филмчета като "Ну погоди" вместо сериали пълни със серийни убийци и подробни в едър план аутопсии, всяка вечер в най-гледаното време! Да се чудя на кой канал да превключвам като седнем да вечеряме с децата!

Това е мегаглупост. Надявам се, че ще я отменят. Супер мега тъпотия! Аз съм израснал на този филм и никога не съм обръщал внимание дали вълкът пуши и какво пуши...

Радостно е да го Чуя от Вас/вас, Колега !

една от най-хубавите анимациики! от '70-те до сега не вредеше, а сега изведнъж започва да вреди? хахаххааха вреди капитализмът и алчността, а не анимационните филмчета! малоумници

вероятно Руското Дружество за Защита на Вълците е сезирало Руската Комисия за Защита от Дискриминация, та така..

Ну Влудя , ну ПУСИн , ну пагади !

По тази логика и Путин трябва да го дават само след 23 ч.

Това е някой фен на мЪдона, заяжда се с буквата на закона. Само защото и дадоха ултиматум - или без хомоизцепки, или да сложи 18+ за концерта си. Който след историята веднага ще се усети... и там има седерасти-комунисти, но са много по-малко.

Братушки, изтрезнейте един ден поне бе?! Какво му има на филмчето? Я пуснете Cartoon Network - там да видите какви филмчета дават...леле майко, както се казва. Велики глупости и то посред бял ден, и без цензура.

....:-)...:-))) Колеги/жки, Предлагам да пооставим Хората-там да си се оправят . (, кой-как-може) Очевидно не Им е леко. ------- Ама я да Видим що-щат тез ну-погодийци у Нас ?! ...Зер -- 357 000 ( Триста петдесет и седем хиляди ! ) !! Че и 110 000 ( Сто и десет хиляди ! ) имота, при това -- само по Южното-Ни Черноморие !!!

бе като чета новините от варна и бургас то май и тук не им е леко на поданниците на путин-медведев.

Каквото мога, знаете -- имате го ;-) ... Надявам се да Ставаме ( и повече и по-бързичко)

Руските милиционери и техните български аналози са особенна, финна разновидност на човешкия род. Те са високи, стройни, руси със сини очи, говорят перфектно три западни езика, учили са солфеж и балет, изчели са маса книги. Милиционерите на власт са още по-финни като нашия Борисов. Те пикаят одеколон, забравили са участъците си, натирили са тиквите си у кацата с мед и лапат ли лапат... Забравили произхода си на селски чукундури, едва избутали втори клас, говорещи неправилно собственият си език, ритниците и нагайките, издевателствата над арестувани хора - млади, стари, всякакви - днес те са се захванали с децата. Не с престъпници, не с мафията, не с болното си общество, с пропадащите си страни. С децата. Ето това е идиотизмът на промените. Ние очаквахме Запад и висок стандарт, произвоство и прогрес, а се накъцахме у милицията! И това трае вече 23 години - половината от социализма, който ни остави с атомна енергетика и мощни съюзи. Това, простете, е пълна идиотщина. Бягайте оттук, в гората при Вълчо, там е по-добре.