Филмчето противоречи на новия Закон за защитата на децата от информация, вредна за здравето и развитието им, който влиза в сила от 1 септември, смятат от Руската държавна агенция за телевизия и радио, предадоха медиите в страната.

Законът бе приет от Държавната дума през декември 2010 г.

Руското филмче влиза в категорията "филми за възрастни" заради неморално поведение на главния герой - ълк, който пуши и се държи грубо с жените".
Освен това в анимацията имало "сцени на насилие".

"Ние имаме само две възможности – да нарушим закона, или да го покажем късно през нощта", коментира пред "Ехото на Москва" ръководителят на студио за деца и младежки програми Татяна Цаварева.

Преценява се кои други филми и предавания вредят на децата. Сред тях се очаква да е  и "Крокодилът Гена", който също пуши.
Има предложение да се изрежат сцените с пушенето.

В Русия веднага се вдигна обществено недоволство заради забраната.
Според Максим Ксенозов, зам.-директор на Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации (Роскомнадзор) "Ну, погоди!" трябва да се разглежда като културна ценност и да не се ограничава времето за излъчването му.

„Ну, погоди!“ е сериал на московското студио „Союзмультфильм“, създаден и излъчван в периода 1969-1986 г. Режисьор е Вячеслав Котьоночкин. Героите са озвучени от Анатоли Папанов (Вълкът) и Клара Румянова (Заекът).
Допълнителни серии са създадени през 1993 и 2006 година.

С филмчето, в което Вълкът иска да хване Заека, но все не успява и се ядосва: „Ну, заяц, ну погоди!", израстна и цяло поколение български деца. За пръв път в България сериалът е излъчен през 70-те години на миналия век по БНТ.