Спецекипи ще издирват деца и ще ги пращат на училище

Във всяко населено място с училище до 20 август 2017 г. ще бъдат сформирани екипи, които ще работят за записване на всички деца в детска градина или училище.

Обратно в новината

Коментари - Спецекипи ще издирват деца и ще ги пращат на училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има един начин. Откри го директорката на художественото училище в София. Ама МОН не реагира на иновацията. Съобщава се вечерта по тв, че утре в дворовете на училищата се снимат чалга клипове на Стораро, Софито, Азис и другите ромски славеи и се търсят малолетни статисти. Екипите чакат в засада и ловят потенциалните ученици.

Министър Вълчев все още ли не знае защо децата завършват неграмотни? Жалко, с обхождане няма да се променят нещата, а със закони. - да се позволи както едно време учениците да остават /ако не могат да четат/ във втори, трети, четвърти клас. Сегашният закон забранява оставането в същия клас и учениците пристигат в 5-ти клас без да могат да четат/говоря за ромските райони/ - ако ученик остане да се заплаща за него/в момента не се заплаща ваучер и директорите не разрешават да ги оставаме/ - да се върне стария закон - при 4 двойки за годината - оставане в същия клас - да се освобождават от матури учениците, които през целия курс на обучение имат годишна оценка Отличен - /6/ Това ще стимулира учениците.

Точно това им казах на директорката и учителката, като ни четяха новия закон на родителска среща - от самото начало сте му опуснали края, пък сте се сетили да ги плашите в 5-ти клас за отсъствия по семейни причини. Понеже явно в началото такива ги водят техните отсъствия - по семейни причини, те направиха закона прекалено строг за нас, естествено.

"Спец"-екипи!? Проблема никога не е бил в записването, а в причините за отпадане, тоталната демотивация и девалвация на общото образование -без никакъв смисъл, без капка практическа и професионална реализация. Тез рома-тъпейшъни и дегенерати стават само за Трудово-Професионални-Училища, ако им плащат за да ходят до училище, не за да се учат. Тук трябват мотивирани ПЕДАГОЗИ които да са в постоянна връзка със Социални, Полиция, Община, Семейство, Трудова борса и пр.

За какво са тези екипи? Толкова е просто! Който не ходи на училище, не трябва да получава детски надбавки! Когато ученикът се записва в дадено училище, на родителите се издава документ, че това дете е записано в училище. Но ако детето спре да ходи на училище, тогава от съответното училище да информират там, където трябва и детски надбавки да се отнемат веднага. Инспекторите от МОН да се размърдат малко и да тръгнат из училищата за да следят какво става там, че непрекъснато четем за насилие и своеволия! Нищо няма да се промени с междуведомствени екипи, освен раздуване на администрацията!

е законът в момента, викаха ни го в училище да ни го четат, с което ме ядосаха, защото не ни касае, а сме и грамотни сами да го прочетем, но, както и предположих тогава, няма да сработи за когото трябва и само дето ни унижават нас да ни приравняват с тях.

без първото "го".

доволен съм от ЕС, от това, че можем да работим и да учим почти навсякъде, ама като гледам по ю туб как в Русия ги налагат милиционерите почвам да се замислям.

е рисковано. Това не са хора, ако щат да ме съдзят Ако едно дете не ходи на задължителна занималня и на училище, да се даде на приемно семейство, което ще го праща. За такива семейства има желаещи, но тези като се юрнат с топори, лопати, ножове - ще ни бастисат. Как иначе - кой ще краде и проси?

Поредната скатана службица... Кои градини ще напълните - места няма А да Ви видим как ще издирите мангалчетата и ще ги вкарвате в какво?

И хиляда лева награда за реални оценки "3", пак няма да могат да я заслужат-има етноси по земното кълбо, които не могат да учат като деца и не могат да работят като възрастни.

Se taia

Интересно ми е как ще убедят манго да си дава децата на училище, след като те могат да просят, или да крадат, или да участват в друга част на "семейния бизнес"?

60-те покойната ми майка обикаляше циганската махала да записва деца за детска градина...какви екипи какви пет лева,учителите си вършеха работата.

Не съществува циганин с очила! Това са най-мързеливите и неуки социални кърлежи. Които само срещу заплащане ходят на училище, на разни курсове! Време е Българиге също да си потърсят правата - НЕ ХОДИШ НА УЧИЛИЩЕ и за награда те записват на курс за език, за професионална компетентност. ДЪРЖАВНОТО ИЗИСКВАНЕ Е ДА СИ МАКСИМАЛНО НЕКАДЪРЕН, МЪРЗЕЛИВ И БЕЗХАБЕРЕН.

ако знаеш какви маркови очила носят...сини ,черни,леко брадясали с луксозни коли. Ние станахме цигани:((

Така е - не е гледал клиповете на Фики, Мики, Софка, Чофка,Ангел, 10о кила и не знам си още кой.

Tова добре за спец екипите, но единственият начин да ги задържие в училище е да ги глобявате като отсъстват. Спиране на социалните и да видим дали няма да ходят на училище.... А ако са богати - 20лв на ден, да кажем...

И понеже знаем, къде ги има тези деца, Спецекипите ще отнесът бая бой от местните цигани !!!!!

Ми деца няма! Какво ще дирят?

Циганин на сила на училище???

Ще се сетите, ама късно! Преди 35 години имаше такива екипи, които обикаляха по вратите и проверяваха дали всички са записани в първи клас. Ееех, Тошо, Тошоо.

Роми ли ще ловите? Пращайте ги в Германия да вземат помощи и да се отървем от непосилното бреме да ги издържаме...

И като закарате циганите до сградата, как ще им вкарате училището в главата? С фунии ли?

Ще ги ловят ли всяка сутрин из маалата да ги водят на училище?

Защо да имитират дейност- на политиците НЕ ИМ ТРЯБВА грамотен,а само ЕЛЕКТОРАТ, та бил той и от МЪРТВИ ДУШИ?

Май става въпрос за нова администрация, НОВИ ХРАНТУТНИЦИ.А защо никой не иска да види,че клонът скоро ще се счупи?

Ха-ха -ха... Доста се посмях на статията, а коментарите са в десятката. Само дето няма да ги прочетат тези, които трябва, защото има какво да научат от тях. Тия от МОН нямат акъл за 2 ст.

Бългаското училище е пълен буламач от непотребни предмети. На тези деца им трябва професионално образование ама такова няма. Иначе повечето учебници са толкова непотребни и неразбираеми /преписани нескопосано от тук таме за безмислен обем, че се плаща на страница/, че няма смисъл да се губи време да се учат.

Така е. Какво друго означава предучилищна подготовка и следучилищна посготовка? Значи за училището е необходима подготовка, а отделно после за живота е необходима нова подготовка.

Ако трябва и кучетата ще ги пишат за ученици но бройката ще я докарат !

Хората , които ще се занимават с това вероятно няма да получават заплати, а ще работят на доброволни начала

За български цигански деца ли става дума,или за деца от българския етнос??? Защото за вторите няма нито детски градини,нито училища!!! Как да не ви е.а майката долна, политическа?

Бла-бла-бла... типично по чиновнически, пишат речи и отчитат дейност. Циганетата няма как да ги вкарат в училище насила, а и не се налага. Социализмът остана в историята и просто трябва да осъзнаем, ЧЕ ХОРАТА НЕ СА РАВНИ и никога няма да бъдат. Ще има грамотни, ще има и неграмотни, като грамотните ще печелят повече от неграмотните. По-добре да разгледат състоянието на българските училища, че положението там е плачевно. Както и да подкрепят деца, които ИСКАТ ДА УЧАТ, а нямат възможност. Има много такива деца. Щото, насила хубост не става.

Ловът на малки циганчета е открит

Пълно безумие и простотия ! Преди година приключи декадата на циганското " включване " . С пълен крах ! Тия индивиди не подлежат на обучение и интегриране в човешко общество . Факт неоспорим ! Затова спиране на всякакви " помощи " след второто чаве , след изоставяне в социален дом, след извършване на престъпления от общ характер / тук директно си подпадат 99.99% от примитивите/. Така популацията сама ще се редуцира до поносим за обществото брой и постепенно ще изчезне . Пък и си спестяваме едни три милиарда лева годишно ! Промените в избирателния закон също ще помогнат - право на глас само за лица , завършили средно образование , което е задължително по Конституция . Ерго отпадат над 90% от коняците . А в момента , в които престанат да бъдат електорално интересни на мафията , ние лесно и бързо ще ги поставим на място. Със здраве :)

а ако някой ......друг екип набие спецекипа?

E за какво ще ги издирват. Вчера гледам пред МГ-във Варна струпали се пред входа и пушат.

Докато не започнат да отнемат родителските права на всички безумци, които създават деца в мизерия и не могат да им осигурят дори минимални условия за живот и развитие, няма да се оправят нещата. В гетото образованието не е ценност. Помислете как да извадите децата от там, а не им давайте на тези идиоти социални помощи.

Няма нужда да им се отнема и задължението да бъдат родители ама на 100% трябва да им се спират детските и даскалите да са отговорни за прикриване на липсващите за да не си загубят парите...

Май по-справедливо е да раждат деца само тези семейства,които могат да им осигуряват ИЗДРЪЖКА, а не както е сега-децата на циганите издържат семействата.Наччин има!

Мисля, че кастрация за родители, които не полагат грижи за децата си е най-доброто решение за всички

Май китайците са по-умни от нас-да се плащат помощи само за едно дете,другите-ако родителите могат да им осигурят ДОБЪР живот.Ако не се приеме този вариант,един етнос ще продължи да се възпроизвежда в огромни количества,докато има КОЙ да ги храни, без да работят.И докато българите изчезнат/в България/.

Това е приумица на някой чиновник който и хал хабер си няма за проблема.Че има неграмонти и то доста от циганчетата това е факт но-Как ще го принудиш да ходи на училище как ? То ще отиде два дни и после пак ще хване къра или баира и екипите ща го гонят пак ли и после пак и те така да де но то не е едно цигане ????Както един колега е споменал по долу няма смисъл да се харчат едни пари за безумици които няма да свършат работа а- Само когато му бръкнеш в джоба на джипсито само тогава той ще накара детето му да посещава училище а дали ще го бие или не че не е в училище си е негов проблем !!!!

Не е далеч времето , в което ще се налага спец екипи да издирват хора, които да живеят в тази държава ...

Направо направете един Спецназ да гони чаветата по маали и градинки и да ги тътри в училищата. Само дето ефект няма да има никакъв - те нямат и намерение да научат нещо. Но пък могат окрадат и набият съучениците си, че и учителите..

Това нали по време на диктатурата , сега нали е демокрация, нали сме свободни какви са тези отрядници. Ще видите ще стане по страшно отколкото по време на соц-а

Да бе,спец екипите ще влизат в циганските махали и ще ловят цигнчета,май пак ще го издухат бедните българи в тая ЕЛЕКТОРАЛНА държава

Децата на родители, които взимат социални помощи, трябва да бъдат отнемани, ако не посещават училище, или ако успехът им в училище е незадоволителен. Децата на родители, взимащи социални помощи, трябва да бъдат поставени под специален надзор, тъй като обикновено мизерията се възпроизвежда, и е твърде вероятно те да повторят житейския път на родителите си, което пък не е добре за държавата. Съответно е добре държавата да се погрижи това да не се случва.

Може да трябва , ама няма да стане.