113 деца измъчвани в турски затвори

113 деца са били подложени на мъчение тази година в затвори и арести в Турция. От тях 49 деца са били измъчвани в затвори, а 64 в полицейски управления.

Обратно в новината

Коментари - 113 деца измъчвани в турски затвори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е нестхо сокиращо аз сам туркиня но не одобрявам тези неста тези турци напро са откацили поне в булгариия не сам цувала несто такова *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нищо ново, там къде по-страшни неща има, но тук не е позволено да се говори за нашия най-ценен "партньор"...

TP е най проспериращата страна в региона. затова повечето балкански страни завиждат на успеха им

Наблюдавайки "плода" на ислямистите (тези които следват повелите на корана), тайните общества (масони, илюминати и други подобни поклонници на луцифер), комунистите (и други безбожници, които са превзели бившите християнски държави), ватиканците (без да засягам някои католици, които наистина търсят Господ) е очевидно, че са им присъщи: перманентната лъжа (уж благородно лъжат - в името на благото на човечеството), педофилията, манията към причиняването на смърт в името на някакъв идеал и то смърт в особено големи размери. Всички те пият вода от един извор - този на луцифер - затова и си приличат.

Ама сигурни ли сте бе хора??? По турските сериали-нищо такова не се споменава...... А пък,какво толкова?? За едни деца там.... Нали са в НАТО,искат и в ЕвропаТА-значи властите са добрички там!!! А,и да не са,щом ни играят по свирката,ще се обърнем от другата страна!!! П.П. Само един малък проблем има.... Дори и оная гнида от Северна Корея,не измъчва деца.... Сега ще станем още по-смешни,да говорим само срещу севернокорееца,и да търпим мъчителите на турските деца!! Ама,като се замисля-майната му....Пари да се изкарват.....

Турците винаги ще са по добре в всяко отношение от бедните балкански страни. Bие само злорадствате . Kато гледам в този форум има доста промити мозъци и останки от тоталитарния режим вижда се че българина все повече става нетолерантен към другите

в случая, какво общо има това кой е по-беден. колкото до това, тук поне не виждам някой, който да злорадства за това, че децата са третирани по-зле от мръсни червеи. аз например, съм не само нетолерантен, но и най-зъл диктатор към такива безбожни отрепки, които се гаврят с деца!

i_iskren@mail.bg

Наблюдавайки "плода" на ислямистите (тези които следват повелите на корана), тайните общества (масони, илюминати и други подобни поклонници на луцифер), комунистите (и други безбожници, които са превзели бившите християнски държави), ватиканците (без да засягам някои католици, които наистина търсят Господ) е очевидно, че са им присъщи: перманентната лъжа (уж благородно лъжат - в името на благото на човечеството), педофилията, манията към причиняването на смърт в името на някакъв идеал и то смърт в особено големи размери. Всички те пият вода от един извор - този на луцифер - затова и си приличат.

Премести се да живееш в турция тогава, климата е по-топъл, имотите са по-евтини, вазелина е без акциз... пей сърце :)

Според пророците, Русия ще сложи край на турската държава, а Константинопол ще бъде върнат в гръцки ръце (тъй като няма да оставят Русия директно да се разпорежда с Босфора). След това руската армия ще се насочи към Йерусалим, където ще бъде унищожена (не от самите израелтяни). Началото на тези събития ще бъде поставено от цунами (предизвикано от метеорит, който ще удари западно от Пуерто Рико), което ще унищожи източното крайбрежие на САЩ. Когато видиш тези неща да стават - не се плаши, а просто помоли Христос да стане Господар на сърцето ти и твой Спасител (не само с устни, но и с цялото ти сърце). Но дори и в този момент момент можеш да питаш Всевишния (с цялото си сърце) за това кой е Христос. Сигурен съм, че ще ти отговори по начин, по който само ти ще си знаеш (тоест, ще знаеш, че знаеш това, което знаеш).

доста приказки си чел от хиляда и една нощ че вече си забравил в кое време сме

ЩО БЕ ?! Я КАК В ТУРСКИТЕ БЪЛВОЧИ ДЕТО ГЛЕДАТ БАБИТЕ И ТЕТКИТЕ ОТ СЕЛАТА НЕ МИСЛЯТ ТАКА- И КО СТАНА СЕГА

От какъв зор на чужда гроб ревете?

Ами на чужд салам ли да вием (като тебе)?

Как познахте че на чужда салам и т.н.?Да не сте "телепатка"?

вие децата за чужд гроб ли ги имате? много напредничаво.

"2014 г. са задържани 360 деца при инциденти по време на обществени събития или демонстрации...Това сочат данните в доклада на турската Асоциация за човешките права" Повод за размисъл за колегите у форума, виещи с/у демокраСТията !

Нали ще ги приемат в ЕС тези диви ориенталци ислямисти? Дали заслужават. Не виждам по кои показатели заслужават това Турция?! Манталитета и разбиранията им са за хора от 17век.

паричните потоци дават отговор на всеки въпрос. Колкото и нелогичен да изглежда.

Като съдя по изразите, които използват тук крайните националисти и фашисти, като "европейци" и други, видно е КОЙ е ДИВАК!!! ДИВАЦИ са всички фашисти и нацисти от славянски произход, които ДИР.БГ ТОЛЕРИРА! Хората от Турция поне имат ИСТИНСКИ хуманитарни и екологични организации!!!

И все пак фактите са, че условията в затворите в Русия са най-ужасни

Ако се съмняваш в написаното влез в турски затвор и после в руски. Втория сигурно ще ти се стори, като почивка в Слънчев бряг.

3агрижили сме се за турското правосъдие, а не си погледнем нашенските проблеми.

Нашето правосъдие е прозрачно и предвидимо. Какво да му променят? Както навсякъде по цивилизования свят, истината и справедливостта са при властта и парите.

господа , може би става дума за сирия и ,,главорезът,, асад??? в ,,отговор,, на този ,,сатрап,, които имаше нахалството в неговата държава християни и мюсулмани да са равни, се роди правоверното движение на ,,идил,,!!! в турция такива ,,неща,, не стават!!!

ердоган няма ли да направи нещо по въпроса за издигане на джамии и в затворите, не само в училищата. че "аллаха" му (този, дето му е собственост) да може вижда и какво правите с децата. айде, и ердоган ауакбар и злото е неговият пророк. гадост. но няма да има добро за угнетителите.

Измъчвайки ги са им крещяли аллах акбар...

Деца, ама турски, кво ви пука!

Една интересна тема и още по-интересни коментари. Приветствам присъствието на Депесар във форума. Това създава интрига. Тия, които вече ме познават от форумите, знаят че аз съм връл Атакист. Но винаги говоря истината, такава, каквато аз я виждам. Срещал съм по света много турци. Все прекрасни хора. И се отнасяха към мен, като към най-близък човек. "Комшу" в Америка ми звучеше като братовчед. Това е на личностна основа.Но трябва да призная, че между нашите държави лежи голяма културна и ценностна пропаст. Ние никога няма да станем ориенталци, а те европейци. Един французин казал думите-чудя се как ще обяснявам на децата си, че Европа с простира до Иран. Това е достатъчно по темата.

и кое да е достатъчно по темата? че ни се представи? а това, че разни пълни олигофрени с тотално увредени мозъци разрушават детството и нанасят непоправими щети на психиката на децата - остава някак си на заден план. да натикаш дете в затвор показва най-ниЗката, долна, болна и престъпна степен на "съществото "разумно", по-скоро безумно. такива хора не заслужават дара- живот, който са получили от Аллах, в който се кълнат, а в същност проклинат.

грешиш и това е твоята теза турците са по европейци от всичките балкански страни по всички показатели , а тази информация е само пропаганда, защото тази асоциация води сепаратистка политика в TP

i_iskren@mail.bg

Съгласен съм, че има и турци, които нямат нищо общо с изгражданите ни от векове небезоснователни представи, но това са турците, чиито мозъци не са засегнати от маниакалната човеконенавистност на исляма.

i_iskren@mail.bg

И за съжаление тези турци са изпаднали в немилост след идването на ислямиста Ердоган.

Ето за това не искаме да ни управляват турци жалко за децата !

леле! Чели-недочели! Казал някой,написал в някакви учебници преди години колко сме онеправдани милите ние....а,че сами сме допуснали османските наемни орди да делим деспотства и крепости гъзовете-усти мълчат.Само ревове и самосъжаление. След Калоян само нещастни владетели неудачници сме имали. И защо разбиранията,традициите,живота,бита на други държави ни влиза в работата и трябва да се сравнява с нашите! Щото сме най-'убави ли?

На нас това ни е наказанието за безбожието и за нечестивостта. Това безбожие и нечестивост не ни е от сега ...

не знам в турся да има затвор за деца.налазателна отговорност се носи след 1ш годична вазраст.сигурно има превазпитателни училичта, каквито има и в бг... някои е писал нечто и отностно батак.в батак балгарите са клани от помаци.прочете, а после пичете... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да не би тези помаци да са обслужвали португалските интереси на Балканския полуостров? То бива бива наглост, ама ... Ето заради такъв тип безочливост хората не искат да го назначат въпросния зам.-министър на отбраната. Ислямистите нямат дори капка срам за милионите хора, които са изклали ... дори капка ...

исляма бил добра религия, в туркия било добре, били цивилизовани ........ никога не е било, не е и няма да бъде вярно. тия са безнадеждно изостанали! шириат, имами, простотии ....

А каква сълзлива и миризлива история може да се напише и за Чичовото на Дисидента Тапентаджия - Чехлите не е за приказ , как онея ми ти милиционерои са го били измъчвали даже му разбили и манерката на детето а то горкото ....

TP е била и ще бъде най демократичната страна не само в нашия регион . Тази новина която са я публикували не е официална , защо , защото тази организация на човешките права не е официално призната в република TP, затова е само дезинформация

Просто си смешен! Това първо не отговаря на истината, а пред истината и боговете мълчат! Второ всички статистически световни организации мислят различно от теб!

Tи си смешен , защото аз говоря с реални аргументи . Tакава орг. официално не е призната от TP. ти гледай да се грижиш за децата от Cтолипиново и др. ромски махали .

Ама разбира се! Но все пак Северна Корея я изпреварва!

И Русия, там са първенци. Имат стотици лагери за деца, но не почивни а трудововъзпитателни.

В Турция измъчват деца и то не кой да е, а официалните власти! Псевдо-полтиците ни тикат към сдружаване с Турция. Искаме ли такива обществени отношения? А Ердоган министър председател? Защо тогава се примиряваме с такъв военен министър? Искате ли аншлус с Турция? Щото аншлуса на Германия е довел до някой усложнения, като трудови лагери, а в нашия случай ще искат и да ни превърнат в Ислямска държава, лоша работа, нали?

Абе Ей! Тогава и от нашият пич Бойко няма да има нужда, най-много да го разжалват от генералството и да му дадат някоя дребна службичка, като заптие в Конака!

Срамна работа ...... български генерал да стигне до там, това е непоносимо! Не ми се мисли, колко работа ще имат сюнетциите... Абе на стари години ще е голям зор, тая работа!

Мюсюлманите, които са слуги на Сатаната в действие. Ще дойде време и всичко ще бъде поставено на мястото.

Предлагам да започнем още от сега... Едва ли ще стане преждевременна работа :)

мюсулманите, от столетия и до сега, са управлявани от евреи, и от там "сатанинското" не бих го приписал на мюсулманина, а на насъскващият го евреин!

i_iskren@mail.bg

И корана ли е от евреите?

i_iskren@mail.bg

Има истина в думите ти, но все пак трябва да различаваме евреите от лъжеевреите, защото и Исус и Петър и Павел и всички останали апостоли и ранни християни, са били евреи разпознали думите на Божиите пророци (които днес наричаме Стар Завет). В Откровение (или някои го наричат Апокалипсис), Христос нарича евреите, за които ти говориш: Сатанинска синагога и лъжеевреи. Хем синагога (еврейски храм), хем сатанинска! Представители на сатанинската синагога са всички по-известни родове-служители на антихриста - те не са тайни и скоро наближава Божия отговор срещу Уолстрийт и много други мерзости (следи внимателно източното крайбрежие на САЩ). Такива са били и венецианските търговци, турските пълководци - делата им си приличат, защото господарят им е един и същ (луцифер). Сатанинската синагога е финансирала Хитлер, чрез Стандарт Ойл на Рокфелер. В интерес на истината без Рокфелер е нямало начин Германия да намери суровинния и финансовия ресурс за да започне войната (това са исторически факти, за които няма да прочетеш в "официалните" учебници по история). По този начин сатанинската синагога установява пълен контрол и успява да заблуди еврейския народ, че го пази от всичките му врагове и че му мисли доброто. Но, макар и народа Му да е обърнал гръб на Господ и да е плащал цена за това в продължение на 2000 години, по всичко, което се случва личи, че е наближило времето когато Израел ще познае своя Пастир (изпълнявайки пророчествата в Библията). Да изявяваме истината за сатанинската нечестивост на лъжеевреите (като по този начин отваряме очите на евреите) е едно, а да ги кълнем е друго, защото те са Неговия народ, и десетки хиляди вече се завръщат при Него. За да се осъзнаят неведнъж Господ ги е съдил (чрез римляните през 70 г.н.е. или чрез Хитлер), но тежко на изпълнителите на Божия гняв (нито един от тях не е свършил добре - Библията казва, че Господ използва сатанинските изчадия за нанасяне на гнева си - както нас ни е съдил през 14 век, като за целта е използвал безбожниците). Именно затова руската армия ще бъде разбита при подстъпите на Йерусалим - за да познаят своят Спасител (Христос).

Едва ли можем да очакваме друго от хора, които се отнасят към жените към животни. Режат глави на невинните си жертви като на агнета. С една дума от диви мюсюлмани - толкова...

Приют в Могилино потресе британците Филм на Би Би Си показва насилие над деца с увреждания Филм на Би Би Си за изоставени деца в социални домове в България потресе британците. Лентата "Изоставените деца на България" беше излъчена по Четвърти канал на Би Би Си. Автор е Кейт Блюит. "Филмът съдържа 90-минутен неподправен ужас", написа вчера в. "Дейли Телеграф". Филмът е сниман в продължение на девет месеца в дома за социални грижи за деца с физически и умствени недостатъци в Могилино, Северна България. В него живеят 75 деца, с част от които Блюит се срещнала. Тя е известна със своя филм "Стаята на умиращите", който разкри системно прилаганата политика на "пренебрегване до смърт" в китайските домове за сираци. За филма получи награда на "Амнести интернешънъл". Изоставени на грижите на служителите от дома в Могилино, децата живеят в студен и бездушен свят, се казва в анонса на филма в сайта на телевизията. "Всички, които са запознати със скандалите с домовете за сираци в Румъния в началото на 90-те години, сигурно са били шокирани от факта, че близо 15 години по-късно същата отвратителна жестокост и занемареност се повтарят и в друга бивша комунистическа страна. Основната разлика е в това, че България вече е член на ЕС", писа "Телеграф". Филмът предизвиква сериозна загриженост за физическото и емоционалното пренебрегване на децата в домовете в България, се казва в писмо на продуцентския екип, изпратено до българския посланик в Лондон Лъчезар Матев. Той от своя страна дал на Блюит отговора на българското министерство на труда и социалната политика. В писмото си Кейт Блюит пита, доколко отговорността за условията в подобни домове е на техните директори и на властите. Авторите на филма твърдят още, че екипът е станал свидетел на физическо насилие над децата, прилагано от служителите, а се носели и слухове за сексуални злоупотреби

имате мнение, или просто искахте да натискате клавишите? За китайчета или българчета писахте, или оправдахте действията на обратните ни съседи (и евреи и турци - пишат от дясно - на ляво)

Прав си ама на Bуте кой да му каже .Точно това трябва да публикува дир бг за да видим какво става в нашия двор .

И как я виждате тази държава в Европа?

Тази държава отдавна е по напред от бедните бивши соц. страни

Фесовете и фереджетата ли са им по-напред?

kikuno

Айде сега в баклавата имало черупки и някой си счупил зъба...Всеки знае ,че в Турция човешките права се зачитат най-стриктно още от навлизането им навремето на територията на Европа.Зли езици пеят песни за 3 синджира роби и дори си позволяват да твърдят че меката на куфарната търговия Капалъ чаршъ бил навремето пазар за роби.Айде сега минали работи и майната им на някакви си арменци дето все говорят за милиони избити уж по времето на слънцето на модерна Турция бащицата Ататюрк.Виж ние българите сме модерни хора и не се ровим в купищата кости на избитите ни мъченически предците а вече учим децата си ,че е имало ,,присъствие"на някакви си османци по нашите земи.Сега пък ни заливат с най-долни клевети ,че в тази срънчева и миролюбива страна измъчвали деца по затвори и участъци-ако си бяха стояли кротко при родителите или в джамиите кой щеше да ги закача.

От Батак съм чичо, знаеш ли Батак ....

През 1978 година, великият Алън Паркър създаде филмът "Среднощен експрес"-шедьовърът му по действителен случай, разказващ за турските затвори. Трябва да изпратим прецедента плEVNелиев в турски затвор. Той е много добър приятел на турците и там много ще му хареса!

Tози филм който критикува ТP е само лоша политическа пропоганда. Cамият BİLLİ HAYES който наистина е лежал в турски затвор е направил официално изявление че филма не отразява точно неговите преживявания . Той има изключителни симпатии към ТP като всяка година на 29 октомври празника на ТP в Hю Йорк той дига турското знаме

Този филм наистина е шедьовър, показва много реалистично не само жестокостите в турските затвори, но и културния шок на западния гражданин от сблъсъка му с един чужд (ислямски) свят и с една тоталитарна държава... Филмите през соц-времето идваха с голямо закъснение от Запад в БГ, така че тук го даваха май някъде към края на 80-те.

Kолкото и да мразите TP вие вашите подръжници няма да успеете да помрачите успеха на комшиите във всяко отношение . Mисля че в сравнение с затворите в Белене от където даже живи не са излизали това което е преживял BİLLİ HAYES е нищо

Това е то европейска държава! Турската полиция е извадила тялото на 16-годишно момиче, което според официалното съобщение е било погребано живо от роднините си, защото разговаряло с момчета. Става дума за т.нар. убийство на честта, чрез което жертвата се наказва за непристойно поведение. По официални данни в страната всяка година се извършват около 200 такива убийства предимно в бедния Югоизток.

Това може да учуди само идиоти, които не са сърбали попарата на 5 века турско робство. Измъчвания на деца...хайде стига, това навремето се е наричало еничарски корпус. Според статистическите данни за 5 века са отвлечени над 6 милиона християнски деца, поне 2 милиона от тях са българчета, другите са сръбчета и гърчета.

По-беличките и хубави турци са преки потомци на тези деца.

Ако ги нямаше регистрирани партии, като ДПС и за свобода и достойнство нямаше да ги има тези гнусни коментари! Тази злъч се изсипва срещу политиците от тези протурски партии, които разделят българското общество! И двойното гражданство в такава гранична държава като България трябва да се премахне, защото поражда съмнения за нелоялност и клиентилизъм! Или си български гражданин или турски!Не може да си въртиш гъза, както ти е удобно!

Явно добрия чичо Сорос в петък вечер обича да се забавлява, като пуска подобни статии на стадото.

лоша пропаганда на която не трябва да се вярва , защото тази асоциация няма нищо общо с човешките права в TR тя води прокурдска политика която симпатизира на терористичните елементи в TP

Кофти картина, но това че благодарение на нас са станали 70 млн е пресилено, Според официaлни данни сега в РТ са регистрирани окол 77 млн души. Също са регистрирани около 25 етноса : турци, кюрди, арменци, евреи, лази, черкези, араби (около 10 вида) , гърци, албанци, бошнаци и т.н. В Истанбул има действащи храмове на 4 религии, освен това главата на православнатa църква се намира в Истанбул,.... Когато говорим все пак да ги отчитаме тези работи... на южата ганица сега една терористична организация сече глави на поразия... не подбират какъв си...

странно? А кои ли бяха едно време главорезите у нас? Злите езици говорят, че може би са имали ислямистки произход, а и като виждам сега ислямистите от ИДИЛ, какво да се чудя за братовчедите и дедите им от османлиите

пардон, група ислямисти възпитани на запад, колят и безчинстват, както са били обучени!!! !!! КАКТО СА НАТРЕНИРАНИ! В основата си, са от ал кайда, която е рожба на ЦРУ? и от там - никакви аналогии за индианци и т.н.

много плюем по турците, но във всеки от нас тече и малко турска кръвчица, няма как да е иначе, 500 години са това, повече от 10 поколения

немойте се кара сите сме турци .

Ти си много зле - щом си християнин няма турска кръв - вярата ни е съхранила и генетично, защото резаците не се мешат с хора неприели мюсюлманството - те са абсолютно сбъркани на тази тема !!!!!!

що не си направиш едно днк анализче ариецо, па тогава разправяй бабини деветини

резаците султани в харема им имало само християнки

Зле си със сметките, тъпчо. Минимум 25 поколения са.

Голем киеф,колкото по-лошо толкоз по-арно!

Ссстраааашшшна новина ! Ама да бяхте написали и за какаво са арестувани ? И как са "измъчвани" ? Защото аз всеки ден виждам по улиците копеленца на които със все снизхождение бих им отпрал по 20 камшика на голо . И съм сигурен , че тия са само малка част от "малолетните" закоравели бандитчета които биха ти забили нож без да се замислят . Или не сте чували за такива ? Ай сиктир

ВИЕ КАТО БЪЛГАРСКИЯ ТУРЛУ ЛИ ИСКАТЕ ДА СЕ ПРОЯВИТЕ?

БЛАГОДАРЯ ЗА ГОЛЕМИТЕ БУКВИ , чЕ ОСТАРЯХ И НЕДОВИЖДАМ ВЕчЕ . Не знам кой е "ТУРЛУ" Обаче , от сигурен източник знам , че ако не опердашиш своевременно малкото гаменче , порасналия гамен може да се наложи да го обесиш . СЛЕД като е извършил голяма гадост . А в тъпата статия не пише нито какво са им правили , нито защо . Тъпа , тенденциозна , вероятно поръчкова "новина" .

и аз така смятам..

Турчина местан-Павел няма ли излезе с декрация в защита на измъчваните деца в родната му тУрция?

остави Ботев намира ! а на местан родина е българия , за жалост !

не съм написал Родина, местан я припознава като родната си турция, нали се пише турчин - другаря Павел!

Какъв само контраст видите ли, в азиатска Турция децата са измъчвани в затворите, а в европейска България са обичани, малки 10-11 годишни момчета футболистчета са обичани от своя извратен треньор, обичани са и в приютите за изоставени и т.н.

Това е ДПС искате турци да ви измъчват децата -това е Анадола-феодализъм!

бойчиновци 70 малолетни престъпници

Господин Местан какво ще кажете по въпроса ?