Дете на 1,5 г. почина заради билкова отвара

Момченце на 1 година и половина е починало, а 3-годишната му сестричка е в болница след натравяне с отвара от билка, съобщи началникът на Отделението по обща и клинична патология към МБАЛ-Пазарджик д-р Борис Пеев.

Обратно в новината

Коментари - Дете на 1,5 г. почина заради билкова отвара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да заведат досъдебно производство, но не срещу бабата, а срещу тези, които доведоха хората да се лекуват с такива илачи. наглеци!

Давам бас, че бабата знае и прилага въпросния илач от поне 50 години, и го е научила от нейната баба. Цял живот само с това се е лекувала. Какво обаче се е объркало сега - не знам.

Всъщност тези деца вече са си изпълнили предназначението, за тяхното раждане са взети помощи, които вече са изхарчени... Баси малоумниците. При ромите децата са стока, търгуват се и ако сте забелязали 90% от нещастните случаи с малки деца са в ромски семейства!!!!

Не знам мъж ли си или жена, не знам на колко си години... дано си млад, та поне липсата на житейски опит да те оправдае (макар че младата възраст оправдава липсата на мъдрост, но не и липсата на човещина). За съжаление злото идва неканено, и при най- отговорните и загрижени родители може да се случи! Бог да прости детенцето и да даде сили на близките му :(

yotovava@

Тук не става дума за липса на човещина, а за наистина един факт, който трябва да ни стресне - помислете - колко от нещастните случаи са с ромски деца? Жалко за тези деца, но такова безхаберие от страна на родителите навява и други мисли.

Казано честно-НЕ ЗНАЕХ това,а си ги хапвах с удоволствие.В неделя ходихме с внука за гъби -та и трънки си хапнахме множко.

Костилката е опасна не самия плод.И аз ги нагъвам на поразия,ми няма нищо.Когато се направи отвара от плод с костилки или се накиснат по дълго време тогава става една.....

Жалко,че и бабата не е пила от отварата.

Няма ли някое компетентно медицинско лице, или пък по биохимия, което да коментира случая. Истина ли е това за цианидите в трънките? Има ли безопосно количество, колко е топриблизително?

От собствен опит - шепа трънки в половин литър вода плюс супена лъжица захар. Вари се като компот, пие се охладено. Вкусът е превъзходен, ако се смесят и дренки.

На мен пък ми е жал за дечицата! Какво са виновни, че са се родили в такова семейство?

Само черна хроника, чалга (или друго порно) + платени рапорти за олигарсите и пионките им влизат в новините. Иначе - трагедията си е човешка, глупост може да се случи на всеки, не си правете гаргара на нещастието на хората, черни, бели, жълти - всички си обичат децата.

Че другото някой ще го прочете ли? Каквото търсенето, такова и предлагането.

Могла е да почерпи махалата преди да дава на внучето.

Като гледам повечето коментари в този форум и си казвам, че надежда за БГ няма - толкова злоба, омраза, простотия, незачитане на ЧОВЕШКИ живот просто ме изумява. ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, хора. Човешки живот. Става въпрос за бебе на 1г и половина, то с нищо не е виновно - нито, че се е родило циганче, нито че баба му е малоумна, нито че се е родило в такава страна като България. Ама щом си мислите, че циганите са причината за жалкия ви живот и това ви помага, продължавайте да злобеете по адрес на едно мъртво бебе.

Айде малко да сме реалисти, а? Стига с тия мелодрами! Хора умират всеки ден, по различни причини. Това значи ли, че трябва да ги оплакваме всички? Това е лична трагедия, не национална. Не можеш да обвиняваш хората, че не са "състрадателни", защото това дете не им е никакво в крайна сметка. Всеки си има достатачно проблеми на главата, за да мисли сега малоумната циганка дето си е отровила внучето. В дивата природа е същото (вече е споменато от други) - Естествен подбор. Който не може да се грижи за поколението си, го губи. Няма място за сантименталности. Никой тук не й е виновен, нокой тук не е убил това дете, че да храниш всички по този начин. Жалко за детето, затвор за бабата и поука за нас, да внимаваме с отварите...това е!

Мен пък ме изумява блудкавото псевдо-съчувстващо мислене на посредствените мозъци, което се е превърнало в мода. Баба ти фърчилото е трагедия. 99% от хората не им пука за 1, 5 или милион умряли, които не познават. Това е статистика. Ако загиналият ти е познат - това е трагедия.

Като гледам форумът е разделен на 2 групи хора: 1. Разбирачи, които си мислят, че знаят повече от докторите. 2. Злобари, за които смъртта на едно дете не е голяма загуба, просто защото е циганче. Ако беше бяло българче щяхте всички да се много разчувствани, нали? Иначе горе-долу тези две групи са си представителна извадка и за цялата страна. Идиоти

Е, не позна. Най-голямата група са третия тип, експертите-душеведи като теб, дето мислят, че всички други са от първите два типа.

Забрави и една 3-та група: "психолози" - правят се, че много разбират какви групи хора коментират.

Ами не, не съм психолог. Просто смятам, че смъртта на едно дете е трагедия и човек трябва да се преклони пред нея, а не да злобее, че е циганче или да се прави на спец без грам състрадание. Просто е.

HCN е синилна киселина и се ползва като бойно отровно вещество от класа общо отровни вещества. Свързва се с хемоглобина в кръвта и не позволява пренос на кислород към клетките (както и всички останали цианиди). Странно ми е каква концентрация трябва да е била отварата, за да се отровят тези душички.

Забрана за използването на всички билки! Само така ще се спасим и ще нагушим фармацевтичните компании още повече. Нали това е тънкия намек на статията, че не разбирам?

Еми яж трънки тогава! Амин!

Aз не съм я докарал дотам, че да ям трънки, но точно по този начин, с тънки, фини внушения, става промиването на мозъците на неподозиращите хора, точно с използване на тяхната състрадателсност и човечност.

От малка знам,че трънката е отровно растение и никога не съм си позволявала да ям плодове и.

Правили сме си компоти от трънки и то доста концентрирани и нищо не се е случвало. Зная, че се прави вино от трънки. Като бебе и моето дете е пило чай от трънки против диария. Това всички го знаят в България, че трънките са полезни и спират диарията. Хората си ги сушат за през зимата.

На бебета билкови чайчета не се правят и не се дават. Билки се пият над определена възраст - обаче то трябва и да се чете и да се знае...

Защо да не се дават? По - добре билки отколкото химиите от аптеката.Това, че бабата явно не може да чете и е приготвила отварата неправилно си е нейна грешка. "Dosis sola facit venenum е латинска пословица, чийто автор е Парацелз; в буквален превод означава Дозата сама прави отровата!. Смисълът на израза е, че всичко излишно е вредно."

Билките са като лекарствата- има лекарства и ДОЗИ за бебета и лекарства и ДОЗИ за възрастни. Продават се специални бебешки чайчета с подходящи за бебета билки- лайка, копър, анасон и др. Дори и тези билки се дават в малки количества на бебетата и децата. Някои билки дори в нормални дози влизат в реакция с приеманите лекарства или храни и се получават отравяния.

Ако бяха продадени в Гърция , щяха да имат по-голям шанс !

.

Оставете ги на мира представителите на този етнос! Ттова им е част от културата и ценностната система. Също като ражданията на 12 години,

Не ще да е от трънката, ползвал съм я в наистина големи количества

И си си жив, нали? Мамин сладък!

Потвърждавам като ученик съм пил компот от трънки с литри.

А защо не са си купили пасти , а са яли трънки?

Сега трябва да се изкоренят всички трънки в България и трънката да се третира като отровно вещество

За пръв път чувам, че трънките в по-големи количества са отровни. Правила съм си компоти от трънки и не е имало проблеми. Използвам също сушени плодчета от трънки за чай.

продължавай в същия дух :-)

Що компот от трънки съм излющил като малък!!! Кой ти е знаел, че е отровен! Да нямат някаква грешка и да става въпрос за друго растение?

Бабата сигурно е на 24 години, затова няма толкова опит с билките.

упорството на циганите да отказват да се цивилизоват и признаят грешиките си, е жесток бич за обществото и собствените им деца.

Бабата наистина трябва да е много млада, че няма опит с билките.

Естествен подбор. Друг коментар нямам.

Дете е умряло, а той злобее. Глупак

Споко, ще направят друго!

СЪжалявам за детето, но не мисля че това е новина за топ4! Водеща новина??? Моля ви!

Малка държава, малки новини...

Да, Винсент, прав си, но аз не съм в Цингания и не искам да чета колко деца родили, колко пари взели от моя и твоя данък, колко деца продали..... Искам да чета за България, за българи, за успехите на децата ни....за нещо българско! Съжалявам, наистина не мисля, че това е водеща новина.