180 000 лв. таван за лечение на деца в чужбина

Правителството реши да въведе таван от 180 000 лева годишно за всеки отделен случай на лечение на дете в чужбина със средства от Фонда за лечение на деца в чужбина.

Обратно в новината

Коментари - 180 000 лв. таван за лечение на деца в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвсем по "Европейски". Толкова ли струва живота на децата ни??? До кога в тази така наречена "Държава" ще се толерират разни лекари, които даже нямат квалификация да извършват определен вид тренсплантации? Които дари не са педиатри, а затриха толкова детски животи. За какво? За се учат ли? До кога? Нямате ли съвест бе хора? И ще ми се биете в гърдите, че сте "Европейци".

поне да ги даваха, а те ги отказват масово ....та няма полза от това решение. Скапана е тази държава която не се грижи за децата си, та се налага да се събират пари с смс-кампании. Българина загива.....циганина оцелява и се размножава. Едно ако им умре, раждат още десетина!

ще питам ако на някой големец недай боже се случи нещо с детето, дали няма да променят закона, само и само да не плаща нищо. тоя геноцид и тия подигравки не ги ща. Затова се измитам от скапаната държава, взимам си жената и детето и да си търсят кой да им живее и да им плаща данъци.

Днес само хубави новини... Среден разход - 266 000. Горна граница - 180 000. Това значи, че правителството казва на родителите на повече от половината нуждаещи се деца, че е по-хуманно да вземат едно паве и да го праснат в главичката на детето, щото така ще се мъчи по-малко. Слушайте "премиера" за какво дава пари и за какво не дава и мислете за избори! Дори и от Нестле казват - по-добре 3в1, отколкото 2в1.

Слагат ограничение на средствата, не за да могат повече деца да се лекуват, а да могат в края на календарната година да върнат по-голяма сума пари в държавния бюджет. Аз бях дарител във фонда и затова се отказах!!!

Ами направете го 1000лв, така на още повече деца ще помогнете. Всеки Случай е отделен, някои за повече други за по-малко, и как не Вие срам за детския живот да слагате цена ИЗРОДИ МРЪСНИ. За представителни разходи харчите милиони, а за децата трохи. Дано ви се върне 10 пъти лошотията на най-милото ви........

Вместо да сключат правителствена спогодба с трансплантационен център в Европа и да въведат карта 112, с която децата нуждаещи се от трансплантационно лечение ще се третират не като частни пациенти, а като граждани на Европейския съюз и цените съответно ще бъдат съвсем различни, но явно пак целта е не да помогнем на децата, а да осигурим материал за ЕКСПЕРИМЕНТИ в България!!!!!!!!!!!!!!

Дето се вика "На печелившите - честито!" , не че на родителите на тежко болни деца в България някога им е било леко, но сега направоим забиха последния пирон в ковчега :-/