Брюксел забрани на децата да надуват балони

Децата вече няма да могат да надуват балони, докато не навършат 8 г. Ограничението е въведено от европейската директива за безопасност на играчките, одобрена и внедрена в националните законодателства на страните членки на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел забрани на децата да надуват балони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

-Ало, Брюксел имаме ли връзка?! -Да! -Яжте ми х*я!

Да се забрани на децата до 21 г. да ходят, защото си чупят краката. Да сте чували за някой непроходил със счупен крак? А сега нещо готино -- в Япония на 18 години може а се ожениш и да имаш деца, но до 21 год. е забранено да купуваш алкохол...

После не питайте, защо се увеличават евроскептиците. Само балоните и кривите краставици са достатъчни.

Само големи криви краставици с по два балона за брюкселските еуродупетати.

Според европейската директива няма да надуват балони, а само свирки.

Горките деца, свърши им детството от тез глупаци!!

Чудо голямо, че в Европа забранили балоните. В Щатите отдавна е така и нищо, живеят си.... Там, освен това, е забранена даже бирата, ако не си навършил 21 години. И дискотеките, в които биха могли да сервират алкохол са недостъпни до тази възраст. И цигарите. В замяна на това там всички тинейджъри се друсат, нищо, че и това е незаконно. И секса не им е непознат, не е незаконен. А децата не трябва да ядат фъстъци, например, че може да се задавят... Интересно колко деца годишно се давят с фъстъци, и колко- в реките и океана? А Европа си преписва разни дивотии, без да вникне в тях. Ами въведете и оня закон, английския, според който нямам право да бия жена си с тояга, по-дебела от 4 сантиметра, колко му е?

Тия че са луди, луди са, ама ние защо се навряхме там да им слушаме простотиите, че и да плащаме членски внос за това, не ми е ясно! По тяхната логика незабавно трябва да се забранят: баня вкъщи, особено с вана, щото може някой да се удави, докато се къпе - има много подобни случаи, за разлика от погълналите балони при надуване; газови и ел. котлони, печки и пр., за да не се изгори някой - и такива случаи има бол, както и самовзривили се газови бойлери; джакузи, вани, легени, кофи, и тяхното използуване без еврочиновник, който да стои до него и да следи за правилното му използване; стълбища, асансьори, хаспели, подемници и кари, щото някой може да падне и да се пребие; сградите да са по-високи от два етажа, за да не се сурне някой от покрива или да скочи от висок етаж и да се пребие; кулата в Пиза в частност и всички катедрали незабавно да се сринат! Както и сградите на ЕП, ЕК и прилежащите им парламенти и шменти-капели, измислени само за тормоз на хората! Пък ние ще се оправим без тях много по-добре, отколкото те ни "оправят" в момента!

то като гледам в булгаристан е настанало едно къпане, ум да ти зайде

Съдейки по поредицата директиви ....май сериозно трябва да се помисли дали не е време да се махнем от това ЕС .... малоумие по голямо от това не съм чувал

ЕК скоро ще забрани на деца до 9 години сами да си обуват гащите. Има сериозна опасност, ако си ги обуят на главата, да се задушат. А и памперсите трябва да станат задължителни ... до 9 години. Или до 99!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Малоумници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И кой ще контролира надуването?Тия съвсем превъртяха от скука!Май наистина трябва да излезем от тоя малоумен съюз така и така плащаме повече отколкото получаваме, а колко губим от разните ограничения не е за приказване.

За сметка на това сексът с 12 годишни в Холандия е разрешен! Пък нека до 8 да не са надували балони!!!

+1

ами те на 12 години надуват свирки без балони

Няма страшно!!! За сега! Но съвсем скоро малоумните нещастни чиновници от Брюксел ще издадат директива, как да си радваш жената в леглото със всички забрани и няколко разрешени неща! АМАН ОТ КОМУНИЗЪМ!!!

Ааа, ЕС-овизмът е много по-зле. Явно комунизмът е бил само прелюдия към същинската част...

Така се оказва!!! Комунизъма е бил ГЕНЕРАЛНА РЕПЕТИЦИЯ за това, което ни готвят в Новият Световен Ред! Ако се събудим навреме - може и да им объркаме плановете!

спомням си как на балоните преди много години имаше свирка и чрез нея се надуваше балона. Тогава не са ни казвали, че можем да глътнем свирката, балона. А Пръмовица, докато беше КОМИСАР ВЪВЕДЕ НЯКАКВИ ЗАПАЛКИ. Та единствено с това ще я запомня, което направи на този измислен специално за нея комисарски пост- защита на потребителя. Но какво представляват тези запалки, не съм видяла. Важното е еврочиновникът да взема огромната и за Европа заплата, последствана от милионите обезщетения и пенсия.

Ха, тъкмо си мислех да бягам от България, защото ежедневно ме влудяват с разни малоумни разпоредби и ..... се оказа , че и в ЕС има не по-малко побъркани чиновници. Ами сега - накъде? То ясно , че изходът от кризата е Терминал 2, ама накъде да поеме човек........

остров Тамбукту - рупаш банани и лежиш по цял ден на плажа !

.. и от време на време те доят....

Само уточнявам.Остров Тамбукту няма, има само приключенски роман с това име.Най близки географски понятия: -Архипелаг в Тихи океан с име Туамоту -Град в Сахара /Мали/-Тимбукту

Е тея се уляха. По голяма тъпотия не бях чувал. Абе няма ли да забраните накрая 10 11 годишни да раждат бе мамка ви. балони , мечета ... да ви мечетата бе господа. В сравнение с вас тато управлението на Тато беше далновидно, правилно, човешко, и всички други суперлативи които се сетите.

След решението да не се продават криви краставици и куп други идиотщини, скъпи евро дУпетати вие ни заарадвахте с поредната си идиотщина!!! Забрането им и да игрят на пясъчника, на морето, в детските градини, на катерушките... Всъщност важното е всичко да стане еднодневки и за еднократна употреба! За да "стимулирате" икономиката! И НА ТИЯ ИМ ПЛАЩАМЕ МИЛИОНИ ЕВРО ЗА ПОДОБНИ ИДИОТЩИНИ!! ДОКОГА ??????

Брюксел предвижда да забрани и на деца под 12 години секс повече от два пъти седмично, а над 14 години - повече от два пъти дневно. При установено нарушение на родителите ще се забрани повече от веднъж месечно за майките и по-малко от веднъж месечно за бащите. При повторно нарушение ... Впрочем засега широкопредставителната международна работна група уточнява методиката за установяване на нарушенията.

Аз не разбрах, майките и бащите колко пъти на седмица ще имат право ;)

На родителите се разрешава веднъж в събота вечерта че трябва да ходят на работа за да има пари за дупетапите от брюксел. А на манговците -- 3 пъти дневно, защото не работят.

Тия от Брюксел стига се занимават с детските балони ами да забранят финансовите балони дето се роят из цяла Европа!

И дори и да искат децата, те са малки и им е трудно да надуват балони.

Малей.... как ли сме минали метър и сме оцеляли без тия забрани навремето...

Да се чуди човек как сме оцелели до сега... Пореден абсурд!

Аман от ненормалните изцепки на олигофрените от Брюксел! То там лудниците дали не преливат?! Никой нормален човек не може да измисля такива дивотии, и никой не трябва да им се връзва!

Да се забрани на децата под 8 години и да ходят сами до тоалетна викам аз.

то стана маи като при социализма, като ми идва на ум : "ще бъде позволено някои неща да бъдат забранени.."

Има една песен на Вл.Висоцки в която се казва: ...Можно только с двери до стены...

направо да забранят и храната, че може да се задавят....

Малоумни чиновници!

Някога пеехме: Нищо не чувам, чорапа си надувам!

Брюкселските бюрократи отново се издъниха с глупави разпоредби. Време е да помислим има ли смисъл всичко това.

Факт е, че годишно загиват хиляди пъти повече хора в автомобилни катастрофи, отколкото задушени от погълнат балон при надуване. Следователно риска е хиляди пъти повече... Сега.. глупаците, които по цял ден се чудят що за глупост да измислят за да си оправдаят заплатите да забранят автомобилите.. Или пък цигарите, тъй като милиони хора умират годишно от болести пряко свързани с тютюнопушенето. Що за глупости измислят тия :)

Опс забравяш храната, вследствие на която загиват милиарди ... и водата трябва да забранят, която не е бутилирана че може да съдържа сперма от жаби... а и въздуха, който не е специално филтриран и т.н.

Да се забрани и живота! Раждането ти е начало и води до бавна и мъчителна смърт /за повечето, поне в България/.

Според мен е вредно да се спазват законите, наложени от неофашистите от ЕС.

Ей, смешно ми стана. И какво ако надуват, мама и тати ще бъдат глобявани ли, или пък в затвора!!! Ааа, то голяма грижа и любов за хората и децата, защото ние не сме способни да разсъждаваме, а пък и нямаме право! Че то почти не остана нещо да се забранява, да се задължава и да се правят "директиви", нали защото е демокрация.Хитлер направо е цветенце пред съвременните ЕС-овци!!

При доказан опит на неоторизиран гражданин да Разсъждава - глоба от 100 хил. евро, 20 години затвор след, което ако по някаква грешка още е жив - доживотнен психоизолатор за да не разваля обществото! Как мислите, дали това ще стане текст от официалната конституция на европа?

с тия правописни грешки - едва ли

Ще стане, но мисля че словосъчетанието "При доказан" ще е отпаднало!!!

Може и да няма нужда, нали затова са чипчетата, които ни подготвят...Те ще поемат грижата за съблюдаване на "правилното функциониране на нашето съзнание, границите на неговото простиране, както и безопасността на нашите разсъждения". А, честито...

Прекомерното старание на Брюксел, ще доведе до отглеждането на поколение зомби, които в бъдеще ще изядат главата на ЕС отвътре.

И това просфетление ти дойде от забраната за балони ???

ПросФетна ми, че този процес не започва сега. В България, вече 20 години успешно ни тресе.

Нещо там за благополучието на семейството на детето няма ли???

Не, такива благополучия и благоприличия ще ги забраним. Ще има само за благополучието на дупетапите в Брюксел.