Половината деца у нас живеят на прага на бедността

Близо 52% от децата у нас под 18-годишна възраст са в риск от бедност или социално изключване, сочи анализ на Евростат за децата в риск от бедност в Евросъюза.

Обратно в новината

Коментари - Половината деца у нас живеят на прага на бедността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо,циганите раждат /от 14 годишна възраст и до 25 години имат по 7-8 ?Не в нищета и в мизерия ще живеят,не необразовани ще си остават,не работа някой ще им даде.Държавата трябва да им забрани със закон и да им помага само за 2 деца.До 8-ми клас образованието е безплатно.Защо не учат?Влезте в техни гета.Смрад,боклучарник,мизерия.Кой да им изчисти?Те просто така са свикнали да живеят.

Отбор интернет щрауси Има една тънка разлика между това да "не вярваш" и да "не искаш да повярваш". Та, така и вие тук!

Всички деца от 4 годишна възраст в детски градини, задълцително . Там ще ви хранят почти безплатно.Гладни няма да има и български ще научите, скъпи роми.

най-вече българките се оплакваха от това. няма да имат оправдание да си стоят у дома

Половината-значи циганетата-бъдещото болшинство в БГ.Бог с НАС!

Понеже гледам някои тука пишат как нямало бедност едно време и искат да се върне Тошовото. Гледам в момента един соц филм по първа програма и се чудя ако бяхме нормална държава - комунизмът и в частност БСП като наследник на партията трябваше да се криминализира. Грешка , грешка беше че строят падна мирно и тихо .Трябваше да се напълнят затворите след 10 ти с агенти и социалисти и в моманта България щеше да е по добре от Швейцария.

строят изобщо не е падал, просто едни хора седнаха на столчетата на едни други хора от една и съща партийка-майчица, кеф ти под името БСП, СДС, Герб, а сега гледам и кривоуста куневица-пръмова наточила зъби за власт... Затова само като чуят за закон за лустрацията и изпадат в шок...

Но на фона на тази стряскаща новина успокояващ е факта че всички наши политици депутати като ги гледа човек са добре охранени и с наднормено тегло!

Струва ми се съмнително това изследване. Може да е вярно, ако включва ман..., пардон циганите. Но машите деца са гледани добре, е не сме толкова богати, колкото в западна Европа, но много деца имат телефони, лаптопи и др. Поне в Русе се организират и много детски празници, на които децата ни си прекарват много приятно! Така че, не вярвам на това изследване за Българските деца, а циганските не ме интересуват!!!

да, ама пък имаме желязна финансова диспилина Гласувайте за БКП-БСП-ГЕРБ, гласувайте за убийците на нацията, ако може-поне по два пъти гласувайте

Ако герберското котило се върне на власт ,няма де е далеч деня когато 100% от децата ни ще живеят в бедност и мизерия. Това котило трябва да бъде избито.

Така сле 9.9.1944 избихте всичко читаво и умно в България, като някои хорица само за да им заграбите апартаментите или земята. Сега търсите умни наследници. Няма.

От този процент трябва да се извадят поне 30% - цигани. Те във всеки строй и по всяко време са живели като скотове и никога не са имали желание да се цивилизоват. За какво им е, като получават помощи само защото са живи, крадат без да ги закачат, строят и им подаряват блокове и къщи и за тях остава само да се плодят. Законите в нашата опоскана държава трябва да се променят кардинално към това паразитно племе, иначе циганясването ще ни повлече към дъното окончателно като нация.

660 000 деца у нас по 30% пак остават около 400 000 българи!А защо близо 200 000 цигани да гладуват при положение България може да изхранва 9.5млн души до 1989г

Много просто! Защото тогава имаше контрол над циганите, бяха много по-малко, народа работеше, произвеждаше и не бяха избягали 2 милиона навън завинаги. А за тия 200 хиляди гладни цигани хич не ми е жал, нито ме интересуват! И не са 200, а са над 1 милион вече мангалите!

Гледайте утре по Нова Телевизия как ГЕРБ си купува ВМРО, студентски движения, агитки и други. ГОЛЯМ ПОЗОР - youtube watch?v=X5pyg2CdM5o

"Няма човек, който да не може да закара 10 човека да гласуват..",а;) ТАКА ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕВЗЕМАТ ГЛАСОВЕТЕ НА БГ. ИЗБИРАТЕЛИ! "...дали ще ги пои; дали ще ги напие, дали...други работи..." САМО ДА МЕРНА В ЛИЧНИЯТ СИ ЖИВОТ И ЕДИН ЗАСТЪПНИК НА КОЯТО И ДА Е ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ДА МЕ АГИТИРА- и мъжа ми няма да може да ме отърве от точилката и побоя над това лице...

+1

Според мен процента е поне 75 %. Като се има в предвид че бедните българи са между 75 - 80 % ... и че доходите са замразени от 2009 година а безработицата се е увеличила двойно и дори тройно ...

разбира се е долна лъжа! Ни, които изритахме комунизма на бунището, които осъдихме Тодор Живков за разхищение и присвояване на народни пари, заявяваме че това е лъжа! такива неща не са възможни поради: Живеем в най- хубавия строй - Капитализма! Членове сме на НАТо и Европейския съюз. Приятели сме с най-развитата демокрация в света САЩ. Врагове сме на Русия, като по всякакъв начи и спъваме имперските амбиции! Такива публикации, целят да дискредитират и изложат щастливия живот, който имаме!

Ние българите сега живеем в "най-хуманното"общество",което както знаем по европейски стандарти се грижи за различните от всякакво и най-вече от полово и етническо естество.Това разбира се ни сплотява както никога не е било.А подкрепата на Европа за нас е уникална.Та те ни "освободиха" от ядрени реактори,насърчиха ни да разпродадем/приватизираме/промишлени гиганти и грижовно ни обсипват с всевъзможни правила,забрани и наказания,за да можем да усвояваме все повече средства от европейските фондове,които са по-малки като РЕАЛНОСТ от нашата вноска,но имаме още да учим.Да, ние сме щастлива,развита демокрация благодарение на Европа и най-хуманната капиталистическа система.Ако има нещо лошо,то както ни убеждават чуждите и нашите медии,умници и плагиатори, то се корени в нашата славянска,мързелива,крадлива,твърдоглава природа,нали? Но добрите високоразвити и благородни европейци не се уморяват да ни обучават и направляват. Ето сега на крака ни идват ...англичани, да самите благородни англичани да ни влеят ум в главите и да държим ромите/ааа не циганите!/ у нас.Така де,помагат ни благородните и до последния българин все така ще помагат, но ние сме лоши и никога не можем да стигнем тяхното благородство, та така...

Бедността не е порок. Човек се ражда без нищо и си отива пак без нищо. Тогава защо служи илюзията да си богат - за да те направят РОБ - да робуваш на някой друг, а той ще печати едни книжки и ще ти ги дава.

Която и да бъде партията, който и да бъде политикът избран за мин.-председател, ако до края на първия месец не създаде РАБОТЕН ОРГАН КЪМ Министерския съвет СЪС ЗАДАЧА спасение на българския народ ОТ МИЗЕРИЯТА ЩЕ БЪДЕ ИЗДУХАН ОТ ВЛАСТА след съвсем кратко време.

Чудесна статистика но непълна . Защо не казахте колко от тези деца са в крайна бедност от т.н ромски произход . Или за вас това няма значение ще речете - български граждани са. Да ,да ,ама не ! Българинът подхожда сериозно към правенето и отглеждането на децата си . Докато т.н. ром точно обратното праска и не пита за ,, балонче ,, да не си развали емоцията човека .Като забременее детето ще роди дете - ще речете това е по т.н. ромски закони - да но такива неписани закони в европейска България би трябвало да няма . Онези лентяи от т.н. ромски партии , съюзи , мешерета и общности освен да прибират пари за евроинтеграция друго не правят . А тяхна работа е да ограмотяват ромите в сексуалната култура , да ги възпитават в отговорно отношение към бъдещите им деца , да изискват образованост и трудова активност. Да изчезне професията майка на много деца след като не може да им предоставят минимума за нормално съществуване на тези същите - български граждани . Не да продължава тази перверзия в Европа дете дете да ражда и да клечат цял живот на помощи . Ако това не се пресече в следващите десет госини сме обречени на вечна бедност като нация . Нищо чудно да се роди нов изрод може и без малки мустачки , който да има ,, конструктивно ,, предложение за разрешаване на този проблем . Пожелавам повече сексуална култура и образования на циганите иначе сме за ожалване като народ .

52 процента от децата в Бъгария до 6 години са от малцинствата. Нека циганите да си помослят малко като праят деца.

под мъдрото управление на асфалт паша поогладня народа,избере го пак и следващите избори ще е наполовина калпавия мтриал

"Българи" ама май са преимуществено "цигани" и "турци'.. Нека се направи процентно съотношение между отделните етносни групи в България и истината ще лъсне.Само, че това никак няма да е удобно на някои малцинства в България;)

Шарено котле, остави циганите и турците.Ето ти една статистика от края на 2011 г. "Издръжката на живот в стойностно изражение се равнява на 536,53 лева на човек от 4-членно домакинство (2 възрастни с 2 деца), или общо това домакинство трябва да разполага месечно с 2146 лева, за да покрива средните за българския стандарт разходи и да се храни съобразно калорийните норми." СРЕДНАТА ЗАПЛАТА към м.Април 2013 г. е около 750лв. КОМЕНТИРАЙ ТОВА ОСТАВИ ГИ ЦИГАНИТЕ И ТУРЦИТЕ!!! Коментирай, СРЕДНА ЗАПЛАТА и ИЗДРЪЖКАТА НА СЕМЕЙСТВОТО!

Подкрепям и те съветвам да не се ядосваш на бакъра! Падна ми в очите по две причини: Първо не направи нищо като юрист, да отмени закона против тютюнопушенето. Второ - обиди всички, които не харесахме Кисмет!

Не търсете само проблемите в етносите, не съм съгласна с това че само ромите и турците са бедни. Повечето ми познати живеят ден за ден, чистокръвни българи. Аз съм завършила преди 5 години и не виждам никаква перспектива за мен в БГ.

Много важно! Деца на мързеливи и непредприемчиви българи! Работлив и предприемчив човек никога не е беден!

Пълни глупости!

Ти явно живееш в друга държава, или си на принципа Сития на Гладния не вЕрва. В България всички семейства които познавам а те са в големи градове изключвам софия, живеят на прага на бедността, с под 200лв на член от семейството. И при едно съкращение както често става и с тая безработица и много трудно намиране на работа остават без никакви доходи. Така че истина е това че децата на БЪЛГАРИТЕ са застрашени от социално изключване. За циганите е ясно. Но и българите вече са на това дереже. От 2010 положението в БГ е крайно зле. Преди беше малко по добре. Но сега е нетърпимо.

Ясно, днес ти е много скучно и си търсиш публика с провокативните си неадекватни коментари.

А ми ние сега отглеждаме щастливи кокошки, а не щастливи деца, за дя може Запада да си лапка пилешко месце от цастлива кокошка, а не натъжена.....? Убийци

Нали много хора бяха против това семейните двойки първо да изградят материална база + що годе прилични доходи и чак тогава да създават деца? Какво стана сега? Защо се чудите, че има толкова бедни деца в България? Къде е семейното планиране? Някой ще просветио ли циганите, че най- лесната работа е раждането на дете, а най-трудната- изхранването, възпитанието, отглеждането, обгрижването му и предоставянето на дом и условия за неговото израстване?

Преди две години и двамата останахме без работа- трябва ли за това да ни вземат децата?! Ти си луд, ще се самоубием, но няма да си дадем децата- нима ние сме виновни за кризата в България, че да ни лишат и от най- свидното?! гладувахме, но успяхме да изхраним децата си, не бяха ни на тъмно, ни на студено с цената на огромни лишения и заеми от наша страна, но да поставиш условия за определени неща, които сме длъжни да осигурим и на базата на това да се отнемат децата- що за лудост?! Има закони в някои държави, че като влезе социалния нечия дом по сигнал на комшото и види, че няма портокали и банани в хладилника и може да ти вземе децата- това ли искаш?! Е- те нашите не е винаги имаха плодове, но поне не гладуваха!

"...но да поставиш условия за определени неща, които сме длъжни да осигурим и на базата на това да се отнемат децата- що за лудост?!..." КРБ Чл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата. (2) Жената майка се ползва от особената закрила на държавата, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи. (3) Децата, родени извън брака, имат равни права с родените в брака. (4) Децата, останали без грижата на близките си, се намират под особената закрила на държавата и обществото. (5) Условията и редът за ограничаване или отнемане на родителските права се определят със закон.

Чл. 16. Трудът се гарантира и защитава от закона.

Безработен с компютър и интернет? Явно не си много беден. И не ми скачай с номера че си влязъл в клубчето за 15 мин срещу 50 стотинки или при съседа. По-скоро си платен драскач!

За какво ми е платено, че да си изразя мнението?! Кой ти е казал, че още съм без работа?! Не съди за себе си, като висиш по форумите, че на всички им се плаща като на теб.

Все едно ни цитираш нас. За тъпа държава като тая по лесно е да ти отнемат децата, отколкото да си признаят цинизма на управлението. Виж за циганите не важи!!

са предназначени и служат най-вече на органите на управление! Тоест, за властващите! Затова обвиняваме точно тези органи управление, които след 89 г. въпреки сочените за обедняване на населението статистически данни , не са направили нищо за изграждане на икономика и по-добър стандарт на живот на българите! Герб, след 2010 г също- нищо съществено -не са направили! Къде се е чуло и видяло чрез рекстриции да се развива икономика! Всички управляващи ли са били некадърни , или целта им е била да служат на външни господари и колкото могат да грабят! Виждаме, как 24 години всички властимащи са съдирали кожата на собствения си народ! Нечувано явление! Нужна е тотална промяна! Изчистване на органите на управление от некадърни, нагли и алчни мутри крадци, наркотрафиканти , продажници, всякакви алчни мародери, на които властта е нужна на всяка цена - само за да се облаготетелстват!Те трябва да бъдат изгонени от властта, да се заменят с морални, почтени, честни и нацоинално отговорни партиоти- хора, разбиращи народните неволи, както и отговорността за народ и държава, за да се възкреси отново името "България" и името- "Българин"!

Ако ГЕРБ не спечели изборите, десетки хиляди българи ще останат без работа и ще бъдат обречени на бедност и мизерия!

няма и един мандат управление на герб а наглеца за безработица ми говори

Родило се дете. Около него комшийки( настроени на предизборна вълна). първата: какви червени бузки има.. от БСП ще е.. втората: какви сини очички има.. от СДС ще е.. трета: хем насрано , хем засмяно... от ГЕРБ ще е..

БРАВО! ОТДАВНА НЕ СЕ БЯХ СМЯЛ ТАКА ;-)

:))) Точно!

Може ли някой по запознат по въпроса да ми посочи поне един отрицателен показател където ние да не сме на първо место.И от всичко това страдат разбира се най безпомощните-децата.Това не е само голямо престъпление.Това е нещо повече.Това е грехота.Бог вижда всичко.И неговата присъда ще бъде строга и справедлива.Въпреки че ако зависеше от мен аз бих предпочел присъдите да ги издава г-н Колт.

работа като заварчик с вишо образование в корабня звод в русепреди егна година взвмах заплата 1200 лева свга получавамз50 лева 4 пати по малко и това е при тимаджиите които купиха корабната в русе ,,,,,намали контролми органи за тези зверове имам заем детето ми е в трети клас незнае море мезнае почивка от три години от както доидоха герб,,,,,,,,,,боже пази децатани *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Задължен съм Ви ! (Вересиите на Тихомир току-що нарастнаха.)

Пробвах поне 10 пъти да изпратя имейл на посоченият от Вас адрес ,но така и не се получи.

на изказаното от вас,Заварчик! Съчувствам ви! Но,стилът на писане не личи да е от висшеобразован! С купена диплома за "висше"ли сте?Е, само вие си знаете, но личи!

Съобщението е транслитерирано бе човек. Прочети какво значи.

Тия Евро-олигофрени защо не дадат данни кои са най-богатите в България?

НИЕ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕМ ДА ИЗДЪРЖИМ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ МОГАТ ДА НИ ЕАТ

Да, ама за съжаление това не е решение!

братчетата на гаврош ... това е западната демокрация - благосъстояние само за запада ....

Пак гласувайте за ГЕРБ....

ще гласуват, сигурен съм, нали за тази цел скапаха образованието, науката, един простак почти 4 години "управлява" културата. Това е, герберастите и крепящата ги мафия имаха такава програма -оная дето беше запред хората, огледайте я доколко я спазиха...

Още едно Герберско управление и вече ще бъдат 95% от децата. Ние българите сме големи мазохисти.ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ГО КАТО СЕ ПРОДАВАМЕ ЗА 50-60 ЛЕВА

Не са хубави тези Факти... Та, накратко : А. Икономиката ! Б. Пропорционална данъчна система !