Коментари - Излиза първото класиране за детските градини в София | dnes.dir.bg
назад

Излиза първото класиране за детските градини в София

Днес следобед при засилен обществен контрол ще бъде обявено първото класиране за прием в детските градини на децата, родени през 2008 година, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Излиза първото класиране за детските градини в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Раждаемостта напоследък доста се е увеличила, хубаво е, че са предприети мерки за увеличаване на местата в детските ясли. Както изглежда съвсем скоро ще са се справили с този проблем.

:) Да де, ама нали се сещаш, че по наредба дори и да не ходи на градина детето, си плащаш 50% от таксата т.е. 30 лв. ..., ако не се плаща хвърчиш ... аз поне не съм виждала много ... как да кажа? ромчета в ДГ ... :) Има, ама аз познавам и родителите на едничко :) - много готини и работливи хора :) Абе, то при тях е страшно да ги накараш да ходят на задължителното училище, та за градина ли ще се борят? През системата в нет-а? Сложно ще е :) Както и да е ... проблема дори не е в критериите - каквито такива :) Ами в това, че дори в сайта лъсна корупцията: Виж, която и да е градина и списъците --> записани през системата пр. 34, а посещаващи - 55 ---> ей, туй е интересното :) като как децата са повече от записаните през системата, като УЖ само това е начина :) Не са се посвенили да напишат в сайта цифрите, ама СО не дава обяснения за разминаванията :)

Ами да ти кажа честно НЕ бих желала да съм сред соц. критерии ... Освен тези за близнаци и многодетни :) Иначе чел ли си другите? - деца - сираци и полусираци, деца с ТЕЛК, малтретирани (с доклади от соц. служби и ограничителни заповеди), деца в приемни семейства ... Пак казвам - четете, а после коментирайте! Къде в тези критерии видя "по-мургавите"? Предпочитам да напусна работа и да си гледам детето, но да е здраво и да продължаваме да сме щастливо семейство, пред това да се възползвам от соц. критерии (с излк. на тези за близнаци и многодетни :) - бих родила трети път и ако са близнаци --> ще покрия и двата критерия :))

Най ме дразни, когато хората са "всичкознайковци". "кандидат градинар" - има сайт на ИСОДГ и там е обяснена процедурата. Irrevesible - К4 (общ критерии 4) гласи "Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община - 3 т." - забележи, че става въпрос САМО за работещи в ДГ; а ДК4 (допълнителен критерии 4 - важи САМО, ако ДГ го е приела) гласи "Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование - 0.1 т." - и то само, ако родителят е учител или директор, а не за всички служители в училищата. Моля, преди да се дава "компетентно" мнение поне да се запознаете за какво говорите :) Това включва и журналистите (или най-вече тях, че доста подвеждаща информация поднасят понякога!). Лек ден и успех на всички дечица!!!

Е, според теб справедливо ли е? 3т. или 30(тридесет) пъти по-голяма тежест, ако бабата е в някоя детска градина! Чел съм критериите десетки пъти...98% от кандидатите сме в зоната 8.1-8.2т. и се борим за някакви си десетици...и изведнъж се явявя някой си на Баба Злата шурея и с 3т. си влиза където си поиска! Най-важният критерий трябва да е уседналост - например по 0.1т. за всяка година назад, в която имаш адресна регистрация в региона на детската градина. Моята е на 30 метра от нас и сме на 70-то място...това нормално ли е?!?

Ами не е справедливо :) И аз тръпна с 8.1, и в общата опашка са 8 деца с 10+ т. т.е. "баба" в ДГ ..., ама здрави да сме :) Нали поне го има регламентирано в критериите, че по лекарските кабинети колеги, санитари и роднини си влизат без регламент, пък ти и аз чакаме ... или ... да продължавам ли с примерите или този е достатъчен? Навсякъде има толеранс към съсловието, но този толеранс е НЕписан,а тук поне го има като критерии ... Все пак нали знаеш къде живеем :) Успях на детенце :)

Напълно съм съгласен с вас. Аз също съм с адресна регистрация от 40 год. и сега не мога да си запиша детето в детската гр-на, която е пред блока, нямам никакъв шанс защото сме на 32 място за 10 места? А ми се иска да не живея тук. Мир Вам.

ми като сте глупави да се тъпчете в град, който е тесен за вас и децата ви - чакайте по три дни за детска градина и за класирания.....ние щото сме по глупави си живеем спокойно и на широко и децата ни дишат КИСЛОРОД, а не БЕНЗИН!!!...жал ми е за децата ви,принуждавате ги да живеят в стрес от малки....

Я, обясни на мен, простия кореняк роден в София и двамата му родители родени в София как да се преборя за място в детската градина? Когато, четирима колеги дошли от провинцията са си вкарали децата по втория начин...е, обясни го на простите като мен?!?

Крайно време е да се въведат талони, срещу които градината да може да получи съответната субсидия. И това да важи както за държавните, така и за частните градини. Тогава няма да има проблема с недостатъчните места.

Тази система е дискриминационна! Критериите не позволяват равнопоставеност. Излиза че, ако майсата или бабата са учителки, детето влиза където си поиска, а ако двамата родители живеят на 50 метра от детската градина и работят на 100 метра от нея ще останат на сухо...

Разбира се, че е дискриминационна. Не само за работещи или не в детската гр-на, но и за това работещи или не. Нека някой си гледа детето и да видим как ще си търси работа? На едно интервю не може да отиде, говоря за тези, които няма на кой да оставят децата си. Мир Вам.

Любопитно мие по какъв признак класират децата за детцките градини , тестове ли решават или което дете допълзи наи бързо до групата си А можеби по аромата на памперса трябва министерството на детските градини да изнесе ясни условия по класацията така и така бебето седи девет месеца без работа а може да се упражнява и като се роди да е подготвено