Напомниха за глобите за коли на тревата и сред катерушки

Санкциите за паркиране в зелена площ и на детска площадка са съставяне на акт от 50 до 500 лв. или фиш до 50 лв., напомня Столичният инспекторат.

Обратно в новината

Коментари - Напомниха за глобите за коли на тревата и сред катерушки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да освободят и тротоарите от паркирани коли! Писна ми да ходя по улиците и да джвакам по разбитите тротоарни плочки, заради качващи се отгоре автомобили! А за велоалеите да не говорим! Те са си паркинг за МПС-та по подразбиране. - справка тази по бул Гешов, също и по Т. Александров. По Ат. Москов в Младост също редовно се спира по велоалеята.

Някои места не приличат на градинки или зелени площи, освен по регулация. Т.е. няма как да знаеш, че си в нарушение.

В европейските държави има по три зони за платено паркиране. Освен това в много държави има строги изисквания за качеството на изгорелите газове. Накратко - който не може да си го позволи, няма да има кола, макар да е от София или от Луната.

Както казах - колите на над 20 години трябва да се разкарат от пътищата и паркингите. Защото така: - ще има повече парко-места и няма да има такива проблеми с паркирането и по детските площадки - няма да има такива задръствания по пътищата и чакане по светофарите - общината ще може по-лесно да прави ремонти на пътищата и т.н. За ретро-колите - по-голям данък! И не може евтините стари Лади да паркират на 2ри (или 3ти) ред пред по-скъпите коли, щом данъците са им по-ниски ! Не може да се внасят коли за под 1000 лв, създавайки опасности по пътищата! Минималната цена за автомобил трябва да е 4000 лв!

Като си изпих хапчетата и установих какви простотии съм писал. Голям проблем ми е, че забравям да ги пия.... а като не ги пия - ей такива творения изаквам.... Простете!

Който има пари за скъпа кола да си построи и гараж.

Решението е: Всички "цървули" дощли в София след 2000 год дасе връщат там от където са дошли. И отново софииско жителство! Много ще скочат срещу това предложение но това е решението. Пък когато София стане с размерите на Берлин, отново да заповядат.

А защо след 2000? Не може ли след 1989? Или след 2007-ма? Само изкукала бабичка може да си мечтае за връщане на "жителство".

Щом задаваш този въпрос означава че и ти трябвя да си вървиш. Каква полза от теб в София. Вероятно си на 30-на години, може би безработен, и си избиваш комплексите със "Сеата" или "Голфа"по софийските улици? Получи ли отговор на въпроса си, защо след 2000 год. Колкото до жителството. Само цитирах един депутат от миналият парламент. Но съм съгласен с него.

Да,колата днес е необходимост,но необходимост ли е в едно семейства да има по няколко коли-на съпруга,съпругата,едното дете,другото,бабата,дядото...В моя квартал не мога да се движа от паркирани автомобили,след като София е пренаселена и не може да поеме увеличените в пъти автомобили да се увеличи драстично данъка на всяка втора,трета...кола на семейство,комуто не е нужна ще се отърве от нея и ще има въздух за пешеходците,защото София е заприличала на огромен паркинг,пешеходците също имаме право да се движим по улиците,те не са само зо автомобилите.Замисляте ли се какво дишате и колко пъти са се увеличили болните

Реално, въпреки малоумното и безразборно презастрояване, в доста от кварталите, все още има останали празни пространства, които могат да се превърнат в паркинзи. Но, това никога няма да се случи, не по вина на управляващите, а заради манталитета на българина, все пак тези управляващи са част от народа и мислят като него.

Абе хора, престанете с тези "паркинЗи"! Не мога да повярвам, че не ви е срам от неграмотността ви! То бива да си тъпо парче... А по въпроса: Значи да асфалтираме и малкото останали градинки и зелени площи, така ли умнико?

Че София е се напълни с цървули , напълни се . Че колите са повече от хората , повече са .Но да ми се изтупа някакъв и да заяви че :Гражданите имат право да засяват цветя и да правят градинки , А столичният инспекторат само ще налага глоби за не-правилно паркиране . Е същата селяния като да паркираш между люлката и пързалката .

Проблемът с паркирането в градовете е заложен още с построяването на улиците и ж. комплекси. Сега трябва да бъде решен на най-високо ниво, но властващите им е по-лесно нищонеправенето вместо да решават проблема. Така те го прехвърлят на тедовия граждаднин. Всеки блок трябва да има мин.1 парко-място/апартамент. Ако няма достатъчно, общината трябва да търси решение.Нужен е регламент и механизъм за контрол и- лецензи за паркоместата и принуда: отстраняване на наруш авт и глоби.Така тези, които нямат места ще принудят Общините да мислят и изградят нови. само сглоби не става.От 2007 казвам, че трябва да има Факултет-паркиране и движ. Досега да бяха пратени специализанти в бърлогата на империтте, да се научат как се правят нещата и да ги приложат в БГ.Има формула за съотношението брой коли/брой пар.места. Докато това не се направи все така ще има скандали и по-лошо за паркиране. Когато си кандидат за работав имперските градове те питат- ш.книжка,кола и имаш ли сигурно парк.място пред дома си. Друго като семеен или не не ги интересува. Знаят, че липсата на п.място може да ти изгуби много време,ядове и.. , работно ВРЕМЕ!

Питам, кога глобите ще станат процент от месечния доход, цялостния месечен доход със заплатата, наемите и т.н. Да се увеличи и събираемостта им, да стане 100%, ама няма братко, татко, батко и вуйчо владика, няма Торино, Милано, Сен Тропе, Барети, Шалчета, Роклички и т.н! Ха да видим тогава ще нарушавате ли! Нямали паркоместа, ами знаете ли, вземете си бохчите и си развивайте родните места, а не идвайте да смучете като кърлежи от нашия роден град! Това и за софиянци се отнася, като сте решили да се селяндури по душа, хайде друм! Само мрънкане, оплакване, протести! Гледате си собствения дирник и друго не ви *. По презумпция държавата е виновна, ако не е тя е общината, ако тя не е, е съседа, но никога вие самите! Постоянно повтаряте как България не била София, и че София била най-голямото село! Благодарение на вас селяци стана село! Все едно да интегрираш мангасар при белите - impossible! А ние, родените тук, на които и дедите са им родени тук, какво да кажем, къде да избягаме от вас? След като така или иначе сте тук (за съжаление) поне спазвайте градските порядки и се съобразявайте с хората! Българинът все гледа метър да мине, ако може да не си плати за гяволъка и далаверката да хване! Обречени сме от самите себе си, като народ!

Живеем уж в Европа - ормално е всеки работещ гражданин да има кола , защото тя в днешното забързано ежедневие е необходимост. Но София не е проектирана да поеме паркирането на хилядите коли . Даже и в новите комплекси това не е съобразено - строи се главоломно и няма въздух ,камо ли свободни зони за паркиране. И какво следва - нарушения и съответно санкции. Добра схема за приходи в столична община. Ами г-да общинари , вземете пример от мегаполисите в Европа и САЩ. Там този проблем е решен драстично , но разумно. А ние не трябва да сме виновни , че имаме коли - те са ни нужни , за да бъдем европейци и да живеем като европейци.

За да съм еврогеец, трябва да имам кола? Ти луд ли си, или шапката те стяга? И да, "работещ" гражданин съм, изкарвам повече пари от поне половината дращещи тук, но не мисля че ми трябва МПС само, защото и съседът има!

Превърнали са централната част на София в синьо/зелени зони. Тротоара пред Общината на кметицата (ул. Московска) е разчертан за паркинг!!! Ще ги глобят ли тях? Първо да осигурат паркинги, в които да може да си паркираш колата срещу заплащане, както е в цяла Европа, да се изчистят улиците и тротоарите за пешеходците, а след това да глобяват!!!

Английското посолство неправомерно е заградило ул. Московска. Предлагам първо да глобите дипломатите....опитайте се да паркирате пред нашето посолство в Лондон....ще ви глобят...защо няма реципрочност?

Простотия е да си паркираш колата където ти падне. Уж се прие закон за 500 лв глоба за паркиране на тротоар. Има ли поне една санкция за това? Няма! Има ли платена глоба за неправомерно паркиране на инвалидно място? Няма! Еее, тогава как ще възпитаме Бай Ганя да спазва законите? Няма как! Ето пример: показвам инвалидния знак на мутра, паркирал джипа си пред супермаркет в т.нар. столица. Той ми се хили нагло и ми казва: и аз съм инвалид, бате, боли ме гъзът...

ВБЕСЯВАМ СЕ. Има наредби че не можеш да се паркираш колата на тротоара. Има нали. А около мен в квартала ми няма улица на която единият тротоар да не е зает с коли. КОМУ СА НУЖНИ ТАКИВА НАРЕДБИ КОГАТО ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА СЛЕДЯТ ДАЛИ СЕ СПАЗВАТ ГИ НЯМА.

Адски са тъпи тия разпоредби със санкции "от 20 до 200", "от 50 до 500" и други подобни. Ако питаш как точно се определя размерът, отговорът обикновето е "по усмотрение на началника". Или ти лепят разни бележки по колата и ти нареждат да ходиш в общината в работно време, където лелка къса жълти билетчета без никакъв оправдателен документ. Докато не й вдигнеш скандал и тогава глобата става минимална.

Започнете с прибирането на зарязаните по кварталните улици автомобили,на тези с неплатени данъци за последните две години,а после посягайте на тези,които са платили своите данъци и ползват автомобил,защото те спират там където могат.Господа ,ОБЩИНАРИ,така е най-лесно,но най-некоректно,какво направихте за тези хора, които плащайки своите данъци,очакват от вас да си свършите работата ,за която ви плащаме

Не е вярно. Места може да има някъде. Ела да намериш места в Синята зона по Шишман и пресечките и, особено вечер и събота-неделя. Цената от 2лв на час е прекалено малка - трябва да е поне 10!

Бетонните гаражи, пред блоковете, кога ще ги махнат?

Всеки Ганю Балкански купил по три гроба от Италия - за него , за жената и за един гроб кат ходи за вилата... Бай Ганю реве че няма къде да паркирва , защото си мисли че света трябва да му осигури удобства на великия Бай Ганьо , и разбира се Ганьо иска да стовари гробовете най - най близо до входа , за да не си размърда дебелогъзиието , оформено от отвратителната храна която яде щото поради това че притежава три гроба , няма пари за ядене.. И разбира се Бай Ганьо реве като го глобяват щото е изплескал гроба върху люлката за игра и пясъчника...

В комплексите Колите се паркират в градинките, по тротоарите, кой където намери. Плочките са изкъртени, дори, когато са сложени метални колчета, за колите няма прегради !!! Погледнете тротоарите са пълни с коли, а някой си изсипват асвалт върху калта в градинката, за да им е по удобно да не се калят. Няма гаражи в комплексите и колите "изядоха " хората / както се казва / !

Гаражи има,ама селяните не им се дават пари,щото са свикнали на къра да си спират каруците

Места има достатъчно, но има семейства с 2 и повече коли, а да не говорим, че има и такива които са циментирани. Всеки се бута да паркира възможно най-близко до входа.

Всеки ден чета само забрана на това, акт за онова... аман от тази герберастка политика.

Първо направете зелените площи зелени, а не кални ровове каквито са сега! Почти никой не би си помислил да спре върху хубава зелена градинка. #спретедастеътпи

Трамвайните линии около Руски паметник ГИ направиха зелени, с трева. Що за говедo трябва да си, за да минаваш от там с колата си? Че и да затънеш? Ами простотията не ходи по гората.

Правилно, подкрепям !

Баба веска да дойде на "детската площадка" между 51 училище и "Билла", да погази малко в калта и да я видя тогава какво ще фъфли.И дано да е вечер, та клоните на дърветата да й изкарат зъркелите,че е тъмно,като в рог.

Който си е купувал кола, да е мислил къде ще я държи. Азе се чуда къде да си държа киселото зеле, ше ми осигури ли общината общинско мазе?

кога 100 тояги на голо? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За правопис!

алооо "кореняците", оплачете се на баи тошо, че направи такава хубава столица, построи такива многоетажни и прекрасни квяртали без паркоместа и без дори тротоари!!!

Точно по "тошово" време имаше паркинги полупразни около блоковете.

Липсата на места за паркиране не е оправдание да се паркира където ти падне-на тротоара,на детска площадка или в тревни площи.За това сме на този хал,защото всеки си прави каквото му скимне и знае,че няма да бъде наказан.

възмутена, права си, не е твой проблем че няма къде да се паркира, но за мое щастие, по рождение си с две парко места на които смятам да паркирвам заедно с другите ортаци.

Кат съставят акт с оправданието, че липсата на паркомясто не е техен проблем.

мисля, че първо се строят паркинги и после се глобяват хората, но в българия политици и държавни служители отдавна са познали отговора на въпроса, кое е първо, яйцето или кокошката.

връз паркингите настроиха кооперации, че от тях повече пари се иска.

В случая с минаването през тревната площ на Руски паметник Общината да заведе гражданско дело срещу извършителя за причинени щети

На тоя селтак, прост, гаден, нагъл, да му вземат книжката за 1 година (мислех да напиша и да му конфискуват колата, ама като гледам какъв гроб кара, по-добре да си го държи :) ) Да плати щетите и солидна глобичка! Ама ако някой със ML-че или Халуди О 7 го направи същото и на него така!

А къде да паркираме, когато пред блока е пълно с коли с номера ЕН, Е, М, РА, К, КН, Т които свършват работа в 4.30 и бързо се прибират вкъщи, защото нямат какво да правят. Къде плащат данъци те? Защо за тях да има места а за хората, кото плащат данъци в СФ да няма. Закон за всички коли, които са регистрирани в друго населено място, а искат да пребивават в София и да се възползват от паркиране.

Ти построи .....феодализЪма!

Харчим си парите в София. Повечето от нас плащат наем на такива като теб. Какво ревеш?

А данъците къде си ги плащаш?

Общината преди това трябваше да осигури паркоместа. От юридическа гледна точка не може да се обяви нещо за нарушение, ако преди това не е възникнало някакво право. В случая нямаме право на паркиране, няма място за паркиране. Броя на явтомобилите е огромен, а Софийската инфраструктура не може да поеме този брой, включително пътищата, които са износени, стари и тесни. В такъв смисъл - въпроса е: Къде да паркираме, като никъде няма място, включително и на съседните платени паркинзи? При това аз съм софиянец, не съм навлек от провинцията който е дощъл тук и ползва облаги наготово, плащам данъци и такси, личната ми карта е с постоянен адрес в София, а не в провинцията. Как се грижи общината за мене? Какво положително е направила, че да заслужи данъците, които отнема от семейния ми бюджет и потъват безрезултатно някъде?

един такъв навлек е бизнесмен - има 5 микробуса и 4 леки автомобила. Защо не задължат фирмите да си паркират служебните автомобили извън гражданските паркоместа? Какво правят и заемат места пред блока?

Като няма къде да паркираш, няма да си купуваш кола. Аз паркирам където има място. Но не в тревата или на тротоара. И на 200 метра от вкъщи да е, там паркирам.

ПаркинЗи?! Сериозно ли си от СофиА? :D

2 лв./час. Това си е изнудване. В щатите е 1 $/час или ако работиш там е 1$ на ден. А пред къщата няма такса.

Тука пишеме "паркинЗи". вие от прованса не знаете български. Говорите някакви странни диалекти. Елате да ви научиме как да пишете, как да говорите.

Не на ограниченията! Искаме да паркираме навсякъде!

Столичен инспекторат е една паразитираща организация. Тъпо е да санкционираш, защото не си си свършил работата. Приемете закон да ограничите мпс-тата на жилище до две. Направете парко места. Живея в 8 етажен блок с две места на вход. Съседния блок, строен от ВИАС е на 15 етажа, с паркинг за 10 коли...

А там, където пише, че е улица, но е бурен и кал, общината ще ни глобява ли, или ние нея?

Булгаристан? Да иба я Държавица която се издържа от данъци и глоби. Изроди продажни.

Ти тъп ли си, коя държава кажи не се издържа от това ? То заради такива като теб с такова мислене ще е такова положението.

Нормално е една държава да се издържа от работеща икономика - нещасни ми приятелю. А не само от глоби-нали?

София беше един прекрасен град, докато не се наводни с цялата паплач от къде ли не. Тия хора не са научени нито да излязат пред блока да почистят тревните площи, нито да пазят, нито дори да изметат входа. Идват и искат, искат, искат. Но нямат елементарна култура. Докато не се въведе винетка за всички коли с несофийска регистрация , така ще е!

Ми ако не бяха Тия от село. То самата София щеше да е едно пропаднало село. Бих ти казал да си провериш корените, да не се окаже, че и ти си от някое селце.Не пиши глупости моля Те-просто се излагаш.

чуди човек в другите градове, кой почиства градинките пред блока.

Еми хора много е просто, просто бъдете толерантни. Софийска община са създали платформа на която можеш да пускаш сигнали за стари изоставени автомобили. Снимаш, качваш и до месец трябва да ти отговорят. Просто, лесно ефективно. Благодарение на тази платформа с мое участие са премахнаи 6 стари излезли от употреба автомобили. Ползвайте я, общината реагира не се оплаквайте. Колкото по-малко стари коли изоставени толкова повече паркоместа, защото както знаете са много. Сайта е call . sofia . bg

И да пишете актове кат нема събираемост кел файда. Трябва номерата да се свалят!

ех софия мои малак лондон.

Има решение, но на никой управляващ не му хрумва: просто трябва да се бракуват старите коли на над 20 години. Това да стане тази година, а догодина - 15-годишните коли, а по-натам - 12-годишните !

Глупости! Това не е решение! Половината коли в София са с несофийска регистрация! Да им слагат винетки и това е!

Дам, всяко село с винетка (отделна от лилянкината) и ние като излезем от Софията да се запасим с една торба винетки докато стигнем до морето или планината!

Ще те бракуваме и теб, защото си минал 20-те.

Абе баро дай викам и след 5г да ги бракуват, че стандарта на живот при Българина е от "хай-класата" или такива като теб дето до вчера са били с колело днес продал нива или имотче от тате и мама и кара по нова за :) пред българите ламарина....смешник...

Хахах, и ретро колите, нал?????

Задължително е 20-годишните коли да се махнат - заради тях има проблеми и по пътищата и по паркингите! А ретро-колите - за тях да плащат по-голям данък! Все пак това си е скъпо удоволствие!

И какви точно проблеми създава 20 г. кола в изрядно техническо състояние и нормално задкормилно устройство?Аха, чакай да видя, може би те дразни като е пред теб или ти заема паркомястото, което си нарочил за свое?

В София колите са прекалено много. Много от тревните площи са превърнати в кал от паркиращите. После същата кал я пренасят върху асфалта и оттам се чудим защо е толкова мръсно.

Нали не можеше да се спира върху тротоара? Елате пред нас и вижте дали можете да влезете във входа. Глоби - никакви. Единственото хубаво е, че толкова плътно са спряли, че мишките и хлебарките не могат да минат!

Два блока, единият със 151 апартамента (един вход), а другият със 140 имат общ паркинг за 35 автомобила. Познай къде ще паркират хората!

А аз се сещам за едни познати..нова кооперация, два гаража - дават ги под наем а техните коли ..където им падне

Българите са едни ГНОМИИИИ,сами си създават проблемите с глупостта и ориенталския си про-турски манталитет и чаката решение СВИШЕЕ!Алооо раятааа,проблема е във вашия телевизор!

С две думи - лош матрял.

а кога ще има глоби и за стопаните на домашни кучета които ги изпишват и изакват по детските площадки и после не им сабират акотата питам аз

То и сега има, но няма кой да ги събира

Общината е РАЗРЕШИЛА да се построят новите жилища между старите блокове и в градинките, така, че Е длъжна да осигури нови парко-места!!! В по старите планове на всяка община има имоти предназначени за паркинг, НО те са заличени към момента и продадени на частници за нови кооперациии разбира се!!!!!

Което не означава все пак, че можем да си паркираме колите където поискаме, нали?

така е, но след като е обособен жилищен район и ти искат данъци за това че живееш там, би следвало да ти осигурят и някакво място за автомобила на който също плащаш данък

Проблемът е компрексен, което не означава че комплексари могат да го решат.

Бюджетът е празен. Никой управляващ не го е еня кой къде си паркира таралясника,дори да е върху детето на съседа- пари им трябват,за да хранят сиганите.

Малко са 500лв. Най-малко 5000000000000000000лв. Ма така де, трябва да лапаме щ'от ний само това мо'йм.