3-годишно момиченце почина от грип в Стара Загора

3-годишно момиченце е починало на 24 януари в болницата на Стара Загора. Днес Националната референтна лаборатория обяви причината - грипен вирус, щам "Виктория"

Обратно в новината

Коментари - 3-годишно момиченце почина от грип в Стара Загора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съболезнования, Дано бог даде сили на родителите да преживеят болкото. Вече три години на есен правя сироп от черен бъз и в къщи забравихме какво е грип.Бера зърната след дъжд и слънце в края на август. Без да мия с вода престояват в захар един месец на тъмно. Започне ли да ферментира прецеждам през тензух и поставям бутилката в стъклено шише в хладилника. Важно е семка да не попадне в сиропа. Сутрин с лъжичките сме на опашка пред хладилника. Второ, не оставайте в къщи без лимон, чесън и кромид. За кашлица- в стъклена чаша нарежете един кромид на едро, полейте го с малко мед, след като си пусне сока пийте по глътка през час. След 2, 3 часа забравяте за кашлицата.

Температурата. Не бива да се смъква рязко вирусите всякъде ваксините непомагст знам от опит мръсния въздух много са причините.........

Абе хора, събирайте или си купувайте липов цвят лятото от селяните. Усетите ои нещо - в голЕмата тенджера и се наливайте яко! Също супа от селско пиле за сила! Краката - в леген с морска сол. В стаите дръжте зимата саксий с мушкато за дезинфекция на въздуха. Мажете се с Българско лавандулово масло. Тия кандърми изискват време и работа в сравнение с хапчето, но са добри.

Съболезнования на родителите! Стига сте плюли лекарите, моето дете в момента е с грип - тип А вече 7-ми ден, от първия ден го лекуваме с Тамифлу /той е за грип тип А/, Изорекс, препарат за кашлицата, е няма минаване. От днес е и с бронхит, въпреки че сме всеки ден при лекаря, направиха й се всички възможни изследвания. Грипа е тежък, по-скоро трябва да се спре този биотероризъм, това са изкуствено създадени вируси, които в крайна сметка ще ни унищожат!

напълно сте права за това че тези вируси са изкуствено създадени! Да, така е! Изключвайки създадените за военни цели вируси, тези от които масово се разболяваме ги създават в лабораториите на самите фармацефтични компании с цел осигуряване на пазар за собствените им лекарствени средства!

за родителите и близките и бог да прости невинната душица на това напуснало света ни без време дете! Това което пиша не е нищо ново за всички, които имат малки деца в дома си и за една малка част от истинските и добросъвестни детски лекари, за което искам да дам гласност на позорен за голяма част от детските лекари факт. А този факт е, че масово се провежда лечение и се назначават лекарства на малките деца без да им се правят никакви кинични изследвания. Не са малко и случаите в които по тази причина вирусно заболяване се обърква с друго с подобни външини симптоми заболяване и се назначават неподходящи за лечението лекарства, в това число и антибиотици. Предварително заявявам, че това което пиша е иситна и ако се наложи ще публикувам и точни имена на деца, лекари и лекарства с които по този начин съм имал досег!

Ами оубликувай като си толкова отворен, какво само заплашваш? Ако е имало какво да кажеш и най-вече - ако ти е стискало - да си подал сигнали в съответните институции. Дреме му на някой какво ще "публикуваш" в Дир-а. Държавата на мишоците...

дето назначават лечение на децата без никакви изследвания и за това толкова скачаш и се правиш на отворена. Само гледай да не лъсне твоя задник в някоя публикация за некадърни лекари за които хората не са пациенти, а клиенти!

Първо: моите наи-искрени съболезнования! Не мога и да си представя какво им е на родителите. Господ да ги закриля! Живея в Германия и имам син на година и половина. И тук не правят никакви изследвания. Само прослушват гърдите, гледат гърлото и ушите. И ако ушите не са възпалени, казват: вирус и те пращат вкъщи с ибупрофен, капки за нос и евентуално спрей за разширяване на бронхите (ако трудно диша детето). Няма начин на знаят дали е бактериално или вирусно, да не говорим за точния щам. По пронцип казват, че ако до 1 седмица не се оправи, тогава почват с антибиотиците, защото най-вероятно са бактерии.

По-горе съм написал това, за леченията на деца без никави клинични изследвания, защото най-малкият ми внук го тъпкаха с какви ли не лекарства и от антибиотиците стигна до там, че се изрина целият и се наложи два пъти през няколко часав един и същи ден да му бият и урбазон.

goose

Хайде сега да погледнем малко статистиката ... В Европа според статистиката от грип годишно умират между 70 (2006-та) и 50 (2009) деца на възраст до 4 години и около 1700 възрастни ... На фона на единствения смъртен случай в България - дали пък цялата тази смрад, дето се излива, не е просто заради тиражите на така наречените "новинарски медии"? Защо се набляга конкретно на този случай и никой не привежда статистка по темата ако не в световен, поне в европейски мащаб? Много просто - защото тогава няма да има сензационна новина, няма да има и кой да ги превъзнася колко са загрижени и из фейсбук ... Понеже линкове тук не минават - ползвайте гугъл, Eurosurveillance, Volume 15, Issue 5, 04 February 2010

Щото в България това се чете. Хората имат нужда да четат кой е умрял от грип, кой се е самозапалил, кой се е размазал с колата, кой изпуснал автобуса, кой изгорил боба, кой се натровил с ракия, кой пръднал в асансьора, кой онодил балдъзата и т.н. Нямат потребност да четат за новите открития в областта на физиката, математиката, медицината или пък да научат чужд език. Ценностна система...

"....редовно е имунизирано,...", Ето Ви, Дами и Господа отговорът ЗАЩО!

Прав си. Ако не го бяха завели в болницата при лекари нямаше да умре.

В смисъл, тея дето не се имунизират не умират, така ли? Или пък живеят 120 години и умират здрави в съня си от старост? На вас предствите ви за медицината нещо взеха да ви противоречат на основни биологични закони.

Като не са го завели на врачка.

Грипът си го носите постоянно в себе си. Има моменти при които има благоприятни условия за развитието му. Тогава вирусите надделяват над домакина (човека), и резултата го виждате тук. Не обвинявайте другите за собствената си мизерия. На 28 и 29 Януари имаше идеални условия за грип и много от вас ще пострадат. Трябва да минат 10 дни за да стане ясно на статистиците че има епидемия. Както винаги "след дъжд качулка". А аз гледам сеира на тях и вас.

Tamiflu може да умори здрав човек.

Горкото дете, жалко, че е било родено тук. Не вярвам да са го лекували добре. Тамифлу е само за свински грип и как ще дават тамифлу на 3-годишно. На мен от Тамифлуто ми става лошо.

да по добреда се беше родило там...

Къде е там, в небитието ли!

деер

..., детето е загинало, защото в България има клиенти, а не пациенти. Като липсват пациенти, лекарите изчезват, но остават колекционерите на медицински дипломи. ........ ГРИП - НЯМА, НЯМА,НЯМА. С това наименование се обособяват група симптоми за простолюдието. Човек се оправя като си промива носа с вода, надува си ушите, взима парацетамол, за комфорт или при живото застрашаващи ситуации - кортикостероид еднократно за отбъбване на лигавиците, антибиотик - при гнойна колекция. Миналата година загинаха поне 2 дечица, поне по медиите 2 случаяпоказаха.Едно и също пиша, но никой не поема , че всичко ни кара да се подчиняваме, когато сме притиснати до стената. Промивката на носа е известна още от преди новата ера. Вирусът може да е от всякъде, но и да не е , кой ще разбере?! Мислете или забранете интернет, щом не сте еволюирали да търсите и да ползвате информацията.

деер

Апропо ..Имунитетът не е като автомобилната гума да се помпи и да спада!!!! ако витамините бяха нужни толкова, колкото ни убеждават, човечеството нямаше да просъществува толкова дълго!! Мислете рационално....

goose

Мислим ... а ти помисли, защо средната възраст на която умират хората за последните 20 години се е увеличила от 62 на 87 години ... и продължавай да си завираш главата в пясъка и си живей в миналото ...

Пий си хапчетата!

деер

На мен не ми трябват......Ходя си на почивки и не се затварям вкъщи!!

Бог да го прости детенцето. Затова малки деца и възрастни е хубаво да се ваксинират - Switzerland/9715293/2013 е включена поне в последната.

Боли го пепи за нашите деца,важно е далаверата на герберастите да върви и качеството на белото

Е, детето е заведено веднага на лекар! И какво - спасили ли са го?Който лекар е добър - и в утробата на майката докато е още детето го спасява, лошия - и от грип не може да те излекува!

Как можа да напишеш тези глупости? То бива медицинска неграмотност, ама твоята изглежда няма граници! :-(((

Все пак го е лекувал лекар, не Господ.

Жалко за момиченцето. За нас остава да си правим изводите за редовното имунизиране, тамифлу и тем подобн ла*на.

ти имаш ли представа срещу какво се ваксинираш, после какво е вируса на грипа и колко различни вида бива?

Да си сложиш грипна ваксина? Ти имаш идея точно какво се съдържа в тези ваксини? Да ти е познато например числото 25 000? Защото това са пътите, в които живака е над норма в тези ваксини

Ами че прочетете още веднъж поста, който сте коментирали.

Куку психо куку.

По-добре засили имунната система.

ПЕПИ ПЕПИ, КАКВО СТАВА С НАШИТЕ ДЕЦА? ДОКОГА ПЕПИ ...........

Доктори, целият народ ви молим! Вършете си съвестно работата, в ръцете ви са човешки животи, не ги отписвайте с лека ръка. В последно време само констатирате и мислите само за пари.

Стига глупости бе , детето е отишло там вече в много тежко състояние , те да не са богове.................Айде стига обвинявали с лека ръка за щяло и нещяло , тва е най-лесно............

В такива случаи никой лекар не мисли за пари.Но във всички случаи никой не се интересува,че заплатите им са малки.

Чувал съм от лекари. Че за станеш много добър, трябва да напълниш един парцел в гробищата. На моите познати доктори им вика, не оставяте хората да си умират все вий трябва да помогнете.

Истинате е че добрите български лекари отдавна не са в България

Безкрайно си прав. Малката дъщеря е в Германия. На внука нещо му стана на гърлото. 5 Немски професора го гледали изследвали.Всичките решили че трябва да му се махнат сливиците. Това добре оправи се за около 8 месеца. Болестта пак се върна.Тогава тя намери един професор Българин и той излекува дребосъка. Вече ходи за всичко при него.

Имам същия опит в Австрия и бивш съветски съюз. Много години си водех детето при един възрастен доцент по УНГ във Видин! И изобщо за всичко се допитвам до Български лекари. В Австрия не се правят изследвания освен при сериозни заболявания и в болница.

Кошмарна новина, мир на душичката му... Абе, журналисти - какъв "трупен материал", бе, нещо по-гадно не можахте ли да измислите?! Наречете го тъканна проба, това е детенце починало преди седмица, малко човещина и мисъл трябва да влагате.

Guest - е , това е медицинския термин , не се пени толкова..........Иначе да , лека му пръст на детето ! Голяма трагедия !

Това е една от причините за бързото разпространение на грипа. Ако си стоиш на село и не излизаш, няма да има грип. А какъв щам е грипа, няма голямо значение. Ако не си го прекарал , повече страдаш първия път ! Жалко за детенцето!

Грипът е като спорта - по малко, но редовно. Ако нямаш никаква изградена защита, то всяко боледуване ще бъде по-тежко. Различните щамове не са нови вируси и почти винаги съществува някаква съвместимост. Противогрипните ваксини разчитат именно на това и дори да преболедуваш, то е значително по-леко.

Жалко, че са изпуснали детенцето. Само допреди сто години поне половината от родените деца не дочаквали пълнолетие. Тогава не знаели от какво са умирали.

Ужасно е горкото дете а лекарите спят ли спят родителите ошашкани просто нямам думи

Лекарите не са богове. Хора са, също като това дете. Понякога се случва и така поради ред причини, които не зависят от лекари, държава, ББ или който искаш там да обвиниш още.

Най-тъпите коментари са на тези които "НЯМАМ ДУМИ". Като нямаш думи защо се пънеш да коментираш?

Пийте витамин Д зимата и няма да се разболявате от грип! Доказано работи!

Дай доза - за възрастни и за деца!

пия вит Д и в момента съм с грип

Не подвеждайте хората с грешна информация!!! На нашите географски ширини при достатъчно излагане на чист въздух не може да има липса на вит.Д. А предозирането, т.е допълнителното набавяне на повече от 1 капка на ден при деца ,води до образуване на камъни в бъбреците в зряла възраст!!!

квадратните докторски глави ... лъжат " по всички правила" ! ами вечер кат задремят, реанимация ! толкова гледат уредите, толкова

Глупак!!!!

Гърч се получава след вдигането на много висока температура. Децата на 3 години още нямат изграден мозъчен контрол за спиране на рязко вдигане на температурата. Най-вероятно не е бил самия грип, а последствията от температурата.

Никой не учи населението как се действа при рязко вдигане на висока температура. Ако въпреки лекарствата за сваляне на температурата тя не пада, а стои 39,5, човекът се завива в чаршаф намокрен със студена вода.

Luna0102

Ако целият те завият с мокър чаршаф докато си с много висока температура- може да получиш инфаркт, завиват се само ръце, крака и се охлажда главата с мокър компрес.

Гърч може да се получи и при температура под 38 градуса, всичко е индивидуално.

Когато беше на 4 години голямата ми дъщеря се разболя от грип и в един момент късно през нощта вдигна 40 градуса температура . Намазах телцето и с разтвор от сода бикарбонат и яйчен жълтък и я обвих в мокър чаршав . За броени минути температурата и се нормализира ! Това го знаех от баба ми . Жена отгледала 5 деца .

Водата, с която е напоен чаршафа (чорапи,ръкавици,кърпи) трябва да е хладка, а не студена!!! И е препоръчително компресите да се слагат САМО на ходилата,глезените, китките,в сгъвките на лактите и коленете. А ваната трябва да е с температура не повече от 4-5 градуса по-ниска от тази на тялото. Обяснено ми бе,че ако е студена водата ,тялото ще започне да трепери, а това помага за вдигане на температурата!!!

Грипът може да бъде смъртоносен. В САЩ например за периода 2012-2013 смъртните случаи при деца, свързани с грип са 105. Това са съобщените случаи.

Не ме интересува какво "може" грипа,а защо го пускат. И не ми пишете,че не го пускали защото преди години нямаше. Зад "желязната завеса" никой не умираше от грип, не знаеше какво е грип.

Стига смешници !!!

3евзек

Липсата на смъртни случаи зад желязната завеса се осигурява много лесно. Просто не пишат за тях във в-к Работническо дело и проблемът е решен.

Преди години нямаше толкова "пътуващ" народ. Сега е много лесно да идеш до съседен голям град, в мола, където има хиляди хора, дошли също от много различни места. Така се пренасят вирусите и затова сега боледуваме повече от различни вируси, нетипични за нашите места.

Скорошен случай с мен: Два дена след Нова година, за няколко часа вдигнах много висока температура, бях много изнемощял, може би над 39С. Едвам я смъкнах с две прахчета Фервекс. Тогава разбрах на собствен гръб, колко лесно се умира.

3евзек

Може някой път да пробваш и половин литър чиста вода стайна температура. Фервексите ако не се лъжа вървят с топла. Неслучайно докторите препоръчват пвоече течности. Внасят инертност в температурните промени, а специално стайната температура ще поохлади разни вътрешни органи.

Направо ми прилоша от тази новина. Кошмарно.

fffff