Дете паднало от втория етаж на забавачка, персоналът скрил от родителите

Директорката на детската градина в старозагорското село Мирово сама закарала детето на педиатър

Обратно в новината

Коментари - Дете паднало от втория етаж на забавачка, персоналът скрил от родителите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поведението на директорката е недопустимо. Не можеш да скриеш от родителите такова нещо, трябва да се уведомят веднага какво се е случило с тяхното дете, а не като стане късно. Детето може да получи вътрешен кръвоизлив от падането, затова децата са поверени на тях, да се грижат за тяхната безопасност.

А парашутчета нямат ли в тази детска градина.

Съобщават, само ако е над 3тия етаж, Там за 1-2 етажа, не го броят! Скачат си ежедневно, Част от физическата им подготовка за нинджи!

Излишна драма... Едно време сами скачахме от втория етаж на комунистическите останки някой да е казвал на родителите си? Биехме се с пръчки, замеряхме се с копия, камъни и какво ли не ама сега косъм да не падне от главите на децата

Явно има излишие но в интелектуално отношение в твоя случай, щото наред с комунистическите промиване на мозъци още от детската гадина ,когато си скачал от втоия етаж си падал предимно на главата си. Дори само фактът , че директорката е скрила и се е опитала да покрие такъв инцидент, трябва да ти светне червена лампа в съзнанието,и дори е по-ппритеснителен от това , че повереното им дете е летяло от втоия етаж, при положение, че са само 11 деца в група ,вместо обичайното два пъти и три пъти повече..

Абе ти си зле. Деменция в тежка форма не се лекува. Ти не знаеш какво говориш. Ако си бил говедо, такъв си останал

Разбираемо е, че го крият. Като се знае какво медийно тричане ще има и фейсбук правосъдие.

Каква е тази детска градина в която децата падат от прозорците?. То е ясно че лелките няма да ходят в тоалетната с децата, но по принцип прозорците в тоалетната са малки и нависоко и няма как да паднеш от там без да искаш. И как пък 6 годишно дете няма да каже на родителите си дни наред като че ли всеки ден пада от прозореца.

Преди години когато синът ми беше първи клас си играло с момиченце. Момиченцето го бутнало и синът ми паднал. Получи сериозна рана на носа. Никой не ни се обади. За сметка на това се обадили на майката на момиченцето. Смешното беше, че се случи по време на заместване. Учителката нито познаваше децата, нито познаваше родителите. Обаче набързо казала на майката на момиченцето, че сме много агресивни. И звъни ми майката и супер плахо започва да ми се извинява за случката. При което ѝ казах, че разбирам, че са играли и са деца, не е преценила дъщеря ѝ и е пуснала синът ми, който се е наранил. Разбираемо е. Все пак децата в първи клас не могат да правят адекватни преценки в много ситуации. Нямат опит. И тогава майката ми каза: Ама вие не сте агресивни. При което супер изненадана я попитах "А кой ви каза, че съм агресивна". И тук самата тя каза "Учителката". Ей за толкова ужасни хора иде реч. След този случай купихме МайКи на детето за да не се налага да разчитаме на преценките на учителите. Пазете децата си и не, нямайте доверие на педагозите. Те имат техни подбуди и мотивация!

Директорката е трябвало да извика родителите на двете деца още на същия ден. Агресивното дете може да бутне и друго другарче, ако не се възпита по-различно и за това е отговорна не само детската градина.

Като дете чак след месец една лелка се смилила над майка ми и й казала, че ме заключват в килера...от злобна друга възпитателка...не се примирявайте...това е само в България... Още помня лицето й, като ми затръшваше вратата....на 44 г. съм...

Наборе, разбирам те. Аз още в яслата съм имал една злобна, бездетна тетка, която безпричинно ме е щипала до посиняване. Майка ми е виждала синините. Това в София.

по онова време имаше няколко възпитателки, няколко "лели" , персонала който чисти се навърташе, плюс готвачките. и като прибавим децата, които хич не са мълчаливи, няма как това да се случи, без да го знаят всички. И щеше да си загуби наботат начаса.

Ами ти що не си казал, бе, лъжльо? Те те заключвали, а ти чакаш милозлива лелка . Сик.ер лъжецо

На втория етаж,децата трябва да носят каски.

Тая директорка е за махане. Как може да не каже на родителите за инцидента?

Пълни идиоти! И титанични простаци! Да не уведомят родителите! Ако това дете имаше вътрешен кръвоизлив досега щеше да е умряло бе!

Директорите на детски градини, училища, болници и тн., всичките са партийни членове. Основната им работа е свързана с партиен контрол, уреждане на наши хора на работа, партийни фирми за доставчици и тн. Предоставянето на качествена услуга, грижа - това е второстепенна задача. С други думи, каквото стане.

И моето дете пострада преди няколко дни, блъснато внезапно и силно от тичащо другарче, докато кротко си седяло. Размина се с по-лека контузия, без счупване. Като попитам какво става всеки ден в градината, разбирам че има деца, които удрят, блъскат и ритат по-тихите деца, без да са предизвикани по никакъв начин. Повечето дори не споделят, а търпят и си мълчат дълго време. Недоумявам от къде побойниците взимат пример за такова агресивно поведение на тази ранна възраст. И другото, което не мога да си обясня е, нали все пак има до тях учители, лели, така ли никой не наглежда какво се случва или само, ако се чуе силен рев и писък се обръща внимание. В нашата група са 25 деца, но винаги има отсъстващи, болни и т.н. и в повечето време присъстват по-малко от 20, стигало се е и до 10.

Ще си остане тих и подчиняващ се на другите, тичащите и буйните ще са лидери.

да бе, 95% ще са таксиджии и по строежите

Лидери на мафията да,безспорно буйното домашно образование до там води!

Само като почнете да говорите, как вашето дете е ангелче и то, никога в нищо не участва, а е само страничен наблюдател, заявявам твърдо, че нямате връзка с главния мозък и имате нужда пт помощ от специалист.

Не е задължително буйните и агресивни деца да действат така по пример. Те са си заложени у децата, фабрично. Проблем става, когато това поведение не търпи корекция - детето смята, че щом не е забранено, значи е позволено. И започва да ескалира, за да разбере къде е границата. И когато види,че граница няма, само няколко години по-късно имаме налице съвършено социопатче.

В предучилищна група имахме едно доста агресивно дете. Децата си седят по местата и си работят по поставената задача, а това минавало и ги удряло по главите. Един ден бях свидетел на поредния разговор на учителката им с майката. Разказа за поведението на детето и майката такъв шамар му извъртя. А то попита защо, отговорът беше "ще ти кажа аз защо". Т.е. това беше бито дете, на което дори не му е казвано защо го бият. И то смята, че може да бие другите ей така... без причина. Пример и възпитание! Когато имаш нефункциониращи родители, получаваш нефункциониращо дете. Възпитава се това поведение! Ако родителите са на място ще реагират адекватно, а не да "лекуват" побойник с бой!

Можеше да го кажеш с 2 изречения вместо да си съчиняваш неправдоподобни истории- ама удар по главата, случайно си чула учителка и майка , обяснение на майка и дете. И тъпото ти заключение

Много деца, особено момчета, на възраст 2-6г. са по-буйни, на моменти изглеждат агресивни. И не, не е задължително да вземат пример от някой и да са го видели това поведение вкъщи. Проблемът е ако това поведение остане и след 7 годишна възраст.

Моето дете е почти на 5 години и е супер агресивно дете и то при условие, че ние с баща му сме кротки и вкъщи никога, ама никога не е имало нито вербална, нито физическа агресия, а детето ни тази агресия, като тичане и блъскане на други деца я прихвана от предишната си детска градина от едно друго агресивно дете. И от наша страна, като родители по всякакъв начин се опитваме да я пресечем!!! Така че в нашия случай, категорично не е от вкъщи!

Паднало от вторият етаж през прозореца но бутнато по стълбите и се търкаляло цял етаж. Недоволни щото групата е от 20деца а идват само 11... и какво да направи директора? Да фабрикува деца или да го кара с пушка? И защо да е лошо да са малко деца? Изобщо писане на третокласник, ей така само за парлама

Не е лошо, че децата са малко. Лошото е, че в градината не могат да опазят и 11 деца, след като би трябвало да могат да опазят 20.

От трънка на глок

Глок е пистолет, пък глоГ е онуй, за което сте написали! Макар че не виждам връзката, поради която е спомената въпросната поговорка! Ама,карай туй да е кусурът!

Има и друго - поговорката е "От трън та на глог" а не "от трънка"