Полицията разпита дете, подкрепило атентаторите в Париж

Полицията в Ница разпита 8-годишно дете, защото говорело в училище в подкрепа на джихадистите, извършили атентати във Франция.

Обратно в новината

Коментари - Полицията разпита дете, подкрепило атентаторите в Париж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подмяната на коренното европейско население върви успоредно и с подмяната на традиционното християнство в Европа, без значение дали е протестантство или католицизъм. Това е най-съществената основа на конфликта Шарли-евроислямски тероризъм. А той е само форма на конфликт, по-стар от 3000 г. и вече внесен в Европа. Под формата на оруелска свобода на словото и други митологеми, пробутани в основата на съвременната водеща култура, процесът на подмяната по замисъл трябва да мине мирно и тихо. Но явно няма да стане :(

Подкрепата за тероризма е лошо, но да напишеш "Не сме Шарли и никога няма да бъдем, банда малки кучки. Каквото посееш, това и жънеш", във Фейсбук и да полчиш до 3 години и половина затвор - не е ли малко пресилено? А и човека не подкрепя пряко тероризма, просто казва, че не е Шарли. Може би защото има друго име. А това, че 8-годишно дете отказва да запази минута мълчание - те децата поначало не са особено тихи.

Абе сега да не вземат да ме осъдят?

МАЛКИ РАЗГЛЕЗЕНИ ФУКЛЬОВЦИ, КОИТО ИСКАТ ДА БЪДАТ ОРИГИНАЛНИ. ТИНЕЙДЖЪРИ, МЕЧТАЕЩИ ПО ГЛУПАВ НАЧИН ДА БЪДАТ ЗАБЕЛЯЗАНИ. АКО НЕ Е ТАКА, БИ БИЛО МНОГО ОПАСНО - МОЖЕ БИ СА ОТ СЕМЕЙСТВА НА ТЕРОРИСТИ. ТРЯБВА ТОВА ДА БЪДЕ ПРОВЕРЕНО ОТ ВЛАСТИТЕ

Малък джихадиски ятак,Янко. Ще му вдигнат паметник до минаретат на Нотр Дам.

Човек е свободен тогава, когато казва онова, което мисли. В този ред на мисли за демокрация ли говорим във Франция или за фашизъм... и това не е единствения случай, и това не е само във Франция...

Какъв фашизъм те гони бе. Във Франция НЯМА проблем да не си шарли. Но има проблем да подкрепяш терористи! Това е разликата. Няма никакъв фашизъм или ограничаване на словото.

Е та това е ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ. 1.Можеш да говориш само това което власт имеющите ти разрешат. 2. Можеш да мислиш само това което власт имеющите ти разрешат. 3. Можеш да правиш само това което власт имеющите ти разрешат. Явно в най-скоро време франсетата ще почнат да арестуват и разпитват пеленачетата само защото не плачат в тон с марилезата.

Ами те и в България навремето затова ги съдиха, но след десети ноември решиха да ги кръстят десиденти и ги оправдаха, а те същите тия дисиденти после ни съсипаха държавата.

Не дисидентите съсипаха държавата, а бившите БКП номенклатурчици, техните деца, протежета и ДС ченгета направиха това.

Хайде да оставим франсетата сами да си оправят държавата, а ние да се съсредоточим върху нашите ежедневни проблеми свързани с оцеляването ни - в буквалния и в преносен смисъл на тази дума!

Как така. Няма ли да им напишем няколко критични доклада за престъпността там? Критики към полицията, съда и ако имат прокуратура. Както и за свободата на словото.

Bъв Франция никога не е имало свобода на словото. Tам не можеш да наречеш някого арабин, макар да ти говори на арабски. 3арди Cаркози беше уволнен най- популярният водещ на новините преди няколко години, а заради снимки на бившата му жена си замина шефа на едно издание.

Като гледам, доста хора в БГ не разбират какво значи "да си Шарли". Това НЕ значи да си атеист и непременно да харесваш карикатурите им насовени към всякакви религии. Не означава и да си "левичар", за да им харесваш карикатурите на Льо Пен. Не означава и да си десен, за да харесваш карикатурите на Оланд. Означава само едно - подкрепяш светското начало на държавата и свободата на словото - едно от основните права от времето на френската революция от 1789. Всяка политика, религия, личност могат да бъдат подлагани на критика и сатира и защитата именно на това право означава за французите да си Шарли. Никой не те кара да четеш вестника или да го харесваш. В него има карикатури както на Мохамед, така и на разни равини, на Папата, Меркел, Оланд и изобюо на всякакви обществени личности, символи, религии... Точно затова хора като Путин са против - защото са против свободата на словото и свободата да критикуваш!

Според теб тези, които се изказват в защита на свободното слово, и се наричат "шарли" са прави, а да имаш мнение, различно от тяхното, е подсъдно? И думите: "ше пожънеш това, което си посял", означават подкрепа на тероризма и за тях се лежи в затвора? Е, наистина успяха да ви промият мозъчетата за 20-25 години. Преди това хората се учеха да МИСЛЯТ, сега ви учат да пропагандирате "демократичните ценности". Да, ама монетата винаги има две страни. И двете са правилни, зависи на коя от тях ще падне. Никога не се подигравай на някого заради недъг, цвят на кожата, изповедание, месторождение и изобщо за това, че е различен от теб по някакъв начин. Не му се подигравай и затова, че е тъп, защото няма да те разбере. И аз не съм Шарли. И какво от това?

Нещо не си разбрал причините за разпита на детето и родителите му. Няма проблем да не си Шарли. Даже много хора казват, че не са. Това е именно свободата. Проблемът е в оправдаването на убийствата. Никакви карикатури, статии, книги и т.н. не могат да оправдават каквото и да е насилие. Който се чувства обиден по някакъв начин, ще трябва да си сдържа нервите. Може да протестира, да рисува карикатури на тия от Шарли, да вика, че не е Шарли колкото си иска. Но не и да извършва насилие, нито да оправдава извършване на насилие. Впрочем, на бащата е повдигнато обвинение по няколко параграфа от закона. Може да се окаже, че ще му отнемат родителските права.

"Всяка политика, религия, личност могат да бъдат подлагани на критика и сатира" - по идея! НО: Не всяка :) Има привилигировани :) Има двоен стандарт :) Както и различни нива на цивилизованост... И това е източник на конфликта - за съжаление, не единствения..... Другият е подмяната на коренното евро население.....

само да питам, IP-то записвате ли :).

Естествено. Даже ако след едно съобщение, пуснеш второ в рамките на 1 минута, ти излиза текст, че от това IP е пускано съобщение последната минута и ти го отказват.

Да, разбрахме, във Франция е мракобесие и французите масово напускат страната си, за да бягат при добрия чичо П. :) п.п. Забелязани са опашки пред консулските отдели на най-великата страна в света! ;)

Ти вземи утре по-ранко се нареди на опашката пред местната психиатрична клиника, че да успеят до обяд да те прегледат. И, докато чакаш, прочети книжката "Джамията Парижката света Богородица" на някаква Руска писателка. Полезно е да се ограмотиш.

ъъъ, свобода на словото?

Свободата на словото не може да противоречи на законите на страната. А призивите за тероризъм и убийства са незаконни. Не само във Франция, а и във всички нормални държави. Дори и в България!

Ама и децата ли бе?

Често съм се замислял защо евреите повече ненавиждат Хитлер, въпреки че Сталин е избил повече евреи от него... Къде е загадката? Нищо че единият се е извъкнал от войната като победител, а победителите не ги съдят... За тях не е толкова болезнено за 6те милиона избити, а за гаврата. От гаврата боли повече. За евреите 100 пъти е по-непоносимо това, че нацистите са ги третирали като унтерменши, отколкото да ги смятат за класови врагове при Сталин.. Та - почти същото оскърбление което са изпитвали евреите от гаврата на нацистите с тях, днес изпитват тарамбуките заради гаврата с Мохамед....

Във Франция свободата на словото е гарантирана. Всеки има право да говори каквото си иска. Никъде не е казано обаче, че и говорещия трябва да остане свободен след като се е възползвал от това си право.

Свободата на словото не е абсолютна. Не можеш да лъжеш, да подстрекаваш към насилие, убийство и т.н.

Това е доста тънък хумор :-) Ти сигурен ли си, че разбираш какво значи "свобода на словото" ? Така както си го написал излиза, че навсякъде има такава.

Ми то си е така - свобода на словото по Оруел :)

"Ама това ние много добре го знаем" както се пееше в една песен и ако модифицираме една друга - "комунизма се завръща спете спокойно деца". Хайде сега "всички да са Шарли" и който не е да го пращаме във френските каторги....

Няма проблем да не си Шарли. Проблем е когато подкрепяш убийствата. Това вашата пропаганда само най-глупавите лови... Обаче, като ги хване, няма пускане.

Пак стрелба с халосни патрони! Че да бяхте разпитали американския посланик, за да имате полза и да разберете кой е дърпал конците - а сега какво, пушилка някаква...

Откакто видях снимките, разпространени от джихадист - австралиец, на които той държи детето си (то не може още да ходи устойчиво) и му помага да рита отрязана глава на сирийски войник, нищо не може да ме учуди. Само си мисля, колко от нас биха се съгласили, това джихадоислямистко отроче да бъде в един клас неговото дете - щото, нищо чудно след 1-2 години да ни дойде като поредното дете - бежанец, пострадало от войната...

Надъхали са го , като децата на нашите комунистчета...

Като те гледам и ти си надъхван достатъчно - от тези, дето са рязали главите на комунистите през войната.

Е, вие ги надминахте със Скравена, Белене и още няколко "санаториума" дето създадохте. Така, че не плачи сега, че не ви обичат.

Ето Това е то свобода на словото по еврогейски! Когато и 8 годишните станаха страшни за управляващите, щом не разсъждават като баба Меркел!

Бате, трай, че се излагаш. Ако 8 годишен се развика на червения площад, че Путин е П*тка каква ще бъде реакцията? :)) Обясни ни за демокрацията по азиатски, моля.

и? нали уж европа е демократична и свободна, не като руската сатрапия? с това ли се оправдаваш - че било същото и в Москва?

Дружеството срещу ислямофобията се чудело защо хората изпадали в истерия когато две маскирани маймуни викащи на арабски ги стрелят с калашников? Отговор а : развълнувани са. Отговор б: не искат да бъдат застреляни отговор в: те по принцип са си истерици отговор г: защото могат да си купят айфон с отстъпка.. Защо въпросната органицация не проведе собствен тест сред служителите си и да си отговори на този фундаментален въпрос..?

Според мен са избрали грешен път за решаване на проблема, всъщност такъв път бяха избрали комунистическите режими, там се лежеше в затвора също за изразяване на противно мнение и донос от съвестен гражданин.

Какво е общото между политиката , религията , фанатизма , приписването към определена група така наречените фенове Общото е че не се базират на реалноста И са създадени с цел да се наложи над реалноста която е доста груба за възприемане от повечео човешки съсщества За да се облагодетества една група с власт над слабите

В изказването на 15-годишния, никъде няма възхвала. А този вестник, който се подиграва с хора (без значение какви), сега трупа рекордни печалби. Сигурно потриват доволно ръце. Продали не знам колко си милиона вестника, при 10 000 примерно преди това. Само не ми ги издигайте в култ.

Не е 15, а 8-годишен.

Ако прочетеш цялата статия, може би ще видиш, че се споменават и 15 годишни

Пак леко е минало детето, представете си, ако беше споменало нещо против холокоста?

Толкова за свободата на словото. От друга страна - подкрепата на терористични действия, независимо по какъв начин, не може да се толерира. Къде е балансът?

Балансът е в ахимса - ненараняване физическо, морално, всякакво. Или заедно с опандицването на всичко проповядващи насилие и джихад да се опандизят и ония от Шарли за блядословие и нараняване на рлелигиозните чуства на тарамбуките...

За съжаление не се вижда вече възможност за баланс. Хората би трябвало да се ръководят в своите действия от максимата "Не прави това, което не искаш да ти направят на теб", но вече е много късно.

Значи гавра с чужда религия в милионен вестникарски тираж може, а да напишеш, че не си Шарли в интернет не може..... Не одобрявам нито терористите, нито пък прекалените "демократи", които се израждат в тирани.... Това не е демокрация - май сега ЕС се насочва към времената на комунизма, когато за една дума казана срещу основаната политика се докладваше и наказваше....

Това не е гавра , според вренското законодателство а изказано мнение за тази религия. Ако не бяха убили тези 12 души , заради тяхното мнение за исляма, сега никой нямаша да арестува деца и гимназисти. Представям си в Саудитска Арабия , ако кажеш само че си християнин , какво може да ти се случи.

Шило

Едното не оправдава другото. Франция не е Саудитска Арабия. Безспорно катализатор е станалото с тези 12 човека. Хладнокръвно убити от страхливци. Безспорно френската държава трябва да се защити. Но на каква цена?

Гавра с религия ? За съжаление човечеството не е дорасло достатачно за да разбере че няма разделение по никакъ фактор което да си струва да отнемеш човешки живот На този принцип като религията са и футболните хулигани ? Те имат ли право ? Забравете за религията избиите си от главата дребнавите си оправдания за живота и не се хващаите за сламка поради това че не сте дорасли умствено да живеете в реалноста

К'во го разпитват?! Да ги товарят на самолета цялата му рода и кой от къде е...

За по-сигурно директно в Гуантанамо. Време е и детско отделение да направят там.

Те да разпитат родителите му, защото от тях е слушало кого да подкрепя! Освен това детето не носи наказателна отговорност, но родителите му носят и кой знае какви змийски идеи се проповядват в това семейство!

Шило

Така- да. Да проверят какви са родителите, обкръжението... Но пак не е гаранция. Сам знаете, едно дете на какво може да попадне в интернет. А особено като навлезе в една възраст...

Нищо странно нито параноично няма в тези действия. Всеки нормално функциониращ държавен орган би трябвало да работи по този начин Злото няма възраст нито пол нито религия

Шило

Детето е на 8. За каква умишлена дейност и промисъл говорите? Че то има наши тийнейджъри, които от затвора не трябва да излизат. За думи.

дали ? днес говори , а какво ще стане ако утре тате го прати с елеченце от динамит и му звънне по мобилния за последно ? параноя е когато без причина се налага страх , когато е в последствие от вече настъпило зло не е никаква форма на параноя пак казвам злото не познава пол възраст , или религиозна принадлежност , нито функционира по човешко приетите норми

Прав си, батка! Изобщо не бива да се позволява раждането на потенциални терористи. Бой по коремите на бременните, докато се убедим, че демократичните ценности не са застрашени по никакъв начин.

Шило

Това вече отива на маккартизъм

Комунизма пасти да яде. Щом и 8-годишните вече са престъпници че са казали някоя глупост

И на мен ми беше забавно в началото , докато не се сетих за онзи момък на видима възраст 8 / 10 години които хладнокръвно пръсна мозъците на двама 40ет годишни мъже . в ефир .

Интересно. Доколкото си спомням самото "пръсване на мозъци" го нямаше снимано! Дори медиите това коментираха как добре е режисиран сюжета и как спира точно когато трябва като холивудски филм.

Доживотен затвор за хлапето. И в килията да му дадат тетрадка за да пише в нея аз съм шарли и обичам свободата на словото.

Направо да го пращат в Гуантанамо, преди да са го закрили.

Обичам "свободата" на словото .. за съжаление тази свобода не е точно свобода, ако не си на едно мнение със силните на деня, в пандиза....