Стефан Константинов: Депутатите от ГЕРБ трябва да застанат зад мен

Откакто министър Стефан Константинов е начело на Министерство на здравеопазването нещата не вървят добре в сектора и диалогът се е влошил. Това заяви председателят на здравната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова пред Нова телевизия, цитирана от БГНЕС. Депутатите от ГЕРБ трябва да застанат зад мен, каза обаче министърът.

Обратно в новината

Коментари - Стефан Константинов: Депутатите от ГЕРБ трябва да застанат зад мен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Министърът е гол! Гола вода с разтворител! Сега панически опитва да се спаси, но и самия той си знае, че не става! Трябва човек-локомотив да изтегли системата напред, а този е наблюдател. ДПС, а не ГЕРБ подкрепят. ГЕРБ обаче личи, че нямат подходящи кадри, а присламчилите се здравни кадри към тях, го правят за власт и пари и нямат умения.

Абе нали уж има разпределение на властите и те не трябва да се месят в работата си . Законодателната трябва да прави законите, а изпълнителната - да ги прилага . Та питам значи - защо законодателната власт все чака някой от изпълнителната да и подхвърли някой закон за приемане . Нали господа депутатите затова имат толкова сътрудници и сонсултанти - за да могат те да създават законите и да не се влияят от другите власти . Изглежда обаче не знаят собственото си предназначение .

За какви ли не длъжности се провеждат конкурси, а за министрите - не! Премиерът може да си назначи една комисия и тя да проведе разговори с кандидатите за здравен министър и нека после му предложи да си избере между трима подготвени за поста специалисти. Сегашният здравен министър явно не е в час.

Защо не се казва нищо за 340 милиона които министърът е взел от Здравната каса. На Дянков ли ги е дал да ги профука или сам ги е профукал за бонуси?

Никакво ччакане от 5-6 дни за уволнението на този некадърник.На секундата трябва да се освободи правителството от него, защото той твори само недомислици!Но така е, когато назначенията повсеместно се извършват по политическо-фамилен признак!

...дочувам пак пръц - пръц...както винаги за три дни ...после - квото аз кажа...))))

то един човек не може да оправи всичко но когато доиде нов министар би трябвало всички договори да се прекратят и да се види кои дава наи добри цени и да се направят нови договори, да ама не ,трябва да има лапане

Министъра е нов, а тези дърти кранти отдавна са в този сектор. Та кой е виновен? Или им попречи в кражбите ? Вероятно е това ... Да бъдат те сменени.

B.Borisov trqbva da naznachi za ministar na Zdraveopazvaneto-d-r CHIRKOV

здравеопазване ли,по приляга здравеотнемане *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо му е на нашия министър председател да има министри ,като той от всичко разбира?Да вземе да ги уволни всички така ще направи така нужните спестявания и без това не останаха хора тук-държава колкото един град с толкова много безработни ,и с толкова много хрантутници.

В Дянков, там е злото. Това е нечистоплътен човек с ограничени умствени способности и голяма алчност. Да не се пуска извън България преди прокурорско разледване.

М-р Дянков си има началник, който го е назначил, и той носи отговорността. За това Дянков никой няма право да му забранява да напуска страната.

Шофьорите в Министерството на здравеопазването сa с едни от най-щедрите бонуси. Това показва справка, която представиха днес на парламентарния контрол на премиера Бойко Борисов.

Ми нормално в министерство разполагащо с над 3 млрд. лв.годишен бюджет да се раздават от щедри по-щедри бонуси дори и на шофоьорите. Наглото е че тези бонуси са събрани от нашите здравни осигуровки и парите от не стигат до наистина нуждаещите се от тях - справка: ми почти всяка вечер по новините лъсва поредното здравно недоразумение свързано с гибелта на някое нещастно дете случило да се разболее от тежка болест в Бг ...

Ще излезе най накрая, че герб са по нагли в краденето и от тройната ламя

ЗАЩО БЕ, ГОСПОДИН БОРИСОВ, НЕ КАЖЕТЕ, ЗАЩО ПРИ ВАС ПОСКЪПНАХА ТАКА ЛЕКАРСТВАТА - ПАК ЛИ ПРЕДИШНИТЕ СА ВИ ВИНОВНИ? ТА ЦЯЛОТО ВИ ПРАВИТЕЛСТВО СЕ Е ОВОНЯЛО ОТ ДАЛАВЕРИ, СКАНДАЛИ, КОРУПЦИЯ, ВОПИЮЩА НЕКАДЪРНОСТ, А ВИЕ ВСЕ ПРЕДИШНИТЕ ВИНИТЕ. ДА, НО ПРИ ПРЕДИШНИТЕ, НЕ, ЧЕ СА МИ ЛЮБИМЦИ, НО ТОГАВА ПОНЕ И ЗА ХЛЯБА ИМАШЕ, ПЕНСИОНЕРИТЕ СЕ ЧУВСТВАХА ВСЕ ПАК ХОРА, А НЕ "ЛОШ МАТЕРИАЛ". ПОЖЕЛАВАМ ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ СЕСТРА ВИ ДА ОЗДРАВЕЕ, НО КАК СЕ ПОЧУВСТВАХТЕ, КОГАТО ТЯ СЕ РАЗБОЛЯ? ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА, КАКВО Е НА СТОТИЦИ БОЛНИ ХОРА, КОИТО НЯМАТ ФИНАНСОВАТА ВЪЗМОЖНОСТ?

Абе другарю,след като не си за предишните,защо пишеш с такива големи букви-като на комунистически плакат?!

Амо поскъпнаха, ако не знаеш, защото всичко е монополизирано от няколко драгари от ДС, олигарси, които се появиха преди 10 години и се затръвдиха при Станишев и в момента извиват ръцете ни....

мноо хилави ръчички имаш бе герберастче...пък си бил уж с черен колан ...)))или и той кат мозъка ти ..нефелен?

Борисов и Дянков са в основата на кенефа останалите са изтривалки,не ги оправдавам след като съгласяват да им бършат ос......те задници

ще си ходи-и премиерът и останалите,а като дойдат "професионалните крадци",тогава му мислете,защото държавата в криза ,не е същата и това се видя във всички държави!Викнете най-добре Мими Виткова,тя ще ви оправи всички-до един!При липсата на морал-толкова!На тези алчни лекари и с по 20 000 лв.заплати да са,пак ще ви искат да си плащате на ръка!Има наши лекари ,които си докарват повече от лекарите във Франция и Испания-взимат по 40-50 000лв.и какво да не би да са станали по-добри,или по-съвестни???Не,същите гащници са!Дайте им по 1 млн. на месец-все тая,ще искат още!Просто българинът е поголовно аморален!

АБСОЛЮТНО ВЯРНО.

+1

Заплатите в болничното здравеопазване са под 1000лв и поне в провинцията не се рекетира така масово като в София.

От провинцията съм и не познавам беден или поне средно заможен доктор.Чудно ми е при тези ниски заплати как се докарва такъв стандарт и защо само докторята ги умеят тези фокуси

Основният проблем е източването на здравната каса от Симеон Дянков и така чичо от село плаща 50 000 месечни добавки към заплатата за шефа на правителствена болница. А за чичо направления за лекар нема.

Тая Десислава май се цели в министерския стол.Ние още не сме забравили как защитаваше Н.Нешева за бонусите.Определено е поредната настървена кариеристка.

И на мен така ми се струва, не й е чиста работата, пък и в парламента нищо не е свършила!

Изпълнява заръка на Бойко - ще си измият пак ръцете с поредния бушон и с PR ще прикрият провала си от това ,че не са направили нищо по обещаната приоритена здравна реформа , или по-точно са влошили здравевоепазването ни

Хайде,сега пък д-р Константинов е виновен!Поредната смешка!Чудят се как и с кого да оправдаят алчноста си!Като че ли с поредната смяна на министър нещо ще се промени.Нали Борисов е казал,всички са за.Е,такова правителство досега не е имало!!!

Новия министър на здравеопазването не трябва да е лекар а икономически полицай.

Българите може и да са овце с безкрайно търпение, но и за децата е ясно,че всички са знаели за високата неправомерна цена на лекарствата - от премиер министъра, тази кокошка председателка на здравната комисия в парламента ,както и здравния министър - да не се правят на ощипани.Като се правите на идиоти не мислете ,че ще имаме вечно доверие и търпение.

да вземат цените на западни държави за референтни - Германия, Франция, или дори на по-малки държави като Дания, Холандия - ама не им изнася !!!

и допълнение -напр-Цената в дадената държава -производител да се умножава с един коефициент: -съотношението на ср раб заплата у нас към ср раб заплата в страната-производител/винаги ще е по-малко от 1----0, 6 или по-малко ...

И така и така, като няма здравеопазване и всички са го ударили на печелбарство,щом лекарската професия,фармацефтичните акули и погребалните агенции са винаги на печалба,да направят едно съвместно дружество.Ще решат и проблемите на бюджета от раз.Пир по време на чума,нали!

Лобисти - не им се изпуска кокала. Фармацевтични бизнес е единсвения печеливш в условията на тази българска криза

Махат некадърниците от едно място и ги слагат на друго, а хората които искат нещо да направят за нас- за народа, ги махат.

Не знаел това, не знаел онова...А какво знае, знае ли това, за което е там? Значи не става за министър!

Докато не се махне Дянков няма да има удобен министър на здравеопазването.

Не знам кой крив, кой прав, ама като гледах вчера, как министъра го захапаха и ръфаха по битивито, ясно е, че е пътник. На правоверен такъв медиен линч не може да му се случи.

По диалога им ще ги познаеш...То досега диалогичен министър не сме имали-все темерути...

този министър успокои системата и внесе много неща които показаха че даже в състояние на недоимък може да функционира. НО ГЕРБЕРИТЕ СА АЛЧНИ И НЕНАСИТНИ. Колкото по намалява рейтингът им толкова повече стават борбите за власт. Очевидно някой ламти за това място. Константинов не е политическо лице. той даже е свързан с ДСБ. Правилно каза лицето Борисов- Дянков също трябвало да знае за бонусите. На мястото на Константинов ще си отида с достойнство. Но явно Борсов опарен от двама смешници преди него не иска да го маха за сега. Явно го натискат. Цялата акция на Бареков и ТВ7 се видя какво цели и за какво им е платено- обслужване на нечии лични и групови интереси.

От ГЕРБ за пореден път доказаха,че не са силни в мисленето,а само в козируването.То един мислещ с главата си министър имат и точно него искат да махат

Този човек - министър Константинов е пушечно месо. Поредното ''шменти-капели'' на Боко-баницата с кафе. Целта на измислената партия ГЕРБ беше да докопа властта и парите. В момента много щастливи са олигарсите-колеги на другарката Бориславова,защото всичко се развива по техният сценарий. Никой от тия к^^елета не го боли К^^А за хората. Всичките имат една цел да изчегъртат и последната капка живот-това им е жизнената философия!

Хайде не се правете и вие на щрауси. Всеки лекар, от селското джипи до шеф на болница знае какви са цените на лекарствата. Всеки лекар, че даже и ветеринарите, ходят нон стоп на семинари - ядене и пиене на корем - поканени от дистрибуторите на едно или друго лекарство, като и получават на ръка 50-тина опаковки да зарибяват с тях пациенти. Първата я дават безплатно, а оттам нататък ходиш и си я купуваш. Та господин министърът, ако беше овчар, щях някак да повярвам, че не знае цените на лекарствата. Но той е бил лекар и е минавал многократно тази верига със семинарите, които са елегантен начин на подкупване и вкарване на поредната овца в бялата мафия.

Пропускаш дребен факт-Константинов е бил лекар в Тунис,а в тия африкански държави ,балканската далавера за сметка на човешки живот не е позната

Когато здравеопазването се превърне в търговия, то се превръща в здравеоГазване.

Цялата сегашна власт, на чело с Борисов така се е вмирисала, че трябва незабавно да си тръгва. Няма нищичко, което да върви освен гигантските кражби под формата на бонуси, подплатени от благословията на престъпното президентство.

плюс10

Ще изгори поредният бушон. А каква е истината? Истината е, че Здравната каса НЕ МОЖЕ да постигне толкова ниски цени на лекарствата за онкоболни и др. подобни, каквито се постигат при провеждане на търгове от Министерството на здравеопазването. По ред причини - дълги за обяснение. Кой измисли великата врътка Здравната каса да поеме и лекарствата за специалните категории болни? Измислиха я Мунчо Дянката и Боко Тиквата. Могат ли обаче тез двамата да са виновни за това? НЕ! Защо? Ми защото са Мунчо Дянката и Боко Тиквата. Ерго, пешкирът да опере някой друг,който не е Мунчо или Боко. Точка!!!

КОЛКО Е СИЛНО ЛОБИТО НА ТЕЗИ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ СЛЕД КАТО И УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ЛИЦЕТО НА ТАЗИ АТАНАСОВА И ОПОЗИЦИЯТА В ЛИЦЕТО НА "КОМУНИСТА" ЖЕЛЕВ СА НА ЕДНА ПОЗИЦИЯ - да не променят нищо и за балансиран диалог. АБЕ ЖЕЛЕВ, НЕ ПОДПИСВА ЛИ ТИ ДОГОВОРИ С ТАЗИ ФАРМАЦЕВТИЧНА МАФИЯ, НЕ ЗАГРОБИ ЛИ С ТЕЗИ ДОГОВОРИ БОЛНИЦИТЕ И НЕ ГИ ЛИ ДОВЕДЕ ДО ФАЛИТ ЗАДЪЛЖАВАЙКИ ГИ ДА КУПУВАТ ЛЕКАРСТВА НА ЦЕНИ С 3-4 ПЪТИ ПО ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ НА СЪСЕДНИТЕ НАМ ДЪРЖАВИ ??? Каква мафия какво чудо !!!! Не можели да променят цените , ами внесете лекарства отвън и и изритайте от пазара тези мафиоти от Софарма, Актавис и Чайка. СТИГА С ТЕЗИ КАРТЕЛИ. Вън от българския пазар ! ЗАЩО БОРИСОВ МЪЛЧИ ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ФАРМАЦЕВТИЧНАТА МАФИЯ?? И той ли е на нейната хранилка ??

Здравната каса не може да провежда търгове, общо казано - нейните цени са референтни за други страни и затова производителите ако ги свалят ще губят много. Друга беше ситуацията, когато Министерството провеждаше търгове за специални лекарства - там цените падат много. Питайте тези двамца, дето измислиха здравната каса да плаща за всичко. Друг не може да ви отговори.

Пълна профанизация! Всички са пълни профани! Как може да се предлага закон за определяне на цени в системата на ПАЗАРНА икономика? И то, забележете, привързване на цените към определена дата! Тия хора изобщо грамотни ли са? За какво са там? То бива ГЕРБ, бива, ама такава профанска простотия не бива!

БОЙКО , СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА РАЗБУТАШ ТОЗИ ЗДРАВЕН КОКОШАРНИК И ПРОМЕНИШ СПЕШНО /по-добре късно отколкото никога/ И ЗАКОНИ И НАРЕДБИ И СВИЧКО ДРУГО В ПОЛЗА НА ХОРАТА , А НЕ В ПОЛЗА НА КОРПОРАТИВНИТЕ ИНТЕРЕСИ ,А ТОЧНО ТЕЗИ ТЕ КЪПЯТ "МИЛОВИДНО И ДОБРОНАМЕРЕНО" В ХЛАДКА ВОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!Министърът е много малък за такава крута промяна!!!!!!!!!!!А идват избори и хората ще накажат селските тарикати ....!!!!!

Бойко трябва да вдигне целия гълъбарник и той да води ятото!

И понеже си на темата кокошарници - научи Боко да нареди и петлите да снасят - така ще свалите и цените на яйцата!!!

за всичко е виновен ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР.да си ходи в америка и....никога да не се връща.какво търси тук не знам.избрал си е и американска жена....марш в Америка.унищожи ни този бездарник.да го оставят него една година/като му вземат всички пари/да живее е не със 130 да речем с 500 лв/да се издържа отопление,храна ,транспорт,лекарства и всичко,всичко......ще умре този

Здравния министър е пътник по една елементарна причина.Той посочи, че сделките с по-скъпите лекарства са под крилото на Дянков, а както е известно Дянков не прави нищо без да му е наредено от Бойко.Сега ще изгонят Константинов и ще му припишат всички гафове и кражби. Между другото от високите цени на лекарствата полза има и Дянков, тъй като ще събере повече ДДС , а и комисионните като процент са добри.

Ако вас ви назначат за шеф и ви натресат заместници,които не може да смените и работят против вас ,резултата винаги ще е провален министър.Ако същия се опита да пречи на мафията в здравеопазването,резултата ще е същия.Диалог и липса на проблеми ще има само с министър послушко,на когото ще му е все тая,стига да пада пара.

Добре, ако приеме, че Константинов наистина е искал да попречи на мафията в здравеопазването, как кореспондират тези му хубави намерения с репликата "за толкова пари - толкова здраве" и с неотдавна изказаните му пожелания за ново вдигане на ЗО? Защото той СЕГА, едва след избухналте скандали, започна да се пъни да намалява цените на лекарствата от позитивния списък, а преди друго говореше... Някак си не мога да припозная в него бореца за пациентските права...

Ако някой/кой ли?/ се сети да провери телефонните разходи на НЗОК-ще му прилошее--- за тях сякаш няма други начини за комуникация...

Докато на болния човек се гледа като на ходещ банкомат .... Докато не се смени финансовият министър ..... Докато не се премахне плащане по капитация на личните доктори .... Докато не се премахне избора на екип..... ... нема Управия ...

От както съм в тази професия, а не е от скоро никога нищо не е зависело от министъра на здравеопазването /имам предвид финансирането/. Министерството трябва да работи само по закони и подзаконовите норми! Но и там се преплитат хиляди интереси и затова нищо не става. Премиерът да оправи бакиите, иначе да си ходи той, а не Константинов!

Какво искат депутатите от здравния министър? Той НЕ е автор на сега действащия закон Законът е с над 25 изменения и допълнения /не ми се отваря сега /. Ами депутатите да бяха направили закона като на Германия или Чехия

Здравеопазване на добро ниво не се прави от бедна държава,а нашата държава е обрулена не от сега,а от преди 22 год.Спомнете си как професор Чирков употреби този израз още през 1989год.

мангалски определения не ми се спомнят ..дей сега тоз титан на медицината апропо?

Отвратителна помия е в момента по-голямата част от българското здравеопазване :( Доста "лекари", които нямат необходимите качества и морал за професията която упражняват и такива които гледат пациентите си като ходеща касичка. Пациентски организации спонсорирани от фармацевтични компании.

Здравеопазване - има ли някакъв смисъл тази дума в момента? Има ли тежест, покритие? Няма нищо. Има нов вид рекет който се нарича "избор на лекарски екип". Не си ли направиш подобен "избор" никой не те бръсне за слива просто защото не си си платил. Узакониха плащането на ръка за да ти обърнат необходимото внимание. И ако оживееш, всичко е наред, налице е здравеопазване.

... А ако не оживееш (какъвто е тренда напоследък в "здравните ни среди") - такъв ти бил късмета и следва репликата: "За толкова пари - толкова здраве"!

Точната дума е ЗДРАВЕОМАЗВАНЕ

Антисоциален министър май си имаме . Напаст божия.

Чува се че и шофьорът на министърва е гушнал 10000,защото му е правил масажи по време на движение!!!!!!

А къде е батко? Той се крие като стане напечено по навик.