Депутатите коригираха спешно грешка с транзитните такси за пренос на руски газ

След като "Булгартрансгаз" се оказа длъжник, се наложи НС да приеме на първо и второ четене енергийните вноски за транзит на природен газ от Русия да се дължат от ползвателите на газопреносната мрежа

Обратно в новината

Коментари - Депутатите коригираха спешно грешка с транзитните такси за пренос на руски газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кирилсон-а от покрива е летял на 8000 метра без кислород, вие с някъв вот на недоверие ще го плашите. Смях.

НС решава за дерогацията за руски петрол, гласува и вота на недоверие Заглавието е сбъркано ! ПосолствотО решава ..........................................

Ако Денков е мъж, ама той е кукла на конци, ще си подаде оставката, заради този натиск. Да се завърти отново парламентарната рулетка, ГЕРБ и ДПС да си изберат ново правителство начело с Габриел и да гласуват така лелеяната дерогация. Ама не им стиска, защото не ми се мисли какви ще станат цените на горивата и скоро няма да помиришат власт. Всичко е един политически театър и цирк балкански.

Правилният въпрос е, какви ще са цените после? Калко ще ни струва. Защо се занимават да обслужват чужди държави, а не българският народ, в което са се клели - клетвата от конституцията давана на първото заседание на парламента и при встъпване в длъжност на министри. Не може да има закон за чужди държави! Дори по конституция правата са равни независимо от националност. Някакви измислици за Русия и Украйна, трябва моментално да се изхвърлят от законодателството.

ЕС налага санкции на Путин, но купува руски газ и нефт От началото на пълномащабното нахлуване в Украйна Русия е спечелила около 550 милиарда евро от износа на нефт, природен газ и въглища. Това показват данни на Центъра за изследване на енергията и чистия въздух (CREA), цитирани от украински медии. Най-големият купувач за целия период от 24 февруари 2022 г. до 13 ноември 2023 г. е Европейският съюз. Общо страните от ЕС платиха на Русия 180 милиарда евро за всички изкопаеми горива, които закупиха през това време. От тях над 102 милиарда евро за за суров петрол, 74 милиарда са за природен газ, а останалите са за въглища. В рамките на ЕС основните купувачи на руски енергийни ресурси са Германия (общо 28 милиарда евро), Холандия (18 милиарда) и Италия (17 милиарда). Вторият най-голям купувач на руски въглеводороди след ЕС беше Китай - над 143 млрд. евро. От тях нефт - 107 милиарда, газ - 17, въглища - 18. Следват с голямо изоставане Индия (общо 64 милиарда), Турция (53 милиарда), Южна Корея (14 милиарда). Заслужава да се отбележи, че динамиката на обществените поръчки се промени значително през последната година и половина. Ако Европа значително намали своите покупки, азиатските страни, напротив, ги увеличиха, макар и като цяло не толкова радикално. "

Забранете на Лукойл да работи на ишлеме, или да изнася горива извън България. Дерогацията е на държавата България, а не на фирмата Лукойл. АКо Лукойл не изнася горива и не преработва "чужди", не нарушава по никакъв начин ембаргото.

Доколкото ми е известно Лукойл рафинерията в Бургас работи с петрол добиван в Казахстан. И това е от много години. Какво точно обсъждат не е ясно.

ПРОЗОРЛИВ СИ, ВИЖ КАК ЗНАЕШ. А ПРЕДИ РЕШАВАШЕ ДРУГОТО ПОСОЛСТВО, ТОГАВА НЕ НАТЯКВАШЕ, НАЛИ?

ВСИЧКИ КОППЕЙКИ ПРЕД НС! СПИРАТ НИ ХЛЯБА! СЕГА ОТКЪДЕ ЩЕ НИ ПЛАЩАТ КОПЕЙКИТЕ ВЕЧЕ? ТРЯБВА ДЖУДЖО ДА СЕ БРЪКНЕ В РУСКИЯ ДЖОБ! СКАНДАЛ! КАК ТАКА НЯМА ДА ЦОЦА ОТ КОЛОНИЯТА?

ДНЕС Е КРАЯТ НА РУСКОТО 80 ГОДИШНО РОБСТВО!

Доколкото руската корпорация Лукойл ще си го внася и ще си го преработва, този суров петрол винаги ще е "руски", независимо от кое точно находище в света е бил добит. Недоумявам какво точно се "обсъжда".

Цитат от тагаренко: "Съпругата ми е съдружник с управителя на фирмата с поръчката за дронове, но има минимален дял. "

ДРУГАРИ! ГОТВЕТЕ ЛАЙНОМЕТИТЕ ! ОГЪН!

Това в народното събрание си е театър за по-тъпата част от електората. Реално България е в пълна безизходица и безпаричие, така че няма да подбира а ще продължи да купува и руски газ и руски нефт, понеже са по-изгодни. Максимум може да прави покупките през някой посредник както е в момента с газа, но даже и за това не знам дали ще и стигнат парите.

И Ботев това е писал: За какво ни свобода, ако ще трябва сами да си плащаме сметките! Има го записано и на знамето от Априлското въстание!

Докато кмета на столицата е комунистическо чедо с потекло от ДС, никакво робство не свършва.

посредници, а? как ги измисляте тия! верно сте идиоти, а дали сте полезни идиоти, не знам!

ние верваме на съчинението ти... Би ли се представил, нали си достоверен проверен авторитетен източник?

това ви е нивото на копейките, да псувате! Много се изнерви бе! Вярно ти спират копейките, но с едръж прилично!

Не е ясно какво точно се обсъжда. Лукойл оперират в половината Азия, в Европа та чак на американския континент. Нищо не пречи на групата Лукойл да декларира документално и да фактурира суровия петрол, който се преработва в рафинерията като неруски. Те и сега внасят суров петрол от Казахстан и Азербайджан. Не е ясно какъв е точно проблема. Данъци Лукойл отчита, там където реализира печалби - в България за печалбите от преработка, Швейцария - за печалбите от търговията със суровината. Какви точно пари частната компания Лукойл "давала на Путин" не е въобще ясно.

Естествено, че посредници. Ти да не мислиш, че "американския" втечнен газ наистина го карат от САЩ? Това си е руски газ, каран от Русия, а американската фирма е само посредник. Когато руския газ минава през американския посредник моментално от "тоталитарен" става "демократичен" и България с радост го купува.

Досега всичко с което уж наказваме Русия, по инструкции на щатите се обръща срещу нас - достатъчно е да видим ръста на цените

А защо българската държава не изкупи обратно рафинерията в Бургас и цялата верига бензиностанции на Лукойл, след като толкова се притеснява, че Лукойл давала пари на Путин. Защото всяко друго решение е палеативно и откровено смешно.

американския газ е от Катар

Не е вярно - не са метри, по ми било километри...

Айде някой да ми обясни какво се случва като падне дерогацията. Лукойл спира защото той работи с руски петрол, пък и дори да може да работи с друг, почваме спешно да търсим такъв и танкер да го докара, което значи че плащаме минимум 110 долара на барел, което си е точно двойно на сегашното и съответно цената на горивата отива на към 5 лева. Или пък почваме да внасяме горива от Гърция, което пак не е лесно и горивата пак стигат 5 лева и ги няма. Явно Шиши и Бокича плануват евтино да се сдобият с рафинерия, която да почне да работи с турски и индийски нефт, който изненадващо ще се окаже с еднакъв химически състав като руският.

80%- овата, ЧЕТИ: "Това показват данни на Центъра за изследване на енергията и чистия въздух (CREA)"

За тъпите американо надупени. Американският втечнен газ го товарят в Архангелск.

Кой гледа тия палячовци?

Руската фирма "Новатек" със сигурност продава на американците, които след това го препродават и на европейците. Даже вестник Капитал има статия за Новатек. Потърси следното заглавие в Капитал: " "Новатек" е напът да измести "Газпром" като основен доставчик на газ от Русия за Европа Това показва колко силно войната в Украйна е променила руската и световната енергийна индустрия"

По лесно ми се вижда да убедят Лукойл да се пререгистрират като изцяло българска корпорация. Тогава всички измислени проблеми изчезват... Стават "европейска" компания и готово. А иначе този целия публичен "дебат" по темата си е насочен към по-неграмотната част от електората, за да ги убедят че само американски горива се ползват от един момент насетне. Както стана с газа. Поскъпна три пъти, откак ни освободиха от Путин и някой си слага в джоба разликата... Дали щатски посредници, дали политици ...карай да върви...

„Газпром“: Руският газ продължава да тече към европейски държави, които уж се отказаха от него НОЕМВРИ 11, 2023 Руският газ продължава да постъпва в няколко европейски страни, които уж се отказаха от него, твърди ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер. Например „Газпром“ има договор за доставка на газ за Европа до газовия хъб в Австрия – от там отива в други страни от ЕС, както и в страни от Югоизточна Европа, заяви Милер в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“. Разбира се, на европейския пазар има руски газ, при това – не в малки обеми. И ще подчертая още веднъж – дори в тези страни, които декларират, че на техния пазар няма руски газ. Това не е вярно, твърди ръководителят на „Газпром“. „Газпром“ доставя газ на големия европейски хъб в Баумгартен чрез транзит през територията на Украйна, по-специално чрез руската компресорна станция „Суджа“, каза Алексей Милер.

Пререгистрация няма да помогне с нищо. Лукойл по същество е регистриран в България, по търговският ни закон ... но капитала не е български. Проблемът в случая не е руският капитал в Лукойл, а руският нефт в Лукойл!

САЩ настигнаха Катар по износ на втечнен природен газ (LNG) през миналата година, което е крайъгълен камък в стремителния възход на Америка като основен доставчик на горивото, предава Bloomberg. Двете страни са най-големите износители в света на втечнената суровина, като експортът на всяка от тях възлиза на 81.2 млн. тона през 2022 г., сочат данни от проследяване на кораби. За Катар увеличението е скромно, но за САЩ е огромен скок. Съединениете щати започнаха да изнасят LNG, нареждайки се сред по-малките износители през 2016 г., и сякаш за една нощ се превърнаха в доминираща сила в сектора. Революцията на шистовия газ в съчетание с инвестиции за милиарди долари в съоръжения за втечняване превърнаха САЩ от нетен вносител на LNG в основен доставчик. Световната енергийна криза и отдръпването от руския тръбен газ увеличиха търсенето на американски втечнен газ. САЩ щяха да станат най-големият износител на втечнен природен газ в света, ако не беше избухнал пожар в експортния терминал Freeport LNG в Тексас, заради който заводът е затворен от юни. Предвижда се съоръжението да възобнови дейността си по-късно този месец, което ще затвърди позицията на Америка като най-голям износител на горивото. Въпреки това Щатите ще трябва да увеличат значително капацитета си за износ на LNG, ако искат да запазят първото място до края на десетилетието. Катар е в процес на мащабно разширяване на производствените си мощности, което може да затвърди лидерската му позиция в сектора от 2026 г. Австралия вероятно ще задържи третото си място по износ на втечнен газ в света.

Освен Газпром и руската "Новатек" също продават големи обеми в Европа през американски посредници.

Щом го казва руснак значи 90% лъже.

САЩ настигнаха Катар по износ на втечнен природен газ (LNG) през миналата година, което е крайъгълен камък в стремителния възход на Америка като основен доставчик на горивото, предава Bloomberg. Двете страни са най-големите износители в света на втечнената суровина, като експортът на всяка от тях възлиза на 81.2 млн. тона през 2022 г., сочат данни от проследяване на кораби. За Катар увеличението е скромно, но за САЩ е огромен скок. Съединениете щати започнаха да изнасят LNG, нареждайки се сред по-малките износители през 2016 г., и сякаш за една нощ се превърнаха в доминираща сила в сектора. Революцията на шистовия газ в съчетание с инвестиции за милиарди долари в съоръжения за втечняване превърнаха САЩ от нетен вносител на LNG в основен доставчик. Световната енергийна криза и отдръпването от руския тръбен газ увеличиха търсенето на американски втечнен газ. САЩ щяха да станат най-големият износител на втечнен природен газ в света, ако не беше избухнал пожар в експортния терминал Freeport LNG в Тексас, заради който заводът е затворен от юни. Предвижда се съоръжението да възобнови дейността си по-късно този месец, което ще затвърди позицията на Америка като най-голям износител на горивото. Въпреки това Щатите ще трябва да увеличат значително капацитета си за износ на LNG, ако искат да запазят първото място до края на десетилетието. Катар е в процес на мащабно разширяване на производствените си мощности, което може да затвърди лидерската му позиция в сектора от 2026 г. Австралия вероятно ще задържи третото си място по износ на втечнен газ в света.

Същият руски газ е, само три пъти по-скъпи за да напълнят джобовете на американски и западно европейски посредници. Много преди войната в Украйна ЕС натискаха за подобно решение с цел "либерализация".

И какво ни интересуват политическите полюции на тези клоуни, за да изтипосвате тази 'новина' на най-важното място в сайта ви?

Ако се забрани на Лукойл да преработва нефт на ишлеме и и се забрани реекспорта, всичко си идва на мястото. Дерогацията е за държавата България, а не за Нефтохим. Държавата държи Златната акция в Нефтохим и може да каже какво да става там.

Тъкмо това е най-смешното в случая. Какво означава "руски" петрол? Нищо.

как така нищо? означава петрол добит в Русия!

Не само Боко Тиквата бе изпран от ПП-ДБ, но и други депутати от ГЕРБ бяха изпрани и затова сега са послушковци и ще слушат какво ще каже Големия брат.Сага на Кокорчо му е паднало да краде и след няколко месеца властта ще се смени и ГЕРБ ще го изперат пък него..............?????? Танто за кукуригу е политиката в България...........!!!!!!!!!!

ТОГАВА ДРУГОТО ПОСОЛСТВО НЯМАШЕ ВОЕННИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПАК ЛЪЖЕТЕ! БРЮКСЕЛ били се дразнили! ХА! Дразнят се Сърбежите и Обраните.

НС решава за дерогацията за руски петрол, гласува и вота на недоверие Заглавието е сбъркано ! ПосолствотО решава ..........................................

По-важно е кой стои на входа и изхода на Лукойл и точи.

Казва един Cuckold...................

2013 Газпромекспорт или Енергодружествата събраха футболните агитки Какво е тава активно мероприятие с 1600 куки на "службите са наши на мачлето " България -Унгария

Къде е мижитурката Денков да обясни как с тези такси намалявал печалбата на Русия !? Академикът явно надминава Мутрата от Банкя по тъпотия !!