НС отхвърли законопроекта за българския жестомимичен език

Парламентът отхвърли на първо четене законопроекта за българския жестомимичен език със 102 гласа "за", 1 "против" и 104 въздържали се.

Обратно в новината

Коментари - НС отхвърли законопроекта за българския жестомимичен език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунягите да върнат разграбените милярди, вместо да се правят на много загрижени за глухонемите :)

Когато парламентът не работи - лошо , когато работи - още по-лошо .

Основния проблем на нашите държавни, областни и общински институции е че смятат гражданите си за безсмъртни. Тоест че времето е безкрайно и за хората. Само че хората нямат никакво време и това е причината за появяването на високите технологии. Те пестят време. Представете си човек с проблем който може да бъде решен от тези институции. Сега да сметнем време. Народно събрание да създаде закон ....може да мине десетилетие, после другите да почнат да изпълняват този закон. Кой разбрал кой не разбрал още поне две три години. Съда и той се включва някъде там щото някой протестира срещу нещо си ...аре още от 5 до 7 години. Дори и всичко да е наред поне още 2-3 години ходене по мъките за да започне да се решава проблема. Докато се реши още поне 2-3 години. А сега да сложим чертата. Общо 26 години. Ако човека е бил на 20 вече ще е на 46. Половината му живот ще е минал. С две думи понеже няма време хората се оправят сами както могат. Тоест ще откраднат, ще излъжат, ще дадат подкуп на който трябва а може дори и да убият. Човек когато има проблем няма време да чака обществото да му даде зелена светлина да се погрижи за себе си. Затова тръгва срещу него. Демек в насрещното.

"Според Ангелова от ГЕРБ първо жестовият език трябва да бъде научно признат като самостоятелен език, да се унифицира на база на българската граматика и да се въведе като предмет в специалните училища." Много интересно, до сега всичките тези хора със слухови увреди къде и как са се учили? Да не би случайно ей така до сега всичкото знание и умение да им е паснало някъде от въдуха? Може ли тази госпожа да се саморазстреля самостоятелно за да ни спести дълбокомислията си.

Всичкия дървен материал за бесилки на ГЕРБерастите.

Какво ще рече "въздържал се"? Нали тогава тези гласове не се вземат под внимание и всъщност е 102 за и 1 против?!?! Или греша...!?!?

Kak ne vi e sram. Tozi zakon TRIABVA da se glasuva e moeto mnenie.

Да де законе СЕ Е ГЛАСУВАЛ!!! Не четете ли? Глас депутатски, глас народен!

''Парламентът отхвърли на първо четене законопроекта за българския жестомимичен език със 102 гласа "за", 1 "против" и 104 въздържали се.'' Как ''отхвърля'', като 102-ма са ЗА, а 104 въздържали се?

Обаче, като става въпрос за вдигане на заплатите им - да видиш какво единство настава. Гнусни, продажни, долни, жалки утрепки. До един са за затвора (най-лекото, за което се сещам) и то до живот.

Така де...Ако беше за цигански език или арабски ,щяха да гласуват ,иначе ще ги обвинят в расизъм!

важно е, че ще има гей парад, може и от НС да ходят...