Парламентът отказа да обсъжда вота за ”Белене”, на покана на Борисов се отзова само ГЕРБ

Парламентът реши да не обсъжда внесения вот на недоверие на правителството на Бойко Борисов за спиране на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България. Причината - оттеглянето на подписите на осем народни представители от проекторешението за искането на вота.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът отказа да обсъжда вота за ”Белене”, на покана на Борисов се отзова само ГЕРБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боко Тиквата от Банкя показа уличното си възпитание в кулоарите на Народното събрание. Беше непоносимо тежко да гледаме идиотските изцепки на този лумпен, изпълзял от подземието на страната ни. Изразите му са на типичен хулиган, на човек с нисък интелект и лошо , занемарено домашно възпитание. Очевидно този охранител разчита на падразитна среда от неграмотници и тъмни субекти, които да го поддържат. Държавата просто се гъне от напора на тумби опиянчени скотове и чалгаджии, за които ГЕРБ е последно убежище преди тук да дойде Правителството на националното спасение от експерти и западни специалисти. За да се махне вонята на партенки и милиционерско-полицейски апарат.

Малко извън темата - в залата са останали само ГЕРБ щото на никой не му е стискало да си тръгне докато Борисов е още там ;-)

другите заседания - в съда с цифри и данни. И пижами за ударниците.

ако червените изроди мислеха за балгария, нямаше да я окрадат така, както никои чужди нашественици не са я крали в 1з00 годишната и история. някои задавал ли си е вапроса, защо унгария, чехия и полша не се занимават повече с комунистически бандити? защото още през 1956 година по улиците на будапеща маса комуняги увиснаха с главите надолу на уличните сталбове, защото сащото се случи по касно през 1968 в чехуия и после в полша. а в саседна романия народа изтрепа камуняките-главатари през 1988. само у нас беше дадена вазможност на комуняшките разбоиници да крадат и грабят безнаказано та до днес.

БATKO

Унгарците първи възстанаха срещу тоталитаризна на СССР, а и сега те първи възстанаха срещу тоталитаризна на новия СССР, наречен ЕС, чрез Виктор Орбан. Тогава ги омиротворяваха с танкове, а сега ги усмивяват с банково-финансов терор. И все си мисля, че втория терор е много по страшен от първия.

Недей да си мислиш така!

Абе, Сидеров, абе аланкоолу, не си ли чувал онази приказка: Битият - бит... То така всеки може да си оттегли подписа от всякакви договори, например с банката. Ей, лакомията ви няма мяра.

ако червените изроди мислеха за балгария, нямаше да я окрадат така, както никои чужди нашественици не са я крали в 1з00 годишната и история.

червените валци вият не за енергетиката на балгария, а за отнетите им вазможности да продалжават да крадат пари от този проект под благосклонния поглед на господарите си от москва. наи ощетен е "големия член" гоце, които е получил милиони като комисионни, напазарувал е апартаментите в чижбина и сега ще трябва да ги враща. а освен това "белене" беше една от черните каси на разбоиническата ком-соц-кап-мутро партията. затова червената глутница вие на умрело.

Уж БСП се стряхуват от дебати, пък президента на Борисов не насрочва референдум!!!

Червенковци, не се хващайте за АЕЦа, че бабите им се живее и още много ги е страх от атомни бомби като Чернобил и Фокушима. Да не говори за рака който ни е налегнал на всякъде. Ще си лостнете електората. Един оператор в АЕЦ да лудне и . БУМ.

Аз само едно мога да кажа - ДИР манипулират както имената на статиите така и мненията във форумите. Едни мнения трият частично - загубва се контекста а тези които им харесва си ги оставят!

Не е вярно!

:)

само за информация на тъпите гербери в турция се изграждат 3 атомни електроцентрали а от друга страна някои малоумен гербер беше казал че електро мобилите са бъдещето интересно с какво ще ги зареждаме

До комундетата. Само за сведение в Япония спряха всички АЕЦ. В Германия пък забраниха строителството на нови АЕЦ. А една огромна компания като Сименс, специализирана в строежа на АЕЦ се отказа от този бизнес. Или германците и японците са много тъпи, или има нещо друго, дето турци и руснаци (понеже са много умни) не могат да схванат. Аз пък съм склонен да правя това дето правят германци и японци - сигурно са го премислили по 100 пъти. И никога не се провалят. За разлика от руснаците, при които системата "провал след провал" е начин на живот. Е, толкова им е акъла.

В Япония спрели всички АЕЦ??? Че те пуснаха отново Фукушима! Абе ти днес много си измисляш! Иска ти се нещо, ама какво? Например някой другар да ти влезе в задния двор... на къщичката ти? Може, но само ако е Яне!

Англичаните Започнаха строежа на 8 Нови АЕЦ ?? Нямат си Боко Свирката да ги открехне !!!

Ако си вярваш, то значи ти си много умен!

За държавите загубили втората световна ли говориш, че никога не грешат? Или може би Германия никога не е фалирала??? Разбира се от времето на Бисмарк до сега имиджа на Германия е често излъскан, германците силно идеализирани ... но погледни какви са переспективите... в следващите 10 год Германия и Япония ще са извън топ 6 на световните икономики а след 30 ще са извън топ 10.... И двете държави са изнесли индустриите си което силно редуцира нуждата им от ток.... Сега да не помислиш че агитирам за Белене, ще спомена че България има още по-малка нужда... Идеята ми е че предложението заи против Белене трябва да бъде обусловано конкретно икономически- какви ще са ползите, какви вредите, как ще се изплати и т.н.

Жеков,според теб англичани,французи и американците са ПРОСТИ ?

Ами щом ги строят на кого ще си изнасяме тока ние?

БATKO

За Гърция, Македония, Албания, Сърбия и т.н. Просто ще конкурираме Турция и Румъния с по-ниска цена, така че те ще го издухат. Освен това Турция предвижда огромен ръст на икономиката си, така че техните АЕЦ ще си им трябват за тях, а може и да внасят пак от нас. Ние също трябва най-после да започнем някаква икономика и тогава ще има нужда от нови мощности. Виж в Евростат, че потреблението на ток на глава от населението в България е в пъти по-малко отколкото е в ЕС, САЩ, Канада, Австралия и т.н. развити страни. Т.е. ако искаме да приличаме на ЕС и САЩ трябва да увеличим потреблението и индустрията, а не да икономисваме.

Kакто построиха комунизма така и с белене ще стане на кукуво лято.

И къде я видя тази държава бе жалък гербер?

Интересно защо медиите пригласят на Борисов, че Белене е само един гьол, като не е така. Само вестник СЕГА ни показва снимки от Белене. На тези снимки ясно се вижда, че бая пари са хвърлени за този проект. Не би трябвало в такъв случай еднолично да се взема решение за спиране или пускане на АЕЦ. Още повече, че премиера в началото на мандата пя друга песен, но няма журналисти, които да го подсещат и питат.

Че нали за това и беше внесен този вот на недоверие за АЕЦа, за да има дебат. Другарите гробари бягат от него като дявол от тамян, но, какво великодушие, Боко Рапона е съгласен по между другото, така, да дискутира този въпрос с парламентарно представените сили. Демек да си поговорим, може да им олекне на колегите-другари от БСП(к).

Тези от БСП съвсем изпаднаха в истерия от безсилието си, че не могат да съберат дори хора за вота на недоверие срещу правителството, което погреба проекта от който се нагушиха немалко техни другари от енергийната мафия. С риск да получи някой инфаркт Корнезов се пеняваше от трибаната така, като че ли с "Белене" свършва света! Може би пък е прав, светът на другарите наистина бавно, но сигурно свършва, затова днес за малко да се разплаче. Скоро неговата любима другарска партия няма да може да събере и сегашните гласове в парламента, въпреки че продължава да храни илюзорни надежди пак да дойде на власт. С треперливи старци тази работа не става.

Днес е хубав ден за българската държава! Гледам, някои от вас са го пропуснали, други - надявам се празнуват Хайде, другари комунисти, вадете изстудените шишенца, режете салатката и да запразним от рано, както се полага на такъв голям всенароден празник. Честит празник, другари настоящи комунисти (считай Атакуващи), бивши комунисти (всички костовисти) и социалисти!

Откакто фашиста и кръволока Борисов узурпира народната тр00йна власт -за нас вече няма минутка покой.! Никаква ракия и салата до победата през 2432 година ! Организиран фронт срещу ЕУ окупатори-,всеки според способностите си-кой с еврокражби,кой с отвличания ,кой с изборен туризъм а най добрите с алените партийни и банкови книжки ! Всяка храчка е куршум ,всеки вой -бомба!!

Сори, пошъл опит за поезия. Не си оригинален. При това и плагиатстваш. Ама май наистина си куха лейка. Напълни я бе, човек!

Бспар пари дава но не свойте а на народа, и душа дава но не свойта а на бедняка!

Утре Европа ще затвори димящите ТЕЦ-ове. И после ох на батя, ДОЛУ ГАЩИТЕ!

Хубаво,другари и другарки,ще правим референдум.И ако повече от БГ населението сме за Белене,ще извадим ли парите за централата.И имаме ли представа за икономическият ефект от нея за в бъдеще.Едно е да го искаш,а по съвсем различен начин са нещата.Обаче другарите си знаят собствения интерес и не ги интересува нищо друго.Важно е да се гласува за тях.За да има пак далавера.

БATKO

Печалбата от тази АЕЦ за България е 200 милиарда евро. Това е големия печеливш от АЕЦ. При това финансирането щеше да е от Русия, Финландия и Франция, а 51% от АЕЦ щеше да е българска.

Никога комунистите за последните 22 год.не са били толкова отчаяни,толкова изолирани от политическите решения и толкова нещастни както при управлението на изключителен антикомунист ,какъвто е Бойко Борисов!АЕЦ "Белене",няма да се строи и няма да има яки кражби в партиината комунистическа каса и по сметките в Швейцария на Овчаров,Първанов,Станишев,петков и останалите разбойници!

Бойко "изключителен антикомунист"? Това може да е само виц! Той е станал комунист на 18 години, отказал да се деполитизира и не върнал членската си книжка. След това охранявал от "народната любов" лично другаря Тодор Живков. Пит, печелиш "златна малинка" за най-добър виц от 10 години насам. Браво! П.П. И, драги ми герберчета, да не сте казали повече, че "вълкът козината си мени, а нрава - не"? Ще обидите другаря Бойко Борисов!

Браво! Брависимо! Тия, гербавите, забравят, че няма "бивш" негър и "бивш" комунист! Бил си комунист - оставаш за цял живот такъв, пожизнено! А, и друго, най-големите врагове на комунистите са..."бившите" комунисти! И поговорката: "Бит мъж и е.ана жена никога не си признават!" Така че, зяпайте със зомбиран поглед идола си - банкянското гаменче и възкачете на престола новия диктатор!

Да направим, другари и следващата решителна крачка - всички под строй в р. Дунав!

Ура ,другаре !! Имам идея -тигана на Бузлуджа да го използваме за атомен реактор ,като се задвижва с енергията и храчките на форумните червени лалугери и желанието им да падне бате Бойко.. Трябва да побързаме ,защото догодина на изборите ,пак ще гризнем за дълго време дръвцето от народа...

Е какво пък толкова й е на тази дума "другари"?! Е, така са се обръщали преди комунистите, ама защо да не се ползва и сега? Хубава наша дума, а без предразсъдъците, означава приятели, колеги, единомислещи, означава равнопоставени хора. По-добре звучи от господа, защо да не я приемат младите хора?! Защото не отива на жаргона, на който си общуват ли? (Брато, авер и др.под.) Не думата е виновна май, омразата е в повече.

руснаците,като започват да строят в турция аец,на турците какво им е

Ами ще понапълнят и те оконко болниците другарю.

Тия червени нафталини луди ли са? Къде ще продавате тока, като и Румъния и Турция строят АЕЦ. Населението - потреблението намалява. Новите техники и технологии стават все по-икономични. Жилищата се санират и от там пада потреблението. Станиш Първанов вместо да реве, да си я бе построил тая централа, когато имаше пари и нямаше световна криза. Кой ще намери в тая тежка криза нужните 10 000 000 000лв. ? Всяка АЕЦ е потенциална атомна бомба.

Пешев, не ставай смешен:))))Значи да не строим защото Турция и Румъния строели. А те на кого ще продават тока??? Ами на тези дето не са си построили АЕЦ-а! И много е смешно като започнете да пеете песента на президента със анирането:))))))) Просто няма да се получи ако не си разбрал и как ще развиваш индустрия без енергийни мощности? НИКАК. Само не ми започвай сега песента , че от туризъм и домати ще се изхранваме или пък от ВЕИ ще правим ток заа индустрията:))))))

Защо твоето другарче Станишев не я построи тая централа, когато нямаше световна криза и имаше пари? Догодина и да вземе властта, пак ще хвърля пари на вятъра/другарските фирми/ и ще си сто на кота 0.

БATKO

Санирането струва 15 милиарда, и в резултат какво ще стане ако намалим наполовина потреблението на ток? В работа ще останат само американските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 защото имат договори за задължително изкупуване на тока на тройна цена. Освен тях ще останат и ВЕИ, комбинираните централки, централки на биомаса, малки ВЕЦ и т.н. Всички те имат договори за задължително изкупуване на 100% от тока, а цената на тока от тях е няколко пъти над усреднената за страната. Така ако потреблението на ток спадне два пъти, а цената на тока се увеличи четири пъти хората ще дадат 15 милиарда за саниране и накрая ще плащат два пъти повече пари за ток.

Абе тия доностници нещо май искат да пласират на бутушите руски държавата,по далече от тях и това е,тази страна вече има друг път.

Ха ха ха, държавата вече е пласирана на турци, евреи и американци ако не си разбрал.

Глутницата алчни българи. ... в политиката ни изправи пред дилемата: бивш комунис или комунист.

Знам само, че безидейни влагания на пари в нищото, колкото да се бият в гърдите и си закачат медали свършиха много зле - комунистически мастодонти в нищото колкото искаш може да видиш все още. Друг е въпросът, че наред с необосновани икономически проекти има и успешни такива, има и сгради, които са символ, както е НДК. Белене обаче е по-скоро проект решен на маса с фолк певица в скута. Да живеят решенията на 31-вия конгрес - нас, нас кучета ни яли. Другарите ще ни дават ток - дано ни и светне!

"Нашето дело за "Белене" е право дело, ако не днес, утре ще победим, другари!" каза още Корнезов на съпартийците си. Сталин пък е казал " Наше дело правое, мы победили". Та какво искаш от генно увреден комунист. в мозъка му има само социализъм и вечна дружба със СССР.

Нещо лошо ли има в социализма или се кефиш на кризата докарана от капитализма??? Нещо пишеш тъпотии.

Какво общо има между олигарсите от бсп и социализма?

Хора, умът ли си загубихме? Там където има АЕЦ там има независимост. Самата АЕЦ я създава. Международната общност е заинтересована от сигурността и. Така че, мислете кой е прав, дали е на руснаците или на комунистите или отказа от нея не обслужва американските геоинтереси.

БATKO

Това не са "хора", а един човек на който му плащат от герб да пише под различни никове (калитко, кгб, павел и т.н.) и създава уж обществено мнение. На такива им плащат по левче за постинг и това им е работата по цял ден да спамят постинги.

Е това комундетата ако могат да продадат държавата ни на руснаците айде да не казвам какви, ще е най - добре за тях ,ама няма да стане.

Такава тъпотия няма. Как ще искаш вот на недоверие на правителството за решение което е поткрепено от парламента. Спирането на АЕЦ Белене беше гласувано от парламента

Български език писмено учил ли си?

Другарите от БСП-то явно още си мислят че са част от СССР. И като виждат че номерър им със защитата на интересите на Русия няма да мине започат с мантрите - ще победим, Весеремос, Бандера роса и други болшевишки тъпотии. Трябва да се отнйасяме с тях снизходително - не е лесно по цял ден в главата ти да препускат Червените ескадрони. По цели месеци да не сваляш от червената си кратуна червената бащина будьоновка. И за капак по цял ден да слушаш тъпотиите на Гей Дмитриевич и доносник Гоце. Не ще изперкаш, ами не знам какво. Дивата, но безсилна злоба на БСП е колкото смехотворна, толкова и показателна. ще им дърпат ушите от Москва, и те са готови и9 дупе да дадат, само и само да се строи Белене. Но няма.

Калитко, ние искаме АЕЦ, ама американска! Кажи го на любимия си вожд Винету /кореняк- американец!/, че ако направи това - ще вземем пък да гласуваме за него. Ха-ха-ха...

-Май някои трябва да се връщат комисионни!? А Руснаците хич не прощават...такива работи, затова е големия панаир!?

Драскачите на бсп типичната грешка на един комунист, когато срещу теб стои един възпитан ..... спуснати от Позитано из политиката и институциите, това е само в минус за тях! .... народа насъскан от бивши управници започва да плюе по това правителство ... Не ми се четат коментарийте на шибаните комунисти.Неса на влас и кражбите намаляха голям вой настана шибани кумунисти

Ти въобще грамотен ли си? За друго не питам.

Ти възпитания, защо пък си толкова неграмотен, вземи да се пообразоваш малко, защото като се сложи и злобата, става нещо ужасно! Не е добре такива хора да преценяват бъдещето на народа.

ДРУГАРИ, ЯДЕРНИЕ ЦЕНТРАЛИ ГЪРМЯТ ТОЛЬКО НА 20 ГОДИНИ И МНОГИЕ ОЦЕЛЯВАТ ДАЖЕ.

Другари

Скъпи съотечественици, АЕЦ Белене не е на Русия нито на комунистите. Тя ни трябва на нас БЪЛГАРИТЕ!!! Ядрената енергия е най-евтината, на Балканите има пазар за нея. В нея е бъдещето, защо да се лишаваме от нея и после да плащаме скъп и пресъп ток. Натискат ни американците, защо да се предаваме без бой при това. Очаквахме от ББ да бъде Винету, но уви той се държи като умрял койот. Още си млад, силен, богат, защо ни предаващ така любимецо на българския народ. Молим те не подвивай опашка така лесно, опитай да се пребориш за нашето бъдеще.

ТОВА трябва да е 'избран' коментар.

Права си, Маги! Ако имаш парите дай да започваме ...

ЕВТИНА? 20 СТ. ЗА КИЛОВАТ НА ИЗХОДА. ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ КОЗЛОДУЙ И ПОВЕЧЕ ДОРИ ОТ ВЕТРОГЕНЕРАТОРИТЕ В МОМЕНТА. ТОЛКОВА СКЪП ТОК НЯМА НИКАКЪВ ПАЗАР. АЙДЕ ДА МИ КАЖЕШ И ОТДЕ ЩЕ НАМЕРИШ 20 МИЛИАРДА ДА Я ДИГНЕШ? МНОГО ВИ ЛЪЖАТ, "ДРУГАРКЕ"!

Калитко, тия числа Боко ли ти ги нашепна? Щото той по едно време беше искарал, че електроенергията трябва да струва към 1,80 лв за киловат. Така, че тия неща ги приказвай на пейката пред вашия блок. Тук нещата са други.

БATKO

Ако цената е 20 ст/кВч умножаваме ги по годишното производство 16 милиарда кВч и получаваме приходи от 3.2 миларда или 3 милиарда чисти приходи. Значи ще изплатим централата за 4 години и след това чистата ни печалба ще бъде 56 години по 3 милиарда = 168 милиарда. А ако индексираме и цената на тока ще се получи наистина огромна печалба от АЕЦ Белене - многократно повече от целият брутен вътрешен продукт.

РУСКА АЕЦ може да желае само един малоумник, болен от неизлечимата болест "комунист".... ГЕРБ и ББ много добре знаят какво трябва на България и точно какво не и трябва! Не може чрез руска АЕЦ у нас да бъдат внедрявани КГБсти и да ставаме троянски кон на руснаците! АЕЦ да, но в никакъв случай руска!

Добре бе, на теб специално хамериканците ще дойдат да ти направят една атомна електроцентрала. Не в Белене, а направо в двора ти. И като за "наши" хора - на тройна цена. Само, че къде са новите ти братя, бе Тощко?

По всичко личи ,че малоумницте са единствено тези,които делят станата и българския народ на комунисти и други.Да припомня само ,че моят връстник ББ е бил комунист с партийна книжка на 18 години.Ние ,всички осемнадесет годишни тогава не сме имали подобна привилегия. Моите съученици от една английска гимназия тогава нямаха възможността да учат в Симеоново точно заради това,че не са били достатъчно благонадеждни ,като любимеца ви ББ.Хайде когато си говорим за комунисти и други да имаме предвид всички "ветропоказатели" , които са се обръщали според интереса си.Иначе АЕЦ трябва да има за бъдещето на децата ни.ББ и ГЕРБ нямат избор,те ще слугуват Уорлик и САЩ ,защото техните деца са там,осигурени за десетилетия напред.Справка: класацията на ФОРБС.

БATKO

Американците ако искаха досега да са построили няколко АЕЦа. Ноооо, не искат. Трябва им военен плацдарм и поле за военни действия а так където има АЕЦ, няма войни. Нека да направят и американците сега една АЕЦ и да се конкурират с АЕЦ Белене. Ама не щат, защо ли?

До този дето мрази партиите! Т ъпанар тъкъв коя майка те е родила толкова ограничен? Та те вече създадоха тази партия към която всички ще се присламчат! Не ги ли видяхте тази неделя на учредяването? Този нещастник с два пръста чело "Архонта" вече ги е привикъл, но народа не е тъп като преди! Трудно беха го прилъгали.Не видяхте ли к7ъкви плазмодии се появиха на екрана? Те изплуваха от ъдърграунда от преди 15 години.Ако не сте гледали вижте снимките от учредяването на ГОРБ

Ало, безпартийния, ти си и безмисловен! Като съм ти писал, че мразя партиите - да не мислиш, че ме интересуват някакви си "нови" партийно-подобни формации? Те са за такива мисловни охлюви като теб! Иначе тъпанар е на твоята вайка детето! И вземи да се научиш да пишеш, щото повече нямам намерение да се мъча да разбера какво си искал да кажеш!

Това ГОРБ от ГОРД или от ГЕРБ идва? Само една буквичка си сгрешил, ама коя? И това "случайно" ли е, другарю безпартиен?

Тоз, червен домусчия Курнезов или Корнезов, да отиде другаросва на острова на комунистическата свинщина"Белене", че там има и мезета за вината му.

Калитко, да беше отговорил на човека. Защото пак го докара до БеСеПе. Абе защо толкова ви е страх от тая умряла партия? Сигурно защото сте по-умрели и от тях!

Този е Калинко! Калитко е друг... .

Другари, ако не днес ще победим, ама друг път... гледайте агента ГОЦЕ право в очите, той е "вашта мама", а Ламбо е вашия тато! ХА ха ха....

И вие, и вие ще намалеете, герберчета. Къде по естествен, къде по неестествен начин. Защото неестественият начин при вас е най-естествен. И въобще няма да ви има, не само в парламента. Тогава към коя поредна партия ще се присламчите, а? След БКП, СДС, НДСВ и ГЕРБ коя следва?

БСП ще изсъхне като костовото ДСБ и ще го скопим като симовото НДСВ!

Кои вие, бе невзрачен, ще направите тия неща? Гербероидите ли? Че вие сте по-скопени и ялови от всички партии до сега. Като падне лидера ви /за това няма дълго да чакаме/ и сте до там. Той сега едвам ви удържа - къде с обещания, къде с окрадените от бюджета пари, къде с принуда и заплахи. За положението на Костов и Симеон ще има само да мечтаете.

ПРИВЕТ УТ БЕЛЕНЕ ДРУГАРИ!!! ЧАКАМ ВЪ С НИТЪРПЕНИЙЕ! ТУК НАДЗИРАТИЛИТИ БИЙЪТ МАЛКО. НИЙ СЪ БИЙМ ПОВИЧИ. И ДРУГО ША СЪ ПРАЙМ..

НИЕ ПЪК СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ АТАКА!!!

+1

Циркаджии!

После Волен да не се чуди защо никой няма да гласува за него. Аз по-голяма фурнаджийска лопата не съм виждал.

Е как пропусна най-голямата?!? БиБи е винаги най , най , НАЙ.

"Нашето дело за "Белене" е право дело, ако не днес, утре ще победим, другари", каза още от трибуната Любен Корнезов. Абе тези в кой век живеят?