Квадратче ”Не подкрепям никого” ще има в бюлетината

На среднощно заседание бяха приеха ключови изборни промени - задължителното гласуване, ”Не подкрепям никого” в бюлетина, агитацията - само на български език.

Обратно в новината

Коментари - Квадратче ”Не подкрепям никого” ще има в бюлетината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А не е ли по-лесно да не гласувам, щом не подкрепям никого?Защо ми е да ходя, да се редя на опашка, та да драсна,че не подкрепям никого?

Бозата стана пълна! Задължителното гласуване не е задължително, защото на практика няма санкции, които да ме принудят, да гласувам, но ми дават възможност да отида до секцията и да гласувам, а там пък гласувам, че не гласувам за никого! ! !

Само Сидеров! Волен! Ха Ха ха! Те ша ми кажат, за кого да гласувам АЗ! АТАКА! ПОБЕДА!

Не, просто ще напиша с големи букви онази дума с 3 букви, която за вършва на "р", но не е хор, нито бор, нито вар....

че чак страх да те хване. Ще ходи до урната да си пусне квадратчето, че никого не подкрепя. Ами това са всички негласували, не е ли ясно.

аз ще гласувам с "да ви ЕМ"

Докато няма отрицателен вот, а има само разтегливи понятия от типа на въпросното квадратче изборите си остават вятър и мъгла за залъгване на електората, че избира нещо.

При това положение в избирателния закон, то единственият изход никоя партия да не се облагодетелствува от моя глас е да направя своята бюлетина невалидна, като зачертая повече от едно квадратче или я зачертая с кръст, т.е да я направя невалидна със законови средства. Пито-платено!

квадратчето не подкрепям никого - на практика е давам субсидия на поредните идиоти. Но който отиде на избори и зачертае квадратчето е още по голям идиот, защото Конституцията - никъде не пише задължително гласуване. Явно в БГ освен идиоти и зомбита другите са малко и затова тази държава щепромени населението си. Зомбирани тъпанари

Това малко квадратче "не подкрепям никого", всъщност си е нормален вот на стотици-хиляди българи и също като другите кутийки би трябвало да има силата на такъв, а не да бъде оставено само за статистиката или да бъде използвано от тези против които е.

В това квадратче "не подкрепям никого" липсва текста за майката, а той е много важен!

А защо никой не пожела да се промени ИЗ така; Когато има мнозинство гласували в квадратче "Не подкрепям никого" всички кандидати да не могат да се кандидатират отново за един мандат и да подадат оставка веднага. На това просто нещо по света му казват ДЕМОКРАЦИЯ, която за жалост липсва в нашата вече НЕ МИЛА РОДИНА!

Не ми трябва квадратче "не подкрепям". Искам друго - "АЗ СЪМ ПРОТИВ ВСИЧКИ ТИЯ ИЗЕДНИЦИ" да имат каквато и да е власт. За поне 5 поколения напред.

А квадратче за среден пръст няма ли да има? Ще е супер хит според мен!

Квадратчето трябва да бъде много голямо!

Отнемането на едно право, води до безправие.

Резултатът от хитрините на ганя ще е , че от списъците ще отпаднат предимно българи. Циганите няма да пропуснат 20 лева , които им носят изборите, турците ще са под строй и с рейсове. Ще отпаднат българите в чужбина и българите, които гласуват от време на време, които са няколко милиона. А през цялото време политиците ще продължат да си разпределят порциите с дпс .

Задължителното гласуване е "кьорфишек" - при купуването на гласове се плаща не дали да гласуваш или не, а за кого да гласуваш... Сега, след като така и така ще трябва да гласуваш, по-добре е да вземеш някой лев! Така че "купеният вот" ще активира повече маргинали и ще натежи в общия резултат.

само Велико Народно събрание може да промени нещата, но тях ги е страх, голям страх от него.

Нима смяташ, че във Великото народно събрание ще има велики народни представители? Същата паплач...

Защо да ги е страх от Велико Народнно Събрание, като според сега действащия изборен закон в Парламента ще са пак същите муцуни. Никой няма да си отреже клона на който седи !

Какво ще ни плашат мутрите със задължителното гласуване, и какво толкова смятат, че ще постигнат с това? В южната ни съседка Гърция, където по закон гласуването също е задължително, на последните избори там са гласували едва 58% от имащите право. Причината за това е, че и в Гърция, както в Белгия, задължителният вот е останал само като законов текст и неспазващите го не подлежат на действителни санкции. Същото ще бъде и у нас.След като аз не искам да гласувам, пука ми дали след 7-8 г ще ме има в списъците, или не! Пък ако ми се прииска да гласувам, винаги може да ме впишат, отново.

Гърция и Белгия не са единствените, където по закон гласуването е задължително, но на практика той не се прилага. Така е и в Боливия, Коста Рика, Доминиканската република, Египет, Хондурас, Ливан, Либия, Мексико, Панама, Парагвай, Тайланд и Турция. Само вижте, по кои страни "се равняваме"! Австралийците, например, са задължени да присъстват в избирателната секция, но могат да напуснат без да са гласували, след като впишат имената си в списъците.

Този закон го събаряме в КС с лекота! Всеки негов член нарушава права и разделя гражданите.

Кретени! Този закон е противоконституционен.

няма да стане! --- Няма да стане, я!

Врътката с "Не гласувам за никого" е много, много хитра, признавам им го. Откакто преди време се заговори за задължително гласуване, все се чудех как точно ще избегнат негативите на вота на немотивираните хора т.е. тези, които не подкрепят никоя конкретна партия. Е, измислиха го, при това много елегантно. Но не се подлъгвайте, това няма нищо общо с турци, комунисти, терористи, марсианци и пр. Единствената причина сте вие - всички граждани на държавата, без значение къде се намирате. Това е един прост механизъм, който елегантно ще подмени вота ви. Жалко е наистина, защото съм наясно как огромен брой хора решително ще задраскат квадратчето "Не гласувам за никого", вярвайки искрено, че най-накрая получават реален шанс да покажат какво точно мислят и изпитват.... За съжаление излиза, че най-добрият начин да изразиш недоволството си остава добрата стара Недействителна бюлетина :))) Ха да видим нея как ще я вкарат в схемата :))

За съжаление излиза, че най-добрият начин да изразиш недоволството си остава добрата стара Недействителна бюлетина :))) Ха да видим нея как ще я вкарат в схемата :)) --- Със "Отиването да стаичката" ти вече си в схемата им! Това е целта. Истинското "против" е да НЕгласуваш!

Всъщност не си прав - недействителните бюлетини не се добавят към останалите на "пропорционален принцип" или какъвто там механизъм му измислят. Те просто отпадат.

"ГЕРБ винаги е подкрепял задължителното гласуване и сме доказвали това многократно.... ". Това е написал на 7 юни 2014 г. във Фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов. А на 22 април 2016 г, той каза.: "Аз съм против задължителното гласуване, но партията трябваше да участва в това гласуване в парламента". Сега, Борисов и партията му, "за" задължителното гласуване ли са, или "против"? И, след като е трябвало да участват в гласуването, и са против (според последните му изказвания), що не гласуваха , поне, с "въздържал се"? Въобще мутрата и мутренската му партия са такива смешници, толкова непостоянни в приказките и решенията си, толкова бързо (с часове, понякога) си променят мнението, че е истинска загадка, как толкова време хората им се "връзват"? То, наистина че материалът е лош (пак според мутрата), лош, ама пък чак толкова!?

Така значи, не гласувам за президент, а през следващите пет години си гласувам за народно събрание, кмет и т.н. След това пак не гласувам за президент и ме заличават от списъците. Пълна глупост.

мързи те да подаеш заявление ли?

Нали си нямаме други грижи и ангажименти, защо да не висим в общината, ту заявления да подаваме, да се записваме отписваме... Нищо работа.....

Управлявани от дебили, останахме без сили, без нерви, похабени, да се борим с кретени, от брюксел назначени, с умствени проблеми, вече 26 години, тези оядени свини, се подиграват с нас, несменяемо на власт, глупост връз глупост, гласуват, самодоволно се надуват, а нещастният електорат, скърца със зъби от яд!

браво....самата истина...

По-добре ще е в бюлетината да има : "Не подкрепям никого, защото: Причина 1: Причина 2: Причина 3: Препоръки: " По този начин избирателната активност ще е по-голяма.

Защо всячески се опитвате да накарате хората по една или друга причина "да отидат до стаичката", т.е. да ви влязат в играта ?! За толкова ли прости ни имате?! НЕгласуването е единственият начин за наказване на системата! "безразличието" и "апатията" , т.е. "отказа от игра по чужда свирка" е много силно оръжие!

е, може и да си прав за ника си. 25 години като не гласувахте за да НАКАЗВАТЕ, да променихте нещо. Ами продължавайте така. Не се страхувайте от Местан, от Доган, от БСП. Вие сте над тях и независими- от вас нищо не зависи. Никой не те кара насила да гласуваш. Но не лъжи хората ЧЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩО като не гласуват, защото НЕ Е ВЯРНО. Напротив.

Точно "НЕгласуването" е много грешен начин за наказване на системата!

По-добре би било да отписват завинаги депутат, който отсъства на 3 поредни заседания или напуска групата си и става "независим". И да се въведе мандатност за избор на депутати - максимум 2 мандата!!! Да се въведе образователен ценз за всички - избиратели и кандидат депутати, и електронно гласуване от РС с камера, която да регистрира верността на гласа от съответния гласоподавател!

точно така. Ето виждаш ли, че можеш да участваш в управлението на държавата. Всеки може да промени нещо за по-добро в нея, когато поиска.

Повече няма да споря с вас, защото си имам работа. Но за едно се замислете - държавата не е само властта, държавата сте и вие, гражданите. И от гражданите зависи бъдещето на тази страна. Ако не искате да гласувате, означава, че не ви харесва управлението. Това добре, на никой не му харесва. Но с негласуване няма да промените управлението. Ако повече от 40% е за никого, както и ще стане- има шанс да с епроменим. Все се почва от някъде. Безразличието и социопатията не водят до нищо добро за никого. Натиснете, ако над някакъв процент гражданите са недоволни да има санкции за упрвниците. Но да си заровите главите в пясъка е предателство към България. Бягството не е спасение за българите. Не е .

Не е вярно - победата на "Не гласувал за никого" е стъпка към пряката демокрация на референдумите, при които е елиминиран парламента, загубил доверието на хората....

Аз нес ъм компетентен в политиката, за да имам мнение, което да изразя, чрез гласуване. При това да го правя, когато на вас ви е удобно! Защо няма преки референдуми, решенията от които директно да влизат в сила?

компетентен си, след като си избрал да не гласуваш. Доколкото знам това, което предлагаш май го имаше в Швеция. Най-важите закони се гласуват в Праламента от професионалисти и т.н. повечето закони се приемат май с референдум. Всички сте компетентни, знаете езици, работите на комп, информацията лесно стига до нас.

абе кифло ... с редени карти трябва си мазохист или поне кретен да играеш ...и да се надяваш че можеш да промениш нещо

А един голям Х отгоре до долу как ще се брои? И той ли ще се разпределя между тунеядците?

Какво значение има да ли съм гласувала/въпреки че винаги гласувам/,когато фалшифицират ,протоколи и резултати от изборите.25 години гласуваме и вече отиваме под дъното.Сега почнаха и да ни "отписват"....,те това правят "отписват ни от живота". Малоумие, ще ходя да доказвам на някой чиновник защо не съм гласувала...., никога. Недоволството на хората става все по-голямо. Пръстови отпечатъци, за мен това е обида,унижение.

оправдания и безсилие демонстрираш

толкова може- ялова ирония- а колко народ я взе на сериозно тази госпожа правист;)

Аз съм съгласен, да ме отпишат, само че да ми отпишат и задълженията, поне част от тях, да речем данъци върху движимо и недвижимо имущество. Вярно малко са, няма и една минимална заплата, но все пак, като ме заличават, да ме заличават напълно, не само в сферите в които им е угодно.

няма да те заличат бре! Ами като си подаеш заявление ще те впишат. Казваш, че те мързи да го подадеш.

Значи в Гърция с 11 милиона население, имат само 120 депутати. А ние в България от близо 7 милиона (а българи твърдо под 5 милиона) население, имаме цели 240 депутата! Трябва депутатите ни да са максимум 120 а по точно около 100 депутата само трябва да имаме. Спрямо населението...

На база резултатите от предишните 3 избора на депутати, може спокойно да се предположи, че % на гласувалите с опцията "Не подкрепям никого" ще бъде около 60. Тога е интересно каква легитимност би имал парламент, който получава подкрепата на 40 по-малко от 40 % от българите ?

Каквато и настоящия за "спечелилата" партия са гласували 15% от имащите право на глас, па си управялват и конституцията променяха и изборния зкон менят. То за т'ва и врътката със задължителното гласуване, щото на края само римляните и лидерите на партии ще гласуват, ако продължавта така.

Функциите на неотложни актове на парламента ще бъдат поети от референдуми. Депутатите от този парламент ще са легитимни дембели - няма да имат право да приемат никакви закони, и следователно няма да навреждат на страната ни. по-тънко ще ни е, като само да лапат заплати и благинки. Дао Де Цзин Народът гладува, защото упавниците са много дейни... :)

А ако "Не подкрепям никого" спечели изборите, ще имаме ли парламент?

би трябвало това да се обсъжда, а не тука разни елементи да обясняват на българите как не трябвало да гласуват.

Ще има нулев парламент, служебно правителство и референдуми за всеки належащ проблем :)

глей ся - и досега хората, които не гласуват, щото не искат да ручат джанабетата са повече - по нашенски казано, болЬше- архаично казано, болЬшит - казано по хамър-икански... ко съ стряскаш па ти! зер си паднал от Марс или си от Каспичан...

единствен начин за промяна - ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРОМЯНА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ С ДРУГА ПАРТИЯ - ЗА ДА НЕ СЕ "УЯЖДА"?!!

Абе кртени, заличете тия, които си продават гласа, барабар с партията, която ги купува. - Нищо, че България ще остане без партии :) пък може и да е за хубаво и да стане пак разцвета от 1934-1939, когато партиите са били забранени. Разликата със сега е че партиите ще бъдат криминализирани за купуване на гласове и ще са аут....

Лъжат и идиотите се подлъгват, че това било заради - турци. Не, заради вас е. За да са стъпили по-здраво когато ви бъркат в джобовете. За да са по-спокойни когато го вършат. Защото за 26 години вие като общество не потърсихте докрай - платена вина. Кой от тях плати вината си към вас? Никой.

Съгласен, само че годините са вече над 70 :)

То е очевадно бе - само БСП и ДПС бяха против задължителното гласуване и разни тука дето се зидадоха на кого служат. Стига сте лъгали народа ми! Ясно е, че управлението ни е слабо, но тук турски виалет - мечтай те си!

Задължителното гласуване не оправя нещата! Циганите след половин столетие ще станат 16 миолиона! И ще гласуват задулжително! И к-о пра-йм с-а? Долу БКП, БСП,Атака, ДПС и всички комунистически производни :)

Един американски политик и писател е казал: "Никога не извивай ръцете на избирателите си!"

А кой ти извива ръцете. С какво ви извиват ръцете? ЧЕ ще ги заличат ли? Ами да ги заличат, но само тези с двойно гражданство да подават молба, а българите, които са гласували да имат някакви административни плюсове. Може да се измисли. Но да не гласуваш, ами значи не живееш тук. Дори пусни празна бюлетина- не но бъди БЕЗЛИЧЕН!

Няма логика (то пък, къде ти логика при мутрите) да отида да гласувам, за да им кажа че не подкрепям никого.Ами то, факта че не гласувам, означава същото. Тука нещата се въртят около изкуственото повишаване на изборната активност и "докопването" до 4-те %! Доказателство за комерсиалноста на промените в изборните правила е и факта, че НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА ЗА ПРОМЯНА НА ПАРИТЕ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗА 1 СПЕЧЕЛЕН ГЛАС!!! И доволно протриват ръце - по вече избиратели, по-вече пари в партийните каси. И не мислете , че мислят за хората или държавата.Боли ги ония ми ти работи за тях. Както и да е, от редовен избирател, аз отказвам ПРИНУДИТЕЛНО ДА СИ УПРАЖНЯВАМ ПРАВАТА! Достатъчно време го правих по Живково време, че да ме връща пак там. А и премахването от избирателните списъци след неучастие в 2 еднотипни избора, е смешно "наказание" за нормално мислещият човек.Ами , президентските избори са на 5 г, а парламентарните на 4.При всички случай, най-вероятно, след 8-10 г нещата няма да са същите.Пък и всеки може да бъде вписан в изб. списъци, когато пожелае.

Така е и затова, само заради контрата (въпреки, че съм българин), ще пусна напук за ДОСТ. Няма да бъде на тяхната - да си променят всеки път игрите, както им е удобно към момента.

Натиснете депутатите с броят на бюлетините: за никого, да намалява броят им в Парламента, но гласувайте, ако сте българи и милеете за тази страна.

Няма да стане това е отстъпление. Не отстъпвам правото си на избори и не го заменям с разни селски тарикатщини.

то пък твоето право на избор все едно ще го ползваш. Направо си жалък. Що от смешното наказание ли те е страх. Или от правото ти на избор да не го ползваш?

А депутатите дето не присъстват и гласуват на 2 поредни заседания (щото май няма такова с гласувани повече от 150-160) ще им се отнемат ли правата? :)

би трябвало, но това ще стане отново, ако ги натиснете.

Да им се отнема месечната заплата е най-добре.

Стана тъй, че щем-не щем вот за тикви ще дадем. А зад мутрите-дебили Боко радостен се хили. (припев 1): "Костинброд, Костоинброд, ти пороби цял народ." Ей го Цецо! Тоя глист пред законите е чист. Тая мутровидна гнида нае.ба дори Темида. (припев 2): "Костинброд, Костинброд, xyя яж на тоя скот."

Май ще се наложи да заличат половината български народ, и това ако е демокрация.....

Влезте в положението на тези недоспали хорица. Кой друг освен роднините им и родното им село ще гласува за тях? Дайте гласа си, за да се почувстват и те веднъж истински политици.

Стана тъй, че щем-не щем вот за тикви ще дадем. А зад мутрите-дебили Боко радостен се хили. (припев 1): "Костинброд, Костоинброд, ти пороби цял народ." Ей го Цецо! Тоя глист пред законите е чист. Тая мутровидна гнида нае.ба дори Темида. (припев 2): "Костинброд, Костинброд, xyя яж на тоя скот."

Тия ливади не са ли наясно ,че половината глупости които приемат ще бъдат премахнати от съда ,няма ли поне някой грамотен юрист да им каже.

Не си компетентен - потърси из нета да видиш, че в повечето европейски западни държави гласуването е задължително!

Колко повече и как се отписват от избирателни списъци там? Да не би да е с прокурор? Да вземеш да мръднеш малко извън село, та да не плещиш глупости!

турците идват да гласуват, а вие - нямате за кого! Срам за вас! Поне гласувайте, за да се знае,ч е не сте за никого, защото иначе сте безлични. И турците гласуват и ромите гласуват- само Ганя се прави на интересен, ама иска държавата да с еказва България! Ами прекръстете се тогава бе мишки!

Понеже всички знаят, че това среднощно безумие е заради ДОСТ, аз сега напук и нарочно ще пусна две бюлетини за ДОСТ, само заради идеята да ви контрирам!

+1

И ето , появи с светла опорна точка - турците. Макар и предварително загубили в безумието си , те са решили да си го защитават. Майсторлък. Да защитиш грешка с друга грешка.

твоето е опорна точка. Я стига си манипулирал. Няма опорна точка- щом си българин ще гласуваш. Това е. Ако има проблем и се съмняваш - броят за никого намялва депутатите в Парламента. Стига вече- ще ми гласуват малцинствата, а те ще се правят на ощипани.

Предложения Броят на народните представители да се намалява пропорционално на броя на гласувалите с "Не гласувам за никой". Например: Бюлетините с "Не гласувам за никой". са 50% от всички бюлетини. Тези гласове да не се разпределят между партиите, а деброят на депутатите да се намали наполовина - и да са 120 души. Второ предложение: Когато бюлетините с "Не гласувам за никой". са повече от 50%, тогава оределите депутати да нямат право да гласуват никакви закони и като само ги хрантутиме, ще ни излезе по-евтино :)

това вече е разумно.

а защо "не гласувам за никого" да не се отчете като ясно изразена воля - т.е. ако примерно 20% са гласували за "не гласувам за никого" то в парламента да има 20% по-малко дупетати???

вече мъдро предложение. И ми харесва. Другото да не гласувате - не!

Има една единствена причина:Не се гласува за лъжци, измамници и крадци, защото ставаш съучастник.

докато се чудехте дали да се размърдате да гласувате, турците пак спечелиха, а вие издухахте супата. Защото дори турците гласуват във ВАШАТА страна, а вие се държите като ощипани. На ви го сега. За чуждите граждани няма задължително гладуване- няма заличаване. Само че ако бяха мъдри онези в НС щяха да разделят хората на такива с двойно гражданство и не. Но кой да им каже? И с двойното гражданство да е задължително.

Конституцията на Република България съдържа един важен принцип в основата си. Не допуска разделяне . Например по религия, раса и т.н различни признаци. Само затворковците като теб не знаят това защото не знаят да четат Конституция.