Спасяват влогове в КТБ с ясен произход и платени данъци

Най-вероятно ще бъдат спасени всички депозити в КТБ, но само при ясен произход на парите и платени данъци към държавата.

Обратно в новината

Коментари - Спасяват влогове в КТБ с ясен произход и платени данъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ясен" произход не означава "законен". За много от парите е ясен произходът, но заграбилите ги не са осъдени... И как да са, като първо политиците погазват съществуващите закони за банките, за влоговете и дори за конфликта на интереси (дано като им падне имунитета поне за това ги съдят). А 10% данък са по-малко от 15-25%, за които съм чувал, че се губят при изпирането. Така всички влогове ще излезат с "ЯСЕН" произход и платени данъци.

ПОЛИТИЦИ - ............! НЕ СТИГА ЧЕ НАЙ-НАГЛО НАРУШАВАТ СЕГАШНИЯ ЗАКОН, като че ли го няма, но искат ДА ОБЕРАТ НАРОДА ЗАРАДИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ВЛОГОВЕ! ИСКАМ ДА ЗНАМ ЧИИ ЗАГУБИ ИСКАТ ДА ПЛАЩАМ!!! ВСИЧКИ ВЛОГОВЕ НАД 100 000 евро, които ще се плащат напълно, да се обявят, защото те стават и наши, щом ние ще ги плащаме! Останалите (неясните) да ги прибират изцяло за компенсация на първите. ДА СЕ ТЪРСЯТ ПАРИТЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ ОТКРАДНАЛИ ИЛИ СЪСИПАЛИ БАНКАТА!!! И както ГЕРБ ги подкрепя, в България вече не остава за кого да се гласува...

Някой да обясни как така източени 205 млн., а трябва да се спасяват влогове за 2 млрд., за 3 млрд. и не знам колко си. И защо вече се говори само за механизми за възстановяване на депозитите от бюджета? Ще се търсят ли мафиотите, изтеглели парите? Ще ги възстановяват ли? Защо ли питам.

Какво означава "спасяват" влогове в КТБ? Докато банката е под особен надзор и обявена неплатежоспособност никой няма право да тегли, как така спасяват за едни, а за други без специална съдебна процедура ще кажат, че влоговете са незаконни? На хора, на които не е повдигнато обвинение и няма производство за отнемане на незаконно придобито имущество е дискриминационно да се казва, вашите пари няма да върнем, защото смятаме, че не са законни"! Верно държавата се управлява от юридически необразовани катили! Пълната безпринципност доведе някои хора в капана КТБ и те трябва да си понесат последствията от неплатежоспособността на банката. Баровците се вкараха сами в един капан на личните си дрязги и сега трябва да си платят за "българската афера". Толкова са издули гащите, че чак Созопол мирише на смрад.

Няма нито един въстановен депозит - банката е трърдо блокирана. Лъжат непрестанно.

да боже да не се отметнат ,

Законотворците решили, че закона име е тесен за жаждата за пари и сторили -консенсус да го загърбят и да направят извънредно законодателство. Пита се. Република България във война ли е или във бедствие, та се прибягва до извънредно законодателство?

Поради войнстващата простотия сме във война. Тук съдът не е съд, защото присъжда в брутално нарушение на закона и получава от горната инстанция, която въобще не чете и потвърждава с поклон пред управляващата сган.

Идеален начин за изпиране на пари по политическа поръчка. При това консенсусно. Теглиш си парите - проверен си - изпрани са.

Това си е пладнешки грабеж, който управляващата класа се е наговорила да извърши на гърба на народа. Всичките са вътре. Едните са хора близки на ГЕРБ,други на Пеевски, трети на БСП, че и Доганови кръгове били там. Всичките пък свързани с БКП- смятай!

Другарю Чобанов, не се разбра, какви са критериите за - "ясен произход" и в кой закон може да се прочете за тях? Твърдите, че "законово предложение" е когато искаш да си изтеглиш парите от банка, да ти се направи данъчна ревизия и да доказваш произхода им. В кой закон може да се прочете това, другарю Чобанов? как така се получи консенсус за нещо което никой не знае, другарю Гечев? Вие например, знаете ли истинското състояние на КТБ? какво се очаква от населението на Република България, след като водачите й не спазват сегашния закон за банките и вместо него си правят - "консенсус", за това което им е политически изгодно? А им е политически изгодно, защото най-вероятно е лично финансово- блажно за тях. И един последен въпрос до всички другари участващи в "консенсуса". Кой ще плаща вашия консенсус и колко ще струва той, след като нито вие, нито нито одиторите нито БНБ, нито банковия надзор, нито ДАНС, нито прокуратура, нито правителство знаят истинското състояние на КТБ? Та колко ще струва вашия - "консенсус" и кой ще го плаща?

Който е кретен, нека си държи парите в българска банка да го ощавят. Поздрави от Кайманите. Издухахте супата заради Костов и Веждичката.

А от шайката негодници и безродници кой ще ни спаси? Потърсете "Още веднъж за "финансиста" Борисов" - разказ на очевидец за среща на Боко със зам. директора на Европейския департамент на МВФ. Голям резил!

"Най-вероятно ще бъдат спасени всички депозити в КТБ, но само при ясен произход на парите и платени данъци към държавата". А ОБЩЕСТВОТО ЩЕ РАЗБЕРЕ ЛИ, ПО КАКЪВ НАЧИН И КОИ ТОЧНО ДЕПОЗИТИ УВАЖАЕМИТЕ ДРУГАРИ СА ОПРЕДЕЛИЛИ КАТО "ДЕПОЗИТИ С ЯСЕН ПРОИЗХОД"? ИЛИ ПАК ОБЩЕСТВОТО ЩЕ ПЛАТИ И МРЪСНИТЕ ПАРИ НА КРАДЛИВИТЕ ОЛИГАРСИ, ОБРАЛИ ОБЩЕСТВОТО, НО ОПРЕДЕЛЕНИ ЗАДКУЛИСНО КАТО "ДЕПОЗИТИ С ЯСЕН ПРОИЗХОД"

Кой ти го пита обществото?!

Значи ,когато банките обират обикновеният човек с едностранно вдигане на лихвите и др.маймунски номера ,депутати и министри се правят на слепи . Сега ,когато в К Т Б има много депутатски суми , обикновено взети под масата и от рушветизацията на държавата обрани сега от техни ортаци ,трябвало народа да ги възтанови . Значи веднъж са ограбили държавата и сега втори път искат със възтановяване на влоговете пак да грабят бюджета . Желая приятно о плащане на ЗАСПАЛИЯ български гражданин . Голям кеф за парламента е .

А,КОЙ ще казва дали произхода е "ЯСЕН"?!

Законна кражба на спестяванията на хората.....без думи.....

Оманският фонд съди България заради КТБ Арабите са наели адвокати, притежават 30% от затворената банка link Оманският държавен фонд, който притежава 30% от капитала на Корпоративна търговска банка (КТБ), е наел адвокатски фирми, за да търси правата си, съобщи на дискусия за банковия сектор финансовият анализатор Владимир Каролев

Прави са чаршафоносителите- кат' търпиме комуняги да ни съсипват държавата, ще плащаме.

другарите от дела не ги е страх, я гледай белене... па ако трябва да се плаща, кво им пречи да дръпнат още няколко милиарда?

Потърсете "Българската игра на тронове", за да разберете какъв е отзвукът по темата в чужбина.

"Още веднъж за "финансиста" Борисов" - разказ на очевидец за среща на Боко със зам. директора на Европейския департамент на МВФ. Голям резил!

Плащат се до 100х. евро и точка. Как се печелят над 100х.евро? Само с крадене.

Законите в България важат само за обикновения българин.

Майка ви долна на цялата политическа класа, на всички парламентарни гниди и цялото задкулисие! Има закон, който е заварен от тая уйдурма КТБ! Точка. Народът не иска да плаща на всички хитреци, които си правеха далавери и крадоха през 25 години. Не. Революция!!!

БСП, вие след едно такова гласуване вече ще паднете и под 10 % на изборите. Народът ще ви заплюе. Това ще се разбере от цялата беднотия и пролетариат! БСП подкрепя крадците и капиталистите в България, долна предателска сган! ГРОБ са същите, мръсни измекяри!

каква революция бе ?! нали заради една революция сме на този хал ?управляват ни разни чобанов , овчаров , свинаров орехов , говедаров , благодарение точно на революция !

Каква революция е имало? На 10-и ноември 1989 г. това си беше вътрешен преврат в БКП. Те си смениха вътрешното управление.После успяха после да изманипулират и Народа, и изборите и задържаха властта до 1994 г. докато доокрадат страната и си заметат следите.

Ако НС реши да връща по стария закон в левове, ще си чейнджа веднага и последните левове в евро, защото когато отворят КТБ-Агрикол, еврата ще изчезнат от чейнджовете...

В КТБ депозитите на физ. лица са 600млн. влоговете на държавните фирми са 3.4 млрд. лв...

Абе мама му стара, да изпратя на това БНБ и КТБ моята счетоводителка (има незавършен икономически техникум) и да им изкара баланса на КТБ - приходи, разходи, активи, пасиви, печалба, загуба. Явно тия от БНБ не могат на две магарета сено да разделят, какво остава да извадят счетоводството на една банка.

Коле, то това незавъшила техникум кака да ти води ЕТ-то, що се стискаш да плащаш за качествен счетоводител не е като счетоводството на банка с милиарди вътре.

Грешката на комунистите е, че мислят, че при експроприирането на богатството на богатите, богатсатвото от крайно ще стане безкрайно... Уви то ще си остане крайно, но невъзпроизводимо.

Какво експроприиране те гони,БСП защитава милионерите в КТБ.

като им взема валутните влогове и "ЕВЕНТУАЛНО" им дава левове ли? А левовете, като са много, ще са обеюценят, естествено

ченгилокомунистически дрисък...

Вероятно няма валута и се готви фалиране чрез протакане и туткане...

И ахмед доган имал влог от 890000евро в КТБ -тоя влог дали е с ясен произход вие как мислите - къде са гербаджиите сега, дето не били в комбина с доган?

малко по-тромаво от това нямаше ли как да го измислиш, Чобане?

БСП+ ГЕРБ+ ДПС = МАФИЯТА РЪКОВОДЕНА ОТ ДОГАН.

Следователно: БСП+ДПС=МАФИЯ РЪКОВОДЕН ОТ ДОГАН - ГЕРБ

Все същата манджа с грозде.Народе добре си помисли за кого ще гласуваш.От нас зависи.

Цвьк

На бас, че абсолютно всички пари ще излязат, че са с установен произход...е, ще вземат 100те лева на дядо, където ходил за гъби и после ги продавал, но кой ти гледа това.:)

Еи, не се правете бе, дайте парите на хората. Аз от де да докажа че парите са ми придобити по честен път, почти всички дето са ми давали пари сега са под земята. Как да докажа, че съм си ги заработил честно.

Как бе, парите са ти изкарани честно (от тези, от които си ги взел...) И са ти дадени само за съхранение...

... като в банка. Остава ти да минеш още веднъж по оцелелите, за да ти подпишат и разписка - че са "назаем".

Първи ще стисна на ръката на политик, който ще докаже колко е ясен происхода на неговите доходи и при платените му данъци. Първи ще стисна ръката на политик, който ще отиде в редовна държавна болница за лечение, предварително минал при личен лекар за документа за клинична пътека и след това ще си плати лекарствата, консумативите, леглото и грижите на санитарката. Защо, драги ни политици, няма един от вас, който да е изряден, но ковете закони, които ни заковават?! Защо лишавате хронично- болните ни деца от лечение и лекарства, а сами се лекувате в Правителствена болница, минавайки с презрение пътеки и мъките, на които ни обричате нас?!

Има поне един - Стефан Софиянски. Доказа невинноста си!

Уважаеми сънародници ! Братя и сестри! Ако сте забравилии, да припомня народната мъдрост: "псетата лаят - кервана си върви"! И така: "Лъвовете" нема да позволят да им бъде отнет кокъла .... демек "заграбената плячка" от по няколко десетки или стотин - (гарантирани депозита) равняващи се на милион левчета туку-така! Парите са техни ... законите пак техни! А дано "мишките" около тези "ЛЪВОВЕ" с по някой друг скромен депозит за утрешния ден и старини се "облажат" и успеят да се докопат до париците си ! КЯР ГОЛЕМ ... няма що! Спокойно "ГЯУРИ" ще си получете "трохите", покрай Лъвския пай !

А междувременно локалните потопи по различните краища на България вече дори не са новина. Сега политиците имат много по-важна работа и никой вече нищо не очаква от тях.

Защо никой до сега не казва каква е сумата на депозитите до 100 000 евро и колко са над този праг?

Във вчерашната преса бяха изнесени данни за 3000 вложителя с депозити над 100 000 евро.

Така сметката излиза. Тези 3000х100000= 300млн. мин.

Казаха ги: Гечев посочи, че активите и пасивите на КТБ са 5,7 млрд. лева. Гарантираните влогове по закон са за 3,7 млрд. лв., негарантирани 2 млрд.лв.

Като почтен гражданин мисля,че в КТБ трябва да бъдат спасени парите само на онези,които могат да докажат произхода на доходите си и платените данъци вурху тези доходи.Всички останали трябва да "изгорят",защото само така една демокрация може да се докаже и да научи ненаучения си народ да спазва законите.

Добре де, защо така си противоречат "фактите". Хем КТБ е съвсем стабилна и няма никакви проблеми - всичко е слухове. Хем трябва да се спасяват влогове - т.е. пари няма и държавата трябва да дава. Ако БНБ "знае", че КТБ е супер стабилна - да даде половин милиард и готово. Но май не е убедена в стабилността й.

Отново БСП направи своя избор. Пред делимата кое да бъде спасено ДЪРЖАВАТА с нейните проблеми в здравеопазването и енергетиката или една частна финансова пирамида каквато е КТБ социалдемократите избраха не народа , а олигархията !! Няма 100 милиона за здраве , има обаче милиарди за КТБ !!! ЗАЩО НЕ ИСКАТЕ ДА ФАЛИРА ТАЗИ ЧАСТНА БАНКА !!! С парите от продажбата на активите й и парите от Гаранционния фонд ще покриете плащанията към вложителите !!! НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ НИЕ ЩЕ СЕ НАЛАЖИ ДА ПЛАЩАМЕ С ДВОЙНО ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ЦЕНАТА НА ЕДИН ГРАБЕЖ ИЗВЪРШЕН ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КТБ !!! ЗАЩО ВАСИЛЕВ ОЩЕ НЕ Е АРЕСТУВАН !!! ДОКОГА ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ГРАБЕЖИТЕ НА ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ !! КЪДЕ Е ДОГАН КОЙТО ЧРЕЗ ТАЗИ БАНКА РАЗПРЕДЕЛЯШЕ ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА !!! ЩО ЗА НАРОД СМЕ ДА ТЪРПИМ ПОДОБНИ БЕЗОБРАЗИЯ - ТЕ ДА КРАДАТ , А НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ СМЕТКАТА !!!!

За съжаление някои политици точно това искат да мисли човешкият материал, че държавата някого е спасила и трябва лошият човешки материал после да плаща от джоба си - не, КТБ няма нужда от спасяване с пари, а от спасяване от вестникарски натиск и пожарникарско управление!

Сега ако кажеш и защо при встъпването на ГЕРБ на власт КТБ имаше малко под 2 млрд активи, а като Боко хвърли оставката те бяха над 6 млрд цена няма да имаш.

Отново БСП направи своя избор. Пред делимата кое да бъде спасено ДЪРЖАВАТА с нейните проблеми в здравеопазването и енергетиката или една частна финансова пирамида каквато е КТБ социалдемократите избраха не народа , а олигархията !! Няма 100 милиона за здраве , има обаче милиарди за КТБ !!! ЗАЩО НЕ ИСКАТЕ ДА ФАЛИРА ТАЗИ ЧАСТНА БАНКА !!! С парите от продажбата на активите й и парите от Гаранционния фонд ще покриете плащанията към вложителите !!! НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ НИЕ ЩЕ СЕ НАЛАЖИ ДА ПЛАЩАМЕ С ДВОЙНО ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ЦЕНАТА НА ЕДИН ГРАБЕЖ ИЗВЪРШЕН ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КТБ !!! ЗАЩО ВАСИЛЕВ ОЩЕ НЕ Е АРЕСТУВАН !!! ДОКОГА ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ГРАБЕЖИТЕ НА ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ !! КЪДЕ Е ДОГАН КОЙТО ЧРЕЗ ТАЗИ БАНКА РАЗПРЕДЕЛЯШЕ ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА !!! ЩО ЗА НАРОД СМЕ ДА ТЪРПИМ ПОДОБНИ БЕЗОБРАЗИЯ - ТЕ ДА КРАДАТ , А НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ СМЕТКАТА !!!!

Всички политици без изключение са назначени от мафията.

Спокойно, произходът на всички пари ще бъде заем от физическо лице, даден преди 10 години.

..за тази банка! Българска работа!Гаранция само на влоговете до 196 хил.лв. и най-строго наказание за виновните за проблема с тази банка! Мислите ли,че чукундурите от БНБ,НС,МФ и т.н. не са знаели предварително за проблема с банката? Защо не е имало стриктен контрол и своевременно реагиране! В бъдеще да се разшири застрахователното дело и да има застраховки за депозити над 196 хил.лв.,а клиентите да имат право да теглят някаква сума напр.500 лв. седмично за да преживяват,ако разчитат само на пари от закъсалата банка.

Контрол от БНБ е нямало, защото Иван Искров беше назначен от Кюлев именно с цел да не контролира "нашите" банки. Явно е поел ангажименти към много "банкери" и политици, след като го преизбраха за шеф на БНБ. Преди това той беше прокурист на Кюлевата ТСБ и разбираше от централно банкиране колкото и сега - т.е. нищо.

Работата е там, че проблем с банката е нямало. Проблемът е станал като БНБ е отказала да и осигури средства за ликвидност както направи с ПИБ.

Идеята за застраховка не е лоша, но тук става въпрос, че тези "разграбени", "непълни" или каквито и там да ги нарекат кредитни досиета са станали такива или след влизането на квесторите в банката или някъде около тази дата, т.е. има криминални действия, които трябва да се разследват и обявените за несъбираеми кредити да станат изискуеми

Не разбрах и дали за пенсията на баба Пенка ще трябва да си докаже произхода на средствата или Гошо параджията от Топлофикацийката или само такива като Вежди Рашидов т.е със суми над 196000 лв.??? Защото в противен случай ми се струва, че баба Пенка няма да успее да живее със 100 лв пенсия и да спести и няма да има ясен произход - изгаря, но други са работили честно и за 60 г. за спестили милиони .... иии ще си получат парите, че и лихвите :))))

Както е казал Чърчил : Някои политици сменят партиите заради убежденията си, а други сменят убежденията заради партията!!!

Така. Хич не ми пука какво ще решават. Депозитите до 196000лв незабавно в друга банка!

И аз подкрепям това, всички депозити до 100 000 евро да могат да се ползват веднага, а след това да мислят как да спасяват всички останали. Не може да оставяш в пълна мизерия обикновения българин с разплащателна сметка там, по която си получава заплатата и по която сметка е спестявал за почивка

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, министър от БСП(ДПС). Дърпал се той разбираш ли ама на - имало политическа воля. Закон има ли ?

тъп, по-тъп, най-тъп, форумен драскач..

Защо ли не се учудвам?! Още в началото беше ясно какво ще измъдрят нашите нагли, крадливи и безочливи прости политици и управници. Бойко Борисов до вчера се кълнеше, че ГЕРБ е против, но днес както обикновено се врътна на 180 градуса, БСП- също...Силно се надявам този път да не позволим да им се размине!

Събраха се и се разбраха. Той народът го е казал - гарван гарвану око не вади.

Всички депозити могат да бъдат спасени и без държавна помощ, просто трябва банката да работи и да си събира раздадените кредити. Това, от което има нужда банката, за да заработи, е няколкостотин милиона заем от БНБ, за да има ликвидни средства. Толкова много експерти го казват, не само Костов; щом президентът, парламентът и правителството се правят, че не чуват, си го обяснявам само с подготвена кражба: влоговете се изплащат от държавния резерв, кредитите се преструктурират на половин цена, а предприятията, собственост на КТБ, се продават за малко пари на наши хора.

Министъра нарушава закона(гарантирани до 196 хил. лв) та какво остана за другите.Значи за някой има изключения а за други няма.За здраве няма пари , а за спасяване на безотговорна банка и хората около нея има пари.

Спецзакон за спасяване на една банка!? А за останалите банки ? Има нещо гнило тук!