276 арестувани и 75 ранени при сблъсъци в Полша (обновена)

276 души бяха арестувани, а 75 ранени при сблъсъци между полиция и демонстранти по време на националистическо шествие във Варшава.

Обратно в новината

Коментари - 276 арестувани и 75 ранени при сблъсъци в Полша (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Историите на всички държави са пълни с взаимни агресии, нападения, окупации и зверства. Жестока глупост е историята да се използва за аргументиране на съвременни действия и позиции. Ако тръгнем да се връщаме един на друг, войните няма да свършат никога. Франция и Германия показаха на целия свят как се прави. Внуците на хората, които са се избивали взаимно поднасят заедно цветя на гробовете на дядовците си. На изток сме си още комплексирани варвари в това отношение.

след първата световна война срещу Полша е гласувана резолюция от обществото на народите , за избиване и геноцид над Руснаци (Украйнци). Поляците участват аткивно в Наполеоновите войни, въпреки че имат гарантирана автономия през 18 век и че имат собствена армия , те избиват жестоко руснаците само на база че са руснаци, после руските пълководци трудно възпират руските войници да си го върнат това през 18 век, през 16 век стигат Москва с желание да е владеят, Полскат аистория е пълна с агресия и се случва това което се случва с турската империя, наполеоновата империя и германския райх, това са империите който първи нападат Русия, и с течението на времето те изчезват от картата. За пример Велкиообритания побеждава в кримската война понеже тогава срещу русия воюват 3 империи, френската отоманската и великобритания , но Великобритания още плаща заема който е взела по време на кримската война. била е много скъпа война. Полякиня е била единствента вярна любовница на наполеон, всички го изоствят след като нещата не му провървяват

Ама Наполеон обещал на съпруга на пани Валевска, че ще го сложи на полския трон, затова му е била вярна...

Поляците стигат до Москва през 16 век, преди Русия да стане агресивна през втората световна война СССР ги окупират, след като поляците окупират чехия и точат зъби да окупират Украйна, три пъти отказават да подпишат договор за ненападение с СССР, и полските генерали се целуват и прегръщат с Фашистките когато си поделят чехия, поляците участват в Наполеоновите войни в опит да превземат Москва.

тези нацисти май като всички други гледат едностранно на историята. Вярно че се ражда Полша тогава, но преди това е била разделена между ТРИ (3) държави - Русия, Германия и Австро-Унгария. Ама те мразят само Русия. Също като киевско-лвовските нацисти, които май забравят, че са били окупирани от Полша и Австрия, а не само от русия.

Не срами името на човека. Цяла западна Украйна са католици. Защо ли не мразят поляците?

Нацисти в Полша, нацисти в Киев... Не ви ли напомня Европа за 1934 година?????????? Скоро май ще стане войната. И пак Запада подклажда напрежението срещу Русия.

Демокрацията в ЕС достигна нови невиждани измерения!

Преди 6 века полския крал Сигизмунд дава обещание на Папа римски, че ще превърне Швеция и Русия в католически държави. След дълги и неуспешни войни Полша изчезва от картата. След това Наполеон води война с Русия и освобождава Полша. След загубата на войната Наполеон нарича съюзът на Франция с Полша смъртна полска целувка. И т.н. ... полските начинания обикновено са завършвали с крах

така и сега Полша подкрепи превратаджиите в Киев... но май нещата ще се обърнат и пак ще има провал.

Значи Сталин и Русия им двата половин Германия на битите и еб...те поляци, а те скачат срещу Русия? Що не скачат срещу германското посолство? Защото страх ги гони, страх! Още не са забравили кой ги ошляпа за 5 седмици, а после им спретна една нова Варшава 44 година август месец!

Ето това са националисти, не като Атака!

хахахаа.... )))

бре бре смелчаци!

Абе тъпанари-дираджии, защо преиначавате информацията за тази новина ? Или поне я поспестявате ? Защо не напишете защо станали сблъсъците с полицията и какви лозунги са носили демонстрантите ? С което да затворите устата и задниците на червените рубладжийски тролчета ? Демонстрантите са носили огромен лозунг "RUSSKA KURWA!. Ама толкова голям, че някои не са го видели

И с какво допринася този лозунг за нашата информираност?

Аз ако взема напиша на огромен лозенг ,че сестрата ти е к..ва, това ще означава автоматично ,че това е истина. Така че техните лозунги показват ,че са едни дрисльовци. Ако толкова искат да защитят евроценности, и да натрият носа на Русия - ето им Украйна - да ходят да загинат за светло бъдещо на Еевропа. Ама не им се стиска, по лесно да напишеш глупост и да демонстрираш на всички ,че не си много умен.

Вижте, Колега - Всички Хора по Тази Планета Знаят И за гулазите И за какво-Точно става в Украйна. (Извинете !)

От поляците , най-харесвам само жените им .

Истина...)))

В историята да нашите народи има и общи и различни неща. До като за нас ген. Столетов е символ на освобождението от турците, за поляците той е поробител. Ако уважаваме истински поляците, а ние ги уважаваме, трябва да уважаваме и чувствата им, независимо от факта, че те не са като нашите. А за това, че участниците в протестите са били десетки хиляди, можем само да им завиждаме.

Напълно съм съгласен с Вас Синьор!

този път не мога да се съглася с Дона. Поляците сами прекалено много се уважават, че да имат нужда от нашето или на когото било друг уважение и разбиране. А ако до Столетов поставим Садък паша? За нашите чувства поляците надали ги е еня изобщо. Пък и ролята им за началото на Втората световна далеч не е роля на жертва. За провала на "Източния пакт", предложен от СССР и Франция, за съветско-полската война, в резултат на която 6 милиона етнически украинци и белоруси попадат в границите на Полша знае ли се достатъчно? Но който най-много реве, най-много получава. За разделянето си Полша орева орталъка, ама за другото деликатно мълчи. А ние и не знаем за него.

Вие знаете. Други не. Това е тъжното в прочита на история.

Я по кротко бе! тоя крал - Владислав Варненчик дето загова край Варна през 1444 година какъв е? Руснак? Я по- леко с коментарите. А Западна Украйна и Беларус ако щеш исторически в по - големия период от историята си е част от полската държава. Иначе всеки човек/народ си има трески за дялане. Ама при тях младото население е някъде към 26-30%, развиват се и не им умира нацията. А иначе и за мен най-хубавото на поляците им са жените:).

Какво общо има ген. Столетов с Полша ? Да не би да е Гурко ?

Не,става дума за Радецки

Сакън! Онижедети! Явно полската полиция не иска да се строи в жива верига и да чака да я палят с "молотов"-ки разни лумпенизирани протестъри.

Цял живот съм се занимавал с поляци. Претендирам, че ги познавам добре. Винаги другите са им виновни. Никога те! Прословут полски виц е, че не били случили на съседи. Ако ние им бяхме съседи и нас щяха да обвиняват. В славянския свят е разпространено определието, че поляците са славянските евреи! Като не им отърва Русия да върнат т. нар. "Западни земи", които Сталин им подари в края на Втората световна война. Да, ама не! Искат и Лвов и Вилнюс, и Калинград, и какво ли още не!

Подкрепям с две ръце,колега- изключително неприятен на мен лично народ. Имат се за повече от нас българите-смятат се за западняци;-).

200% си прав. Няма по-долно племе! Вечно недооценени, вечно мънкащи, пък скръндзи да не ти говоря! Че и подли!

Дали добре познаваш поляците. Приказката е друга : евреите на слявяните са чехите. А поляците са аристократите !

Хич не бъркам! Доста години съм поживял в Полша, за да знам добре какво говоря. А да наречеш полските мрънкала "аристократи" си е направо за смях!

Сега има основания да приказвам за политически гонения в европейска страна, както правили местните троли, когато същата ситуацие се случваше в Русия. НО!!! Интересно,че Полша не се допуска хвърляне на бомбички в полиция (както и в друге цивилизовени страни), а в Русия това се смята за полит.терор. Къде ли е тънката разлика?

Тънката разлика е, че ти като рускиня "дебело" защитаваш имперските действия на Путлер а ние сме в ЕС и не желаем да бъдем в Евразия. Поняла дорогая? Ако не ти харесва при нас - пръждосвай се където ти харесва но е много нагло да ни даваш акъл!

Дамата задава адекватен въпрос- защо едни и същи действия са позволени на едни,а забранени на други? Кой определя какво е демокрация- Банана? Моля те да не се изказваш от името на всички кои сме и къде искаме да бъдем. Аз също не се чувствам "евразиец", но за 25 години виждам как страната ни изпадна на равнището на африканска такава.

Бравос!! Това е най силен аргумент с който ме винаги оборвате "заминавай се". В момента не защитавам никаква империя, зададох обикновен въпрос,и получих отговор а ля Псаки. Собствено очаквах този отговор

получили подкрепа от САЩ по Плана Маршал.

Полският режим няма право да използва сила срещу тези мирни демонстранти излезли на майданя в Варшава!

И там ги обичат руснаците... Толкова, че ако ги докопат, ще им.... А сега по радиото са пуснали "Шуми Марица"....

Полша е била поделена между Австрия Прусия и Германия!Странно че не хвърлят бутилки по германското и австрийското посолство!?? Чичкото с мустачките доста поляци пусна през комините!

Ами затова и не смеят

Хаахааа, ами някой пречи ли им бе мераклия?!?!

През ноември 1918 г. Русия е във война с Германия по време на фактическо безвластие.Ленин спешно се нуждае от примирие и го приема без условия. Демаркационната линия се определя от линията на фронта към тази дата, т.е. дълбоко в територията на Русия. С Бресткия мирен договор тази граница се потвърждава и Русия губи в западна посока територии от порядъка на 100-300 километра в полза на Полша. На 01.09.1939г. Хитлер атакува Полша и Сталин се възползва, като навлиза в Полша и стига до старата граница на Русия от 1916 година, каквато е и в момента.

Във Сев. Франция - Въздигнаха Феноменален Мемориал... - обърнете внимание на дизайна-Послание и на Имената Без оглед на чин-И-националност. (А с последните модификации на соц.програмите - комай Потомците на Бащите-на-Републиката Се събудиха !)

Безроднико русофилски, кого защитаваш - поробения или поробителя? Нима ще подкрепяш Турция ако пожелае да се върне в границите от преди 1877г???????

Това са исторически факти - да виждаш някъде коментар.

ти не си българин. просто си прост българин, ха-ха-ха

Хм, а Хитлер като върна земите, та чак до Беломорието, не ти ли харесваше тогава? Някой българин да е възроптал?

Luna0102

Другарят Волен какво мисли по въпроса, че полските националисти мразят руснаците, а за бАтака само Русия и любимият император е важен. Всеки един батакист трябва да получи тълковен речник, за да може да прочете(ако е научил достатъчно добре български) какво означава националист и какво означава продажник.

на поляците към Русия е безкрайна. При това Полша е славянска страна.

но не са православни и не пишат на кирилица.

И поляците са славяни за разлика от българите.

Дали можеш да четеш? Новината е ,че доменстранти хвърляха бомбички по полски полицаи , не е по руски. Наистина ли имаш проблем с анализиране на прочетеното?

Данни : А. Организирано и Извършено от 'Радикален лагер' и 'Всеполска младеж'. Б. Използване на димки, гумени и на водни оръдия от властите. В. Над 270 арестувани Официално. ....а съобразно Мрежата : - Крайно-Националистически групировки - за Поне четвърта година ... И ! - като Фондаментална ПРИЧИНА - Тоталната ЛИПСА на Диалог с Данъкоплатците.

Подобни боклуци има във всяка държава. Има ги и у нас. Прикривайки се зад различни политически форми келешите излизат на улицата, за да се забавляват като чупят, палят, трошат държавно или лично имущество опиянени от чувството за безнаказаност, като почти ВИНАГИ си крият лицата. Такива у нас са агитките на Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, АТАКА....

бсп, дпс, русофилите....

Поляците и украинците имат патриоти не като нашите лумпени които продадоха България за една чалма с копейки и едно тенеке-медал купен от руския битак.

полски пани все е*ани...големи са патриоти да... Топ глупаците на Европа,заради тях пламва най кървавата война в историята на човечеството .

Ти си топ глупак да твърдиш, че заради Полша почва ВСВ ??? И колко плюса имаш - завършени дебили могат да те подкрепят в това мнение, което за пръв път чувам междудругото....какво ти се върти в празната глава, че Полша атакува едновременно СССР и Германия ли ???? Много кухи русофилистичните кратуни ...

Боклук! Точно ти не си чел историята. Хитлер и Сталин подписват Пакта за ненападение и си определят кой кои територии да анексира, осъществяват го, Сталин осигурява тила на Хитлер и го снабдява със суровини за да може да окупира Западна Европа и воюва с Англия...това се казва приятел нали?

От целия куп слова в статиета не стана яясно демонстрантите анархисти ли са, наследници на Армия Крайова, фашисти ли, камунисти ли - какви са ? Нали досега пишехте, че Полша е най-успялата държава н прехода? Че то един ден можем да се събудим и да прочетем, че през нощта Полша е върнала социализма...

Цар Борис е казал - Половината ми сънародници са русофили.Другата половина са германофили.А аз съм българофил.И е бил прав!Сега като чета коментарите и като знам,че тоя българофил го няма...познайте за какво си мисля???

Ами просто не мислиш!

ЗАБРАВЯШ ЗА АНГЛОФИЛИТЕ

цар Борис е виновен,че на 9.9.1944 г,. в България влизат руски войски. Никакъв българофил не е бил. Той е най големия германофил и ни закача за Германия при положение,че имаме оферта от Англия. Ако беше приел на 9.9.1944 в БГ щеше да има английски войски .

И Кога казвате умира Борис III и Как ?! (Ха по-Сериозно ако обичате, Колега !)

Карал Е влака Наистина, Колега. НО ! - Предоверяването !!, ах това Предоверяване !!!

Колкото в Полша имало френски и английски такива,когато Хитлер напада.

от целия свят останаха само 10% българи които не мразят руснаците,но се усеща че и техния брои намалява

ТЕ НЕ САМО НЕ ГИ МРАЗЯТ, А СА ПОДЛОГИ НА РУСИЯ.

Ето ви една поредна "демократична" по западния културен модел държава. Европейските и американските "ценности" заляха Източна Европа: размирици, наркомания, хомосексуализъм още от детската градина, проституция и фасадна демокрация и свобода на словото. Но изкажеш ли се против системата - уволнения, глоби, затвор. Пример: пастор в Швеция, осъден за това, че е казал в проповедта това, което пише в Библията: хомосексуализмът е грях! А стюардеса в Англия е уволнена за това, че е носела кръстче на работното си място.

А ПРИ КОМУНИЗМА РАЗРУШАВАХА ЦЪРКВИ И БЕСЕХА СВЕЩЕНИЦИ.

От както сме приели тази религия, наложена чрез убийство на най-видните български семейства, от един владетел, който не е спечелили нито една битка на бойното поле, изчезваме като народ!

Това е само началото. Със съвременните технологии, камери и подслушвателни устройства ни чака такава диктатура, че комунистическият терор ряпа да яде.

Хубаво е да поназнайваш и история, това е един смачкван от русия народ в течение на столетия и не им е толкова западен модела. Ако беше толкова западен нямаше да са пръснати като нас из целия свят. Пропагандата е за интелигентни хора а не за посртедствени и недоучили мижитурки на дребен хонорар !

Гледам на картата, ами тя половината Германия в Полша бе!

СТАЛИН Е ПРЕМЕСТИЛ ПОЛША НА ЗАПАД. ЗАТОВА СЕГА МРАЗЯТ РУСИЯ И В ГЕРМАНИЯ, И В ПОЛША, И В УКРАЙНА. ФАКТ.

демокрация, солидарност, хак да ви е........ а в Бългаиря пълна разруха, демографски срив............

РЕВИ ГНИДО, КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИДЕ. НИЕ СМЕ ДОБРЕ.

Асен Генов?

странно е националистите да се бият с властта си на този ден. Подобно поведение не показва съпричастност с държавата си, а в нейна съпротива, което води до извода, кой има интерес и какво се изразява с подобни размирици срещу държавата Полша? Дали една тъмна сила не ги кара да се бунтуват срещу властта си, за да има размирици в Полша? От това печелят враговете на Полша и производителите на оръжие. Понякога си мисля, че от нас се иска да бъдем нещо като Афганистан, да мизерстваме и да мрем, за да угодим на лицемерните приказки на едни убийци, които искат парите ни. Всичките тези протести с насилие, които унищожават държавата и обществения ред носят разорение и унищожение. А от това имат полза само враговете на държавата- без значение кои са те.

Все си мислех, че човешката памет е дълга и че поляците не са забравили Аушвиц.

Как ще го забравят? Той е работил до 1956 г. :(

Какъви ги цвъкаш, Ейври - Папагал, настаящи Дурак!

РУСИЯ Е МРАЗЕНА КАТО ПОРОБИТЕЛ. ЗАПАДНИТЕ ИМПЕРИИ БРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ СА СЪДЕЙСТВАЛИ ЗА ЦИВИЛИЗАЦИОННОТО ИЗДИГАНЕ НА ВЛАДЯНИТЕ НАРОДИ, ДОКАТО АЗИАТСКИ ИМПЕРИИ КАТО РУСИЯ И ТУРЦИЯ СА ГО СПЪВАЛИ. ШОПЕН Е НАПУСНАЛ РОДИНАТА ЗАРАДИ РУСКИЯ ГНЕТ.

Я не измествай темата, галош смотан! По-късно източните немски провинции Силезия и Померания са предадени от СССР на Полша, а Източна Прусия е разделена между Полша и СССР.Западните германски провинции Елзас и Лотарингия са предадени на Франция, Судетската област на Чехословакия. Германия губи почти половината от територията си. Повече от 15 милиона немци са изгонени от бившите германски територии в Полша и Чехословакия.

Тя и Германия, по времето на Хитлер е съдействала за цивилизационното развитие на хората чрез "Arbeit macht frei".

Когато си мъртъв, не го осъзнаваш. Същото е и когато си тъп.

По ля ци ю на ци по ля ци ю на ци ! Тука наште келеши, Лайо и Компания, ОТ, Отворено дупе" хвърлиха по Полицията Заголената чума- мадама на Троши Русенлиев, и едно разревано - Дете (!?) Да лиже един Униформен през, Каската ?

ТОВА Е МНОГО ХАРАКТЕРНО ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО НА РУСОФИЛИТЕ....

Това ще ни докара европейската глобализация.

РУСИЯ КАТО КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ Е МРАЗЕНА В ЗЕМИТЕ, КОИТО Е ВЛАДЯЛА. ТАМ НАРОДИТЕ СА ИЗПИТАЛИ НА ГЪРБА СИ РУСКИЯ ГНЕТ. СЕГАШНАТА РУСКА ВЪНШНА ПОЛИТИКА ПРОДЪЛЖАВА ИМПЕРСКИТЕ ТРАДИЦИИ. ЗАТОВА РУСИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е МРАЗЕНА ПО СВЕТА.

Ти от къде се появи, така с летящ старт? Измили си очичките? Русия не е мразена никъде! Даже я обичат много народи. Това за мразенето е измислена легенда.

Абсолютно същото се отнася за всяка една колониална империя по света, Британската, Френската, а и по принцип за всяка една империя започвайки още от Рим. Но както показват многобройни факти и изследвания в света, най-мразената от всички империи е американската. Нищо, че САЩ не са империя официално.

С ТАЯ РАЗЛИКА, ЧЕ ЗАПАДНИТЕ ИМПЕРИИ БРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ СА СЪДЕЙСТВАЛИ ЗА ЦИВИЛИЗАЦИОННОТО ИЗДИГАНЕ НА ВЛАДЯНИТЕ НАРОДИ, ДОКАТО АЗИАТСКИ ИМПЕРИИ КАТО РУСИЯ И ТУРЦИЯ СА ГО СПЪВАЛИ. ШОПЕН Е НАПУСНАЛ РОДИНАТА ЗАРАДИ РУСКИЯ ГНЕТ.

Седели мирно и тихо, никого не закачали, а пък... От около 1600 г. Варшава е столица на държавата. В периода 1605-1610 г. поляците на два пъти окупират Москва и открито посягат към руския трон. Водят войни и с Швеция и Турция, но това отслабва ресурсите на държавата.В средата на 17 век въстанието на казаците, водени от Богдан Хмелницки, дава началото на т.нар. потоп, продължил до 1699 г.

РУСИЯ Е МРАЗЕНА НАВСЯКЪДЕ. У НАС ЧЕРВЕНИТЕ РУСИФИЛИСТИЦИ ПРАВЯТ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.

Слава на Владислав Варвевчик, минал толкова път да се притече на помощ в България! Слава на поляците, дали съществен принос при Виена срещу османската държава!!

Какво казва историята за края на ВСВ: По-късно източните немски провинции Силезия и Померания са предадени от СССР на Полша, а Източна Прусия е разделена между Полша и СССР.Западните германски провинции Елзас и Лотарингия са предадени на Франция, Судетската област на Чехословакия. Германия губи почти половината от територията си. Повече от 15 милиона немци са изгонени от бившите германски територии в Полша и Чехословакия.

в крайна сметка поляците ще връщат ли доброволно, или ще има пакт Анджела - Володя?

/////германски провинции Елзас и Лотарингия са предадени на Франция///// В ЛОРЕЙН няма немци там живеят белгииско-подбни францета

Пич, виж какво са дали на поляците, и какво трябва да връщат сега! Не ми говори за Франция!

Поляците пaк нещо се отвaрят много, също когaто грaбехa земи от кротките чехи.

Ето пример как може да въздейства пропагандата на всеки народ. Вземете германия 1929 година и Адолф Хитлер, за 10 години е убедил мнозинството че са висша раса и трябва да господстват в целия свят. Сега Полша, за 25 години пропаганда и им се насажда русофобия и американофилия, те са също колония на САЩ с разликата че не ги държат бедни като нас, така са решили Полша да е стратегически партньор на САЩ, първа причина е че имат стари вражди с Русия, другата е че са католици. Там е също пълно със соросоиди, също поддържат и свой майданци, те са разни анархистчета, повечето са футболни хулигани, подобно на първи сектор в Киев. При нужда ги ползваш за дадена задача, в момента срещу Русия, ако се наложи може да направят и преврат както в Киев.

евала на Поляците че имат силно чувство за държава и национализъм. В България даже националистите ни са Руски.

Трябваше ли да са турски бе ефенди?

марсианци бляд!

Време е бaбaтa дa си вземе обрaтно териториите, дaдени незaслужено нa дол...те поляци

Поляците мразят Руснаците от цялото си сърце и душа. За съжаление те имат исторически проблеми с Русия и никога няма да простят на Руснаците за зверското избиването на Полските офицери в Катин. само не разбирам защо в България мразим Руснаците?

Горе долу поради същата причина .

Аз не мразя руснаците.Аз съм им признателен,те са ни освободили от турско робство .Аз мразя съветските болшевики,те комунистите са поробили Русия,а ссср е поробил България със ссвоя античовешки строй.

огледай се около България и виж къде сме ние къде са другите. Всички събития тук стават с руска "помощ".

това е голяма глупотия, която си написал. поляците, които мразят руснаците са като процент толкова, колкото българите, които мразят руснаците - демек са малцинство. комшийката ми е полякиня. имах наемател поляк. бил съм на лагер с поляци преди 23-24 лета. разбирахме си се идеално на руски и понеже преди да дойдат в България са били в Москва та с възхищение разказваха за съюза и руснаците.

Прочети малко от Захари Стоянов от времената около "освобождението", а и не само от него. Как от благодарност към Русия, болшинството от Българското общество се обръща против тях. Очевидно "братушките" доста са се постарали за да постигнат тази омраза за такива кратки срокове.

Че кой ти каза,че ги мразим?И какво хубаво видя от западняците?Те се гнусят от българите.А и да ти кажа -с пълно право.

По тази логика рашките имат много повече основания да мразят поляците заради 60000 жертви в полските концлагери по време на Първата световна. Само в концлагера Тухол са над 20000 . И това са само тези в концлагерите. Общото количество жертви на попаднали в полски плен руснаци е двойно, защото половината не са стигали до концлагер. А вие Катин та Катин. Катин си е типичен германски почерк, а документите с кооито уж Сталин е заповядал да се рязстрелят е фалшив, и то се вижда от километри, може да го погледнеш -копие има в уикито.

Абе ахмаки! Сега и за Полша ли се закъхарихте бе, да ви.....!!! Вашта къща пламнала, от далеч се вижда, вие пак чужда сте тръгнали да гасите. Заебете ги чуждите държави а си вижте вашата! Русия, САЩ, Европа, Азия..... Светът се развива а никой две тухли не слага една връз друга в България! На поляците им е през "шнура" за вас, за циганизацията и ислямизацията, за гнусните политици, за историята и т.н. Кво сте ревнали на чужди гробища!? Заслужавате си съдбата...!

Полша няма да забрави гората Катин. За тези многознайковци, които пишат. Нека да прочетат как е избит елита на Полша. Ако успеят да прочетат и разберат. В България е избит и е без гроб фамилията ми. Лека нощ

Русия никогa нямa дa зaбрaви убийството нa 80 000 съветски войничетa, от поляците, бъдещето нa млaдaтa съветскa държaвa

03:50 Вероятно имате предвид войниците от червените ескадрони, тръгнали да "освобождават" вражеската Полша от нейната независимост? И чудото пред Варшава, където са били разбити от Пилсудски

60 000 са само в концлагерите по официални данни. Половината от пленниците не са стигнали до концлагери, а са упряли преди да стигнат до там от глад и болести.

Ами Полша си има истински националисти. Хубави-лоши, тяхни са си. А нашите псевдо-националисти-путинисти от Атака, са руски подлоги, големи рублофили. То какво ли е наред в БГ, та "националистите" ни ще са...

Ти да не бъркаш Русия с пРусия бе пич? Как така раздавате територии където жив руснак не се е намирал, как ги измисляте тези истории направо тръпки ме побиват. Прусия е била германско кралство, не руско бе хаптал.

Полша получава независимост благодарение на разгрома на Австроунгария и Прусия. А за това най голяма заслуга има Русия! После и по време на втората световна пак СССР освобождава Полша. а полските националисти са едни неблагодарни и неграмотни дебили.

Разведчика май трябва да се върне в прогимназията. Разгромът на Австро-Унгария и на Прусия както казваш (всъщност Германска империя - Втори Райх) не е от Русия. Тя вече е излязла от войната след капитулация пред Германия на Брест-Литовския договор. По време на Втората световна война само за 4 седмици Германия и СССР си разделят Полша. За пакта Рибентроп-Молотов чувал ли си ?