Делото ”Цветанов” във ВКС: Публичен избор на съдии и отвод

Съдиите от Върховния касационен съд, които ще решат окончателно дали Цветан Цветанов ще влезе в затвора, бяха избрани публично. Един от тях си направи отвод.

Обратно в новината

Коментари - Делото ”Цветанов” във ВКС: Публичен избор на съдии и отвод | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОТ ТАКИВА НАЦИЯТА НИ ЗАГИВА. ВРЪЩАНЕ НА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ВРЪЩАНЕ НА ЕРГЕНСКИЯ ДАНЪК ВРЪЩАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВОЕННА СЛУЖБА-НА НАС НИ ТРЯБВАТ МЪЖЕ,А НЕ МИЖИТУРКИ ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯЯЯЯЯЯЯ

Abu Talib

Не можах да разбера за какви щети го привличат като подсъдим.Вероятно тук има място приложението на чл.10 от НК, където се говори за формалното престъпление, от което не са настъпили вреди или те са незначителни.Да кажат колко е загубената параса или какви ползи са пропуснати поне.Не виждам престъпление!!

Шило

Вредата само имуществена ли може да бъде?

ще подпише заповед на съдя за използване на СРС, за да може прокурора да докаже кражба на катерушка от детска площадка в Търново?

Допълнение - и ако беше подписал с 6 пъти Да! Какво би станало? Тогава щяха да го цакат защо има 3 деца, вместо да го прецакат за 6-те апартамента и 350000 лева недоказани от незнайни консултации и т. н. Жал ми е, че голяма част от коментаторите тук се хващат за ..., без да прочетат какво исках да им кажа преди малко.

Абе той не подписва заповед,а отказва да изпълни такава от съдия,казано по просто за да разберете.Ако се спазва буквата на закона,трябва да бъде осъден.

Съдия отказал да съди Цветанов! Страсбург осъди България за ДЕЙСТВИЯ на Цветанов??? МАФИЯТА ВЛАДЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!

Може и да го оправдае.

Би ли осведомил останалите участници, защо ЦЦ е отказал СРС, по какво дело?

Отказана е употреба на специални разузнавателни средства по дело за кражба на катерушка от детска площадка.

Ако има Господ и безпристрастни съдии този ще бъде осъден.

Сценарии за Екшън-4. Мисля си дали клановете К-1+2 и К-3 не ни разиграват тъпи екшъни за наша сметка? Крадат си чрез всяване на омраза и разделение, плюят се взаимно но се целуват и пият политическо кафе, правят смешни рокади в МВР/ДАНС, подслушват се взаимно и ние плащаме за това, съсипват съдебната и националната сигурност чрез демонстриране на загриженост за медицината и образованието. За сега толкова. Който иска нека продължи измисленото от мен сценарио. Послепис: Дали Цв. Цв. ще бъде осъден или не зависи от българския съд, а от българския Главен прокурор. Защото последният, след като се консултира с К-1+2, а те с лидера на К-3 ще решат дали Цецо ще отиде в затвора или ще плащаме за поредната оправдателна присъда от Страсбург.

Никога няма да видим осъдени политици, олигарси , висши чиновници, банкери и реално пратени в затвора. Зелени, червени ,сини, Гербери, БСПари РФ, и т.н., всички са навързани като свински черва и взаимно се пазят....

Сценарии за Екшън-3. Тук ще има повече конкретика и предложение за развитие в мини-сериалчета. За да се покаже като блюстител на реда Главния прокурор започна с атрактивни, но неадекватните екшъни като: - имитиране на някакви реформи чрез ликвидиране на опасни структури в прокуратурата и отстраняване на конкурентни кадри; - намаляване на тока чрез отнемане на лицензите на ЕРП-тата; - засилване на работата по анонимни сигнали, най-конюнктурните от които бяха: Миро Мазното взел/невзел рушвет, в Костинброд рушат националната сигурност, Цветановият чиновник с прокурорски прякор Отвертката счупил компютъра-подслушвач. Резултати: - премахнатите опасни структури помогнаха на Прокуратурата да заработи много по-ефективно. Някои от изхвърлените кадри ближат рани като юридически консултанти в губещи фирми с омразния хонорар от около 10 хиляди лева. Други просто си мислят защо след като са били верни кучета и са пазили държавното стадо, сега не само не им дават храна, но ги и бият; - цената на тока продължава да си е цена. Дори и там където го няма. Чешкото ЧЕЗ се оплака в ЕС за неотнетия лиценз. За сведение - чехите са по-опасни от чеченците; - Миро Мазното беше оправдан, в Костинброд всичко е спокойно (Мая Пичът е в стихията си), съгласно пресния закон отвертката е действала в мирно време, а не по време на война и т.н.

Сценарии за Екшън-2. На рубежа на 2008 година К-1+2, опиянени и изморени от успехите си, решиха да си отдъхнат и позволиха на надигащия глава К-3 да потупа държавната топка, докато те отидат на СПА-курорт и стоварят на К-3 да отговаря за техните добри дела с отрицателен икономически резултат за електората. Да, ама не! Чрез различни хватки и номера (понякога противоречащи на логиката), К-3 взе инициативата и за малко да тушира излежаващият се в шезлонгите противник. Дежурните бойци (ченгета от ДС) от ядрата на К-1+2 организираха и проведоха блестящи активни и пасивни мероприятия, в резултат на които пробутаха на ограничените интелектуално аватари на К-3 блестящият (поръчков) пловдивски съдия за Главен прокурор. Този акт беше достатъчен, за да се започне яростната битка на озверелите К-1+2 с цел ликвидиране на К-3. С прокурорски средства. Защото съгласно Конституцията прокурорите от всички степени могат да съсипят живота на всеки дори невинен, без да отговарят за действията си. Следва продължение.

Сценарии за Екшън-1. Делата срещу Цветанов бяха скалъпени по най-елементарен начин в резултат на сблъсъка на интереси между 3 олигархически Полит-бюровски-БКП-клана. За влияние и в крайна сметка не за пари, а за много пари. Два от клановете (К-1+2), използвайки суматохата в началото на прехода създадоха мощни политико-икономически структури с кодово название ДПС и БСП. Третият (К-3) закъсня, но много бързо зае стратегически позиции чрез създаването на подобна формация ГЕРБ. Всички останали креатури (Цар-Горски, Янета, Барековци, Реформатори, Патриоти, АБВ-та и т.н.) са инженерингови проекти, създавани от първите два клана с цел отвличане на вниманието от ръцете на фокусника. Черната дупка (ГЕРБ) обаче много ловко ги поемаше и в резултат се стигна до пряка битка на К-1+2 срещу К-3. Използвайки предимствата си, К1+2 чрез овладяната съдебна система поведе в първия рунд по точки, но се очертава да загуби с нок-аут. Не от К-3, а от лакомия. Следва продължение.

...МАФИОТ МАФИОТУ ОКО ВАДИ ЛИ?????((((((((((((((((((((((((

А другите съдии с кои партии са свързани ??? ДПС, БСП, с Братя Галеви ??? А направиха ли си отвод ??? Преди време имаше една лорумпирана съдийка, за която Цветан Цветанов директно каза че изпълнява поръчки на бандити, като съдийка... Това е най- измисленото дело. Винаги се е знаело че разни Доносници от Бившата държавна сигурнст следят и подслушват в цяла България. Тия сега искат да осъдят Ц. Цветанов, защото не им е разрешил да доносничат.

Сега нашенските "съдии" нагло ще ни демонстрират как се отсъжда в полза на американофилистиците,агенти на чужди разузнавания и национални предатели.

Съвсем ясно е ,че Цветанов няма да лежи в затвора,щото няма кой да дърпа повода на Тиквата. Съвсем ясно е ,че ние ще лежим в гроба,ако продължава това безумно управление на рестрикции и същевременно теглене на милиарди заеми и разсипия!

Айде на късмет да са и накрая да видим наглия мазник в централния.

накъдето и да погледнеш навсякъде гнило съд прокуратура медицина учение всичко !!!както е казал Славейков не сме народ а мърша

Долу престъпните ръце от Цветан Цветанов и незабавно прекратяване на скалъпените поръчкови дела! За всички честни българи министър Цветанов е олицетворение на законността и справедливостта! Само комунистите не могат да му простя, че за по-малко от четири години като министър успя да ликвидира напълно организираната престъпност в България!

за кокошка няма прошка,за милиони няма закони

Тези, които по-долу реват, че Цветанов е съден, че отказал подслушване, пък уж бил много подслушвал и не правят разлика: -Цветанов е подслушвал много, но заради манипулациите, няма нищо. -Искат да подслушват човек на Цветанов и затова съдия разпорежда, но наш Цецо не дава. Ето тук е уловката и заковаването. Защото черно на бяло 6ц(шест) пъти казва не, а няма никакво право да го прави. Вкарал бил мафиотите зад решетк-я кажете едно знаково име с присъда от Цветанов, или само лекарите от Горна Оряховица, пребитите в Кърджали, взлома при човека-глас:), нахлуване на барети за 2 стека цигари. Трактора, Маргините, Братя Галеви си почиват, кой вкара Цветанов в затвора, та го величаете!?

Цветанов е най-голямото зло в България! Най-големият мошенник! Между другото днес апелативната прокуратура е отказала да разследва Делян Пеевски. Той явно е най-честният човек в републиката!

Как ще разследват ,след като те са по-гнили от престъпниците,ЗАСЕНЧВАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ...

Бисер да бъде ,...У-В-О-Л-Н-Е-Н ....

КАКВИ СЪДИИ ИМАМЕ????

Със 100 000 000 лв. от заема ще лежи ама на остров Бали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако Бг е нормална държава а не джунгла то всеки които нарушава законите трябва да е в затвора. Както всеки предател трябва да е поне на въжето.

Не бойте се деца, няма да бъде осъден.......

И каква стана,тя?Ореваха орталъка,че бил послушвал,а сега го съдят,че не искал,да подслушва-егати,шантавата работа!

А Генерал Тонев,ще лежи ли във Затвора за източването на ВМА???

Ще лежиш,ли в Психото,а?!

васко

Само ако съм заедно там със Майка ти,иначе не!!!

Е защо да лежи в психото, след като задава съвсем логичен въпрос, т.е. дали ще бъде осъден и другият крадец в тази държавица! ОК?!

,...РЕЗУЛТАТИ ,НЯМА ДА ИМА.

Искате ли да се обзаложим, че НЯМА ДА/ЩЕ лежи в затвора ???

кои журналя се е теглил жребия. Ако са от Нова тв и сайтовете Фактор, Вести и като независими са поканили Кулезич и кръга Капитал, то егати и жребия. Български политик не вяевам скоро да бъде осъден. Нито от ГЕРБ, нито от крадливата БСП, нито от турската партия. Само си помислете. Обраха банка, поискаха 16 000 000 000 лв., и си ги гласуваха, така, че гарван гарвану око не вади. Ни Гоце, ни пикльото от Плевен, абе в затвора не чакайте никой от тия убавци.

Ами,да бяхте изпратили,Чуколина,за жребия,бе!

Дачков и Патрашкова, разбира се. Щото Бареков е в Брюксел.

България дели със Словакия последното място в Европейския съюз по усещане за независимост на съдебната система. Та да видим до колко е (не)зависим съда от управляващата партия.

АКО ИМАМЕ НЕЗЕВИСИМА И НЕКУРОМПИРАНА СЪДЕБНА ВЛАСТ, ЦВЕТАНОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН

Станко Тодоров: Другарю Живков, останаха малко пари от бюджета. Чудя се за детски градини ли да ги дадем, затворите ли да пооправим? Живков се смее: Станко, Станкооо, ние тепърва на детска градина няма да ходиме

айде цецо стягай багажа и при галеви

Басирам се с всеки на каквато иска сума, че "избраха съдиите, които ще решат да" не "лежи Цветанов в затвор"!

Постановлението на заместник-апелативния прокурор на София Йордан Стоев е бивш следовател в Столичната следствена служба (от 1994 г. до 2006 година), където когато не е депутат на работа се води и Пеевски. Според него проверката, извършена от Бецова е пълна, всеобхватна, като е изяснила фактическата обстановка и е интерпретирала "правдиво" всички факти, докато в жалбата на един от активистите на "Протестна мрежа" Николай Стайков аргументите са изложени "хаотично и неподредено". Решението става ясно след месец и половина от подаването на сигнала.

когато си във власта ти променяш законите в твоя полза.Затова няма осъдени политици и корумпирани съдии

Прокуратурата иска ли да разследват Доган и Станишев, които откраднаха по 1.5 милиона. Прокуратурата и съдът съд ли са или политическа бухалка.

Сегашните вдигнаха мизата в милиарди.Вече говориш за жълти стотинки.

Дишай спокойно,субектът сътворил звучните оперативни дела няма да лежи.

Ако влезне поне ще обърнат внимание на условията в затворите, които са доста лоши.

Независимият български съд доказва най-вече на себе си, че лицето Делян Пеевски няма защо да бъде разследвано за незаконно придобито имущество и средства /а и постове/, защото нямало достатъчно доказателства за това /за съда, разбира се. Иначе си съществуват, но някой нарежда да ги няма!/. Цветан Цветанов, който натика отявлени убийци, рекетьори и мошеници зад решетките /и разбира се, според същия този съд трябва да си плати за това!/, ще бъде обсъждан и съден до дупка /от същия този съд!/!!!

Какво да му разследват на Пеевски. Оказа се че има един разнебитен 13 годишен Опел и едно малко апартаментче. Сиромх човек, какво да му вземат.

Ще върнат делото на първа инстанция и така ще се провлече с години. А фашкията Цецо ще продължи да ни управлява от НС и да ни представя в чужбина.

Не ти ли се струва показателно че Цветанов,Тонев и лица свързани с ГЕРБ много бързо им спретват обвинения а на останалите се точат с години докато се забравят.На Станишев делото вече две години прашясва из мазите а там всичко е изяснено.За сметка на това делото за бележника на Златанов вече приключи.На Бисеров делото колко време вече стои без развитие.А там са скрити далавери за милиони.И то ще стои докато хората забравят за него.

ЩОТО КРАДъТ и ЛЪЖАТ безсрамно и не се крият!

Не става дума за мафията, става дума само за семействата в мафията. Едно семейство в затвора (или на почивка), другото на власт, след това смяна.

втурнали да адвокатстват на ЦЦ...Брей, брей, брей... какво коленичене к`во блюдолизство... май е национална черта. а за к`во още има да се емне и този, и другите дето ги пишете по-долу... какъв народ... до никъде нема да се стигне с такива платени пум..ри

А къщата на Станишев в Швейцари - Алпите, където живее сега с Моника с какви пари е купена.

мамин прасчо се ползва със специална защита, ама така е в Булгаристан, където цигани-хидроинженери ръководят парада! Втора инстанция отказа да разследва Пеевски Апелативната прокуратура на София потвърди постановлението на прокурор Боряна Бецова за отказ от образуване на досъдебно производство срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи сайтът "Съдебни репортажи".

Доган в затвора, защо Цветанов.

И двамата!

Според обвинението ексминистърът е написал шест пъти "Не" върху исканията за СРС, пренебрегвайки разрешенията за това от съда. А ако го беше написал само един път Не-то , сигурно щеше да бъде оправдан. Проблемът на нашето правораздаване , е липсата на каквто и да е морал.Не оправдам с нищо Цветанов , нито имам лично доказателства , за да мога да го "съдя" в личен план, но не ми дава"мира" отношението на съдебната система към Доган и сем. Пеевски.Доган беше оправдан за директна "кражба " на един милион евро хонорар за оказана от него услуга по хидроинженерния проект Цанков камък.Сем. Пеевски, връщайка си 26 г.назад са били най-обикновенни хора, които едва са връзвали "двата" края и само за двадесетина години мама Ирен стана не само "най- тежкия" но и най-големия вестникарски бос в България.Рупърт Мърдок трева да пасе. В Щатите тези щяха да гният доживот в затвора , тук обаче са "нотабилите"/уважаваните граждани/ на България.

и цц също

Спокойно, платени драскачи! Това е само за ''прах в очите'' на хората! Вашият Цв. Ц. няма да бъде осъден, а камо ли да лежи в затвора? Той е ''невинен'', спокойно! ОК?!

Никой никъде няма да влезе, стига сте лъгали хората, за да може борисов да вземе милиардите, ид а си поделят, ид а отидат в щатите да живеят в замъците при децата си.

там са децата на комунистите. И живеят в апартаменти, в каквито не живеят и работещите американци от средната класа. И карат също такъв клас коли, недостижим за много американци. Интересно с какви ли пари бащите им - комунисти от България плащат този им охолен живот зад океана?