Карлово спечели делото за Кармазъ джамия

Карлово спечели окончателно делото за собствеността на Кармазъ (Червената) джамия, заведено от Мюсюлманското вероизповедание в България.

Обратно в новината

Коментари - Карлово спечели делото за Кармазъ джамия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зевзеците търчат да унищожават джамии и да строят и възстановяват черкви, за кого се пита, хора не останаха в страната, едни пенсионери и млади крадливи безработни. Всичко що годе знаещо да чете и пише отдавна замина накъдето очи видят.

Pesh0

Просто сменете закона , по които е заведено това дело .

Да не забравим за какво е статията, де ! Защото тука пак се намесиха едни платени писачи против българското и против християните!! Ако религията им пречи да оценят реалностите, ами да си изберат друга държава !!! Но турската пропаганда отхвърля неугодните й исторически факти. А в бг, освен традиционната про-турска такава, напоследък се появава в подмолен вид и про-саудитска. Нека не се лъжем - тези момчета, дето плюят по форумите НИКОГА няма да се почустват българи, и не само защото не са християни. И нека малкото българи, дето сме останали под слънцето, да се зарадваме на една мъничка победа за една дребна градинка в един полу-изоставен патриотичен български градец....

Ок за картите съм съгласен и какъв е резулатата османска империя = карти , синя джамия и много дистръкшън

Хахаха само дето първи викингите са открили Америка,ама защо ли да то обяснявам,а и за арабските цифри те били индииски:)

От легенди до точни карти ти правиш ли разлика?..ха..ха.

Исмаилчо,то твойта любима османска империя е най безмислената империя съществувала някога.С нищо не допринесла в световната история,а само рушила и унищоавала.То и сега като ходят туристи в турция гледат предимно Византийско и Гръцко историческо наследство,имате само една синя джамия,ама за жалост и тя е построена от потурчен християнин.

Вие пък и това не сте построили, и днес нямате средства да строите, а погледни разликата в страната край Босфора, където се строи мащабно, ултрамодерни билдинги, трансконтинентални мостове и тунели, свръхскоростни влакове, съвременна медицина и ефективно социално осигуряване, пенсиониране далеч преди 60 и 55 години, достойни пенсии и заплати, успехи във всички отрасли на икономиката,образованието и изкуството, филми и сериали гледани по цял свят, нобелови лауреати, младо, жизнено, образовано, трудолюбиво и предприемчиво население - предпоставка за блестящото бъдеще на страната.

"погледни разликата в страната край Босфора.... " Да не цитирам всичко - забрави да споменеш образцовото спазване на човешките права, 24/7 400 дни в годината достъп на комшиите до социални мрежи и youtube и (да не забравя) НАЙ-ГОЛЯМОТО цивилизационно откритие на Турция за 2015-а година (!!?!!) - Турското главно мюфтийство (Диянет) издаде фатва, с която обяви използването на тоалетна хартия за допустимо. За справка - за първи път тоалетната хартия се е ползвала в Китай през VI-ти век. Тази на ролка я има в по- цивилизованите държави от края на 19-ти век. В Турция - от 7-ми април 2015. И така нататък, но друг път може би....

Мустафа.... не те ли е срам като те попитат как се казваш?

Е нищо да нали имаме 1500 джамии. Е една ще ви подарим да се молите..ха..ха .А чувал ли си за "Картата на Пири Рейс - удивителна картографска точност от древността".Когато Колумб "открива" Америка този османски мореправател има подробна карта на Северна и Южна Америка и на Анктратида-открита след 300г..ха..ха Докато дивашката инквизиция избива по Европа ислямския свят има научни постижение в архитектура, астрономия,математика и други науки..ама ти четеш само пропаганда..ха..ха

RedHat

Мда, той е притежава тази карта, но НЕ я е създал той.Това е много древна карта и е датирана на 7-8 хилядолетия назад, точно преди последната фаза на ледниковия период. На тази карта континента Антарктида е без ледниково покритие и са изобразени на нея различни видове животни, които я обитават. Исмаилчо-Исмаиле, като се опитваш да даваш някакви аргументи за "ползата" на ислямската "цивилизация" към световното НАУЧНО НАСЛЕДСТВО, като начало се научи да четеш и правиш елементарни изводи/анализи, а не да декламираш факти и събития за които си очевидно чел-недочел, разбрал-ндоразбрал.

Какъв документ иска съдията, то си личи по името Кърмъзъ джамия, няма нищо българско в названието, какъв по оргинален документ, джамията преди 50 години унищожена а името и живее, какъв по достоен документ от този за грабителите, кметове, съдии и всякаква долна крадлива паплач.

еий ДИРа , най-после да прочета някоя хубава новина тук!

RedHat

Ей, келешче, само да ти напомня ако не знаеш, че почти-всички джамии не са строени от нулата а се преустройвани на джамии, като са им достроявали минаретата. Най-правилното на това е да се бутнат минаретата и да станат пак черкви, като се "осветят" отново, да след 600 години по-късно, преди вие недъгави, мургави и късокраки потур-ляци да сеъпите на нашите земи. Така, че по-скоро тези джамии ще станат черкви отколкото да станат пак ДЕЙСТВАЩИ джамии!

Когато ние спим, Доган иска да си разиграва коня навсякъде.... а защо няма претенции от българската църква към всички преустроени в джамии църкво по турско робство? Лошото е, че ДПС иска неистово да запали етнически конфликт, за да има още по-твърд електорат, а това лесно може да се случи когато хората са необразовани и бедни- това е!!!

През турско колкото църкви са се построили вие сега не можете да ремонтирате....ха..ха а за какво ви са като влизате само на великден и за коледа? През останалото време са празни.....само дедо Боре и Баба Гуси се размотават ...ха..ха А виш джамиите .Всеки петък са препълнени и даже и пред джамиите има молещи се на Всевишния. Не завиждайте...това е сатанизъм и "Все още има морални ценности тука. Правим любов, а не война"

Ти си някакъв много заблуден човек. В момента в света няма по-страшен и коварен сатанизъм от исляма!!

Не съм се и съмнявал в "българското безпристрастно правосъдие" като няма нито един мюсюлманин прокурор и в съдебните състави.За какво им е на карловци джамия?Никой не ги е спирал и преди да влизат и да се молят на Всевишния.

ЧЕ ТОЙ ВАШИЯ ДОГАН ИЗБИ ТУРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ В БЪЛГАРИЯ НАЛИ ЗНАЕШ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ РАЯ И ГЯУРИ - РАЯ - ВСИЧКИТЕ БЕДНИ И НЕОБРАЗОВАНИ ( БОЙКОВИЯ МАТРИАЛ ) - ГЯУРИ - ХРИСТИЯНСКИТЕ НЕВЕРНИЦИ ... ВАШИТЕ СА ИЗМИСЛИЛИ ДУМАТА РАЯ

ИСЛЯМА Е БЪЛГАРСКА РЕЛИГИЯ-ПИТАЙТЕ ИСТОРИЦИТЕ ОТ БАН.Лелеее, като чета коментарите тука си спомням за едно изказване на княз Фердинанд, че в България се чувства, като началник на банда разбойници...Не случайно магаретата и прасетата носят "български имена"...ха..ха. При подписване на санстефанския договор Султана казал на руснаците:Халал да ви е това крадливо племе.....почна и храмове да краде. После и чалми ще краде...ха..ха.Който е искал да се моли в джамия никой не го е спирал. Може ли да са такива егоисти?

Исмаилчо, какво правиш моето момче в България? Иди си в Анадола при манафите и не писукай много!

Нали и вие имате нужда от манафи..ха..ха

НЯМА ДА ОТИДЕ ЗАЩОТО НЯКОЙ БЕЙ ЩЕ ГО ЯХА ПО 12 ЧАСА НА ДЕН И ЩЕ МУ ПЛАЩА ЗА 8 ЧАСА :))

АМЕРКАНСКИ СЕНАТОР ПО СИ-ЕН-ЕН АМЕРИКАНСКАТА ЕМИСИЯ: "ПО - ДОБРЕ ДА ДАДЕМ СИРИЯ , ЙЕМЕН И ИРАК НА АЛ КАЙДА , ХАЛИФАТА И САУДИТСКА АРАБИЯ ОТКОЛКОТО ДА ПОПАДНАТ ПОД ИРАНСКО ВЛИЯНИЕ " ... В БГ ВАРИАНТ : "ПО-ДОБРЕ (САЩ) ДА ДАДЕМ БЪЛГАРИЯ НА ТУРЦИТЕ ОТКОЛКОТО ДА ПОЗВОЛИМ РУСКО ВЛИЯНИЕ" .... ТОВА Е ГОЛЯМАТ ИГРА :))

Абе няма ли на теб някой да ти пусне няколко грама у главата

Браво на гражданите на Карлово!

Повечето джамии са строени върху църкви. Къде е нашето духовенство и не си потърси имотите? Тези в центъра на Пловдив са точно такива. Нищо против мюсюлманите, нека си ходят в джамии, да си ги строят, но на закупен от тях, а не ограбен през робството имот. Къде сте бе попове, оядени по Великден?

В Карлово живеят ,най-чиститте българи.

И българина бил толерантен, нищо подобно, комунисти събарят, демократи заграбват, днес прословутия български съдия можеш го купи за 100 лв. не ами за 1000 лв. точно, може и да ти легне даже. Но в България има и българи мюсюлмани, не е справедливо християните всичко да заграбват за себе си, по рано в Пловдив е имало 35 джамии, а в София 32, а днес имат по една. Исус е казал ако имаш 2 ризи дай една на ближния си, но съвременните християни така добре умеят да грабят, че даже своя си народ оставиха без гащи.

Имало Българи мюсюлмани....Българи, ама с турски имена ! Никакви Българи не са !

До преди Османското нашествие и поробването на България на нейна територия е нямало нито една джамия. Разбираш ли?

Когато имат изгода ,турци и роми се пишат за българи ,а когато нямат ,се пишат за турци и цигани....

БРАВО на всички Карловци!!!! НЕКА никъде в Б-я НИЩО да не бъде притежание на турчин!! НИКОГА!!!!

Ха, че то 80% от земеделското производство в района се държи от турци, араби, че дори и цигани. И не само, защото са мафия. На практика 80% пък от българите не щат да работят в земеделие и въдства. Дай им търговия, администрация, завод на заплата, фирми с 'по- така' дейсност. Тъй че само с лозунги турците не мож ги махна. Иска се и разум ,психика, знания, търпение.

ходи ги разправай тия на некой дето не ви познава колко сте прости и противни и назадничеви тъпанари

Българи има и млюслюлмани,което е нормално... религията трябва да е умерена и под Конституцията!

Срещу джамията града е спечелил през 1968 г. :)

Ние в Пресцентъра на БСП сме много възмутени от изписването на Партията с малка буква. Кога писачите на Бойко Борисов ще започнат да уважават ценностите в българия?

Карлово спечели делото за Кармазъ джамия Очаквам скоро Местан да изреве на "умряло", че това е грубо нарушаване на правата на малцинството.

Стига глупости ! Мюфтийството официално се е отказало от всички подобни имоти. Има документи и специалисти в БАН -ДА СИ ГИ НАМЕРЯТ .

ДО ТОВА ЛИ Е-ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ДА ДУХА ТАРАТОРА!!!БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА,ДОВИЖДАНЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!

ВКС не е последна инстанция. Дано това решение да не се обжалва и стигне до Европейския Съд, където изходът на делото може да не е същия.

Дано така да завършат всичките съдебни спорове от този род. Повод е и отново да припомним, че България повече страда от духовното робство - христянството. То и ислям произлизат от юдаизма. Книжнически учения. Без духовното робство нямаше да има и физическите. След покръстването започва упадък и идва византийското робство. После и турското. Реално христянството е една глобална измишльотина.Под глуапвите лозунги се крие много стар и хитър план за духовно подчинение на ционизма. Едно време кръстоносците са били срещу България. Сега идиотите сами търчат в гори и църкви да се кланята на враговете на българския дух. А ислямът настъпва там където няма здраво общество. А здраво общество с вяра не става. Дух от вяра не живее. От вяра живее самозаблуждението. Тъй, че спечеления съдебен спор е миниатюрна победа на българското и то не срещу истинската опасност наречена духовно робство на книжнически ( библейски) измислици.

Ти що не си е...ш п....та м....на!

Хехех, комунде ли си, или врейче? Или фесче? Или квото дойде според патрона дето плаща. Не е важно да се мисли и знае. Важно е да вЕрваме. Лъжа, пари и религия - все едно - лъжа. Аре сега цуцай ракиджос, псувай и прилагай

Браво,но това е едва 1-вото дело от поредицата такива.Дано не съм лош пророк,но много ме съмнява, че с това едно спечелено дело се хвърля само прах в очите на хората. Следващите ще бъдат в полза на Муфтийството(ДПС,Турция...) и ще се прикрие цялата далавера,зад "безпристрастността"(некорумпирания) български съд.

В Карлово мюсюлманите си имат джамия, това тяхното си е алчност за терените и парите от тях....А може би искат да си го натикат там където най-боли - в родния град на Апостола !? И да припомним на незнаещите, че в този стар балкански градец турчин не е можел да язди на кон и нито османска армия, нито башибозук са влизали. Пра-дядо ми си е спал с пушката до 1947, а семейството е дало злато на килограми , 1. Градът да се откупи и да не влизат турците да зверстват, 2. За комитски пари и 3. За да са златни кубетата на А. Невски Време е да си освежим историческата памет за нечие петстотин годишно "присъствие"!!!

Карлово не е единственото населено място където е имало такива порядки и местни закони. Подобни е имало и в Странджа планина в селото Вършило. Там не само че не са могли да яздят и са минавали през селото водещи конете си и добитъка за поводите а и не са можели да пренощуват независимо дали е било лято или зима и е имало виелици. Който се е престрашавал от турци цигани или други етноси не Български е заплащал с живота си. Има го описано в книги за това село и околията му. Много са били брутални и кървави набезите на върлуващите по него време шайки разбойници и турски войски за да се стигне до такива крайности които са държали същите на растояние от нашите селища.

Най-после една хубава новина. Не може и не трябва нещо което си взел със сила да бъде твое.Колко много такива имоти има и трвбва да се върнат на държавата/родината/.

Браво - най-после нещо нормално в милата Родина!!! )

Браво на Българите от Карлово ! Чудесен пример за всички нас . Със здраве :)

и Христос е неговия единствен син. Браво, това е наистина справедливо решение.

Чоки

Сънародници...тази земя я запазихме...ама да не е прах в очите за другите и ВКС да им ги даде на турчолята !... :(

Браво сънародници! Така трябва да се устоява! Не прекланяйте глави пред никого щом сте прави!

Истината, въпреки мераците за откровена кражба от страна на мюфтийството, все пак възтържествува!

Браво български патриоти!