Прекратяваме договорите с американските ТЕЦ

Ще има бързи законодателни промени, които ще извадят на свободния пазар производители на електроенергия.

Обратно в новината

Коментари - Прекратяваме договорите с американските ТЕЦ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

заглавието няма общо стекста! В него не се развива твърдението/ Фейк нюз???

500 коментара - дай му на руския трол тема енергия и му глей сеира! от 100 кладенеца вода ще извади! Стъръвни са на тая тема, щото за нея Кремъл плаща най-ного копеки!

Ще ги прекратите ама друг път, а после какво ще кажете на краварите?

НАЧИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПАДА СКОРО! ДО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ЕК СЪОБЩИ ЧЕ ДОГОВОРИТЕ НА ДВЕТЕ ЦЕНТРАЛИ СА ЯВНА ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ И СА НЕЗАКОННИ, СЕГА БОКУ БАНДЕРОЛА ВИКА ЩЕ РАЗВАЛЯМЕ ДОГОВОРИТЕ! ХАХА ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА БАНДЕРОЛАТА!

Ай да видим какво ще кажат от Козяк първо..

"Под ръководството на премиера се разбрахме за дълбоки реформи в енергетиката, подчерта той." Баце вече е и ЕНЕРЕТИК!

ЩОМ ДОГАНЧУ МОЖЕ ДА Е ХИДРОИНДЖЕНЕР ЩО И БАЦКО ДА НЕ Е ЕНЕРГЕТИК! И ДВАМАТА ИМАТ НАУЧНИ СТЕПЕНИ ДОКТОР ПО УСКИНЦИТЕ И ДОЦЕНТЧЕ ПО МАРКУЧЕТАТА!

Няма такова животно като хамерикански ТЕЦ у нас Руски офшорки регистрирани в щат Делауер перат пари у нас Шефката на единия ТЕЦ е рускиня...

и до ся САЩ не са ги разбрали нали хехехе! Ама ай ся!

А ще прекратим ли договора който ти, делянчо, подписа, според който България ще плаща за въглеродните емисии на едната американска ТЕЦ? Този договор носи загуба на България от 5 милиарда, които ти трябва да платиш от джоба си или да ги излежиш.

Ако има някой, който вярва, че ГРОБ ще посмее да прекрати договорите с американските централи, нека се обади и да започнем със залозите. За съжаление това няма да се случи - нещо повече, дори и еврогейците от ЕК няма да послеят да се произнесат по нашето запитване- още повече да ни укажат да ги прекратим. Виж, ако беше за нещо друго или ако ставаше дума за Русия, досега да са набили канчето със съответните глоби. Това е истината..

договорите с американските да бъдат подновени с по изгодни за американците условия.

Де се е чуло видяло слуга от ГРОП да рита срещу американските си господари терористи?Сега от ЦРУ ще ти изпратят Цецо да те оправи.Тъкмо са му набили обръчите.

дааа,от едни господари-на други,това е формулата за одобрение от еврогейската общност,не ви ли се струва,че това сервилничене,си има цена,така е,и понеже са винаги готови на предателства спрямо народа си ,алчни,корумпирани,но послушни нашите избранници са твърде удобни за Брюксел,затова и винаги ще бъдат подкрепяни от тях,но не чак до там ,само до някъде-пренебрежително потупване по гърба,думи-полувинчати ,неясни и мъгляви обещания...за обозримото бъдеще-в този си вид Евросъюза започна да прилича на фашистка организация-ако не изпълняваш нарежданията -си враг,да ,но какво им пука на Боко и компания,вервайте ми получили са достойно заплащане за поредното предателство! Другарю Борисов не са ни нужни разяснения,обяснения и прочие разни глупости там...не сме МАЛОУМНИ !

след това дебилите ще попаднат в ръчичките на другаря ковачки - с 20% увеличение на цените и да пазаруват от празните магазинчета на комуноида назначен за бизнесдама

А Костов няма ли да влезе в затвора за милиардите загуба и ти заедно с него защото чак сега се сети ,боклуци герберосоросоидни

Е-ее, червени мушмули! Колко години управлявахте непосредствено след Костов, защо вие не го попитахнте и осъдихте за това, а сега, когато все пак ГЕРБ правят нещо срещу неизгодните договори, които подписа Р.Овчаров, дирите под вола теле?

защо да не са спрели да си плащат

Ако наистина инвестицията им струва 4 милиарда, прекратяванетго може да ни излезе и по-евтино от АЕЦ Белене!

Всеки договор подлежи на прекратяване, въпрос на можене, а го могат само тези с дебелите джобове!

Откога чакам това заглавие ! Мислех ,че ще бъде в другия живот!

Това са руски перални на пари регистрирани като офшорки в САЩ!

Само за едно се моля, дано от тази работа чичко Сорос да не претърпи някаква загуба!

и какви неустойки ще трябва да се плащат или това ще ни се размине?

Иван Костов дали е съгласен? Той колко би загубил?

Съгласен е. Нищо не губи. А на червените мекерета с 25 годишни договори за ФЕЦ ще прекратят ли договорите?

"Червените мекерета" са се омешали сериозно през годините с твоите кумири Тр. Трайков и Прокопиев в далаверите с ВЕЦ-овете ;)

Енергийните централи са стратегически обекти ! За да разговаряте с шефовете им се изисква преводач ! Толкова за колонията със старото си име България !

Те че не могат да ги прекратят тези договори, не могат. Не правителството ще падне, ами извънредно положение ще въведат американците, танкове ще дойдат в София и пак ще продължим да плащаме по 400 милиона лева горница всяка година, ей така, да здравето на американската икономика. Не могат да ги прекратят, но поне признават, че това са грабителски, одиозни договори, които деформират цялата икономика, защото токът е в основата на бизнеса.

Инвестирали са 4,5 милиарда в тези централи, ако плащаме 400 милиона горница за 11-12 години се изплащат, а те са с 13-15 годишни договри за покриване на лихвите. Че то голяма печалба беееее!

Кое е това"препикано мушкато" на снимката?

Тия усещат, как гравитацията отслабва и се опитват да се задържат на орбита, ама да не стане късо съединение.

Крадливо недоносено прекратява договори-ама не.

Четях статията и си виках:"А дано". Ама като стигнах до пасажа, дето това нямало да се отрази по НИКОЙ начин на цената за домакинствата, разбрах, че отново съм изкъпан с хладка вода и без сапун...

Тецовете на Ковачки ? Това е най-черната дупка на енергетиката от еко, икономически & финансов (освен офшорна собственост и те като ЛУКОЙЛ НЕ плащат данъци), социален аспект: работниците на Ковачки знаят най-добре. За технологично да не говорим. И на последно,но не по значение място Ковачки КУПУВА въглеродни емисии (CO платформата за вредни емисии) която директно излиза от нашия джоб във вид на завишена цена маскирана в енергийния микс

цената на електроенергията от Мариците е определена при министерстването на р.овч. , и е послужила за залог за започване на модернизирането на централите. Ако няма цена няма и инвестиция! Освен това от Мариците предложиха на винету да направи далекопровод до Турция ,за да има възможност за износ, и да се намали резерава в централите, а оттам да има и възможност за намаляване на цената на енергията от тях, но той строи само магистрали и метро ,заради еврофондовете. П.П. И буда много добре знае ЧИИ са американските централи. Американското в тях е ,колкото и НЕамериканското, или още по-точно партийно-десарското , скрито зад офшорки ,и представено като чуждестранни инвестиции. А пък Костов взе решение да модернизира Мариците, за да има работа за миньорите от мините. За да работят централите трябваше или държавата да ги модернизира, или да ги продаде , за да ги модернизира частният инвеститор.Както и стана. Но да се сравнява работещи централи, със милиардният полускрап за Белене , може само специалист , като буда. А пък ,за да зароботи скрапа за белене трябват още 15 милиарда лева, т.е. колкото струват около 10 от американските централи.

Прав си но трябва да уточня, че за Белене трябват около 20 милиарда, а Мариците са излезли на инвеститорите около 4 милиарда, т.е. 5 пъти по-малко, а не 10. Освен това трябва да се строи далекопровод доста по-дълъг и мощен от този дето искат да се направи до Турция. А и "Турски консорциум се оттегля от АЕЦ Аккую, демек там нещата позабуксуваха, което не е учудващо след като цената за изкупуване е над 15,5 американски цента за кВтч, при положение, че на газ им излиза под 15 ст, а внасят от нас на под 10 ст.

Всички тия спорове Америка или Русия, вечно ще продължават докато има дебили в България. Много е просто какво ни е дала Америка и какво ни е дала Русия. Можете да отричате колкото си искате, но фактите са си факти. Едните, нагло само грабят, а другите също защитават своя интерес, но все пак сме получили много неща от тях.

Когато руснаците бяха сайбии тука ни построиха 7 реактора. Когато американците дойдоха ни спряха 7 реактора - 4 малки, 2 в Белене и един изследователски в БАН. Когато руснаците бяха тука населението се увеличи от 7.0 на 9.05 милиона. +2 милиона. Когато американците дойдоха населението се смали от 9.05 на 7.08 милиона. -2 милиона. И какво ни грее, че американците били умни и богати ? Парите развалят хората. Руснаците много са страдали, по са човечни. И са хора от нашата черга. Както те казват - "богат с бедния не е другар".

Една любима опорна точка на руско-пеевските тролове си отива. Какво ще правите сега ?

ще видим таз работа. На книга е чудесно да се раздвижи малко свободният пазар. Само да не се окаже, че пак нарушаваме някоя евро-директива, че все така се случва.

Откак се е раздвижил "свободния пазар" цените за фирмите скочиха с 30%! Има филмче в нета, защо пазарът НЕ е свободен и че винаги се получава поскъпване /международен опит/. Не само тук са мошениците.

Докато АМЕРИКАНСКИ "възпитаници" и "агенти" ръководят СТРАТЕГИЧЕСКИ отрасли на България,все така ще е !!!ИЗМАМНИЦИ от СОЙ !!!

Докато РУСКИ "възпитаници" и "агенти" ръководят СТРАТЕГИЧЕСКИ отрасли на България,все така ще е !!!ИЗМАМНИЦИ от СОЙ !!!

Така наречените "американски" централи са на руски еврей с американско гражданство и КГБ бекграунд

Неграмотнико, първо научи български език, тогава коментирай? Какви са тези еврей?!?!?!?!

е римски император!!! Може и да е нов хим.елемент.

Като гледам снимката личи, че този доказан хасковска мошеник аха-аха да се разреве зарад американските централи,,,,,

Доживяхме рашоробите да ривът за Американските тецове ахахааха. Списъкът на Масква да няма нещо общо а? Мъкааа...

Русоробията пусна ха ли опорките за Фалкон Хеви??? Ахахаахахахаа

Може би: пусна ха,ха.Или : пусна хааааааа или пусна хи,хи,хи ? Тролчо.

хахахаха, Топлофикация-София да излезе на свободния пазар?! ХАХАХАХАХАХА-приказка от 1001 нощ! Никога не може да стане това-нали трябва да пълни касичката на ГЕРБ, за да може Данчето Фъндъкова сега да отиде на закуска с Тръмп:)))) За това беше театъра срещу Вальо-топлото-за да може общината да сложи ръка на Топлофикация! В Софийска вода (а.к.а. френската Веолиа) е същия хаос - раздути сметки все едно пълниш басейни всеки месец. Начисляват кубици по техни си алгоритми, където плащаш чужда вода, понеже съседа ти не е дал данни за кубиците! А тук некъв Жжж с руснаците ми се ебава! :)

Хубаво заглавие но гейберастите през 5 мин си сменят мнението. В МОМЕНТА ПАРЛАМЕНТА Е НЕЛЕГИТИМЕН ЗАРАДИ ДЖЕНДЪРА , НА КОЙТО КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД КАЗА,ЧЕ НЯМА ПРАВО ДА Е ТАМ.

На Ганчо балканя му пречат "американските " централи, а не вижда, че руската кочина ни поглъща като змия плъх с Лукойл, Газпром и мафията по морето. Мръсните руснаци не трябва на 500км да се доближават до границата ни. Малко ли ни беше сто годишното руско робство?!?

А бе умник,когато Мръсните руснаци ни дадоха атомна енергия,всички се отопляваха със акумолиращи печки на ток,и се плащаше по 10-20 лв на месец! Дойдоха добрите некорумпирани западни либерасти,и ни върнаха на твърдо гориво

дали са ти!?? кога това?

когато ни дадоха атомната енергия от последните два блока и хоп - режим на тока. Аз явно съм много глупав и 30 години по-късно още не мога да си го обясня. Лошото е, че всъщност никой не може да ми обясни връзката на мирният атом и режима на тока у нас.

Не си у ред нещо. Цъфнахме и вързахме сега.

Млади сте и спорите за неща, които само на картинка сте виждали! По времето на социализма имаше режим на тока - 3 към едно и режим на водата - сутрин и вечер по 2 часа пускаха.... Магазините бяха празни, като цигански килер. Всяко семейство безлихвено финансираше държавата с по 3 000 лева - вноска за апартамент и кола. Нарочно не се внасяха коли и не се строяха повече апартаменти - за да може държавата да ползва парите на хората... Никой не можеше да си покаже носа извън България без специално разрешение, което не се даваше току-така... Абе млади сте и не помните... НИКОГА ПОВЕЧЕ СОЦИАЛИЗЪМ! Никога повече братство с СССР!!!! Държавният ни архив от годините до 1944-та все още е в подземията на Москва. Златото на царство България е първото нещо, което е изнесено след 9.9.44-та... Млади сте... Няма как да знаете. А и в семейството не ви казват, защото са се облажили покрай масовите убийства и експроприации...

Гелосаният пак победи: "Бизнесът оттегля исканията за оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Работодателските организации размислиха след среща с премиера Бойко Борисов и енергийни експерти от управляващата партия. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви, че бизнесът е изключително доволен от срещата и постигнатите резултати. Работодателите получили сериозна подкрепа от премиера и министрите да направим пазара на електроенергия най-прозрачен. По думите му ще се направи нов, чрез който ще се осъществят съществени промени за краткосрочен и по-дългосрочен резултат. "Един добър диалог се получи и имаме съгласието за всички мерки, които предлагаме. Целта е да има колкото се може повече производители на електроенергия на пазара, тъй като в момента има само двама "Марица Изток 2" и АЕЦ "Козлодуй", обобщи Домусчиев." Кой е премиерът на РБ?! Кой реди кабинетитие на ББ?!

Този юнак се държи като: Ти го плюеш,а той вика -дъжд вали!????

Всичко е точно... Само дето централите не са американски и договорът беше подписан на 23.07. 2001, ама не от Костов. Иначе всичко е точно! Нали така русолизци...Важното е да ровим!

а бе че са американски, американски са, само дето собствениците им са русские! до ден два, корнелия ще нададе вой срещу правителството, че спъва бизнеса в България, и съсипва енергетиката!

Моля-моля, не отнемай приноса на Щастлифтеца: Стефан Гамизов: Плевнелиев стана президент за награда "Финалният подпис за ТЕЦ Марица 1 е на ведомството на Росен Плевнелиев, докато беше министър на регионалното развитие и благоустройството, със сигурност подписът е негов, заяви в студиото на Всяка неделя енергетикът Стефан Гамизов. Според него президентството е подарък за Плевнелиев, чиято награда е била именно това да стане държавен глава." ПП: Кристалина обикаляше с Р. Пл.

моля, моля, от кога енергийните проекти ги подписва министърът на регионалното развитие и благоустройството?? а първото правителство на борисов не е от 2001, а от2009г!

Много голям разбирач си!Само ми обясни как точно се подарява президентсво.

Глупако, това че формално не е подписан от правителството на Костов не значи, че същият не е договорил безумно неизгодните условия по договора и е поставил следващите управляващи пред свършен факт. Такива сделки се подготвят месеци наред, така че жалките оправдания си ги обменяйте в сектата на Драгалевския. Останалите хора не са толкова облъчени и глупави.

ЕС е слуг на САЩ ! Как ще стане , не ми увира главЪтЪ?

"американски централи" са собственост на съвсем други хора, ако ти ги посоча ще ме скрият, защото ще нарушава Закона за банките. Та централите са толкова американски, колкото аз съм патагонец.