Градим газова връзка с Турция до 2014 г.

С посещението ни в Баку мисля, че се направи една важна крачка напред с подписването на меморандума между държавната компания на Азербайджан и БЕХ с ангажимент двете компании да се си сътрудничат с доставките на първи газ от Азербайджан за България през 2014 година.

Обратно в новината

Коментари - Градим газова връзка с Турция до 2014 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една такава газова връзка с Турция означава пълна икономическа и политическа зависимост от нея. В Турция управлява архаичен,тоталитарен, диктаторски режим, плетящ пъклени планове към нас за териториално завземане чрез мирно икономическо инвестиране. Няма да намерите друго подобно правителство в Европа, като сегашното българско, да предаде доброволно държавата и народа си на такъв режим, при това съседен. Но България няма национално отговорни политици, имаме вече 22 години само продажен политически елит , който работи единствено за чужди държавни интереси и своя бизнес джоб, без един ден да е работил за българския народ, който го избира с доброволния си вот. В момента ни управлява едно компрадорско правителствено под диригентката палка на САЩ, колонизирал целите Балкани.

Господин министре, за да не приличате на калинка ще ви подскажа че в БЪЛГАРСКИТЕ ВЕСТНИЦИ има статии за това че колегите ви от Европа през февруари 2009 година са решили тази връзка да бъде построена и в подписаното споразумение е записано че България ще бъде субсидирана от Европейския съюз с 15 милиона евро за да си построи интерконекторните връзки с със всички комшии, при условие че целия проект е бил на стойност 30 милиона смятам че това е достатъчна подкрепа . Договорът за построяването на връзка между България и Турция е подписан през юли 2009 от министър Петър Димитров а миналата година през юни от министър Трайков, на когото вие бяхте заместник, е подписал с турския си колега споразумение за ускоряване работата по този проект. И върха на магданозът беше това че това споразумение бе преподписано и през март тази година защото още не сте почнали работа по изграждането на тези връзки.