Кабинетът прие спорната актуализация на бюджета

Актуализацията на държавния бюджет за 2013 година, одобрена от МС днес, увеличава дефицита от 1,3 на сто от БВП на 2,0% от БВП, каза пред журналисти днес министърът на финансите Петър Чобанов. Повишаването на минималната заплата и коледните надбавки за пенсиите са под въпрос.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът прие спорната актуализация на бюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мамин пухчо,снощи си преговаряше урока пред журналистите.ПОСЛУШКО ДОБРОДУШКО МАМИН ПЪПЧИВ.

Това човече беше толкова жалко, треперещо и изплашено снощи, когато даваше интервю от парламента, че ми стана жал.

ЗАЩО КОГАТО ГЛЕДАМ ТОЗИ ЧОВЕК НЕ МИ ВДЪХВА НИКАКВО ДОВЕРИЕ? ТЪРСЯ БИСТЪР ПОГЛЕД, ВИСОКО ЧЕЛО, ИЗРАЗЯВАНЕ И НАЧИН ДА МЕ УБЕДИ В ТОВА КОЕТО ГОВОРИ?!? НЕ МУ ВЯРВАМ!

Да разкаже на столетницата и ДПС хубаво ли беше в автобуса снощи

Тоя тъпанар Чобанов ще го съдим за национално предателство заради заробващия заем.

Задача от първостепенно значение е на се вдигнат мизерните доходи на хората.Такива заплати и пенсии не се вземат в нито една европейска страна.Дори и в т.нар."банкрутирала" Гърция.Дай боже такъв "банкрут" всекиму.А какво става в "отличничката" Буклукландия?Имам чувството че чета приказката за новите дрехи на царя от Андерсен,честно!

Тоя Главчо защо не го пратят в логопедическо училище, ами го сложиха министър. Не съм сигурен, дали през свободното време не лиже петите на Индийското орехче. На такъв ми прилича. С такава банска кесия, може да се подсигуриш и със заем от сто милиарда долара!

гадове! тези пари са нужни на народа за да остиска докато доиде помоща от руся по проекта за газта!!! не пипаите хляба на бедните ... забравихте кога хляба беще 40ст ... а сега? само онези ситите от протеста ядат!

Да, бе, парите ще ги дадем на народа да яде и пие. Ние винаги така сме правили. А по тръбата от Русия ще потече не газ а мед и масло! /леле, колко сте тъпи, плашим се!/

Хайде народе на опашката , ще раздават 1 млрд само за наши хора

Скъпи червени кукувици чакайте коледни на кукуво лято. С много любов Орешков.

Какъв е този бушон който тъпо ме гледа от снимката; Всички му казват да не взима този милиард той продължава да се навива; Но както казват хората след мене потоп;

Големите "кадровици" СърГей и Насран, откъде ги вадят тия "експерти".....недотрепани...Със заем всеки знае, ама някой трябва да го връща....и нищо не казва за лихвите!!!! Бой за вас, ама як.....Откакто съществува партията на червените, досега нищо хубаво не сме видели.... щяхме да ставаме 16-та република, после поредния щат...не би, но сега ако се задържите със сигурност ще станем вилает.....

А от герб какво сме видели:1.Тотално намаляне на заплатите;2Увеличение пенсионната възраст;3.каране на фарове през деня.4. Данък върху полиетиленовите торбички;5.Затриване на дребния бизнес. и т.н.

За 1. - лъжеш. А 3 и 4 - направо са жизнено важни за оцеляване на хората.

господинът има 7 заместници. дянков - само 1.

Какво стана със заканата Ви да пресечете контрабандата и със получените пари да откриете 250 000 работни места? Май това вече не Вие е приоритет. По е лесно да се вземе кредит, който да се похарчи и след нас потоп. Крайно време е това правителство и този парламент да се оттеглят и да има нови избори. Видно е че тези не работят за просперитета на сраната а за определен кръг хора в държавата.

Това и леля ми от Каспичан може да направи - да тегли заем и после някой друг да го връща. Много тъп ход. БСП никога не са мислили трезво - Виденов е ярък пример за соц. простотия.

не отписвайте с лека ръка увеличението на минималната заплата и коледните добавки това ще ви изяде главата

винаги, когато комунистите дойдат на власт, дърпат милиарди заеми. заемът показва отчаянието на този продънен кабинет, чиято единствена цел е бързото разбогатяване на комунистическата олигархия. безличното чиновниче на снимката е една от марионетките на олигарсите. залъгват пенсионерите и бедните хора с лъжливи подаяния, а още от епохата на ленинизма комунистите наричат бедните "лумпен-пролетариат". алчността и арогантността на комунистите нямат граници.

БСП са управлявали 3 пъти, сега е 4-тият. При всяко от предишните управления са довеждали странта до криза, която прикриват с демагогия и пропаганда, докато България рухне съвсем. Комунистите не могат да правят икономика, те са най-големите спекуланти на света. Разбира се в това обвиняват капитализма, но капитализмът почти никога не е постигал мащаба на комунистическите спекулации, да не говорим за провалите, които при комунизма за 100% закономерност. Даже не става въпорс за болшонството от случайте, а за 100% провали в целия свят. При това се чудя какъв залюхан тъпак трябва да си, за да им даваш гласа си за поредн път. Трябва да си пълен олигофрен, а те спекулират имено с глупостта на най-бедните. Вижте подкрепящите правителството и си правете изводи. Пълни тъпаци, папагали.

Не се заблуждавай. Тези не са комунисти, а върхушката на бандитския български капитал, забогатял от заробването на всички нас. Още от Луканово време, когато решиха, че рълните във властта трябва да бъдат и първите капиталисти и назначеха за бизнесмени некадърни мъмчета с куфари пари.

От къде го намериха другарите този мухъл.

Много лъжете, а ти най-много...Събрани накуп с лъжи и измами са не повече от 200 милиона, а искаш 1000 милиона! Дори това на главата ти не е истинско....А под него е пълен буламач който и свинете не щат да го ручат...

този само да погледнеш физиономията му, ти е достатъчно, за да проумееш колко му е капацитетът......неприятна, оядена физиономия!

Това е най-елементарният способ да се управлява, без да се влага опит и знания.Теглиш заем, а да му мисли този, който ще го плаща.В същото време получаваш бърз ефект от гладните, че им пускаш трошички.В същото време получаваш овации от олигарсите, тъй като основната част от сумите на заема , ще попълнят тяхните бездънни каси.Явно е, че и тези негодяи в управлението ще ни доизпразнят протритата бедняшка кесийка.Защо да се мъчат да създават производства, да създават реални работни места, като управляват по тезата ден да мине, самун да загине.

Не знам защо си заравяте главите в пясъка!Гърция,например,като била "пред фалит" (!?) знаете ли какви заплати и пенсии изплаща в момента и колко са по-големи от т.нар."отличничка' България и що плещите глупости!?

е въпрос който касае гражданите и фирмите взели кредити у нас.Дали задълбаващата се политическа криза съчетана с тегленето на правителствени заеми ,негативните оценки получени от ЕС-в лицето на парламента му и на 5 посланика ще доведе до повишаване на лихвите,считано от коя дата и с колко....

Чобанов се оказа по-некадърен дори от Дянков. Нека сега пенсионерите пред НДК да му благодарят за коледните добавки, които няма да получат.

Евала на великия гръцки народ!Въпреки глупостите,дрънканиците на недоучили икономисти,там доходите на хората и сега СА В ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ В БУКЛУКЛАНДИЯ!ФАКТ!Това се дължи на факта,че там народа не слуша простотии от рода на "не работила икономиката" както "великия" бг народ.Също е неоспорим факт!За криза в Гърция (а най-смехотворното-фалит) ще говорите когато видите гърци да копат нивята в Буклукландия или гъркините да гледат пенсионери,които от своя страна да им плащат с пенсиите си!Айде баста-СТИГА ВЕЧЕ!По-долна сган от БГ доказано нема..

Гърците са добре,защото нямат такива мизерни боклуци като тебе!

Гърците са добре и ще са добре,за разлика от некадърните българи.ми то се вижда.А ти щом не го виждаш,си най-големия боклук...

Лелееее, много си прост, бе човек! Ти имаш ли поне основно образование?

Гърците са добре и ще са добре,за разлика от некадърните българи.ми то се вижда.А ти щом не го виждаш,си най-големия боклук...

Много критикари се навъдиха от два месеца насам. Чудя се тази "будна съвест" на нацията, къде беше като се правиха простотии с държавния резерв, с резерва на здравната каса, за малко със сребърния фонд, като го сравняваха с куче, което трябва да е на каишка, като му сервираха" постна пица", вместо да се търси начин да не е такава. Апропо, кой закупи "Булгартабак"?

И аз се чудя ТИ къде беше тогава! Чак сега изпълзя от дупката и взе да питаш! Да беше излязъл ТОГАВА да протестираш срещу гербаджиите, а не мърмориш под сурдинка! Ай сиктир и пъзльовци!

Всяка олигархимна власт поражда протести, те спират тогава когато диктатурата с която олигархията реши да ги смачка или когато правитеството реши да отстъпи . У нас няма как да ги смалкаьтъй като мигновенно ще бъдат спрени всички външни потоци от пари идващи като част от евро фондовете....

Тука бяха. И си пишеха мнението. Отвори архивите и прочети.Че гербаджиите бяха боклуци, спор няма, ама БСП пък са боклуци на квадрат. Защото по-голяма част от бандитския преход ни управляваха точно те и герберите са точно техен продукт.

Ние сме били малки. Вие е трябвало да протестирате. Не сме чули да сте...

"Повишаването на минималната заплата и коледните надбавки за пенсиите са под въпрос"-тук отново се злоупотребява с факта,че живеем в страна-боклук,обитавана от народ-боклук ( спокойно мога да го кажа след 20 годишно наблюдение).Ако беше читав такъв,то щеше непременно за 20 години да намери начин за СОБСТВЕНОТО СИ добруване.Справка-великия гръцки народ-въпреки кризата там доходите са в пъти по-високи от тези у нас!

Този как може да е толкова грозен!? Сигурно е бил смотаняка на випуска, подложен на присмеха на съученичките си. Такива хора са опасни защото са дълбоко комплексирани и при възможност си отмъщават жестоко. Вероятно е бил дествен до 25 години и е любител на късните ТВ канали. Така е при вдабилените комунисти "И свил десницата корава..." Идиот до идиота мила моя майнольо, крадец до крадеца!

За него не знам, но Вие определено сте преживяли това, което сте описали!

Не позна. Такива ги налагах зд врата профилактично. защото точеха лиги по купоните а после мастурбираха вкъщи. Ама на тебе ти е познато. Тоя ако не си плати да тропне чушката цел живот ще кара на ръчна. Шушумиго, другарките пускат ли ти по партийна линия? :) :) :)

Най-после ще има "папкане" от ченгесарските "бизнесмени" Олигарси! БКП, пардон БСП ще ги възнагради за "труда" който положиха. А кой ще плаща ли? Ще плащат пак бунаците мирно протестиращи.

Сега разбирам защо беше тоя крокодилски плач, че бизнеса бил закъсал по Борисово време. Ами той му е спрял кранчето от публичните финанси, а парите ги е дал за други неща- магистрали, мостове, метро и т.н. нямало пари за крадене.

Сега ще има пари кеф ти за "застрахователи", кеф ти за специалисти по "остатъчния" ток, пари ще има за всички... мафиоти! Да му мислят бунаците от мирния протест - защото те ще плащат сметките на другарите от "лявата и модерна" БКП!

господин петар чобанов да ходи да се подстриже и после на свея глава да говори за буджета.абе големи капазитети са се пракнали а овчари ги подстригват.е министар е все пак малко гелче поне.тои главата си не може да оправи за буджет ще ми говори.ееееее кви са тя рогачи.абе наи добре да си ходи на село сред добитака при червените баби да му се радват. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Думи нямам... дебил до дебил в парламента, с конкурс избирани, този пък Чобанов печели приза по малоумие

ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ "ВИДНИЯ СПЕЦИАЛИСТ" НА ФИНАНСИТЕ ДЯНКОВ ОСТАВИ ХАЗНАТА ПРАЗНА! ЗАЩО БЕ ЧОБАНОВ НЕ КАЖЕШ В АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ ,ТАНОВ-КУЧЕНЦЕТО НА БОКО КАКВО ДМС РАЗДАДЕ НА ПОДЛОГИТЕ СИ.ТЕЗИ ОТ ГЕРБ РАЗСИПАХА ДЪРЖАВАТА И СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ МОМИ.

Незнам кой какво е оставил ама миналия месец отчетоха, че са събрали повече от предвиденото.

от как сте на власт и зените на имотите взеха да падат хората бягат в чужбина а чуждензите и сас самолет не искат да прелетят над балгаря .за каква икономика говорите кои луд ще инвестира в балгаря.доверието е основен фактор за правене на бизнес а на вас никои не ви вярва.предизборно бяхте обещали 250 000 нови работни места явно ще го постигнете щото и работещите мислят вече да емигрират не се траете вече. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не пишете простотии!!! Бюджетът е лошо сетнат от избягалия в САЩ Дянков, няма пари в него за пенсии, за заплати, за болицие, за изплащане на ДДС на фирмите!!! Не разбрахте ли, че Бойко е изял парите!!! И през август трябва да платим полови милиард облигации, пуснати от тъпънаря Дянков през февруари!!! Тогава именно са изядени допълнително то ГЕРБерски фирми парите от облигациите. До септември да се плати 500 млн. ДДС, задържано от година...за да се фалира бизнеса и триумфират монополите. И аз не искам, но има ли изход?!

НЕ КРАДЛИВИТЕ ГЕРБЕРИ,А КУЧЕТО-ПОМИАР НА ББ ЛИЧНО ИЗГРИЗА БЮДЖЕТА!!!МАНИ,МАНИ,АМА, НАЛИ БОЙКО СИ Е "ТЪП",ВЪРЗАЛ НА КАИШКАТА ПЪРВАНКАТА,А ТОЯ ПЪК ВИ ИЗРУЧАЛ БЮДЖЕТО,А БЕ "ТЪП" Е!!!!А МА ШО КЕ ПРАИТЕ СЕА????А СЕПТЕМВРИ ИДАТ И СОПИТЕ!!!И СПОКО НАЛИ СИ ЗНАЕШ,ТИ СИ "ОТЛИЧНО ИНФОРМИРАН",ЦЕЛИЯ ПРОТЕСТ Е ПЛАТЕН-100 000!!!!ПОЛИЦИЯТА СИГУРНО ВЕЧЕ И ТЯ,САМО 3000,НЕ ИСКА ДА ВИ ПАЗИ,А ЗА6ТО ЛИ????ОСТАВА ДА ТЕ ПОПИТАМ,КРАДЕЦО НА БОЙ НОСИТЕ ЛИ??????!!!!!

Като си казал А кажи и Б! Кажи защо през зимата България плати близо милиард завещан от Милен Велчев заради превалутирането на дълга-пари, хвърлени на вятъра. Всеки идиот идва на власт с единствената цел да завлече каквото може за себе си ,родата си и любовницата си. И 4 години повтаря като папагал, че пари няма. Всеки се прави на голям разбирач и топикономист ,но работи като прост селски бирник,съдира ни кожите и тегли кредити, които да плащат поколения напред. И този от снимката с вид на възпитаник на училище за деца със специални нужди(бавноразвиващ е мръсна дума като негър и циганин)тръгва по същия път. Велчев си отиде с хотели, Дянков с хасиенда, да видим този какво ще отмъкне.

а бе неинформираният...по принцип пенсиите не трябва да се плащат от бюджета защото това означава да се плащат от сега работещите.а онези 800 млн за зърнопроизводителите вече са ни преведени от ЕС но бсп си ги харчи за друго и се правят на луди.

та тъй нека те се инатят ние зреем те отлитат в политическо небитие. нишите добри могове наближават техните сладки мигове се отдалечват. ние ще бъдем благодарни след години за урока, които получваме днес. а днес сме гневни, усмихнати, не-платени, хулени и обичани и все по-твърди в намеренията си за Промяна!

ДЕБИЛ!!!!!!ПЪК И ИЗМАМНИК!!!!ТИ ЛИ 6ТЕ ВРЪ6ТАШ ТОЗИ МИЛИАРД,ПРЕСТЪПНИКООООООО!!!!!!!!

бюджета е цифри а не емоция , няма по голям престъпник от дянков, този бюджет е некадърен и нереален, а г. ганев е едно смешно платено плямпало

Научете се да пишете, преди да давате мнение.

Кога ще се научите че ЧИСЛАТА имат смисъл, ЦИФРИТЕ са средството за тяхното изписане. Повтяряте като папагали чужди думи без да ги разбитате

скоро сички старци на село милионери шени направи това премиерче как данесиго обичаме и ян затва сиго харесвахме ма вие простите софета разваляте винаги нещата нека сички бадем милионери отново и завинаги *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отдавна трябваше да се направи като Пиночет режимът му оправи държавата сега и политици и народ е една каша незнаеш кой какъв е да правителството е прозрачно всички знаем как се краде само че това не прави живота на хората по добър изловете ги сега защото всички ще избягст набързо в чужбина хич не им пука за България

Дефицитът следва да се увеличи на 5,5 %, така заплатите ще станат поне 3000 лева, а пенсиите около 1000 лева и всичко ще бъде хубаво, нашият народ ще се радва на щастие и благоденствие цял живот

Това са АБСОЛЮТНИ глупости на промит мозък. Ваучери може да получи всяка фирма, стига шефа и да има желание и държавата да дава квоти, е сега пак ще има квоти...

Защо един нормален човек ще иска да управлява?

Трагедия!Тези трябва да си ходят час по-скоро ,докато има още България!Много са зле!Могат само да заблудят бабите ни на село!.....

абе щом боко тиквата ви заблуди значи няма какво да се говори

Май в новите паспорти ще пише Националност - задлъжнял!

Кое му е спорното?! Едно е ясно правителството се опитва да прави от нищо нещо и да измъква страната от блатото, където ни запрати ГЕРБ. То и мен не ме касаят обмисляните добавки за най-бедните и възрастните - но какво предлагате да ги направим на брашно ли пенсионерите?! Да видите колко държави ще ви "подкрепят тогава протестиращи".

Нека си пишат! Цяла България подкрепя действащото правителство, защото вече се виждат реални действия в полза на хората! Игнорирайте лумпените!

Пилона пред НДК не е България!

Май сутрин, като се погледнеш в огледалото и ти се провижда "цяла България" - е не са толкова много заблудените, като тебе, Куку-Коко!

Тъпак!

Предлагам да ги оставим насаме с Партията да си се оправят!

... си ти, не си чел и учил навремето, а сега лозунги развяваш. Ама ти давам поне малко "кредит" - хайде сега ми кажи от 1 млрд., който твоите любими комунисти планират да вземат (да те светна, че той се покрива с държавни облигации, т.е. задлъжняват нашите деца) колко е планирал Чобанинът за "пенсионерите", за които ти толкова си се загрижил? Я после вземи и събери всички планирани харчове (миловидно наречени "инвестиции" и "разплащания"й и пак виж колко още остават? Едно не ти е ясно - това е подписан празен чек за плащания към верните на БСП фирми! Ама и паметта ти изглежда е къса, което е по-страшно от това, че нямаш елементарна икономическа култура! Затова, отивай да правиш това, за което те бива (надявам се да ставаш за нещо), но не даскай по форумите по теми, от които главата ти нищо не разбира!

Не ни трябват нито едните ,нито другите -всички са еднакви.Сега ще замажат очите на пенсионери и бедни с по 20-30 лв и смятате ли че това оправя нещата?Нужна ни е нова политическа класа,но за жалост тя трудно и бавно се гради.

За някоя пенсионерка 20 лева са 10 хляба и няколко мляка с които тя ще живее поне седмица.

То ББ споделил, че пенсионерите са лош матр`ял щом не му вдигат конграчулейшънс.

КОЙ СИ ТИ - ТОЛКОВА ЛОЯЛЕН, БРЕ? ЖАЛКО КОМУНИСТИЧЕСКО ПСЕ?! ХОРАТА ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ -ВЪПРЕКИ МНЕНИЕТО ТИ - ЗАЩОТО СА ГЛАДНИ И ОЗВЕРЕЛИ И ЩЕ ГИИ СМАЖАТ! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВА ТАКА!

Браво на ДС/БСП! Ще "усвоят" милиарда комунистическите Олигарси бързо, не се съмнявайте - справка близкото минало. Кой ще плаща после - с лихвите? Ами справка пак близкото минало - вие мирно протестиращите!