17 отровени лешояда са открити в Кресненското дефиле

До момента са открити 17 мъртви лешояда в Кресненското дефиле, но реално убитите с отровни примамки птици вероятно са над 30.

Обратно в новината

Коментари - 17 отровени лешояда са открити в Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите,чудя се.Не мога да повярвам,че е хвърлена нарочно тази отрова.И каква отрова и кой ще хвърли ей така на тези птици?Какви магистрали,ккви глупости.Ако решат да строят,няма нищо да ги спре.А коментарите са много по-малко,отколкот,когато някой отрови грозен,противен помияр.Жалко,че само псетата са животни на тази планета.

Намериха ли примамките?Какви са,кой ги е хвърлил?Или само се пише в медиите ,колкото да не заспят?

Жалко, че един двадесетгодишен труд по развъждането на лешоядите отива напразно

Много жалко, че българинът постъпва във всичките си дейности незаконно. Не е възможно в никакъв аспект на живота тук да се случи нещо положително при тази народопсихология. И на властта да не й прави впечатление това разрастващо се и водещо до загиване на нацията беззаконие. Тон за това дава алчната власт, като все повече алчни и невъзпитани люде я превземат. Вече от никъде не се вижда светлина в тунела, даже младите хора са по-безотговорни и склонни към беззаконие и насилие. Как ще ги стигнем, като вървим в грешната посока ?

Северозапад!!! Дирааа -знаете си!

много изгладняха зелените паразити, мнооого, наложи се да проведат активно мероприятие. отравяш тайно няколко пилци, вдига се шум до брюксел и ето ти, веднага няколко милиона ти изсипват за преброяване на листните въшки. тъй де, нали и те са хора, нали и те трябва по някой сарай да си построят, туй да поддържаш басейн във вилата да не е евтино, как я мислите вий тая?

тия пак много изгладняха, зелените паразити, наложи се да отровят няколко лешояда тайно, та да им сипят веднага няколко милиона европийски фондове. няма как, и те деца хранят, а вили, а басейни трябва да строят, как я мислите вие тая

Ех как ми се иска да бяха към 250, и да ги бяха намерили около парламента.

Всичко е заради скапаната магистрала Струма....

Най вероятно убийците са циганьори. Кога ще започнем акцията по прочистването на страната от циганските лешояди?

Що ги пишете тия тъпотии не мога да разбера. Обесете се вкупом за да не мъчите и себе си и роднините си.

Не сме народ "като хората" - неграмотни, прости и безбожни - това, за съжаление е 50% от народа ни. Лесно е да убие и съсипеш нещо, а трудно и отговорно е да го създадеш... За тия изроди, които са поставили отровни примамки мога да кажа само едно - това е грях и ще ви се върне в живота!

Защитниците на природата, знаете ли колко тона хербициди и пестициди се изсипват годишно по земеделските площи? И тровят почвата за години напред? Същите организации и фондации, които ви плащат да "защитавате" природата и дума не дават да се обели за замърсяването, запитайте се защо.

Хербициди и пестициди ама друг път, отровени са като бургаските кучета с отработен антифриз!

Нямам в предвид точно този случай, а по принцип.

Хем лошо, хем добре се получи - ще направим нова програма и ще усвоим нови 30 МИЛИОНА ЕВРО от Европа ;)) Ще излюпим някоя костенурка, ще преброим рибите в Дунав, работа да има !!

Не от отрова,а от глад и мизерия са сдали багажа лешоядите.А между впрочем тия дето ги въдят да не би да им е спряна хранилката?

Ех,че мърша по тая земя....и лешоядите взеха да умират!

нека да попълнят популацията в балкана с лешояди от парламента

Ех, Дир, Дир, помествате само избираемо коментари. Много, ама много сте страхливи. Внимавайте, че с тези пестициди и хората се тровят, а медиите са за да бият тревога. Ама не и в България, където са послушковци.

Гледам разни репортажи как хора по света се мъчат да спасят някое изпаднало в беда животно, а ние какво сме ? Изроди ли, откачалки ли, тъпи ли, че не пазим природата. Спомнете си как безогледно си изсичаме горите. Градовете се напълниха с горски птици. Какво ще оставим на децата си ? Или що да го мислим, те са в чужбина.

Защо веднага "престъпници"? Какво престъпно има в това да си пазиш стоката от хищниците? Хората цяла година работят, ден и нощ не знаят, "държавата" и общините нехаят и затова и те трябва да оставят трудът им да отиде нахалост. Ами ще слагат капани, ще тровят и избиват вълци, чакали и др. диви животни, които им унищожават труда.

И какво - вълци има, лешояди - не. А тези птици не им посягат на "стоката".

ж българия има общо 12 лешояда ... къде ги намерихте в дефилето 17 ?

Триите коментарите,така затрихте България.

Предварително се извинявам,но това,което се случва е отвратително! Колко трябва да си прост,зъл и тъп,за да извърваш подобна"дейност". Варварска история,сътворена в БГ.

Неандерталците вероятно са имали по-голям коефициент на интелигентност от съвременните двуноги, извършили това

Кажи и северозапад и нищо друго!

Убиваме птици, животни, природа.... А най-лошото е, че по този начин убиваме и нас самите. Някой задава ли си въпроса защо пчелите измират, защо вече почти няма врабчета???

Карай, бе - ракия и магистрали нали има! Това ни е манталитетът.

Държавата и монсанто са виновни!Внасят се отровни пестициди,които морят дивите животни след което и лешоядите.На един познат му умря конът след като са пръскали с пестициди!

Може и да си прав - ако са яли отровени животни. Но в такъв случай "разследването" ще се влачи няколко века и няма да открие нищо - интересът клати феса.

Кой е заинтересуван от унищожаването на лешоядите - на кого са пречели и с какво?

Боклуци! Хайде този път МВР да си свърши работата и да намери престъпниците, да ги тикнат в затвора, както си го изисква закона. И да се разбере, че България е правова държава и такива деяния не се толерират. Но едва ли...

Не са само лешоядите а МОСВ да каже и какво става с пчелите и защо има масов мор.Пчеларите стагят прпотести кой и как разреши опраделени отрови и пестициди в България които морят пчелите ?А всички знаем няма ли пчели какво ще стане та МОСВ да не се занимава само с лешоядите.

Преди години тия идиоти в Разложкия край пръскаха с раундър, за да можела да расте само хубава трева по голф игрищата на разложките апапи, където не съм видял някой да ограе голф. Резултатът беше унещожаване на повечето пчелни семейства.

Става дума за пестицидите от вида никотиноиди. С тях е обработват семената преди или непосредствено с посева. Присъстват в растението през целия вегетационен период и с нектара и прашеца попадат в храната на пчелите и в меда. Те сриват напълно нервната система на пчелите и те не могат да се ориентират и върнат в кошера и семейството загива. В нивите има измрели диви патици в средата на март, които са кълвали от разпилените семена на слънчогледа при посева от изродите земеделци /аз само така мога да ги нарека/

Очакваха се 240.