ДБ предлага ротация на кандидатите на ГЕРБ и ПП за председателския пост в парламента

Това позволява вече решението да бъде не на база политическа търпимост или нетърпимост, а на необходимостта да се свърши някаква работа, заяви Христо Иванов

Обратно в новината

Коментари - ДБ предлага ротация на кандидатите на ГЕРБ и ПП за председателския пост в парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-доброто , което може да дойде от ДБ е тишина

Да си ги държат тия предложения вкъщи, по-добре ще е.

Поредно недоизкусурено предложение от ДБ

Има хляб в идеята. Само да я доразвият малко - озвъртат се всички партии като се почне от най-малката. Председателства се Х на брой заседания и след това цикълът започва наново.

боже тия са луди

Мисля, че в конституцията няма такова нещо,като" ротационни председатели" на Парламента. Тези хора променят правилата в движение, а това мисля, че е недопустимо!

ДБ определено са тръгнали по пътя на ИТН т.е.след три месеца да са извън парламента при предстоящите избори.Народно събрание с двама председатели,това е пълна глупост.По тази логика да си изберат и двама М-р председатели на ротационен принцип ,двама президенти на ротационен принцип.Ако има проблеми може и по седем дебила на ротационен принцип.Да ви пикая в принципите.

Ех,ако Тодор Живков беше днес на власт!

имаше един скеч ,където българкските партиѝни бизнесмутри градят мостове и пълзят да се докопат да минат през моста!Това е жалката българска демокрация без лустрация и си запази БКП диктаторите със фасадна демокрация от ДС на БКП агенти!

АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ.. но какво да роди тоя ялов парламент...

NON È VERO E NON È BEN' TROVATO! За разлика от известната италианска поговорка: Se non è vero, è ben trovato. Кофти предложение на ДБ, това е. Поставя се въпрос, който е стъпил с двата крака в абсурда – Защо в ротацията не вземат участие и другите кандидати за председатели на Народното събрание на Република България и то - по квотен принцип "по-големите парламентарни групи да председателстват по-дълго време - по няколко месеци, а по-малките - няколко седмици". Поставя се и въпросът за квоти на отговорностите - например Възраждане ще отговаря пред една малка група избиратели, а ГЕРБ - пред неколкостотин хиляди, обаче останалите избиратели ще чакат да дойде техният председател, та да им минат предложените закони? Или ще има диктат на малцинството, недай си Боже?! А това, че всеки народен представител отговаря по Конституция за действията си спрямо целия български народ, то и без това се клатушка като действие - сега съвсем ще пропадне. Нима не е ясно, че трябва да се подкрепя демократичното единоначалие? Та председателят на Народното ни събрание е всъщност реалният ръководител на държавата с конституционни предимства пред представителната фигура на президента. А пък и президентът фактически не носи отговорност нито пред Господ, нито пред крехката партийна подкрепа на надъхани избиратели. Ротация, а? Колко ли кандидат председатели точат зъби за това място?

На ротационен принцип да тестваме новата настилка пред Парламента дали ще му вкара акъл в главата.

А защо не пуснат Лена на ротационен принцип?

Бил си правосъден министър, поне прочети какво пише в конституцията. Явно и ти не си я чел

Ако някой още не е разбрал Ицето Маджото що за човек е, вече му е светнало пред очите. А и след случая в джипката с олигарха Бобоков спонсора на Радев. Страшен боклук се оказа Бикикиния!

А и се съюзи с БСП!

Ако някой още не е разбрал Ицето Маджото що за човек е, вече му е светнало пред очите. А и след случая в джипката с олигарха Бобоков спонсора на Радев. Страшен боклук се оказа Бойкикиния! С и се съюзи с БСП!

няма да стане тая. ГЕРБ да се отказват от политиката да си признават за кражбите и те така ще се оправят нещата. Ние не сме гласували за ПП за да се разбират с ГЕРБ. Искаме герберите в затвора.

Ние па искаме Кире Парапета в затвора със все Кокора и Рашо Дамаджаната

Спокойно тази вечер Херо ще се накара на Бойчо Рачела и Киро Тъпото, Джордж на Ристе Мореплавателя и утре до обяд ще са избрали.

ГЕРБ и ДБ са кандисали. Остана ПП да се присъединят към дружината.

По-добрия вариант е Рашидов да е председател докато се гласува бюджета. Зам председателите да го отменят ако се измори. След като приемат бюджета - нови избори. Ако влезем в констотуционно нарушение зради припирянето да управляваме 2 месеца шпод чужда заръка, оже да напраивм голяма беля с държавата....

Най-добрият вариант е да изберат Херо, така ще може да контролира всичко от първо лице

Първо да кандидатства за гражданство или поне декларация да подпише, чеи ма такоива.

Това ще стане като Пълен Провал спечелят изборите.

Защо не рутирате и кандидата на възраждане?Нека и те да имат шанс с Председател на НС. ДБ предатели на дясното.

За ПП и ДБ - бял автобус да ги вози...

Имаме единомислие ГЕРБ + ДБ....... поне по отношение на ротационния председател.

ДБ са идиоти.

...комундета..

Българският народ е произнесъл присъда на своята държава. В момента виждаме резултата от нея. Той не я признава. Това заяви лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. https://eurocom.bg/new/kostadinov-blgarskiyat-narod-e-proiznesl-prisda-na-svoyata-drzhava-toy-ne-ya-priznava

_stankow

Да, само че не на своята а на чуждата държава. Наша, българска ли е ? Управлявана от "експерти" на чужди фондации, от партии, открито финансирани от чужбина ? От министри и министър председатели открито посочвани от чужди посолства ? И комфортно поддържани от чужди медии ? Кое ѝ е "своето" на тази държава ?

Омразата на българина е навсякъде

_stankow

Каквото повикало (медии, фондации, продажни политици) - такова се обадило !

ТОЯ ПА!!!!!??????))))))))

Парламент без председател, като фирма без Управител, кой ще подпише за заплатките, коилите, квартирите, безотчетните ? Той да не е ходил днес, пък и утре в Парламента залудо ?

Ники Минчев? То тоя като го гледам колко е обсебен от тоя пост ще вземе да остане някоя вечер в парламента и ше се барикадира вътре.. последния път като беше председател искаше да се залости вътре с решетки на вратите.. Тоя е луд.. не трябва да бъде допускан до ръководни постове!!

е обсебена

също. Те прогресивните адвокати така или иначе яко ги пере съчмата. Имат тайна мисия да наложат прецедентно право задкулисно. Затва много обичат да дават и да се ръководят от примера, от прецедента. Също много обичат и да създаваг прецеденти точно като днешния.. сещай се и за на киро изцепките - реформа чрез провокация. Това е запазен похват на сороспиите.

зад думите без значение,свободен пазар и демокрация

във всеки случай е по-добра диктатура от диктатурата на пролетариата

За 30 г.ликводира България

кое не е диктарура. Коя е тази ситема, която хората на изкривяват до олиголоп и диктатура? Правилно са казвали дрените гърци, че има различни читави системи, но всяка система си има изкривен вариант - не читав...

sharing is caring, ице. https://pics.me.me/share-your-wife-she-was-a-bit-nervous-at-first-8539640.png

И като решат да му гласуват отстраняване какво става,всеки ден нов.

Егати и нещастника е този единия председател взема решение след това другия може да го отмени.

Докато не се изфащат сички руски кавали оправия няма да има

Военни положение е нужно, но военни няма Има само безказармени педеруги

Военно положение. Ти с автомат в ръка маршируваш, но не знаеш на къде. Тъмно е. Чува се картечен откос. Хеликоптер пуска странни светлини. После мрак....

Абе я у лево бе!Нови избори и ДъБъ и ПъПъ у каналала!

ДеБъ идиотите - както винаги!

Да се сменят всеки ден, защото животът на този парламент може и да е месец и на някой да не му дойде реда.

Пинокио пак се и зсра на метеното

Когато от ПП и ДБ говореха, през юни, че свалянето на председателят на Парламента Никола Минчев, а след това и на Правителството хвърлят България в политическа криза ГЕРБ, ДПС, ИТН се дуеха и наглееха.Хайде сега нека да се оправят,защото председател на Парламент си имаше както и Правителство.

Къде в тая формула зловеща е ИТН... Щото без тях нямаше да стане.... А те беха управляващи...

Всякакви чудеса ще предложат от ДБ, само и само да си получават заплатите, че при следващ парламент няма да влязат.

колко може да изкара този парламент? То докато депутати започнат да получават заплата и той ще свърши. мнозинството очевидно е за прокарване на някакви закони колкото да отпуснат милиардите по плана за възстановяване и да гласуват някакъв бюджет, който да ги харчи тези пари. туй е работа за месец. После пак на избори. Ако зависи от Възраждане ще има избори преди Коледа. Че се чувстват в растеж.

Ако не е незаконно, ротацията е едно много трезво предложение! Макар че досега все спечелилите изборите нали те избират председател, Кирчо кво се опъва - в предишното НС, когато те спечелиха изборите, но с по-малка разлика отколкото ГЕРБ сега спечели, ако не бъркам, Бойко не им е правил сечено за Минчев? Или ПП+коалиция са си имали мнозинство и не е зависело от ГЕРБ?

Ристю да отива на фронта при зеления клоун да се бие срещу Русия. Че ни проглуши ушите да плямпа все за оръжия за Украйна. Тоя центаджия е най-послушното и опитомено американско мекере. Вън от Парламента бе, продажно псе. За теб съд за национално предателство.

Ленчето и Глиги?

Шестият Бойкикиев може да предлага и майка си за шеф на парламента. С тези си глупости надминава и Корни, петата. А той не предлага председател само защото депутатите, а преди гласоподавателите му, пак няма да гласуват за Панов, а за Румен Радев. На Бойкикиев работата му е да слуша началниците си от РИСИ и техния говорител, на който коленичиха.

Аз като Предложих на Жената да е на Ротационен Принцип с Пладата съседка над Нас, Пълво ме изгони, а После се Разведе с мен!

Демони!

Eдин ден единият отгоре, на следващия другият. Педалска работа. То на Де Бе-то, всичката им е такава.

ДБ предлагат нещо разумно, което да реши проблема, но примитивни, ракиени ганьовци, като вас не го проумяват.

Депутатът на ДБ от нашия избирателен район има навика да не си плаща за свършена работа. Казвам ти го от първа ръка. Ако това е характеристика за разумен човек, вЕрвай му. Аз вярвам, че всичката му работа е такава.

Ахмет Доган преди години беше казал-всяка българска партия съществува със своите обръчи от фирми,следователно на избори ходят предимно хора на работа и зависимости от партийните бизнес обръчи,следователно ГЕРБ на мутрата ББ е била 12 год на власт и е изградила най много и силни бизенсобръчи,ето това обяснява ГЕРБ на ББ като най много гласували и първа сила! ВИЕ СТЕ ПРОСТОВАТИ ХОРА,ЗНАЧИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕМ!

Ристе Бойкокиев фатмака, слес като усра съдебната реформа и електронното управление с малумието си, сега иска да се изсере върху правилата в НС, абе Ристе , чеп за зеле не ставаш, къф юрист си бе, селски бек, ти от право бъкел не вдяваш, затова си със спрени адвокатски права, тъпчо

Бой в канала между ПростоКиро и ПростоБаце....