Дъщерята на стопаните на чайната Черни връх: Бедстващият е играл хоро

Родителите ми напускат сами, защото БТС им забиха нож в гърба, заяви жената

Обратно в новината

Коментари - Дъщерята на стопаните на чайната Черни връх: Бедстващият е играл хоро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имах щастието да го познавам Чавдар наемателя на чайната във далечната изминала 2000г,когато точно служех като войник свързочник на черни връх,доста често през свободното си време,ходих при него да му помагам,във чистенето и миенето,а той ми се отблагодаряваше,като ме черпеше и ми предлагаше някой лев.Всичко казано от момичето е истина.

Между другото - днес - на този студ и сняг - срещнах в метрото един такъв малоумник по къси гащи!

Не знам! От написаното излиза, че тези хижари просто без всякаква полза за тях, а даже в тяхна вреда 20 г. са поддържали чайната! Има и истина в казаното, че трябва да има и някакво лично пространство за тези хора, а за този гол "турист" - мисля че той е или малоумен или действа подставено с цел да отнемат чайната от тези настоящите хижари!

Все повече вярвам че казуса е от последните ти думи.

Ако моите родители напряват това и тези интервюта които дадоха по телевизията аз няма да ги подкрепя

Малоумни хижари... малоумна дъщеря нормално...

Момчето е герой, хвала нему ! хижарите - в затвора !

Боже пази Б-я от такива герои.

а всички които слагат минуса са злобни жалки МИШКИ ! хахахаххааа

Поздравявам "грух" - рядко откривам ТАКОВА ПЕРФЕКТНО СХОДСТВО между никнейм и съдържание на коментарите му !!! Дерзай, приятелю !!!

А забравил съм да сложа кавички и не иска да ме пусне на второ ниво. Трябва да се направи забележка, аз съм си избрал в играта термошорти, а не съм педерас, как да кажа че съм, а искам на второ ниво, искам на Витоша.

Аз така като гледам, хижарите са правите в ситуацията. Само като чух, че този дебил е бил по шорти и ми стана ясно за какво става въпрос.

това си е предумишлено убийство, а хижата не е място за частни увеселения - хижите са спасителни пунктове.

ама това е чайна, не е хижа

Това си е опит за САМОУБИЙСТВО. А чайната НЕ Е хижа.

Що коментирате хижарите, Интересно е какво се е случило последствие с "екстремния спортист". За него някокакво наказанийце, или за него всичко може?

Да му издърпаме ушите ли, какво ? Че да знаят и другите ентусиасти - какви хижи и заслони на Витоша бе - я си стойте в къщи и не ни закачайте ! (от хижарите)

Който не се е качвал на черни връх, той не знае колко са недрожелюбни тези хора! Като е толкова лошо там за живеене и за работа, защо не са си подали молбата по-рано? 20 години всичко е точно докато не се наакат и като се наакат после мирише. ЕМИ ЩЕ МИРИШЕ. И аз да им бях дете и аз щях да ги защитавам, но нямаше да казвам на черното - бяло. И това, че са ти родители не означава, че не са се променили към лошо. Не си отгледана от ИЗРОДИ (щом така ги опреличаваш), но може би са станали след 20 години ТРУД И ПОТ НА ТОЗИ ТЕЖЪК ЗА ТЯХ ОБЕКТ. Е сега ще се отдадат на заслужена почивка, дори без наказание, а определено го заслужават.

Гошо, не си прав. Ако си истински планинар и преди всичко човек, никога не би отказал на изпаднал в беда в планината! Пусни го вътре, дай му чай да се стопли и после той сам ще си тръгне! Но да го наричат изкукал или да му се присмиват е най-малкото недостойно и въобще не е в стила на истинските планинари! Това са долни селяндури, печалбари и нечисти уж хижари!

А вие прочетохте ли, че този Кирчо е празнувал нова година преди години на Черни връх в хижата, и че всичко за тази нова година е било подготвено и режисирано от него и компания. Хайде стига сте го защитавали този човек, и аз съм планинар, и не прекрачвам границите на възможностите си не застрашавам със своето поведение живота или битието на хората около мен

Помощ не се откаазва така е виновни са, но и тъпака който е тръгнал гол по празниците е трябвало да бъде наказан

-- Уотсън, моля предайте на изкукалия полугол интелигентен програмист-маратонец, закъсал по собствен демократичен цивилизационен избор и хвърлящ снежни топки по прозорците, да спре да тропа на вратата и да се подслони в заслона отпред. -- За Бога, сър, как разбрахте всичко това само с един поглед от терасата? -- Елементарно, Уотсън! Само интелигентен програмист може да си програмира екип от шортички и маратонки през този сезон и в този час на денонощието. И само маратонец може да пробяга от Риджънт Стрийт до Баскервил при тези условия. И само изкукал може да се появи в този вид тук, на 2200 м. височина, минути преди да гръмнем шампанското за Новата година. И ако си носи термометър - пъхнете му го подмишницата и ми докладвайте за температурата...Но му напомнете и да кротува - да не се наложи да разкарваме Скотланд Ярд насам...

ПРОДЪЛЖЕНИЕ: ...и след това ще звъннем в Бедлъм Хоспитъл да проверим за свободни легла...

Що за журналисти сте бе? Всеки ден изверги избиват и изнасилват беззащитни хорица по селата за 2 лева, цигани пребиват полицаи и военни / за обикновени хора да не говорим/, мародерски банди ограбват цялата страна. И вие мълчите като най-долните.... А когато някой абсолютно луд ненормалник тръгне по къси гащи и потник или с колело насред зима да изкачва планината - цялата държава му виновна. Та даже и уволнени да има. За мен подобни хора трябва да ги освидетелстват. Кой нормален човек ще тръгне гор в планината през зимата, когато прогнозите са за - 20 градуса, а освен това са го и предупредили да не ходи там. Може да е нормален, но тогава е или пиян, или дрогиран - което си е негов проблем.

Без значение, кой я издържа и кой се грижи, в договорът за неам е ясно упоменато, че вратата трябва да е отворена 24/7 за всеки. Ясно и еднозначно е посочено задължителното условие, ако на стопаните не им харесва, то да наемат друга чайна, която няма подобно условие в договора. Моралните и етични гледни точки са друго нещо, но по същество наемателите са нарушули сключения от тях договор за наем.

Няма задължително условие, чайната да е отворена 24/7, а заслона, който е предверието на чайната.

Колко нетактично от страна на човека - да им прекъсва хапването и пийването на хижарите...не видяхте ли колко нагло се държаха пред камерите?

Едно си баба знае и това си бае!!! Чайната или заслона Коко е задължена да е отворена 24 часа?!? Спрете се хейтъри незнаещи ,но мрънкащи!

В договора за наем е записано, че чайната трябва да е 24/7 отворена. Друг договор няма.

Я се качи горе, поогледай, пък после пиши. Поне ще имаш представа за какво пишеш.

Всичко това бъди някои въпроси. Според мен горенаписаното е опит да се избяга от отговорност. 1.Не е сериозно да се каже "виновна е псевдоприятелката на родителите ми". Колко удобно. А тази приятелка как се е оказала в заслона след като е толкова нежелана ? 2. Заслон било предверието, другото било чайна. По тази логика хижа е коридора със стелажите за обувки, всичко останало навътре е домът на хижарите. 3. 24/7/365 не е хуманно. Но когато е подписван договора също не е било хуманно - защо сте го подписали ? 4. Било е инсценировка. Да, възможно е. Но няма как да знаете зад заключената врата, без да излезете отвън и да проверите. А е факт, че ПЪРВО ОТКАЗВАТЕ подслон и едва след като ПСС са се обадили сте пуснали човекът вътре ( не коментирам дали е педал, по шорти, актьор или журналист ). Да, възможно е да са поредните наркомани, пияници, екстремисти и не знам още какви. Но е възможно и да е турист, който имал намерението да се прибере в цивилизацията след обяд, но нещо се е объркало в планината и късно да се е добрал до заслона. А вие как разбрахте без да си подадете носът от вратата ? Аз не мразя родителите ви. Да са живи и здрави. Но не мисля, че с такова отношение и мислене са за професията хижар.

и какво някой е искал местенцето , дали хижата дали нещо друго, утре може и хотел да цъфне там вместо чайна,

Аз не съм специалист, но от ходене в планината знам че заслон е необитаемо място където можеш да се приютиш при нужда. Посещавал съм такъв във Стара планина. Чайна е нещо друго

Преди десет години празнувах с приятели нова година в Копривщица. Към 6 заранта, пиян като тараба излязох да тичам , по къси шорти и тениска. По изгрев бях на връх Богдан. На връщане срещнах ранобудни ловци, джипа им беше затънал в пряспа. Помогнах им да бутат. Като ме видяха гол в снега не вярваха на очите си. Сега се чудя, как може да съм бил такъв идиот.

E - и аз на младини ги правех тия работи - по бански навън и се търкалям в снега. Ама бяхме безсмъртни тогава !

1000 тъпи коментари ! Моят е прост - МУУУУУУ !

Нека погледнем тази история – в цялостна перспектива. Кой организира и инициира всичко? Димитър Кенаров. Дали е изпълнявал журналистическа задача или не - това само той знае. Но целта е изпълнена. Журналистическият материал е налице. И наемателите на чайната са изгонени. Как е замислено всичко. Кенаров – журналист- инициира качването до Черни връх. Бил е наясно , че Чайната няма да работи. Умишлено – заблуждава лудия Киро и го употребява, за да направи журналистическия си материал. Целта е да се изгонят наемателите на Чайната. Кенаров е знаел , че Чайната няма да работи. Знаел е, че няма да им отворят. Кенаров употребява лудият Киро - умишлено го подвежда и той тръгва гол. Лудият тръгва с надежда, че горе Чайната ще бъде отворена. После – историята е ясна. Всичко минава по журналистическия план на Кенаров. И целта е постигната. Махат наемателите на Чайната. Наемателите , които са нарушили всички закони - човешки, морални, на Планината и юридическите. Въпросът е – каква е цената на тази журналистическа постановка. Инсценирането на случката от Кенаров е можела да коства живота на лудия Кирил. Вина - има инициаторът на случката. Кенаров. Както и наемницитена Чайната, пренебрегнали всички закони- човешките, моралните, на планината и юридическите. Каква отговорност може да носи Киро - един невменяем човек, който е бил употребен.

"Уморени от тежки софри и леки наркотици"..." така започва Фейсбук-разказа на Димитър Кенаров, един от лидерите на гей движението в България и организатор на провокацията на Черни връх. Името Димитър Кенаров казва всичко, няма да се учудя ако организира следващия гей парад на Черни Връх... лятно време... Няма нищо лошо май, ако чайната на Черни Връх се вземе под наем от гей активисти, нали? Поне ще бъдат нежни и ласкави към всички разголени мъже под върха... след 23:10 часа преди Нова Година... и ще осигуряват леки наркотици за нуждаещите се...

Aко е верно, че авторът-вдъхновител е от педерасите - призовавам кметството да им разрешава И ЗИМЕН ГЕЙ-ПАРАД (като бонус към Летния) с маршрут Княжево - Златни мостове; където се разделят на ДВА ЛЪЧА: ЛЯВО към Момина скала и нагооооооре до Черни връх; ДЯСНО към Ветровала, Конярника и нагоооооооре до Черни връх!!! Внимание: На Поляната пред Момина скала и долу на Ветровала - конкурси за БОЙ СЪС СНЕЖНИ ТОПКИ и НАЙ-КРАСИВА СНЕЖЕН ЧОВЕК !!! Нагардите: къпане в съответните рекички!!!

За мен като вярващ християнин е отвратителна друга фраза от Фейсбук-разказа на Димитър Кенаров, един от лидерите на гей общността в България: "Какво тогава правеше отдясно на вратата тази икона на Богородица с младенеца на ръце?" Но нека да си спомним какво е казал Бог на Мойсей за смъртните грехове: "Ако някой легне с мъжко, като с женско, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях." БЪЛГАРСКА БИБЛИЯ, Левит гл. 20:13. Нека да уважаваме християнските традиции в България и ако Божиите Заповеди от Библията повеляват на християните, да стоим надалеч от гей-компании, това трябва да бъде уважавано! Съвсем правилно за мен гей-компанията не е пусната в извънработно време в чайната! А прериталия под Черни връх гол гей-бегач, ПСС са го спасявали от самия себе си, в първите минути на Нова Година, при това БЕЗПЛАТНО! Нека в бъдеще гей-компаниите да си празнуват в гей-клуба, а да не правят поръчкови скандали с вярващи българи християни! Никой няма право да принуждава вярващи християни да "обгрижват" гей-компания на Черни Връх в първите минути на Нова Година! Стойте си в гей клуба, никой не ви пречи!

Баце, прекалил си с нЕкои вещества...

Това което писахте ако е сто процента истина кой тогава има интерес вашите родители да бъдат окливетени

Ето това е цялата работа" Според мен липса на човечност са проявили именно пишман туристите. Било им е изрично казано, че чайната няма да работи. Ако имаха намерение да празнуват в покрития, но неотоплен заслон, голият нямаше да е гол. Но те са тръгнали с ясната идея да изнудят хората да ги пуснат все пак в чайната. Наглите хора разчитат именно на морала и доброто възпитание на околните, за да си вършат простотиите и да се хвалят колко са велики, а другите какви са загубеняци."

Абе какви са тези глупости "чайната няма да работи" това да не ти концерт пожелание!!!! Утре като се обадиш на 112 и ти кажат спешното не работи. Как ще реагираш А???

Заслон има,чайна към заслона задължително,не.

до Ами такива - А викаш те чайната не е под наем със заслона тя в договора не влиза или те са я построили после. Стига сте въртяли фактите както на вас ви изнася!!!!

Постоянно в медиите се говори как някой щял да съди някого за обида и т.н. В две публикации с повече от 1000 коментара става ясно, че е имало провокация в новогодишната нощ, при което става дума не само за обиди. Става дума за човешки живот и нанесени морални и както се вижда и материални загуби. Трябва някой да заведе съдебен иск и всеки да си понесе отговорностите. Аз например искам този спортист да бяга пред мен да видя дали наистина може да направи това, за което претендира, че е изкачил Черни връх тръгвайки от София. Ще му сравня времето с това на Кирил Николов - Дизела. Тогава ще преценя колко стотинки струва.

Кирил Николов - Дизела, беше изминал разстоянието Драгалевци - Черни връх: 8.5 км. с 1500 м денивелация за 68 минути, през октомври. "Псевдо-бегачът" Кирил Радев се хвали, че е тръгнал обаче от центъра на София, което е много съмнително, защото по улиците и пресечките на София не е пригодено за тичане и няма спортен смисъл. За разстояние и маршрут не споменава. При зимни условия обаче времето ще е повече. Задължително е също нормален човек, да бъде облечен и обут подходящо, особено когато се тича нощно време. Тичане обаче, минути преди Нова Година до Черни връх, през нощта и през снега, ГОЛ, ПО ШОРТИ И МАРАТОНКИ е доказателство за ЛУДОСТ, никой не може да ме убеди, че това момче е психически нормално! Отделно е нямал планинска застраховка, а е преритал на Нова Година под Черни Връх, заради голото тичане и е нямал е сили да се върне на 3 км надолу!!! На самата Нова Година (официален празник), по тъмното, да разкарваш ПСС от Алеко да те спасяват с моторна шейна, от самия себе си, БЕЗПЛАТНО, и да правиш скандали и искаш уволнение на работни хора, които са те спасявали в извънработно време, при това да имаш наглостта да го правиш по всички телевизии и медии - това е доказателство за ПЪЛНО ФИАСКО като човек, ЛУДОСТ и ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ!!!

Предупреждение към Калоферския кмет: Ако догодина НА БОГОЯВЛЕНИЕ на вратата ти потропа интелигентен програмист маратонец по ПРАШКИ И ДЖАПАНКИ за да влезе в Тунджа на МЪЖКОТО ХОРО - пусни го незабавно!!! Иначе Медиитее и Държавата ЩЕ ТЕ УВОЛНЯТ... Даже и лекари-психиатри не ще те спасят!!!

МИШКИИИИИИИИИИИ !!!

Само тази ли дума знаеш, мишленце?

ааааа, не! Може да вика и ГРУХ.

знам и други: те е ева у тъ пия тъпак.

момчето е герой ! а тук вони на жалки, завистливи и страхливи мишки ! пфу !

Не разбирам кое е геройското? Че изкачил Черни връх? Милиони са го изкачвали. Той ще стане герой, когато стане стопанин на чайната и е на разположение 24/7/365 в продължение на 20 години. Ясно ли ти е грухчо?

някои неща никога няма да можеш да разбереш, проумееш и почувстваш. Ясно ли ти е ? Въпреки, че няма как да ти е ясно, което е над теб.

Гей-компанията да празнува друг път в гей-клуба, защото Гей Парад на Нова Година до Черни Връх, със скандали и преритвания от студа, и скандални безплатни спасявания от ПСС в първите минути на Нова Година, идва малко множко за всички българи!

Планински водач съм с диплома от БТС от 40 г. Водил съм малки и големи групи през зимата и лятото по планините на РБ. Винаги най-важна е предварителната организация, която да ти осигури успеха и оцеляването. Чета коментарите и се чудя. Наистина ли този спортист е бил само по шорти и маратонки, т.е. гол? 2. С какво са били облечени неговите приятели, които са го съпровождали, за да констатират подвига? 3. Те носили ли са топла храна и напитки? Ако някой ми отговори, тогава ще реша кой колко е виновен.

Краси пдкрепям конентаро ти с един голем плус, оти не моем да турим два….и понее не съм по планините а сам си шоп от равнините, че си преведем вапросите ти по нашенски… Начи да се качиш у самолето, да фръкнеш на три иляди метро нагоре, да земеш да скочиш… и да тражиш ръчката на парашуто да я дръпнеш, а па като не я намериш да викаш… абе тоя пилото що за човек е, пален ненормалник и дзвер бе, да не земе да сложи на гръбо ми поне един парашут, луд човек, да земат и веднага да го изгонат от служба….

Ако хижата имаше камера , можеше да се разбере цялата истина, както лъснаха провокациите на репортера от Господари на ефира Опитен папарак като Кенаров може да спретне всякакъв спектакъл

Явно много жалки мишленца тук ги дразни подвига на младото момче ! На неговия фон те доста остро усещат своето безличие и нищожност ! Злобни жалки плъхчета, яд ли ви е, че момчето е велико, а вие сте жалки отрепки ? хахахаххааааааа

"грух", докажи че И ТИ СИ ВЕЛИК: още утре вечер тръгни по СЪЩИЯ МАРШРУТ, със СЪЩАТА ЕКИПИРОВКА, в СЪЩИЯ ЧАС, и 3-4-ма авери да снимат с айфоните ТВОЯ ПОДВИГ !!! Иначе на Неговия "Геройски" фон И ТИ СИ същото ЖАЛКО МИШЛЕНЦЕ!!!

аз не мога да се състезавам с момчето-герой защото съм дърт - 50 години. и не се правя на герой, въпреки, че с приятелите ходиме 30 години по планините и нощуваме навън, на открито - без палатки, но... както и да е, това няма значение ! просто се възхищавам на подвига на момчето и плюя на жалките злобни страхливи и завистливи мишки тук ! това е.

Грух ууух ти си бай Ху Ий

Е, знаем какви хора ахкат при вида на гол мъжки задник, нали?

А хижарите още ли не са в затвора !?!? Чудна работа...

А Голия Самотен Бегач на Дълги Нощни Зимни Планински Разстояния с претенции за Величие още ли не е в съответно заведение?

а ти още ли не си о ке нзал всичко с дри с ни те си ?

Щях вече, разбира се, АКО БЯХ "грухчо"...

Та те са си били дома. Ти ще пуснеш ли ГОЛ и ШАШАВ навлек в новогодишната нощ в къщи ? Тоя не е герой ами е за Карлуково

Дали чайната ще бъде наета пи същите условия от милосърдниците, които се нахвърлиха върху ижарите?

Не. Миросърдните са от групата Прокопиев и сделките им са от друг калибър. Нищо случайно няма в постъпките на тоя кенаров

момчето е герой -а тия цървули хижарите са си намерили и безплатна квартира

Да направо е национален герой, за малко да му издигнем паметник , защо всички не сме такива , тогава поне зимата по нощите и из планините ще е пълно с полуголи .

Точно така - момчето е национален герой и само жалки безвестни мишки и панелни страхливи плъхчета - без сърце и душа, мислят обратното.

Този бегач е една куха тиква

Ти не схвана ли, че те са наематели, т.е. те плащат наем на БТС?

към "герой": БЪДИ ГЕРОЙ и ти - ОЩЕ УТРЕ ВЕЧЕР пробягай в СЪЩИЯ ЧАС СЪЩИЯ МАРШРУТ В СЪЩАТА ЕКИПИРОВКА !!! Примерът с ПОДВИГА е пред теб !!!

Ами роднините не си ги избира човек, ама виж приятелите са по желание!"Псевдоприятелка" няма - сами са си я избрали! При това подобните се събират, каквто тя, такава и щерката, такива и хижарите...

абе момчето е благородно-а можеше да ги съди

Българетата в тотален разпад. Дерзайте. Евала на емигриралите.

"БТС има правилник за хижната дейност. В този правилник е записано категорично, че всички високопланински хижи трябва да осигуряват по 24 часа подслон, храна на всички туристи, които са в планината. Още повече, че в договора подписан между БТС и Чавдар Ефтимов, управителят на заслон "Черни връх", в чл. 21 е записано точно това условие - че хижата трябва да подсигурява подслон и храна на всички туристи, които са там. Моето становище на този етап е да предложа на управителния съвет смяна на управляващите този обект"

На Черни Връх НЯМА хижа.

И през пет минути да повтарящ това на тълпата,тя ненавижда интелигентния програмист,който отгоре е маратонец при екстрени условия.Девизът на тълпата е --"Който не е като нас,е против нас."

Аз съм от тълпата и не мога да симпатизирам ЕКСТРЕМНИ САМОУБИЙЦИ, независимо колко са интелигентни, колко са програмисти (ясно е колко се е самопрограмирал по шорти и маратонки при тези условия), отгоре на всичкото създаващи неприятности (меко казано) на такива като мен.

Не хижа на метеорологична станция пише го в сайта и

Не бих искал да бъда съдник или защитник не която и да е от страните в случая. Но бих поставил следния въпрос … през последните години, се наслушахме и видяхме не малко примери за изпадане беда или загубване на безразсъдно смелите туристи, някои от тях описвани от медиите като опитни планинари! Последствията ги научаваме малко по-късно … мащабно организирани спасителни операции, включване на специализирани екипи и техника за тяхното издирване и спасяване. Тук поставям дискутирания въпрос, наистина ли тези хора са опитни туристи, планинари или лекомислени и тъпоумни авантюристи? Не говоря и не правя никакво сравнение със злополуките и нещастните случай, от които не са застраховани дори и професионалните планинари и алпинисти.

Сяитам себе си за незлоблив, опитваш се да бъде обективен. За този с минуса, прочети моля те днешната новина ... "Опитен планинар загина под връх Ботев" и ще разбереш за какво говоря!

Подкрепям написаното и добавям,че нито една статия за застраховки в планината не се появи В медиите.Сякаш от нищото ще съществува тази планинска спасителна служба

Напълно съм съгласен.Трябва да се дават разумни примери за подражание а не необмислен авантюризъм.Ходил съм много години по планите и то повечето сам но от това само се е засилил инстинкта ми да предусещам опасностите.Никога не се е налагало да ме спасяват а и тогава нямаше GSMи така че риска винаги си беше само за моя сметка което ме караше да мисля преди да действам вместо да приемам желаното за реалност и да разчитам на други хора.Не оправдавам хижарите защото това е част от тяхната работа и никой не ги е принуждавал да работят това . Същото се отнася за всички професии с неопределено работно вррме.Нима на лекаря е приятно когато пиян повръща отгоре му и в добавка го бият отрепки ,че и всякакви ненормалници го съдят за пари?

Дъщерята на боклуците. Това тяхното е опит за убийство. Де факто, де юре.

Сулю, а ти къде живееш? Защото май навсякъде има бездомници (даже и през зимата!) и въпросът ми към теб е: Ти прибираш ли ги у дома си до печката? Супичка правиш ли им? Ъм? Теб да те подведем ли под съдебна отговорност за предомишлено убийство? Защото по закон неоказването на помощ е наказуема...

на нова година това момиче e уважило планината-тя го е спасила и изгонила злите хижари

800 коментара за случка достойна за учебник по психиатрия ! Две групи психопати воюват навръх Нова Година подкрепяни от агитки ! И във форума войната е не помалко яростна ! Ужас !

Отвратително е заради един безотговорен човек хората да си губят работата На 4 януари БЕДСТВАЩИЯ не изглеждаше прекарал ХИПОТЕРМИЯ Той самия каза че са го предупредили че заслона няма да работи ЯВНО НЯКОЙ Е ХАРЕСАЛ ДА СТОПАНИСВА ЗАСЛОНА Ако тоя човек има доблест трябва да се извини на семейството а не да обикаля медиите и да плюе

щом не работи 24 часа не е заслон, a частна кръчма в която са го превърнали хижарите

безотговорен човек е всеки който не се тъпче и налива на нова година а решава да покаже дух в планината

Вместо да покаже дух а могъл да го предаде!

Така е

това е криминален актвсеки гражданин е длъжен да окаже помощ на бедстващ-камо ли това да му е професионалното задължение-защо не са взели проба за наркотици на стиснатите хижари -ако не са дошли приятелите му -какво ли са щели да направят с момчето...

Все пак са го допуснали вътре. Ама му " направили забележка" за неподходящата екихировка, което той не приел добре и тръгнал по теревизиите А че не е бил толкова закъсал е ясно.

Лъсва грозното поведение на Журналя , особено тези от ежеДневникът на Америка за България

Излиза, че планинската спасителна служба е откарала младежа с моторна шейна до Алеко не заради измръзването му, а защото е играл хоро !? Има ли още някой, който да вярва на тези измислици ?

Айде не определяйте всички хора, които се качват нощем на Черни връх, като “ненормални” или “дрогирани”! Лятото е пълно с хора, които се качват на Черни връх, когато е пълнолуние и луната осветява всичко. Гледката е страхотна. Винаги сме срещали и други хора по пътя. Когато сме се качвали през ум не ни е минавало да искаме да ни отварят чайната, а даже напротив- гледаме да не вдигаме шум за да не пречим на хижарите да спят. В конкретния случай и двете страни имат вина!

.лятото не е същото като зимата. Лятото и просяците спят по парковете.

Черни връх едва ли е най-подходящото място за къща в планината!

"Който не е като нас,е срещу нас." - психология на тълпата.

Чайната от години не работи през седмицата. Това защо не го пишат. Аз лично се качвах миналата година в сряда на обед и там на поляната заедно с други групи туристи говорихме и стана ясно, че само събота и неделя отваря. Значи договора е ясен 24 часов достъп 7 дена в седмицата. Иначе излиза, че си взимаш за почти символичен наем къща да си живееш в планината. Пък туристите да се таковат в таковата. Хайде стига сълзи и сополи. Тази чайна отдавна не си изпълнява предназначението.

"Бедстващият Турист" е бил гол до кръста по шорти и маратонки след 21 часа преди Нова Година на Метерологична Станция Черни Връх при -15 градуса? "Бедстващият Турист" е нямал планинска застраховка, а е поискал специализирана и скъпа помощ (една моторна шейна струва 30 000лв) от ПСС навръх Нова Година без да плаща? Май е редно да бъде проверено психическото състояние на среднощния куку-бегач и да бъде настанен в специализирано психиатрично заведение? Има ли гаранция, че няма да продължи Новогодишните си опити за самоубийство? Кой ще го спасява следващия път и кой ще бъде виновен, ако бъде намерен подхлъзнал се, със счупен крак и замръзнал? Пак хижарите на някой заслон, хижа или ПСС ще бъдат виновни за замръзналия кукувец? Или организаторите на поредното планинско приключение на куку-пациент за психиатрия? Май е редно да бъдат проверени от полицията за наркотици организаторите на това Витошко куку-приключение, които навръх Нова Година са включили записвачка и са провокирали служителите на Метерологична Станция Черни Връх, за да си правят своята "разследваща" Прокопиева Фейсбук-журналистика? Осигурили ли са здравето и живота на куку-бегача, наблюдаващ лекар и персонал за организация на спасяването при подхлъзване и замръзване по маршрута на среднощния куку-бегач? Щом е имало организация на това новогодишно "куку-приключение", трябвало е да има лекар, организация и персонал за спасяване в тъмното по целия маршрут на среднощното новогодишно голо планинско куку-бягане!

БРАВО !!!!!

Това постановка е да се приключи с тази чайна ли е?

Много ще ми е интересно "журналистите" и "медиите" които отразиха така "пламенно" "откровенно" "честно" тази ... случка ... дали ще отразят и КОИ ЩЕ СА НОВИТЕ СТОПАНИ НА ЗАСЛОНА /чайната или както се казва/?! ... и СЛУЧАЙНО ЛИ стават ТОЧНО ТЕ?!