Екипът на Бъчварова публикува данни за бивши агенти на ДС

За първи път информацията за принадлежност на лицата към бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на армията бе публикувана в обобщен вид.

Обратно в новината

Коментари - Екипът на Бъчварова публикува данни за бивши агенти на ДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на протестърката - настояща министърка. Свърши някаква работа. Друга по същество полицейска едва ли да очакваме.

минаха над 20 лазарника амен 30 от псевдо демократичния ни път към Америка и тия списъци все се появяват га идат избори.

Те на ,,правилните" хора досиетата бяха унищожени в първите дни след 10.11.1989г. Сега ни подхвърлят разни трохи за заблуда;)

Не, не са всички досиета унищожени. Има много които ги вадят и сега. И много агенти са в Народното Събрание, други са в правителството на комуниста Бойко Борисов за който също се знае, че е член на БКП, макар и да не е бил агент. А не че не е искал. Не са го одобрили, защото за агент не е достатъчно да знаеш на английски само "Конграчулейшънс". Докато колегата му, Цветанов си е бил кадрови офицер. И като няма лустрация, голям праз като има досиета. Те ти се хилят насреща и ти викат: "Ми к'во като съм бил агент? Ми к'во като съм бил комунист?". Представяте ли си? Представяте ли си в Германия някой министър, пази Боже канцлер на Германия, да заяви: "Ми к'во като съм бил нацист? Ми к'во като съм бил есесовец?" Гадно, нали? Е, нека ни е гадно тогава. Ама именно ГЕРБ са партията които най-много скачат срещу лустрацията!!!

На всичките ти писания я кажи нещо за Меркел, че не се сещам !!! И я ми кажи за Цветан Цветанов- аджеба кое училище е завършил та го пишеш кадрови офицер, а ? Ти само си спомни какви ги плещеше в Парламента за докторите от Г. Оряховица и пак си въобразявай, че е КАДРОВИ офицер !!!! Кадрови ама в час по физическо възпитание ! От тези часове до офицерските пагони голямо слагане е паднало да знаеш !!!!

Заглавието на статията противоречи на съдържанието на списъка. Некоректно е.

един от тези които ни облъчват е кево.ми той какво е разузнавал за българия?колегите си е разузнавал!това е разузнавал!!!!!!

Кога изкарат досието на мутрите и мутресите в управлението може да кажете че има новина защото всичко друго е манипулация и отклоняване на вниманието,,

одобрявам

След като не беше извършена лустрация тези списъци до голяма степен се обезсмислиха. Ченге - президент, ченгета водят политически партии, ченгета стават министри, ченгета са бизнесмени и банкери. А бе тези ченгета и доносници ли са най-кадърните в тази държава или има нещо друго?!?!

И какво от това,нали са работилиза държавата.Ако утре се смени строя тези сегашните във затвора ли ще ги вкарваме,макар че 90% са за там.Ония хора служиха на държавата,шапка им свалям.

Няма доносник - служил на държавата. Доносникът е боклук, боклуци са и децата им. Това са хора чиято единствена цел в живота е да се "уредят", без морал, без принципи, а бе боклуци.

СЛУЖИЛИ БИЛИ НА ДЪРЖАВАТА! По леко, моля! На коя държава са служили?! На СССР! Я не на нас тия!!!

"ония хора" по-точно "някои хора от ДС" може и да са служили главно на СССР, ама тия ДС-демокрадци, дето гепиха всички мангизи и власт и ни третират като роби на кого служат и защо да не ги вкараме в затвора?!

Major Payne

Работили са в полза на комунистическата държава и комунистическия режим, който със закон е определен за престъпен. Това е оксиморон и съдебен парадокс - да се обяви за престъпна една организация, но работилите за нея да са невинни. Че тази организация нали е станала престъпна чрез действията на работещите в нея и за нея.

само ни публикуват списъци.... ефект никакъв! Защо не ни върнете поне на накраденото от застреляния мултак, а оставате веселата му вдовичка да ги разпилява?! Продуцентка била...и за пластични операции и трябвали и за млади любовници, ама що не си направи една пластична операция на мозъка това бабе!!??

Непрекъснато се афишира на'ща Дарика, скън да не я забравим! Вярно, да вземе да си направи 2-3 гънки на мозъка вместо да си опъва физиономията, циците и задника

сякой рейс с кондуктор след преглед поне на спирачки от начална гара. имам ценз и за монтор на таквиз нища. поправал съм камаз. ИЛИ!??? допълнилта застраховка при пътуване в България.... с не смешна премия.

да пиша коментар у дира. ми спира радиото на андроида. то човек да не пийне некое коняче след път. но има проблем! автобусите не са безопасни. не от ден. повтарящи се повреди опасни и ..човек на кормило,без избор, с вяра без мяра. Благодаря на смътниците ми, че сте били добри хора, и детето ми доди си у дома. дано и тез от острова са видели и заеднили с децата си у силистрата. тъжно е. когато мама идва след нова година. у силистра. у та автобус имаше и плачещо момиинце с мече и си го прегръщаше и целуваше. гледа филм от таблета, но жината не виде да даде и да яде. като патуваш, сичко требва да делиш и да не спиш. с тва дете патувах и ма спаси. но на отиване и на вращане имаше и друго. дето те гледа в очите. неква от миналото ми. ..хубаво е, е не са гледаме. пак ша е мъка. на цензорката разбира се.НЕ!

Изказах мнение и веднага се появиха хора , които решиха,че задължително съм "ченге". Това слабо ме вълнува. Нямам намерение да доказвам,че нямам сестра. За тия които имат глави на раменете си,а не тикви,предлагам информация за размишление. Ето я: Още преди първия мандат на Георги Първанов се знаеше,че той е "агент Гоце". Това обаче не му попречи да спечели! Преди втория му мандат пак се тръбеше,че той е "агент Гоце"- и той пак спечели. Защо е така? Обяснете! Не съм фен на Първанов, който сега е най-обикновена патерица,но искам да знам ЗАЩО Е ТАКА?

Защото народа не разбира какво му причиняват, поради определени причини и този факт не ги прави агентите по-добри. Жабата се вари жива на много бавен огън, няма проблеми и накрая се сварява ........

Защото е пълно със зомбирани мозъци, затова е този парадокс! ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ВСИЧКИ НПО В БЪЛГАРИЯ ПО ПОДОБЕН НАЧИН, КАКТО ПОЛША НАПРАВИ! В резултат натова, след няколко години поне зомбираните ще са намалели!

Задавам въпроса си отново, ако някой има информация - моля да отговори. Какво означава "Неустановена принадлежност"? Това виждам за повечето хора. Означава ли това, че тези хора са проверявани и не е открита информация за тях ИЛИ е открита информация, но не е пълна? Има около 134 000 записа. Окомерно ми се струва, че за над 90% има "Неустановена принадлежност". Това означава ли, че броя на ДС-регистрираните е около 10 000 души? Или просто, до този момент 134 000 са проверени и за около 10 000 е намерена информация, че са работили с ДС?

оти мислашч е тоз ден след празници и път и снег е ден за коментри? нека утри седаме зад бюрото и ни посрешти смех. па ако мине и неква мисал. фуклива. ах, палавниците, даваш им 4 дена празник български, а бонуса го арчат пак у наши отели при съседи... палавници... добре че лилито ги пази.

"за постигане на открито и прозрачно управление чрез публикуване на публична информация в отворен формат," Хубаво, няма лошо, като искат да са толкова прозрачни, нека да си публикуват развитието на имотното състояние през годините, както и на техните деца и роднини и как се е подобрил стандартът им на живот откакто управляват България.

тоз списак ни важи. секи знае у блока поне трима изван списака. а туй значи....ем тайна ама пак полюция... само разходи и пъчене. оти?

Те вече са си оплели кошницата-сега можем само да ги ХВАНЕМ за Гуя и да ги дърпаме,дърпаме-догде ни излизот пришки на раки се.

.... и не съди. осъдени.

поне зааема от бай тошо- 10 млрд.. ни стигна да купим руската приватизация. справка - писател при коритаров. дубре, чи ни ел го е. е можи ли сефте, България прави 10 млрд дълг а росия продава за 10 млрд заводите... а ний тук напразно плюем путин и на руснаците водката и газпром. тъп, тъпи ама и виновни за дереджето на русия..тва ложе и от торент нема го зема. знам кои приватизираха.

Хм, а списъка дали е пълен? Коста Базитов и Данчо Симеонов, единия нещатен сътрудник на КДС а другия щатен офицер от ВКР, са били областни управители на Варненска област...а в списъка, дето се данлодва от линка в статията, ги няма.

Какво е това? Почти всички са "неустановена принадлежност", тук-там се среща и "няма данни". Имам чувството, че това е списък с държавни и общински служители на много ниски позиции, които така или иначе е трябвало да бъдат проверени. А къде са истинските агенти, за които всички знаем, че съсъпваха и продължават да съсипват държавата?

Ще публикувате ли досието на агента Щерев?

когаш. срам, заплата, срам, заплата..срам и болка.

Хайде, хайде. Останали са тука само кокошкарите.

сик тим вис и т.н. всички са доносници ченгета и там всички олигарси около 200, 300 човека също от ДС дето са задкулисието- Пеевски и сие

Пеевски може да е всякакъв, но няма как да е от ДС.

Това ИЗОБЩО не му пречи да работи с техните пари!!!

Той е прасето на ДС ДПС-то! Сега към кой ДеПраСе доносник е?! Към Доган или към Местан?!

глупостите ти ги пишеш, защото си глупак?! Я ми кажи, как се замогна толкова Пеевското праси?!

(таткото на маминка Ирен) е бил началник на областното ДС във Враца.

Мен, какво ме грее, кой е бил агент? Мен ме интересува, кой, СЕГА, В МОМЕНТА Е АГЕНТ, И НА КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО...

на сигашното. и ви чита.. и помня. ако имаше ис ко да запомним и цензорката..

Грее те и още как, всички руски слуги ви грее та ви пари под гъза. Преброени са дните на господаря ви тук а с тях и мизерната ви прехрана.

Може ли някой да ми обясни какво означава "Неустановена принадлежност". Това виждам за повечето хора. Означава ли това, че тези хора са проверявани и не е открита информация за тях ИЛИ е открита информация, но не е пълна?

-втори паралелен списък на първите 10 000 по имотно състояние граждани на РБ -сравняване на двата списъка -ако се окаже, че някой от втория списък (или негови сродници до трета пряка и съребрена линия) фигурира и в първия списък, незабавна конфискация на имуществото и съд за измама в особено голям размер на това му викам справедливост, другото е мижи да те лажем

резил е у пищерата на коритаров на реклама на книга, за приватизация, без партийно участие в агенция за приватизация. Костов пак е виновин. сигур и на него му е писнало. лапат у пещерата пилешки кокали место говежди.... повтарям. агенцията за приватизация не беше на костов а принуда.

Имената на глупците ,висят по стените....Така ще е за всички слуги на Москва.

И за агент Ивайло(Иво Инджев) ли ?

с рускини по ми пада платата. на парламата с руснаци, пак тъй. ко са ежиш..

...новините от всеки изминал ден показват само едно нещо ..закриване на дарJAвата Bалгарiя...по инструкции на Aмерика...

И какво от това? След дъжд качулка! Само като си помисля на колко години са повечето от тези "бивши" и колко са се преселили в отвъдното... Поредната пушилка! Не става да ги обвиним нито за днешната мизерия, нито за заемите, нито за Южен поток, нито за пришълците, нито... Оообаче открих по-актуална информация. В "афера"-та има статия от френския уважаван разследващ журналист Тиери Мейсън, препечатана от известен сайт. Какви само интересни неща пише за началника на тая Бъчварова - шапката ми хвръкна! Срамувам се пред света!

пред себе си и децата си. пред държавата си. за света има кой. милиарди бре..

Сега ще те изтрият, понеже, както Щеревци казват, сайта е про Руски... Както изтриха и T34

и ин рускинините. наздаровя де мога да ровя. внимавайте, тука некои ни са рускини. буташ коментар и некой го е срам от вонята му. иска да му е лично. таквиз по телефони та живо бол... и се изненадани...и замислени. дайте ги на мен. или на некой, де шапка ша ми свали. читете и ша знайте. и здрави да сте, деца.

Този списък си е семки и бонбонки за беззъби потребители на удоволствията предоставяни от държавата.

Доносниците пукнаха останаха само копелдаците им с наследените благини

И кой сега ще иска да работи за разузнавателните служби на държава която предава информаторите и разузнавачите си?

Че те затова ги пускат, за да няма повече държава България.

НЯМА истински разузнавач от онова време доживял 50тата си годишнина.

пенсята ..де му е?

Опапана от тези, които пускат данни за публикуване.

куките измряха, сега са останали само техните копелдаци

Артисти. Лидерът им путинист и живкоевист а те се преструват на демократи. Арв нема нужда, няма кой да ви вярва.

И това ли е най-важното в днешна България? Да, отворихте досиетата и оправихте миналото, сега остава да оправите и настоящето. Наистина е "лош матриала" щом досиета от преди 30-50 години го интересуват повече от настоящите: - нови държавни заеми - нови данъци и такси - масова корупция - масова престъпност и безнаказаност - куцаща здравна систем - повсеместна неграмотност - невиждан до сега отрицателен прираст ....

Хляб и зрелища! Хляб няма, а пък зрелищата... То пък едни зрелища...

Досиетата на ченгетата имат отношение към последствията които си изредил.

Би ли ми обяснил как имат връзка с нещо от изброеното по-горе? Дай конкретни примери ако обичаш, не говори по принцип!

Само, че в случая са изнесли едни, други досиета.

Без истина за миналото, няма и бъдеще!

Никога не съм принадлежал към някоя от службите на бившата Държавна сигурност,но имам становище по въпроса.Независимо дали ще се хареса или не то е следното: Това което върши госпожа Министърката е престъпление и се наказва от закона! Ще се аргументирам защо. 1.Няма държава в света,без значение какъв обществено-политически строй има,която да няма служби за сигурност. Това е имунната система на всяка държава. 2.В бившата Държавна сигурност само един отдел/шести/ е бил по същество политическа полиция и се е занимавал с политически вицове,клюки,доноси,благонадеждност и други подобни. Всички останали отдели са работили за майка България/външно разузнаване,научно техническо разузнаване,контраразузнаване и така нататък/. Това разгласяване на такава информация по същество е слагачество към нашите нови господари.Позицията на плебея,послушкото,който е готов от всичко да се отрече и всичко да оплюе. Да не би ЦРУ да нямат органи,които са преследвали инакомислещи? За лова на вещици не сте ли чували? Не знам кой обича "слагачите" като госпожа Бъчварова. Мислех,че само в Реформаторския блок блок са способни на подобни дивотии. Оказа се,че не е така!

Хаджи, Виж дали едни държави не откриха "агентите си" - Полша, Чехия, Унгария, Словения,...Няма да провериш, защото знаеш, че ги откриха, при това всички, а не избирателно като ченгеджийницата наречена за кратко България. не е зле да провериш какво е икономическото развитие на посочените държави, както и нивото на корупция. Та затова имаш "мнение", то е защото си прибрал някой друг лев чрез ченгетата в случай, че наистина не си ченге. Но стилът ми е доста познат та не вярвам да не си ченге. По-скоро си от тези, които не подлежат на разкриване3.

Не знам как откри директна връзка между доносници и корупция. Такава хипотетично може и да има, но по света се наблюдава и хипер-корупция и без доносници - за справка - Гърция. А да се отрича факта, че всяка държава е разчитала и рачита на тайни средства на събиране на информация - това е просто недомислие. Помисли за някои много големи държави преди да пишеш.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОСОЧИШ ДРУГИ ДЪРЖАВИ КАТО ФРАНЦИЯ,БЕЛГИЯ,ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ, АНГЛИЯ, ДА НЕ ИЗРЕЖДАМ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ ДОРИ И ГЪРЦИЯ ИМА ЛИ ИЗНЕСЕНИ СПИСЪЦИ НА ТЕХНИТЕ СЛУЖБИ,КАКВО ЩЕ КАЖЕШ УМНИКО.

да знайш на кой да не принадлежеш. да дава начелника на секой такъв жена.

воайори...на техния живот? А ние просто ей така си отиваме...без да сме живяли...

Сега се чувствам виновен, че съм прочел имената на тези, които всъщност са воайорствали и са клепали "неудобните лоши" на ДС.. И като си помисля, че това са само дребните, мръсни риби! Ама си нагъл, а!

от тия в списъците...а за тия дето ни залъгват 26 години... Кел файда от тия списъци...на ДС, а за разузнаването-против!

Да не ни занимават с бабини деветини, а да публикуват списъка на собствениците на ВЕИ- гяволето,които правят ток от слънчето и през нощта,списъците на онези дето дръпнаха парите от КТБ,списъците на онези с влогове в швейцарски банки /подарък от Меркел с думите- на вижте кьорчовци,къде са откраднатите ви пари/,списъците на ..... баси и баламурниците ,дето сме!

Защо тези идиоти комуняги и ДС агенти, се възмущават, че са огласени, като се гордеят, че уж били защитавали държавата? Защото ДС беше политическата полиция на комунистите и защитаваше тяхната партия, която се беше срастнала с държавата. Българската държава не принадлежеше на българския народ, а на комунистическите разбойници, които още вият и не изпускат кокала от кървавите си уста.

А аз си спомням, как ликвидираха успешни военни заводи, изнасящи продукция във долари. И не ги загубихме заради русия. И един пример. В Амстердам, при закуска 60 Евро и тук при безплатна такава... Каква трябва да е разликата в БВП? . "Хайде да не говорим ( нерегистриран ) 04.01.2016 20:18 с лозунги (празни приказки). Дай по години БВП на България от времето на социализЪма и сега! Може и на глава от населението, отчети и инфлацията! Ако ти е мъка, че не изнасяме "Стюардеса" и "Поморин" в Русия - си е твой проблем. Но не забравяй, че Русия ни отряза пазарите (често с размахване на пръст), не ние сме ги напускали."

Случайно да си спомняш за един български политик, Стоян Ганев (мир на праха му и да ме прощават близките му) който искаше да съдим Русия за войната и срещу Турция 1877-1878 г., а ?!?! И не само той!!! Айде да не търсим вината винаги в другите, а ние все да сме "божи кравички"!!!

Примери такива много... само не разбрах, къде съм в противоречие с теб.

За тая мърша не трябва да се споменава,като няма нищо хубаво

В долари? Че може ли такава презряна валута да ни радва! Ние искаме рубли, юани, вони, ... И разбира се ще видим, че при социализЪма беше хубаво, а сега е лошо. Тогава имаше долари, а сега само рубли. Чао, капиталисте! Бегай при путя късопишлев.

И преди, и сега си си подлога. Но какъв коментар да се очаква от "човек", като теб. Как пък едни Чехия, Румъния, Полша не загубиха пазарите си, а ние си се отказахме, (не без благословията и напътсвието на новия ни бащица )от тях. И знаеш ли защо? Точно тези слагачи, като теб, тук избояха, а в Румъния ги разстреляха. Тук най низката паплач, взехте властта, а ние спяхме.

Към писалите, минус... Вие не си ли спомняте ликвидациите? Или, ако смятате, че са били правилни, поне се обосновете.

Какво общо има това с "радостната" НОВИНА ,че минималната заплата СКАЧА ЯКО на 120€ А ПОЧАСОВАТА СТАВКА става ЦЕЛИ 2.50лв.( в Европа е около 9€=18лв на час) Е, щом сте съгласни така ще е...!

Като си прост работи за минималната заплата бе. А кво ни пука, че депутатската заплата = няколко пъти Х минималната заплата? Колкото повече вдигат минималната, толкова повече скача тяхната заплата. Същото е и с данъците ти. Ама това не го пише в опорните ти точки.

Е как каво общо има? Много общо има дори. Вместо да се вторачваш в тенджерата с мръвки на "политическият ни елит" и да задаваш неудобни въпроси, ти ще гледаш сеир в списъците на военните разузнавачи, примерно. И ще ти става едно леко, едно радостно, една ситост ще усещаш... Пей сърце!

Списъци на военни разузнавачи и контраразузнавачи... Пълна глупост и дебилщина! Тези хора са си вършели работата, защитавайки държавата. Никой от тях не е работил с разбирането, че служи лично на др. Тодор Живков, например или пък на БКП, преди България. Тези, които са служили в армията, нека си припомнят клетвата. Никой не се е клел във вярност на БКП или на ОФ или пък на КПСС! Военните контраразузнавачи пък са си вършели работата.

вервай си ...сигурно си чувал за чл, 1.

Вълчанов

Член 1 беше вече към края, но никой него вземаше толкова на сериозно. Видя се през 89-а. Ако е така, както се опитват някои да ме убеждават (като че ли аз не съм бил свидетел на събитията) в силата на тоя прословут чл.1, нямаше никога да има демокрация! Тогава на армията не й пукаше, а и дори някой да беше направил грешката да я вкара в действие, щеше фатално да сбърка.

Браво. Ти си истински и завършен демократ. Някой, ако се запита, защо някои са били в Белене, може да ти прочете драсканиците. А и да види, защо сме на това положение сега. . "Силата на съдбата !!! ( нерегистриран ) 04.01.2016 19:03 Еее,по-добре много късно,отколкото НИКОГА !!!Всеки който е служил в така наречената БНА знае кои бяха най-мразените в казармата бре-ВКР-тата!Не ми пука дали ми вервате,но имах смелостта,куража и невероятното удоволствие да запаля ГСМ-а на поделение 22 800 в Горна Джумая(днес все още кръстен на некакъв си Благоев)през късната есен на 1982 година бре!Софийско копеле съм и тогава не ми пукаше от почти нищо бре!!!Беше с цел САБОТАЖ и протест срещу задръжката заради скапания ЩИТ 82 бре!На косъм бях скапаното ВКР да ме разкрие но не успя!Ха ха ха!!!Иначе военен съд и разстрел!Ама нанай бре!След 1990 година ходих да търся ВКР-то на поделението ни-22 800 за да го пребия!Научих,че сарши лейтенант Бусев,дето ни беше ВКР-то шефа е пукнал при автомобилна катастрофа пиян една година по-рано!Жалко-толкова ми се искаше да го пребия аз!пп-При пожара и неговото гасене пукна един фатмак-комунист и един офицер беше силно обгорен!Готиното е че скапаняците не ме изобличиха,а бяха толкова близо!Ха ха ха!!!"

При цоциализъма подобни неща не ставаха! Всичкото беше песен. (За некои)

То не е късно сега да те съдят за убийство,палеж,саботаж.Пък ,тези ,дето са "пукнали",със сигурност ще те намерят.Оглеждай се като вървиш,стряскай се при всеки шум,съдбата си знае работата.

Списъкът не е пълен. Един мой приятел ми каза, че е бил агент, но го няма в списъка. Може да не е проверен, но ако списъкът не е пълен, то той е безсмислен. Само, когато се открият всички имена, има смисъл от такива списъци. Иначе истината се изкривява, не че фактите, че Доган, Първанов, Местан и други са били също агенти, значи нещо в България. Техните жертви продължават да ги поддържат.

Целокупното народонаселение зад минирани граници и оковано в оковите на жителството в родното населено място. А до всеки човек - ченге. За по-сигурно!

две имена у списъка. едното ялово, искаше да дам документи мои на брат и да е у чуждо. оти му гледаша децата. при жива майка. днес поарснали жени, при други. другио, фоташе деца на ученически бригади по бикини и ги показваше на милиционери. днес има дете у гроб. ако не знаете къв е закона- пазете си морала. ни ща да им помня ни грозното им, ни мъката им. има и нормална лудост у тоя свет. Наздраве Ви и да преборим и тази Година, като стара. ако можи некоя и цензорката, ..можем и да си починем.

пропуснал щото тебе... или ни щеш да знайш, как е отбирала дс.. а, да. вероятно си бил милиционер. уважаващ из.куство на фотограф. когато го изгоних, от деца ми поверени, требаше да ода и обесневам , че клевети от три - неверни са. те отидоха на море, планувано. а мен ме насили--друга. пийте с мера. инак мози да е много зле.. не само у цоциализъма. купих нови букви български и пак са изтриха.. май са китайски. ша прощавате грешки,..по памет пиша.

мераклии България да е троянския кон на Русия (ссср-2) в ЕС и НАТО!?!

Следващите ще осветлят днешните/ако има такива/. Следващите ще осветлят още по-следващите. И така до загробване на фалшивата държава.