Държавата се разбра джентълменски с търговците - ще продават хляб без печалба

Хлябът ще поскъпне още, смятат анализатори, защото новата реколта на пшеница е с около 20% по-скъпа от старата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди председателството - 0.99 лв. След него - 1.19 лв. След 01.10. - 1.39лв. Който се интересува от проценти - да смята.

Комунизма победи

"Държавата се е разбрала с големите търговски вериги "джентълменски" да продават хляб без печалба. " иди виж цените на зеленчуците, млеяните продукти и месото... дженДърменски, без вазелин... а що е туй "Държавата"... направо бай Тошо да се покаже по ТВ-то

Плевен.Верига ЛАЙФ.Преди 2 месеца 650 гр.бял хляб-0,72лв.В момента същият-1,24лв.72% Увеличение!!!!В друга верига е 1лв.Е????

750 грама хляб,на хлебопекарната,се прави от 450 гр брашно,п пакетче мая,300 гр течност и малко сол . себестойност не повече от 70 стотинки . килограм хляб ми струва под 1 лев. А на магазина е два,за какви договорки става въпрос

ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА И един мармот завива шоколада в станиол... "Земеделският министър Румен Порожанов отчита, че от месец юли хлябът е поскъпнал с около 10 стотинки." От 1.05лв. Добруджа от 800гр. до 1.45лв. са май 40 стотинки бе, министър ли си, к'во си...

Новата реколта е с 20% по-скъпа , а хляба за 6 месеца скочи с 50%. Защо да трябва да поскъпва още?

НЯМАХ ПРЕДСТАВА, ЧЕ КАПИТАЛИЗМЪТ Е ТОЛКОВА СОЦИАЛЕН !!!!! ИЛИ ТОВА СА СЪЩИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КОПЕЛДАЦИ, ПРЕРОДИЛИ СЕ В КАПИТАЛИСТИ , ДЕТО ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА ! ТЕ ЗНАЯТ ДА УПРАВЛЯВАТ САМО С ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И ИНТРИГАНСТВО !!! ТРЯБВАШЕ ДА ВИ ИЗБИЕМ НАВРЕМЕ, МАМИЧКАТА ВИ ДОЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА !!!!

Комунизмът се завръща. Няма лошо, сега ако може да ядем истинска храна, а не боклуци. Май ще е фалшив комунизъм, толкова могат управляващите.

Ами нали за да ви плащат данъци трябва тази печалба да дойде от някъде

Еееех аман от гъзоглави "политици"... Льоловци смотани.

Ба си опиканата държава, продължават да ми живеят в планова икономика. Ми свалете ДДС-то бе кретени смотани, защо някой трябва да работи без печалба? Не сме в комунизма държавата да се държи като корпорация. Тъпаци!

Само си представете производител на хляб да купува от търговец на хляб това, което е произвел, с двойна надценка, и си пишете на воля приказки от 1001 нощ, за купувачите на хляб, колко е слаба реколтата, колко е важно да се печели от хляба, колко е важно да не се задави консуматора, докато преглъща/плаща всички печалби от насъщния си, и на всичкото отгоре с претенции - да е с коричка, добре опечен.

тестените изделия въобще са най доходоносния бизнес.

Да бе, в магазин Рекорд, вчера хлябът беше 1.45 лв. С кой магазини са се разбрали "джентълменски" с техните собствени ли?

Хляб не помня вече от кога не съм купувал...нито иситнски, нито полезен, нито вкусен

Вече който си купи хляб ще му подаряват без пари калъп сапун!

не е калъп сапун, а тубичка с вазелин.

Да ви пикая на герберската примитивна демагогия и популизъм...

Извинете ме за въпроса, може на някой да му се стори тъп. При капитализма предприемачите за печалба ли работят или за Бог да прости?

Някои за субсидии (с Бентли-та, за престиж), но дребните никой не ги брои за "зърнари".

Един съвет. Не се вземайте никога на сериозно. Та аз пиша за ташак а Вие отгонаряте .... Свешно е, а и с този чиновнически портрет става тъжно...

Винаги съм мислел, че търговците го правят само за удоволствието от работата... Пък те и печалба търсели??? :-)) ОСТАВКА!!!!

Това странно нещо, наричано "хляб", представям се после какво ще е, когато са без печалба, какво ще ручаме.

Chefo77

Повтаря се историята с благотворителните СМС-и - операторите се отказват от печалбите си, но държавата от ДДС - НЕ! И с хляба е така - като стока от първа необходимост, вместо да не се начислява или да се начислява символично ДДС, ние ще накараме някой да продава стоката без печалба. Ами ще фалирате производителите бре, тъпанари, или ще станем свидетели на "нови видове" хляб, само и само да могат да се продават в супермаркетите с начисляване на печалба. Никой търговец няма да се съгласи да не печели от дадена стока. Просто ще спре да я поръчва.

Договорили се... Вервайте им! Днес (пред по-малко от 2 часа) купих хляб от магазин от една от веригите - поскъпването беше 17% (от 1.19 на 139 лв).

Chefo77

Йеппа, от 1.19 на 139 не е 17% :) :)

Е лъжа след лъжа! какво да очакваш от мошеници и крадци!

Нищо не са се разбрали. Печалбите на производителите (сумарно по веригата) ако са повече от единствения търговец, тогава и търговците ще се включат във веригата "ори, сей, бери/жъни, мели, меси, печи, опаковай, товари, доставяй", и после - ЯЖ от щанда по-евтинко!

най-сетне построихме комунизма, спете спокойно деца!

Това е вица на деня! Некадърниците даже вече ни се подиграват. Велик е нашия Вожд!

Браво на министеро!!! Утре да се договори и с вносителите на автомобили, че там печалбата е над 30%

Имам малък минимаркет.Семейно магазинче.Едвам връзвам двата края!Не става въпрос за цената на хляба.Купете си "кошница" продукти за 50 лв. от големите вериги!Мили хора хлябът ще ви излезе 2.50лв.Жал ми е!25 години се мъча,като идиот!Вече ми писна!За Бога братя НЕ купувайте от големите вериги!

Отдавна не купувам от тези банки за отрови. Няма да умрат малките магазинчета и хлебарници, има хора, които още не са си загубили ума. Останалите да мрат. По-добре ще е за всички.

А при кошница продукти за 50 лв при теб колко ще ми излезе хляба? Поне 3.50! И стоките които продаваш само не ми казвай, че 100% от тях са по-качествени от тези в големите вериги! Ако продаваш само хляб и ти си го печеш ще ти повярвам, но иначе не!

Подкрепям Ви, но Билла всеки ден има промоции на нещо, дори а да не е моят избор на кисело мляко, ако ми трябва по-евтино, там винаги има по нещо намалено. Вие във вашия магазин, правите ли намаления на прдукти от различни категории, например поне на една марка кисело мляко, вероятно не, защото продавате една, две, най-много три марки, и няма как да направите намаление, защото имате малко продукти, и друго, ако сте квартално магазинче и сте на щанд, Вие нямате самообслужване, т.е. нямате евентуални кражби, цялата печалба си е за вас, и като добавим и ДДС, което вероятно задържате са себе си, от неиздадени касови бонове, вероятно печалбата е увеличена с още 20 %, защото цените са с 20% ДДС, (това го пиша за читателите, които не са запознати с тези счетоводни норми) например, бисквити от 1,20 лв.с вкл.ДДС, струват на производителя 1.00 лв. а Вие сте длъжни да ги продадете за 1,20 лв. но ако не издавате касов бон, то Вие си задържате за вас 0.20 лв. и на 120.00 лв. то Вие печелите още 20 лв., което вероятно е надницата на продавачката за един ден. Но всяко малко магазинче за хр.стоки има дневен оборот от около 600.00-800.00 лв. и като изчислем неплатеното ДДС и законовата търговска надценка ми става ясно, че или сте много смотан, или си харчите печалбите за търкане на лотарийни билетчета, с цел да спечелите някой милион.

А задавате ли си въпроа с каква голяма надценка ви го продават през другото време това сега ''намаленото'' и колко ви одират от другите продукти за да не са капо с тази ''благотворителност''????

Бал съм ви у малките квартални шмекери. В дискаунтъра една вафла е 30 стинки, у магазинчето на дребния тарикат същата вафла е 60 ст. За бога братя фалирайте всички и без вас можем.

"Колегиални" разговори и "джентълменски" споразумения на ниво държава. Куклен театър "ГЕРБ"...

Най - добре е да го продават безплатно.

Бъдете спокойни, ще вдигнат цената на всичко остНало без хляба, проста еквилибристика.

За купуване на бойни самолети и бронирани коли ще изхарчат милярди, а за изхранване на гладните пенсионери нямат пари. ГЕНОЦИДА НА СТАРИТЕ ХОРА в България продължава!

Държавата !?!? Коя... !?!?! Свищовското счетоводителче не ви не ви ли каза, че ако големите вериги могат да работят без печалба ( не ясно до кога) , малките магазини са обречени. Те няма с какво да компенсират цената на хляба.

Могат, като не издават касов бон, и си задържат за тях ДДС-то! На хляб от 1.20 с ДДС и неиздаден касов бон, печалбата за тях е 0,20 лв. Вие от Швейцария ли сте?

А кога ще се разбере с Топлофикация да продава без печалба, и с работодателите за по-високи заплати за сметка на прчалбите?

Топлафикация ни "работи" по друг начин. Но на хората тове не им е ясно. Тя подава топл.енергия на едро, чрез общия топломер, и си иска това, което е подала. Например във входа е подала топлина за 1000 лв. На нас ние е скъпо, защото всеки плаща и огромни "Общи разходи" и не се "светка" за това. Как става ли? Ами ето така. Тя подава например за 1000 лв. топлина за примерно 30 дни, във входа са три апартамента, от тях тя иска 1000 лв. по 333 лв от всеки, но един от тия апартаменти, си е изключил парното официално, и не му се отчита потребление, НО участва във разпределението на така наречените "Общи разходи", това е остътъчните ПАРИ, където трябва да останат за сметка на Топлофикация, защото топлото не отоплило един от апартаментите, НО трябва за бъде платено от НЯКОЙ. ОТ КОЙ? АМИ ОТ БАЙ ХОЙ!!! На тази трети апартамент с изключеното парно, сумата от неговите 333 лв. непозвано парто, се разпределят на всички апартаменти ПОРАВНО

Продължавам .... ПОРАВНО - първият ще плати 0.00 лв .за потребление, втория 333 лв и третия апартамент още 333 лв., но остават едни 333 лв. от неползвано парно, и те се разпределят поравно по 111 лв. всеки. Първият, който не е ползват, ще плати само 111 лв. втория 444 лв. и третия 444 лв. Защо ни е скъпо, защото плащаве огромни "ОБщи разходи" и се ядосваме, че ни товарят с това. И то е така, този с изключения радиатор, се ядосва, че за изкл. парно плаща 111 лв. а другите, че за вкл. парно плащат 444 лв. при условие, и имайте предвид, че те не са получили топлина за 444 лв. а само за 333 лв, тъй като това е махсималната мощност на уредите. И тия двата апатамента се ядосват, че им е скъпо, е как няма, като са доплатили още 111 лв. за ..... изключения радиотор на един от апартаментите. Това са примерни сметки, но начина на изчисление е това.... Това го въведоха, за да може хората с по-ниски доходи, да си плащат, а остатъка да товари другите, защото преди години, при изключени радитори по стаите, не се плащаще нищо, просто ти намаляваха обема на изчисляваната кубатура, и ако си изключил всичко, плащаше се само водата, а тя е на водомер, който горе-долу изчислява верно.

Така трябва - такава е практиката в свободните страни /истински свободните, където не е имало социализъм/. Властта /местна, централна, федерална/ привиква чорбаджията и го "съветва" да намали цената на дадена стока. Чорбаджията може да не приеме "съвета" - ОК, страната е свободна. След известно време обаче сам идва, и казва, че ще намали цената с повече отколкото е бил посъветван ! Като попиташ каква е причината за тази промяна, вместо отговор получаваш снизходителната усмивчица на възрастен човек към наивния въпрос на малко детенце, но скоро сам се досещаш - тези страни са добре, в тях съществува неписаното, но желязно правило "СТРАНАТА Е ДОБРЕ, КОГАТО БИЗНЕСЪТ Е ДЪРЖАН ЗДРАВО ЗА ГУШАТА", значи там властта безусловно спазва това правило ! Другари български чорбаджии, не подскачайте като ужилени и не псувайте ако прочетете написаното тук.

Искаш ли да ти кажа как е в "нормалните" страни? Нормалният парламент, приема нормален антикартелен закон и когато някой, на който му пречи комунизма, опита не пазарно да захлеби, такъв му го начукват по този закон, че ако после се допре до хляб е само като общ работник.

Тази новина изби рибата. А бе да не сме 1-ви април?

Голяма простотия!!! Герберите биха всички рекорди по комунистическо дело на бай Тошо. "Колегиално" и "Джентълменско" споразумение с държавата!?!?!!? Муахахахаха....

И как така ТЪРГОВЦИТЕ ще продават БЕЗ ПЕЧАЛБА?!? Как ще стане тази работа ...

С фишека прах в очите

Много са добри в манипулациите. Браво! Изместват проблема и лошото е, че повечето хора им вярват. Проблема не е в цените, а в доходите и пенсиите! При 200 лева минимална пенсия и 510 МРЗ си е направо подигравка с хората! Аз не се оплаквам, далеч над тези нива съм, но просто не разбирам как така минималните доходи в една модерна държава числяща се наужким към "белия" свят, могат да бъдат далеч под нивата за физическо оцеляване? Просто питам, ей така, за едни няколко милиона приятели...

Докога ще продават без печалба и ще осигуряват комфорта на правителството? Печалбата ще я прехвърлят просто върху другите стоки, а Баце ще се тупа в гърдите, че хлябът е еФтин

Това си е чиста реклама на веригите. Веднъж да влезеш само. Ще спестиш 10 ст. от хляба, ама ще ти взема 20 за сиренето. Хем хората излъгани, хем кварталната бакалия фалира. Не пипайте пазара некадърници, а мислете как да качите пенсиите!

Моля, моля! Политиците да не ни се пишат “колеги”. Едно е честен търговец, друго е търгаш. Да си имаме уважението!

Mike63

днес купих нарязан хляб "Симид" Добруджа за 1,29, а онзи ден за 1,19.............- без печалба, а

Ако и на това повервате, значи сте такъв "матреял", че ще го преизберете и за 4-ти път!

Знам само, че няма по голям от хляба!!! Който си играе с хляба, ще играе тояга!!!;))

При това малоумен. Като шефа си. Хляба ще поскъпне, то той вече поскъпна.

Цените на всички продукти и услуги растат, а от догодина и данъците ще ни вдигнат! Благодарим за Eвро-председятелството, за некъдърното управление на гробарските калинки и да си ходят колкото се може по-скоро! Меси!

Завалиите, до сега го продаваха със 100% печалба, сега 80% е вече "без печалба". Интересно защо нито баничките, нито бисквитите, нито другите тестени изделия нямат зор за цени?

а като се зачетеш по-надоло - "ама то не ако, обаче, защото, понеже, ама там то цена на производител, па после на доставчик, па после надценка, ама тя тая надценка такавата, не онакавата..." Дрън-дрън та пляс. Абе шмулювци, ми нали уж пазарна икономика, СВОБОДЕН ПАЗАР, тинтири минтири. Първо хляба ще поскъпне, като ще се договаря министъра да се договори не със веригите, а със производителите, дето ще дигат пшеницата. ЗАЩО ще я вдигат а? Нищо ВЯРНО НЯМА, ГОЛ ГРАБАДЖИЙСКИ ПОПУЛИЗЪМ. И то ВРЕДЕН за самия ГРАБ, защото като поскъпне хляба тия, които без да вникнат ще очакват пак да е 68-70 ст., ще врещят "ИЗЛЪГА НИ".