Държавата получи оценка 2.88 за грижата за децата

Мрежа за децата представи годишния доклад "Бележник 2018"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости ! Защото затварят в малките градове детските градини , лишиха от детски надбавки работещи родели ( за да ги дадат за развитието на циганската популация ) ,от скоро пък премахнаха ; болничен ; на бащите за гледане на болно дете ,ограничиха болничните на хората до 40 дни годишно (много от болничните се вземат за гледане на болни деца ) . Същевременно депутаските и министерски облаги , зплати , кражби ,субсидии ,растат ли растат . Това е ГЕНОЦИД над българите ....

Демек - България получи 2.88 за грижата за бъдещето си :(

А защо някой не вземе да каже истината, такава, каквато е. Преди няколко години беше излязла една статистика според която над 50% от първокласниците не са българчета. Не се казваше какви са, но все ми се струва че процента на еврейчетата, арменчетата и русначетата, е пренебрежимо малък засметка на циганетата и турчетата. Ето в това е проблема. каква държава, какви 5 лв!? Всъщност държавата е регламентирала че образованието до 8-ми клас е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Но кой го спазва в циганските махали? Там момичетата гои женят на по 12-13 години. на 15 години - две деца, на 20- 5бр. На 25... де да знам, там вече започват да се броят внуците. Какви грижи, какви 5 лв! Ами че и в българско семейство да има 7-8 деца нещата няма да са добре. пък в циганско да не говорим. То наистина Швейцарския модел е много добър. И финланския е добър. И германския не е лош. Но.... проблемът в България е острия недостиг на швейцарци, финландци и германци.

То оня дето ''не обичал и не се блазнел за пари'' много му пука че и децата вече му слагат слаби оценки след като подложение му пиари си правят ''анкети'' колко го обичат хората ама май май ония дето са изкуфели та и децата трябва да им го кажат.. Боко България я затриваш та и децата ти го казаха..

Хазартът не плаща данъци,хранителните вериги ,ЕРП-тата изнасят парите в чужбина...."Народа свърши-айдутите не свършиха"!Народът го е казал.Но "горе" го знаят това!А без пари качество не може да има!

двойкаджии в училище, двойкаджии и на работа! Какво трябва да се очаква!

Колко е прав народа! "Вълкът козината си мени - нравя никога". Та и ДИР-ниците така. Визията смениха - цензурата оставиха. Аферим, машалах....

Ами отлично. Не е чиста двойка.

Ако имаше раздел чалга щяха да са отиличници управляващите !

Горко на България и дечицата ,тава е бедствие от което отърване няма.Никога вече тази държава няма да се изправи.Поколението което расте е опростачено и неграмотно.Това искат днешните управници,е постигнахте го. Кой ще си признае ,че е сгрешил,че е крал?Никой.А съд няма.

Защото всеки 2-ри е неграмотен , в 5 клас не знае да чете и пише , да не говорим за ГРАМАТИКАТА ! Нали вече можело /по закон/ , да се преминава от един клас в друг , И СЪС ДВОЙКИ ?

В 5-ти клас ли? Друг път. Завършилите студенти са неграмотни

Е, че ние, кога и в какво не сме били двойкаджии?!

Странна работа! Каква е тази "Мрежа..........." И отново за всичко виновна държавата. А къде е ролята на родителите , на семейството. Когато родителите са безхаберни и ги интересува само някой да им гледа децата, какво очакват? А лошото е , че поколенията стават все по-прости и неграмотни, но по-претенциозни. Но както се казва , това се предава по ген.

Държавата е виновна! След като е заложено изучаването на какви ли не глупости, то родителите ли да са виновни. На държавата и трябва прост и неграмотен електорат! Че ако са грамотни, как ще ги управляваш? Типичен пример за срива на образованието е натиска на МОН за ТУЕС! Непрекъснато се дават изявления, че няма кадри ( учители ), а в същото време да приобщим още едно две образователни учреждения! Че за тези в момента към МОН няма кадри, как ще намерят за още няколко? А сега относно кадрите. От мое наблюдение, доста от тях не са си на мястото. бедни не разбират материята, други не могат да предадат материала! Е, родителите ли са виновни. Децата ми нямат свободно време от допълнителни уроци. Но има доста хора, които разчитат на "професионалистите" в училище.

Стъпвали ли сте скоро в училище? От писанията Ви излиза , че не! То едни младежи зажадняли .................., последното, за което е да получат знания! Само, че родителите обвиняват други за безхаберието си към децата си. Едно време, като се прибирах от училище майка ми ме разпитваше на дълго и широко как ми е минал деня, какво са ми преподали, да ли са ме изпитвали и накрая ме препитваше върху материята за следващия ден. А не ми се мисли колко наказания отнасях за слаба оценка и то за петица. Та, когато обвинявате системата, за неудачите на децата Ви, се замислете, къде сте Вие в нея.

Да стъпвам редовно! Запознат съм с материала! Всяка вечер имаме допълнителни обяснения на него! И затова смятам, че има нужда от сериозна промяна особено в начина по който се излага материала! Да, според мен е грешка на системата!

Глупостите, които учат в училище са безброй. Няма време за важните предмети. Препускане из материала - говоря за математика и български. В същото време сложните задачи както казва учителката по математика , може да НЕ СЕ РЕШАВАТ...:( За какво говорим, моля ви се !!!!!!!!!!!!!!!

Всеки иска държавата да се грижи за него и децата. Ама никой не иска да плаща данъци.

Данъци се плащат! Проблема е, че сумите не отиват по предназначение! Другият въпрос е, че за изпълнението на даден проект се изразходват значително по-големи суми от необходимото! Нали трябва да се разпределят комисионни!