Държавата отваря резерва, за да даде вода на Своге

Работи се по възстановяване на водохващането в село Искрец, около 40 тона риба ще бъде унищожена, обяви главен комисар Николай Николов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже, какво велико действие, държавата отваря резерва ! Представяте ли си, държавата имала резерв в това число и вода.

Държавата да купи още американско оръжие самальоти, курвети, ракети и да ги инсталира в раьоните , където няма вода. Така ще събере цялата народна любов и подкрема на местното население. "Затваряйте вода в буркани !"

Проблем са сондажни ите и нерагламентираните ископни дейност

Е чак пък толкова внезапно да спре.

Пернишкото пиянде, приятел на Банкянския похотливец, не го ли изчегъртаха. Или той е несменяем.

За Своге говорят бе тъпанар. Своге.

Няма нормално водоснабдяване по различни населени места ,не се ъздава нова В и К мрежа , но фирми на депутати строят огромни бизнес сгради и хотели по морето !!! Страшно е как се крадат парите на данъкоплатците, а разни свине от управлението на държавата се пъчат ,че били решавали проблемите !!!!!

Всъщност много населени места последните години си оправиха по-успешно или по-малко успешно водния цикъл. Стотици милиони се вложиха. Сигурно от тях доста се и откраднаха. Но като цяло не сте прав да отричате всичко.

ГЕРП-аджиите от 15 години строя ли строят и усвояват пари. Вижда се какво и как са построили

99 кубика е консумацията на средно голям блок с 20-30 домакинства за месец.... Какъв резерв, какви 5 лева...

Е ти колко мислиш че е целият Своге?

Около 20 000 жители. Тези 90 кубика са до никъде...

Мите, тази изпратената от резерва вода 100 хиляди литра е за пиене бе. Ти да не мяташ да се сапунисваш с нея? Имай приоритети.

Нилаква риба няма да унищожат,а ще я дадат на някои олигофрени с магазини,зада я продадат,вместо да я дарят на Народа. А някой да е назначил разследване кой отклонява водата от реките ни?

Тая риба в тая жега, вече се е вмирисала. Не бих я ял.

Имаме резултата от поредната "зелена" евродивотия. В България имаме около 200 минивец средно по 10мвт. На тероия това сумарно трябва да е равно на 2та реактора в Козлодуй. А на практика я дават 2% от еленергията у нас, я не (зависи от колко вода има). Но, затова пък съсипаха сума ти реки. Европа....

Там няма ВЕЦ обаче.

За коя ВЕЦ говориш?

ДВАДЕСЕТ И ЧЕТИРИ ЧАСАЦСЛЕД ЕКСТЕРМИНАЦИЯТА НА ВСИЧКИ МАЛЦИНСТВА В БЪЛГАРИЯ-ЕВРЕИ,ТУРЦИ,АРМЕНЦИ,ЦИГАНИ,ПОМАЦИ,ЧЕРКЕЗИ,ТАТАРИ,РУСНАЦИ,АМЕРИКАНЦИ ,УКРАИНЦИ,ГРУЗИНЦИ И ВОДА ЩЕ БЛИКА НАВРЕД И ОТВСЯКЪДЕ,ДАМИ И ГОСПОДА

Може ли да екстерминираме идиотите? Вода не знам дали ще има ама поне в коментарите под новините ще е по-чисто

Путин спря водата на Своге. Вече ще се плаща в рубли. Няма рубли, няма вода. Скоро и в други градове.

В Своге са гербажии защо трябва им помагаме на тези гадове?

Напълно нормална реакция от страна на държавата. Дано само си свърши работата бързо и качествено.

С резерв или не, ако не се върне реката Своге ще е град призрак до 2 години

Дрън-дрън. Река Искър минава оттам. За 2 седмици могат да направят кладенци и да сложат помпи.

Кой резерв? Бирения ли?

И да го изцедят- няма да помогне. Може, ама без Бирфест у Германията!

Защо ще убивате рибата, бе?! Ще ви се върне злото, да знаете. Как да няма вода за пиене, кой пак я източи?! Вместо да намерите ИЗЧИСТИТЕ човешките престъпници, ще убивате невинната риба. Който го е измислил, който ще убива, който е източил водата, който не си е свършил работа, да му се върне злото без остатък. А.

А не може ли просто да спрете МиниВЕЦовете ????????????? Или някои тумбалари ще олекнат с кинти, което никак няма да им се хареса нито на тях, нито на приятелчетата им в политиката и във властта , а ???????????

При толкова минерални извори в България ще вземат от резерва. Е..., НЕ!

Не се разбира какво ще се взема от резерва вода или пари за вода, ако е вода не е толкова интересно, те се подменя в определен срок, ако са пари е по интересно, къде ще отидат

е момента да се купуват къщи в Своге на половин цена

Място, което е без вода и се готви да пие кръвта на невинната риба от резерва, е прокълнато. И без пари не го искам.

Спрете водохващанията на двата ВЕЦ-а и всичко по реките около Своге ще се нормализира. Майката разкатахте на природата и реките с тези ВЕЦ-ове изроди алчни.

40 тона риба, по 200-300г всяка, това прави страшно много гръбначни животни, убити по особено мъчителен начин! Няма ли някой да им предяви обвинения по ЗЗЖ!?

През 2003 шотландски учени от Университета в Единбург след задълбочено проучване върху дъговата пъстърва достигат до извода, че рибите показват поведение, което се свръзва с болката. Професор Джеймс Д. Роуз от Университета в Уайоминг критикува проучването, като твърди, че то е некоректно. Година по-рано Роуз публикува собствено изследване, според което рибите не са в състояние да усещат болка, тъй като мозъците им нямат неокортекс.

Се считаше и за кучета, котки, бозайници като цяло. Нямали мисловна дейност, всичко било базирано на рефлекси и инстинкти. Няма мисъл, няма емоции, няма сънища, та дори съм чувал отново такива крайни изказвания като не усещали болка. Дори не се шегувам, още съм потресен.

Не те знам кога си бил/а дете, но е видно, че не си била добра ученичка. Дай адрес да ти пратя учебници по биология от 5-6-7 клас през 70-те, 80-те че и 90-те години на 20-ти век, в които много ясно и точно се твърди точно обратното на твоето бълнуване. Освен това ако действително беше прав/а то цитираните от теб животни нямаше да се подават на дресировка. В заключение само протоколно да отбележим, че това веганите и защитници на животните сте по-объркани биологични единици и от джендърите.

на всички, които ЗНАЯТ, че и рибите изпитват болка. И разобличават лъжите на "официалната" наука.

естествено, че изпитват болка - това е еволюционна даденост да не се набутват организмите където има опасност за живота им.

Има пълните основания Своге да стане пустиня. Вероятността реката никога да не се върне е поне 50%. Не ги знам милите какво ще правят без вода? Сега е момента просто кирото да им обещае тръба директно от Искъра!

Ти май не знеш къде е Своге, а аз като минавам от там ми писва да гледам гори и завои,как ще стане пустиня не ми е ясно

То на теб и Антарктида ти е в ...Сахара. Шиши- добър и по география

Държавния резерв да се разбира-чешмата в Павликени.

не можеше ли, с мрежи да извадят рибата и в бидони със сол да я съхранят за храна на населението

Това много добре, нооо... Аз съм жител на общината, но не от Своге, Искрец или някое от другите засегнати населени места. При нас вода няма всяко лято. На режим сме от месец, много от хората изобщо не получават вода, а това, което получават е повече кал от колкото вода. И така е от много време. И протестирахме, и медиите викахме - никаъв резултат. Става въпрос за село Владо Тричков. Получаваме единствено празни обяснения без никакви резултати от местната управа. Та пак стана - за едни може (Своге) за останалите (селата в община Своге) - не.

Сменете си името на селото

Там не сте ли на каптаж? Отидете и протестирайте пред сградата на ВиК в София. Запалете някой контейнер и им строшете стъклата ако се налага. Ако пак нищо не стане се съберете цялото село, дайте по някой лев за материали, викнете багер и сами си положете тръби наново. Иначе оправия няма да има. Нека после да ви съдят, че сте го направили сами. Ще може да заведете насрещен иск в съда в Страсбург и го печелите на 1000 %. Там може да предявите иск за стойността на вложените материали и труд и накрая софийското ВиК ще го принудят да ви ги плати. Като не става с блага дума, става с тояга. Всичко това е част от планираната скоро приватизация на ВиК сектора на България. Спомнете си, че ВиК-тата във всички области на страната бяха принудени да се обединят в консорциуми или някаква такава подобна структура, за да имат право да получават пари от ЕС. Не това обаче е целта на това окрупняване, а по-лесна и безпроблемна приватизация в близкото бъдеще. Преди 2-3 години излезе по кината един филм с Брад Пит и Пиърс Броснън където Брад Пит и семейството му бяха в някаква страна в Азия и той работеше за западни "концесионери" и в страната стана революция ли, преврат ли и той се опитваше да избяга и да спаси семейството си. Та Пиърс Броснън беше пратен от службите на тая същата западна страна да спасява такива като него и му обясни накратко цялата схема как в днешно време "концесионери' като неговата компания-работодател заграбват ресурсите на малките страни и ги експлоатират. Потресаващо е да чуеш голата истина по такъв начин директно от екрана и то от бившия 007, но браво на режисьора на филма.

За добив на минерална и изворна вода, както и национализирайте ВЕЦ-овете. Ако ли не - чака ни данък дъждовна вода, както направиха в Боливия.

По-неграмотно написан материал скоро не съм чел.