Държавата в сделката с ЧЕЗ? Абсурд, който не се случи

Сагата около евентуалното участие на държавата в сделката с активите на ЧЕЗ в България приключи.

Обратно в новината

Коментари - Държавата в сделката с ЧЕЗ? Абсурд, който не се случи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не трябва да се взема в предвид желанието на мнозинството, което трябва час по-скоро да стане роби(гои).

от написаното разбрах, че държавата в никакъв случай не трябва да се вслушва във волята на народа, която ни е представена, като: "обществен натиск" (под чадъра на плевенлиев такъв натиск за референдум се счита за антиконституционен и опасност за "демокрацията"); "настроение в обществото" (очевадно лошо настроение) и разбира се популизъм (един от смъртните грехове за всеки, който е против). разбира се, че ние сме твърдо убедени, че "невидимата ръка" не само на "пазара", на свободния пазар, разбира се.. определя политиката на държавата в лицето на своите външни и вътрешни органи. (пресен пример реакциите по случая скрипал) трябва да поясним на автора, че народът винаги е бил "популистки" настроен, защото ако той сам не следи за своите интереси и съдбини, никой частник, па било той и "филантроп" няма да се погрижи за него, освен в свой, едноличен интерес.

изобщо не оспорвам, че: "Достатъчно е да видим как със смяната на едно правителство с друго се сменят повечето от бордовете и изпълнителните директори.." но как авторът ще обясни твърдението, че "Бившият шеф в ЧЕЗ Баран посочи, че за последните няколко години са се сменили 6 шефове на регулатора и всеки с различна политика и пристрастия към възможностите на комисията." за последните няколко години се сменяха само "партнерите" в правителството, но основната политическа сила си остана герб. или съм полулист?

Какво бихте казали ако всички пътища в страната бяха собственост на Гинка и всички вие плащате такса на Гинка за да ги ползвате?

проблемът не е в това, че ще плащаме на гинка, или минка. проблемът е, че освен това ще плащаме още и винетки, но ще караме по третокласни пътища, осеяни с полицаи и чиновници разпределени равномерно на всяка дупка. на практика излиза, че "невидимата ръка на пазара" има повече права от щенията на мнозинството, което чинно си плаща. "невидимата ръка" има и повече контрол, отколкото народа и това може би не е нашият грозен популизъм, но в никакъв случай не е каквато и да е демокрация.

Мрежата ниско напрежение трябва да е собственост на държавата и трябва да се упрявлява от държавата като осигурява равноправен достъп на всички търговци на ток до нас клиентите!

Ще се изкефя, ако Гинка източи и фалира ЧЕЗ! Маса дебили ще останат без ток и то главно софийските!

И как смяташ, че това може да стане селянче недоклатено ?

Съдейки по минусчетата , явно на селянчетата от крушовица па са им раздали беСплатни карти за нета :-)

Добре, че все пак в това правителство има някой по-умен от Нинова и 80-те % дебили! Иначе, ако бе оставено на Бойко да решава - като нищо да е национализирал всички ЕРП-та и половината суджукопроизводители . . .

Пълно с глупости.Абсурд е,че ви има боклуци долни.Да потънете заедно с мутрите''Гинка'

тОЯ АВТОР ТУК И ИМА ЕДИН кАЛИН цВЕТКОВ В бнр СА НАЙ-ГОЛЕМИ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА ФАЛШИВИ, ЛЪЖЛИВИ НОВИНИ

В Германия клиентите могат да избират между ЕРП. За 2 месеца и 2 милиона домакинства са сменили доставчика и сега плащат по-малко. Всички потребителски централи и дружества препоръчват подобни смени, още повече, че те са много лесни и протичат без всякакви бюрократични спънки - достатъчно е обаждане по телефона или заявка в интернет.Някои ЕРП заплащат на клиента да се включи към тях.А тук Гинка с 6 фотоволтаика щяла да доставя енергия на половин Българияи това ако не е абсурд.За ЕРП е виновна тройната коалиция.

айде стига сте ни промивали мозъците с тъпите си " а тук в германия , а тук, не знам къде си а тук , на баб ти ......" Извинявам се , не съм циничен човек, но този ме предизвика - всяка смяна , всяка промяна е свързана с излишен разход на средства, които трудно се компенсират, а отделно нерви и , труд и време за уевждане, колкото и да е подредена страната. А според тоя малоумник в Германия ЕДВА ЛИ НЕ ТИ ПЛАЩАТ , АКО СИ КЪМ ТЯХЙОТО ЕРП

Ето един ярък пример за поръчкова статия. Коооолко зле било Държавата да имала печеливши отрасли и да била силна?! Един път попаднало в ръцете на Гинка-Ботисов, енергото на западна България си става семеен бизнес завинаги. Хубавото е че във български ръце. Лошото е че е в частни ненаситни индивиди....

Държавата имаше големия шанс да покаже печелившите СИ предприятия в годините 1989-1997. Като резултат имахме 100% държавни предприятия на загуба, които освен всичко продължаваха в геометрична прогресия да трупат загуби! Също така имаме шанса да покажем, че НЕК може да излезе на печалба, щото сега е държавна с 500 милиона задължения. Ето това е яркия пример, който ще се случи и с ЧЕЗ, като стане държавен!

Никое държавно предприятие никога няма да излезе на печалба след като се управляват и държавата и съответното предприятие от алчни за пари изменници и предатели на народа и държавата му, който освен да рушат и крадат нищо друго не могат да правят!!! И още нещо, знаеш ли защо затвориха печелившите и технически годни реактори на АЕЦ "Козлодуй"?! Затвориха ги защото така искаха новите ни западноевропейски "приятели" и по-специално защото така искаха франсетата, а националната предателка Кунева и не-по-малките ни национални предатели които управляваха държавата ни побързаха да затрият този печеливш елемент то държавната ни собственост! Сега поне малко от малко светнали ти защо никога не може да има печелившо държавно предприятие или отрасъл?!

Просто Борисов не допуска нищо печелившо да отиде в други ръце,освен в неговите. Не му ли научихте тарикатските номера.

Авторът на този "анализ" в кавички е поредния платен драскач, който явно не иска да имаме силна държава, не иска структоро- определящи предприятия и такива от нац. значение да са в български ръце! Иска да продължаваме да сме хранилка на всякаква външна измет, която идва тук да руши и да краде! Какво лошо има ЕРП-тата да са в ръцете на държавата ако държавата е на мястото си и защитава гражданите си?! Френски, чешки, американски, унгарски и ред други ЕРП-та са собственост на държавата - тук обаче, в Танзания платени пишлигари пак излизат от дупките си да ни учат костовия принцип, че "ДЪРЖАВАТА БИЛА ЛОШ СОБСТВЕНИК"! Тодоров, ти си платен драскач и срам за журналистиката! Винаги ще бъдеш подлога за няколко сребърника...

Преходът от комунизъм ( съветска власт плюс електрификация) ще завърши, когато властта не е вечр съветска и държавата няма нищо общо с електрификацията.

Без значение е дали "държавата" ще се намеси в сделката или Гинка ще придобие ЧЕЗ. И в двата случая организираната политическа престъпност по високите етажи печели.

Пъво, в България частни фирми няма. Има организирана икономическа престъпна група срастнала се с държавата и политическите партии. Това е мног далеч от частен бизнес. Второ, миналият месец, когато си бях в България сравних сметката на родителите ми за ток с моята от САЩ. Те плащат 15 стотинки на киловат часа, а аз 9 цента на киловат часа. При долар/лев 1/1.6 цената на електроенергията си е една и съща в САЩ и България. Питам за какъв хуй ви е на българите регулатор, който и стотинка не ви сваля цената от тази на международните пазари? Все пак цената на тока в България трябва да е по-ниска изхождайки от по-ниските себе стойност и административни разходи, което се базира на по-ниското заплащане на труда. Мисля, че спокойно може да си спестите заплатите на т.нар. "регулатор", както и доста заплати в държавната администрация. Частен бизнас как да си направите? Ами въоръжете се и си поискайте държавата обратно. Вие сте пет милиона а онези 30 хиляди.

Няма как цената тук да е по - ниска, защото краденето компенсира по - ниската себестойност.

Автор на писанието Красимир Тодоров - "ЧЕЗ" с преобладаващо държавно участие на Чехия (70%) ли е, или "ДА"? Ако отговорът на автора е "ДА", то цялото писание издиша отвсякъде!

Като чета формуа ми изглежда все едно си имаме супер политиц/държава само тези лоши частници дето правят мизерии. Политиците добри, а частниците ги подкукуросват да взимат подкупи!

По всичко личи, че зад Гинка стои Корнелия. Това обяснава защо Нинова искаше оставка на правителството, знаейки, че това което иска, няма как да се случи.

Абе тая статия поръчкова ли е? До вчера четяхме, как държавата се опитва да ни спаси като прави нечовешки усилия да се включи в сделката, а сега общественото мнение трябва да се култивира в обратната посока - бъдете благодарни, че няма да се включи. В крайна сметка важното е да е жива и здрава Гинка (и тези зад нея). След цялата драматургия по случая, нещата се случиха според първоначалния план.

Интереасно кой поръча статията. Аз лично смятам че докато не се осигури на потребителя възможност да си избира доставчика ЕРП-тата трябва да са държавни.

Тия ЕРП-та да си ги оставят частни, а да създадат едно държавно "Електро", към което всеки да има право да се премести, ако желае... ама тогава ще се задейства конкуренцията и Гинки, Калинки, СИК-аджии ще се видят в приключение.

И как ще си избереш доставчик като до теб стига само един кабел ?!

Ей това е проблема на българина. Ами как може на Запад да си сменяш доставчика и пак един кабел стига до потребителя. Ама понеже така е в Б-я, значи не може по друг начин.

Гинка, Мая, Молчан, Цветелинка, Пашата, Лашов, Баце. Съзвездие от мозъци...

аФтора, аФтора

Благодарение на ЧЕЗ -Бьлгария чешките мениджери си построха 3ет кьщи с басеини карат скьпи коли и имат още по скьпи вили на Канарските о-ви а цените и са заляти с диаманти и брилянти

Браво на тях, успешни бизнесмени. Господ да дава на всички такива успехи!

ТЕ/ЧЕЗмениджерите/ живуркат/в ЛУКС/ за да умрат в БЕДНОСТ и мизерия ограбвани от ЧЕЗ жителите на СевероЗАПАДнала Бьлгария

Самата ЧЕЗ е собственост на държавата Чехия. Една от най-големите петролни компании в света, Норвежката Statoil е с преобладаващо държавна собственост. Подобни примери има навсякъде в развитите западни икономики (без САЩ). Защо тогава безусловно и безспорно да приемаме щампата "държавата е лош стопанин". Важното е да има добри закони и те да от всички икономически субекти - частници, държава, общини, граждани. Това е истината.

Излезе информация , че ЕРП- та искат увеличение на цената на тока с 8,6% от юли месец, вероятно ще има и недоволни, не е ли по-добре това недоволство да пришие на ЕРП собственост на Гинка от колкото на държавно ЕРП, само питам?

Това е идиотското обяснение на мафиотите в управлението на държавата. Естествено е, че искат всичко да е частно, понеже така ще станат собственици, и всичко става тяхна лична собственост. Ако е държавно трябва да крадат, но има вероятност и да ги хванат. Затова по добре да си го купят. Как може в западни държави, фирми, които са от национално значение, да са в държавни ръце, а при нас не може.

ВЕЧЕ 5-ТИ БЕЗ НОВИНА ПО МЕДИИТЕ ЗА -СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА - ДАЛАВЕРИ СЮЛЕЙМАНОВ - КРАСЬО КАРАОСМАНОВ И - ВОЛЕН ППППППИДЕРАСТ .... МАРО , ИМА ЛИ ПИЛОТ В САМОЛЕТА ???

5-ТИ ДЕН !!!!

Може някой от тях да е вдигнал самолета и затова да го няма, но едва ли. :)

Корупцията, глупаци, корупцията...

Не ни занимават вече с Инстанбулска конвенция, докато подготвят изненадата с купувача на ЧЕЗ. Тая Гинка е "голям стратег", щом впрегна цялата държава да блее по Инстанбулска конвенция, докато готвеше нещо голямо. Дори журналистите не я усетиха. "Гинке, страшна си, дори да не ти личи."

Ако клиентите на ЧЕЗ се вземат в ръце и започнат дела за не качествена услуга, а това е повсеместно, имайки предвид напрежение от 160-170 V, на Гинка ще и се завие свят колко трансформатори и колко километри проводници трябва да подмени. Ще фалира за има-няма няколко месеца. Тогава държавата да ни е на помощ.

Харесва ли ви как държавата България стопанисва: Образованието Здравеопазването и здравната каса Съдебната система Енергийния регулатор Прокоратурата Полицията Пътна мрежа (национална и регионална) Армията

Държавата, това сме ние, ние сме лоши стопани, защото си избираме некадърници да ни управляват държавата.

По времето на Тато (държавна собственост) всичките тези институции бяха на световно ниво. Сега по времето на частната собственост, всички те са за боклука.

Абе я ходи се гръмни !

Татово време е в исторята! Било каквото било! Тя България и на три морета е била, но сега как ги топли това пенсионерите не знам!?

Казваш, че по времето на частната собственост, но ТЕ НЕ СА ЧАСТНИ!

Абе, кретен, А на тебе харесва ли ти как ЧЕЗ стопанисва енергийната мрежа на БЪлгария, или изряелският Гад стопанисва " несъществуващата Балкан, или незнам кой си стопанисва нарязаната на скрап корабостроителница, или " студентът" стопанисва нямащаото го Кремиковци! Гиди гадове недоклепани , няма кой да во тури до стената, малоумници

И все пак не разбрах, харесва ли ти как държавта стопанисва тези неща? Това, че, както България лошо стопанисва, така и лошо преватизира (коеото е пак част от ангажиментите на стопанисване) не значи, че частните фирми се справят по зле от нея, а напротив! Ако държавата беше добър стопанин, щеше да продаде Балкан и другите фирми на нормални собственици с доказан опит и възможност за издаване на гаранции за развиване на бизнеса! За жалост приватизацията е поредния пример, които показа, че държавта и това не може! Виждам, че се опитваш да мислиш, но явно комунизмът е все още близко до теб и ти пречи!

Пред вид, че гинка е необразована, децата и са добре наредени в Швейцария, а тя е наточила апетит за много-много лесни пари, за лесни пари казвам, като нито ще се замисли за здравеопазване, образование, съдебна система, пенсии и т. н. Държавата е народът, а в народното събрание са хора като нас, извинете хора избрани от нас. Така, че гинка е последният, ама последният човек на когото този отрасъл трябва да бъде поверен. И тя ако има поне мъничко мозък ще се оттегли от сделката ако не от срам то поне от страх от свише възмездие.

ОСТАВКА ААААААААААААААААААА ЗАМИНАВАТЕ ИЗЛИТАТЕ ГОРИТЕ! ЧАО! СЛЕДВАЩИЯ ИЗМЕКЯР МОЛЯ! ТО ТУКА ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА КАЦНЕ ОТГОРЕ. САМО ЛАЙНАРИ...

Никакъв абсурд не е, ама нали Баце трябва да гепи поредните милиони. Сега ще даде едни 300млн. за ЧЕЗ, а после ще прибере 600млн. след като държавата, която уж представлява, загуби делото в арбитражния съд, без да си дава много, много зор... Друго не съм и очаквал. Изненадани няма..

КРАЯ НА ЕРАТА БОРИСОВ... В СЛЕДВАЩИЯ ЕПИЗОД - ПЛАЩАМЕ 500 МЛН НА ЧЕЗ ОТ АРБИТРАЖА, ИНТЕРЕСНО МИ Е НА БОКО КОЙ ЩЕ МУ АКА В ГАЩИТЕ ТОГАВА, КОЙ ЩЕ МУ Е ВИНОВЕН?

Та колко плати Бойко за "гьола" Белене? Само питам!

държавата ако няма собственост и не владее поне стратегическите отрасли, откъде ще има пари за здравеопазване, заплати, пенсии, социлни придобивки, армия и т.н. ???? За да я има въобще България, просто е задължително държавата да има собственост и пълен контрол върху икономиката. Ква е тази слободия бе ? Как може безконтролно да се внасят, произвеждат и продават всякакви боклуци вместо храни бе ?????? Примерно вижте как едно частно лице стопанисва най-големият хотелски комплекс в областен град и на какво е заприличал !!! Ми то е абсолютна кочина бе ! Всички прозорци на хотела са тъмни, а в партера може да видиш Магазин за дрехи втора употреба, магазин за китайски боклуци, игрална зала за хазарт, некъв офис на измислена турска банка и тва е ! Няма нищо от предишния лукс, класа, естетика и чистота ! И това се управлява от частник !!! Ае спрете се вече да дрънкате че държавата не трябвало да има собственост !!!

Красимирчо, не ти е ясна тази тема, мойто момче. Или просто си корумпиран. ЕРП-тата имат гарантирана възвращаемост от 16%. И тази огромна печалба ни я пишат в сметката за тока. Я си вложи парите някъде за 16% лихва, и тогава говори. Ако държавата е собтвеник, няма да товарят българите с такава сума или тя ще се ползва за хората, както прави Чехия. Освен това Шефовете на ЕРП-та сега вземат по 100 хиляди лева заплата, която ни товарят на сметките. Ако е държавна, заплатите няма да са повече от 3 хиляди. А колко фалшиви договора подписаха ЧЕЗ с фирмата майка, за да източват ЕРП-то и българите. Това няма става, ако е държавна българска.

Давай тогава да национализираме всичко, както беше при великият Тодор Живков! Цялата печалба ще е за държавата!

идеологеми, бе, братко! СоциализЪма затова закъса...

Това е МОНОПОЛ, в който печалбата е абсолютно сигурна. Затова трябва да е държавен, защото частника винаги ще злоупотребява с монопола. Монополите са по малко от 5% от икономиката и това - да са държавни не пречи на никого. Има огромно поле за инвеститори, защо се натискат за монополите. Икономиката на България беше унищожена от демокрацията и сега е 5 пъти по-малка на човек, в сравнение с Европа. Има огромно поле да се инвестира там и да настигнем Европа. Имат технологии, да заповядат. Само че, докато като последни дебили им позволяваме да ни грабят чрез монополите, никой няма да инвестира в икономика. Всеки иска да граби наготово, без да построи нищо.

То и сега е пълно с държавни шефове с 3 бона заплата. Например депутатите. ..и викате, няма никакви проблеми и корупция, а? Ела да ме подкупиш мен да направя вреда на фирмата си. Докато на държавния служител не му пука, защото нищо не му излиза от джоба.

плащат не за "Вреда" а за да имат "пОЛЗА" КУХАВИЦЕ/ оМРЪЗНА МИ ВЕЧЕ ДА РЪСИШ ТУКА ТЪПОТИЯТА СИ

Някой си купува официално държавата и пере съвестно. Гинка е поредния бушон, какво има да я споменаваме.

Към ДИР-а : Приятели, това платена статия ли или е просто брътвеж на недоносен мозък ?? Много ниско вече пада нивото Ви ! Не си струва да излагам своето мнение относно изложените във вашата сайт недомислия и тенденциозни твърдения, не бих и пял в един хор с този посредствен драскач ! Като човек занимавал се 25 г. с частен бизнес ще ви река: корупцията извира от частния бизнес, а не от държавната собственост, като обект на управление !! Съвсем скоро ще го разберете, колко нещастни, жалки и "крепостни" създания-потребители сте !!

Колко презрително отношение! Хайде сега малоумнико, като си толкова отворен, садни и обори статията точка по точка! САМО че не можеш да го направиш, защото нямаш аргументи!

глупака!!!

Я по-спокойно. Не обиждай, не се пеняви и не искай аргументи от другите - човекът е дал доктатъчно такива. Дай ти твоите.

Ейи какво и става на държавата. Преди прехода можеше всичко, а днес ....

Това го е писала на гинка шуранайката!

Не може да и е шуринайка, защото е мъж. Може да са баджанаци - знае ли човек каква птица е гинка

джендър

Аргументите, че държавата не може да управлява подобна фирма и че ще влияе на цената на тока са смешни. Правейки го същото това години наред... Това, че държавата не може да управлява подобна фирма, не означава, че частна компания може. Мълчи се по въпроса дали сделката е честна, дали фирмата ще може да управлява подобна дейност и изобщо цялата мрежа и дали всъщност това не е начин да се фалира ЧЕЗ и после някой да изкупува фирмата заедно с дълговете й за 1 лев, а друг да излезе сух от водата.

Ясни.ЗАЩО АЕЦ КОЗЛУДУЙ ПРОЙЗВЕЖДА НАЙ ЕВТИН ТОК И ГО ИЗНАСЯ ПОВЕЧЕТО,А МАРИЦИТЕ ,,ЧАСТНИ ,,НАЙ СКЪПИЯТ ТОК И Е ЗА ХОРАТА..КОГАТО ТЪПИ И НЕКАДЪРНИ ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ СТАВА ТЪКА.ПИТАМ ЗАЩО ЗА ВТОРИ ПЪТ И,БИРАТ ТРАНСПОРАТНИЯТ МИНИСТЪР,КАТО БДЖ И ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ИМАТ НВКАДЪРНО РЪКОВОДСТВО.ТОКАВА ЗАЩО ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТИ ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ КАТО СТЕ НЕСПОСОБНИ ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА.

Питай Черния Иван

"дали всъщност това не е начин да се фалира ЧЕЗ и после някой да изкупува фирмата заедно с дълговете й за 1 лев, а друг да излезе сух от водата" Не някоя а банката отпуснала кредита, а една от тях е банката която по време на фалита на КТБ получи 2 000 000 лева за да не се случи същото с нея. А собственик на 50% от капитала на тази банка преди 6 месеца се смени и зли езици говорят, че новия собственик е "един млад преуспял бизнесмен", собственик на "Булгартабак", "Техномаркет" и т.н.

"...у нас нямаме пример за успешно управление на компания с преобладаващ дял на държавата..." Ама пък по света има, и тогава излиза че не държавата а Държавата ни не се справя със задачата за разделяне на сламата между две магарета;)

Държавата трябва да управлява чрез закони и регулации, а не чрез собственост (с малки изключения).

Авторчето на тоя пасквил е пълен неграмотник: 1. Държавата можела да влияе на цената на тока, ако участва в собствеността, а в същото време Гинчето не можела, а ще става 100% собственик; 2. Държавната е лош стопанин: тъпанар, то ЧЕЗ е държавно дружество. Не е важна собствеността, а кадърността на мениджърите. Дори да е частна компания, ако управлението е неграмотно, резултатите ще са плачевни. А Гинчето разбира от енергийна мрежа, колкото ти от духова музика; 3. Нищо не разбираш от икономика. Нищо не разбираш от стратегическо планиране. И все пак си цвъкнал тоя боклук, наречен статия. Мненията са като задниците... Нали се сещаш?

ЧЕЗ е 65% държавна и 35% частна фирма. Мен да питате - там е разковничето. Както и американските ТЕЦ-ове - 12% собственост на офшорка. ..дали и зад двете сделки не са нашите другари, а?

Лоша им е рабаотата, щом допряха до подкрепата на изкуфялата Лейка

Сигурно са "твоите другари" . защото се стараеш да ги подкрепяш. Но не са "Наши" - никак даже

Колко си прост! Хайде сега си представи, че имаш дал във фирма "А"! Получаваш дивиденти, тоест пари от печалбата! Няма ли да направиш всичко възможно, да вдигнеш печалбата на фирма "А"?

Не пише, че всички държави са "лош стопанин". Пише че България е "лош стопанин". Самият факт, че първо ги приватизира а после иска да ги национализира показва, че държавицата ни не знае какво прави. Няколко примерра за лошо стопанисване - здравеопазване, образование, армия, полиция, БДЖ, Топлофикация София (прехвърляно от държата на общината и обратно няколко пъти)

Типичното манипулативно четиво. Авторът поднася смилаеми полуистини. КОЯ е Държавата днес?Тази,на трима с наднормено тегло.Какво би спечелило обществото точно от тази"Държава"-нищо,ако участва в ЧЕЗ.КОЙ стои зад Славчо Върбаков и никому неизвестната му съпруга?Братя Маргини и един от хората,с наднормено тегло и пряко участие в структурите на СИК.Същата тази"Държава"си е запазила точно за своите хора,редица акции в бордове на директори и пр.екстри,в печеливши предприятия с държавно участие.Защо ли? Митко Каратиста или Пепи,който играе карти в къщата в Банкя,са очевадни примери. Сделката"ЧЕЗ",смърди.Както сделките Булгартабак,Кремиковци,Соди Девня,Химко Враца,Марици 1-3,Авиокомпания Балкан....и стотици други.

Сделката не смърди, защото е на пазарен принцип! Може да е смърдяла 2004 година, ама не сега!

Прав си не смърди, само вони от всякъде на гнило!

но парите не миришат...

Гинка от град Пазарджик натри носа на Корнела от село Крушовица.

Иакате дакажете, че другите 9 фирми, които са участвали в закупуването, са дали по-малко пари, и ЧЕЗ трябва да избере тях ли?

Ако ЧЕЗ беше избрал друга фирма, осемдесет процентовите нямаше да вият ли? Охааааа, ти да видиш!

Типично поръчкова статия от едно мекере! АЕЦ "Козлодуй" е пример как държавна централа може да е ефективна! Ако имаше малко доблест авторът щеше да посочи, че Б-ия е с най-нисък процент на държавни фирми в ЕО, но за сметка на това е най-бедната. Не държавата по принцип е лош стопанин, а защото е управлявана от недоучени и алчни бандити!

напълно съм съгласен с теб - държавата това са хората, квито хората - такваз и държвата, уви :(

Глупости!!!

То добре, че е изплатена, щото ако трябваше да се изплаща 40 милиарда, щеше да е с по 1 милиард на година на загуба!