ДАНС: Военните действия в Украйна може да обхванат и други държави

В годишния доклад на агенцията за 2022 г. пише, че Черноморско-кавказкият регион се очертава като зона от първостепенно значение

Обратно в новината

Коментари - ДАНС: Военните действия в Украйна може да обхванат и други държави | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДАНС... те тези не знаят на кой свят са...тръгнали анализи да правят !

Няма да питам какъв е този доклад за 2022г., публикуван след средата на 2023г. Нито ще се съмнявам в неговата компетентност, обективност и аргументираност. Ще си пусна климатика просто.

Докладите са за предходна година и излизат през първото тримесечие на следващата! И са секретни. Не са за теб. Орязаните доклади за масата се обнародват сега. Хайде всички станахте експерти вече!

Мислете къде ще ударят ракетите на Русия, целейки подлогите на кравария у нас! Дали няма да целнат клозета софия, че от там на-много воня се вдига!? Или пък друго, какво, къде, кога как, защо ...

Не пич. Първо ще ударят Варна. После Русе, Козлодуй, Ново село. София ще е последна :)

Ами краварите видяха, че им иде яко буря и ще ги отнесе и ... решиха да спретнат една война на друга територия, както винаги са правили, белким се измъкнат сухи. Но да видим дали! Русия ще определи какво ще стане, както предния път! Да, с много жертви, защото е почти сама в битката, масово боклука е при господаря си и му лиже задника. НО Русия ПАК ще победи! Само, че вече нма да има комунизъм! Няма да има бшлевики! Ще бъде друго!

...Яя тези от ДАНС са достигнали до прозрения ! Путин отдавна ви го каза в прав текст ,че страните,които участват или от тяхна територия излитат самолети или ракети стават автоматична цел !!! Хубаво е ,че поне са го осъзнали !!!

cakame bratuskite s hlyab i sol.

....съчинение диктувано от денковци§тагаревци следвайки марионетната политика към щас и страх от това какво ще кажат от отан и дъртака бай гън.....слугинаж и порнография.....

Нашите подлоги ще въртят и сучат, за да оправдаят изпразването на военните складове. Видиш ли по-добре да ги дадем, за да може русомакедонците да ни спасят.

ДАНСаджии, подредете се един по един и тръгвайте бързо към психото. Май английското МИ 29 ви е учител. Справка приказките им за Садам.

Други държави в които има Америкнски бази от които излитат вражески за Руското небе самолети стават автматично мишени за Руската отбранатова Путин го обяви публично не го крие. Тия от ДАНС пак са харчили пари напразно и сега перефразират на Путин заявлението.

"анализа" сигурно е правен от първокурсници????? Пълна помия !!!! Толкова е нескупосан, да не кажа простоват !!!! Дори НЕ е спазен принципа за извършването му ! Смешници !

САЩ иска територии. Не му е необходимо население. След като не успя в Азия, пробва в Европа.

Тази сводка , тагаренко ли я измисли ?! Или ЦРУ?!

Сърбия и Унгария обаче няма да ги засегне, нали така?!

Не могат да обхванат!

Като се говори за ерозиране и ескалиращо съперничеството между геополитически фактори, не би ли трябвало да се отчитат също и субективните фактори, и евентуално с тях да се води просветителско-разяснителна работа с цел намаляването на "радикализацията и разпространението на религиозен екстремизъм". Защото като се стигне до понятия като геополитика и глобалност, някои емоционални фактори могат да почнат да се възприемат като част от по-продължителен процес, а не от нещо започнало съвсем изненадващо уж, миналата година. В този аспект те могат да чувстват силно пренапрежение, че са слабата, тъпа, деградирала и примитивна част от продължителна приемственост, която в крайна сметка разваля и съсипва всичките предишни усилия свързани с противни замисли. При това трайно, защото ако да речем терористичния религиозен екстремизъм остане без прокси система от бази, без тилова подкрепа на континентално ниво, без наистина необезпеченото, но пък неограничено финансиране и бъде глобално забранен, то той няма да може по никакъв начин да продължи да съществува, особено при съвременните средства за контрол и въобще да заплашва отново с терористичен ренесанс някога, някъде цивилизованите народи. Затова ми се струва подходящо да има разяснително-успокоителната дейност с подобни фактори, при това напълно фактологично обоснована, при което да се осветли реално, че може да се чувстват заради отстъпленията или липсата на големи завоевания, слаби, празноглави, жалки и нищожни или не, но каквото и да е, то въобще не е нещо изключително за тях, а по-скоро е последователно и е очаквано да им е присъщо. За доказателство просто да видят къде им е базата сега. Не, не е в центъра на Евразия, а са се опрели на ръба на Тихия океан. Не че не са се опитвали преди да се бъркат във всякакви дела без покана и в Стария свят – опитвали са се и това-онова са обърквали, но винаги е идвал момента, когато са ги вземали на сериозно и са се отървавали от претенциите им. Затова са там сега, където са стигнали сега, а не защото са отличаващо се калпави. Просто гео-то се изчерпа и пак ги вземат на сериозно, но това не би трябвало толкова да ги отчайва. За добиването на бегла представа за реалността и като възстановително-релаксационна техника, може да им се предложи да си представят, че са конски мухи – да покрай тях може да свистят гриви и опашки, но това не е толкова страшно, защото освен възприеманата непосредствено от сетивата им заобикаляща ги околност, макар напълно още напълно недостъпен за осмисляне от тях, около тях има цял свят, който е хубав.

Да обясниш прости неща. Смяна на досегашните системи. Конфликта е за акселерация на новата система. Няма гео-политика. Тя е измислица на същите, които от векове играят играта. Разделяй и владей е много древен модел. Хегеловата диалектика само е дефинирала за масите неща от миналото. Ако им трябва 100 годишна война ще си я направят. И без това култа към смъртта и масовите жертвоприношения не е спирал да работи. Просто беше досега в периферията. Дойде ред и на центъра.

На някои може да им е смешно , други не разбират изобщо , но Третата световна война е в ход. Очертават се лагерите . Интересни времена.

Путин Побеждава Украйна и точка ! Какво сме се замислили !

И защо е необходимо психото да побеждава?

Не си разбрал - психясалият клоун ще бъде победен, защото белото ще свърши!

И как ще стане точно. СССР победи в Афганистан. Сложи марионетно прсвителдтво в Кабул. И си мислеше че всичко е ОК. Но всъщност тогава започна страшното. Партизанска война в която СССР загуби над 20 Хил войници. Само убити. И три пъти повече осакатени И след 10 години се изтеглиха. С развети червени знамена. Ама това не променя факта че нахлуха като аслани, а избягаха като насрани. В Украйна даже не можаха да превземат Киев. Ибдажсложат марионетно правителство. До тук жертвите и от двете страни приближават половин милион. Ожесточението е страшно. И прошка няма да има. Комбинацията от война, надпревара във въоръжаването, санкции и ембарго неминуемо ще доведе Русия до фалит. По модела на СССР. И тогава.....Ами дявол знае. Но едно е сигурно. Путьо и путьовците около него ще бъдат съдени като военнопрестъпници И пълна маргинализация на Русия за години напред.

В Афганистан започна САЩ. Забрави ли? И сега в Украйна започна САЩ. Ако не бяха въдворили зеления клоун и от 2014 не бяха да горят завързани с бодлива тел рускоговорящи, нямаше двете области да се самоопределят, да обявят независимост, да сключат договор с Русия с взаимопомощ и да я поискат. Нито СССР, нито Русия някога са започвали война, но винаги са отвръщали на удара.

Опит, опорките ти издишат. Не вярваш на мен? Обърни се към доскорошния ви герой Пригожин.

ДАНС не е ли контраразунаване? Наследник на ДС отдел 2. С това ли трябва да се занимават? Да следят агентурата тук на разни посолства. Упс това не е политкоректно. Ако ще се разрастне, то заплашена е Молдова с Приднестровието, където исторически се цепят разни групи. Интересно дали там се считат повечето за руснаци или украинци?

Във всяка държава има служби за сигурност,не се излагай!Военната окупация на други държави и то от психовластолюбци да властват над другите с оръжие,да избиват цивилни,да рушат ,да действат с хибридни войни,тролове,подривна дейност е крайно вредно и опасно за човечеството днес и за в бъдеще.

Няма нещо ново,освен което всички наблюдаме.Западните Балкани - неспокойни,а ситуацията в РСМ повърхностно казано,че нищо от договора не е изпълненоА то е по дълбоко!.В този контекст най възмутително е подривната злонамерена дейност срещу България ,да се очерни с лъжи,обикалят различни държави за да покажат колко държат на" идентичността (македонската за всички)и езика(селския говор),а ние упражняване" диктат".А то е обратното.Продължават да мачкат българите с българско самосъзнание ,да ги лишават от работа и медицински грижи,ако афишират " фашисткото" си самосъзнание.Или какво се случва,мачкат българите психически и материално ,викат ги в полицията да ги заплашват да мълчат,а лобистите през това време ни злепоставят колкото може по отвратително.И всичко за да не се рови в историята,учебниците,архивите,как насилствено са сменили етноса през 1945 г.Сагата е потресаваща.Не сме очаквали ,че за македонисти,сръбски марионетки ,платени лобисти и всякакви да продължават с този примитивизъм непочиващ на здравия разум,човешки съдби и в днешно време да бъде толкова брутален.Международни договорености,те ги прескачат и подкопават.Но не може да оставим този античовешки режим да продължава както и българското историческо наследство заличено.След като са известни средствата им ,не се прави достатъчно да бъдат спрени ,изобличени и наказани.

23.02.2022г. ДАНС - Русия ням да нападне Украйна.

А кой кара "другите държави" да се бъркат във война, която не е тяхна???? Ако не се бяха бъркали - вече всичко щеше да е приключило. И нямаше да има толкова жертви.

бре тия хрантутници от Данс , големи разбирачи от международни въпроси ,а тука работа за 5 пари не вършат

Все едно слушам руска пропаганда.

Няма ли по-умни хара в този данс, или служат да плашат гаргите. Мислете бе джурналисти или ви плашат за това

Г-да от ДАНС след като има опастност за какъв чеп ще даваме оръжие? Май нещо не е така!!!!!

Съгласен със заглавието значи е време Украйна да спре войната от 2014г и да се предаде..... фашизъм обхваща Европа и както Хитлер пак е финансирана от посолството...

Вие забъркахте лайната менормслници смотани. И руснаци и украинци мрат за ваще интетеси и търговия извратеняци скапани. Кво ша ма нскарате и аз да са бия. За вад ли за да може да гледате шоъ от топлите кабинети

Чудя се само, доколко руските служби и хибриди имат пръст в това покачване на напрежението на Балканите? Понеже в това напрежение има навсякъде пръст Сърбия която също като Русия има носталгия по разпадналата и се империя. И на база на това създава напрежение и нестабилност също като Русия. Отделно знаем в какви отношения са Сърбия и Русия.

Нищо общо, в много грешна посока са ви расъжденията... Напрежението и дестабилизацията го предизвиква Косово, по поръчка на господарите им (отвъд океана). Проследяваики цялата хронология (а тя е поне от 30 години насам), планът на ЕС и САЩ беше Украйна да последва грузинския сценарий, ограничен до локален конфликт, а при евентуална по-голяма ескалация (заради ред причини, различни от началните условия при грузинската криза), да се привлекът в западната коялиция, всички останали държави в света, а Русия евентуално да бъде изолирана до Северна Корея и Иран. Обаче нещата изязоха извън контрол и се оказа че светът има доста по-различна визия и мислене от колкото си мислеха в САЩ, ОК и ЕС. Съответно и Сърбия, Турция и още няколко страни в Европа отказаха да подкрепят като обезумели Запада, заеха доста неутрална позиция и отказаха да се включат в коалицията. Съответно и командата към Косово (проблем създаден от САЩ в сърцето на балканите, и нарочно нерешен, който има голяма вероятност да ни изпепели в даден момент), е за активизиране, за да се окаже натиск върху Сърбия, ако Сърбия осъди действията на Русия, включи се в санкциите и в коалицията за оръжейни доставки, веднага ще видите как Косово ще клекне. Обаче сърбите няма да го направят, защото въпреки че изпълниха всички условия на запада през последните 25 години (след войните), въпреки че си разпарчетосаха държавата (и териториално и икономически - като нас), осъдиха и избиха всичките си военни (отгоровни за войните), единственото което получиха от запада са още и още условия (от сорта да признаят Косово). В момента по целия свят всички неразрешени конфликти се активизират, особенно в региони който са критични и отказват да подкрепят и застанат твърдо на страната на САЩ и ЕС. Ако се опитате да погледнете глобално на нещата, вземете в предвид максимално много от пресата по целия свят, ще разберете, че наред с продължаващата постепенна ескалация и вдигане на залога в Украйна, да се сформират два блока от страни. Тези блокове, оформят страните които ще участващи в евентуалната третата световна война.

Странно, според Петков в ДАНС работят руски агенти и имат нужда от чистка, даже вече промените са подготвени и удобрени от посолството, пък те от ДАНС каквъв анализ са направили... Но реално е така, прави са в ДАНС, рискът от ескалация е огромен, рискът от ядренна война след ескалацията също. И това е 99% заслуга на плужечната и безмозъчна външна политика и дипломация на ЕС и на 100% имплементирана от още по-безмозъчните ни мекотели в НС. Няма начин да говориш че съседът ти (Русия) е враг номер 1 в света, да подхранваш конфликта с оръжия и през месец месец и половина да повишаваш нивото на ескалация и да очакваш че няма да получиш някой ритник (най-малкото) в дупето. Я пак сега след този доклад великите дипломати и стратези в ЕС и България, да излязат и да кажат, как точно смятат че единствения мирен път е чрез военни средства, а "геният и нобелов лауреат за мир" Зеленски да обясни как ще "освободи" (завладее?) Крим и това ще донесе тряен мир в Европа. Ами нали тази война се води защото (даже според доклади на ЦРУ, на база психопрофили направени на Путин) Украйна трябвало да влезе в НАТО. Никой ама никой и никога в Русия няма да допусне САЩ да си направят бази с ЯО в Украйна нито да има някакви бази на НАТО в Украйна. По-скоро ще има ядрен армагедон по целия свят от колкото това. Единствения път по който може да има мир и да не се унищожи света, това е европейските чукундури завзели властта, да отидат и да се договорят с Путин и да се намери формула и решение за траен (поне 60 години) мир в Европа. А големи губещи неминуемо ще има и това ще са Украйна и САЩ. Във всеки друг вариант Европа и при продължаващи периодични ескалации големите губещи ще са не само Украйна и САЩ, а целия свят и всички държави в него.

Леле, колко ги разбираш нещата

Наври тоя анализ на азиатското посолтсво дълбоко в гъза на траверса мутропрофанова, мерси.

ЦРУ-ДАНС ,хранилка, радио Свободна Европа-пропаганда, папагали, ДАНСинг около американското посерство, радио Гласът на Хамерика, ДАНС новите проси тутки със зелено финансиране.

"Другите държави" дали включват България? За един приятел питам?

Зеления изселва всички т.н. украински села в 5 км ивица покрай руската граница край град Суми. Май видели наблизо Пригожин.

Нали оня ,,Бляскав,,,лузър Тагаренко каза ,ЧЕ няколко хиляди бг.диброволци се бият за Срайна..Може да са 60000 ...

Визитата на украинския президент някак ми напомни стария виц: Какво трябва да направиш ако видиш на улицата малко зелено човече? Трябва бързо да пресечеш преди да се е появило малкото червено човече. Та "малкото зелено човече" - Зеленски (не искам да кажа нищо обидно, той просто си е дребен и се облича в зелено) - се появи тук да ни предупреди че "малкото червено човече" - Путин - може да се появи всеки момент за да забрани всякакво пресичане на новата Желязна завеса. А повярвайте ми, живял съм край нея, никак не е без значение от коя страна на завесата ще се окажем този път!

май вече започна. Дано само да не стане гореща!

Ще мрат ли за интересите на американските олигарси бг умнокрасивите, или ще избягат позорно от страната?

Няма ...Тоя път България е на правилната страна .. България е с РУСИЯ и с Изсрайна ,в състава на РФ ..Не могат да се разделят държави...Така каза Блин...И така ..

България е със чедата и на двете защото у нас са много бежанци. Които не желаят конфликта да продължава. Да не говорим за доброволните 460 милярда Руски пари които Руснаци доброволно предоставиха само и само Украинците да спат да се самоизбират на Украинска Територия. Факта че Путин е завзел Украйна по незнаен начин е доста преизопачен. Никой не е поел отговорност кой е имал вземане и даване по далаверата Усрайна. Единствено Путин е поел всичката отговорност. Всички виждаме парите и казваме дай-дай още може. А в политиката пари няма само отговорност. Къде е отговорността на Зеленски за ужасните стечения на обстоятелствата. Къде ви е следвоенното развитие. Как така Украинците водят война с Русия а се топлят на Руски газ. Руска електроцентрала Запорожене. И как Руснаци се възползват от зделката за Зърното с Украйна.

Еврейски олигарси. Семеен скандал за ресурси. Кръвно ритуалче за ционистко-масонските им господари. Повод за деиндустриализация на Европа и зануляване. Повод за налагане на дигитален контрол. Ковид не даде зададените резултати. Специалната военна операция дава. Всички гледат в грешната посока. Китай е новият блюстител на Новият Световен Ред. Шваб от трибуните в Пекин го каза на Кисинджър. Няма суверенни държави. Всички изпълняват командите на Златната Пирамида. 3000 годишен план за царство на Соломон. И никой не го крие. Просто е трудно човек да се откъсне от масовата програма и нуждата от валидация.

А вие какво очаквате? Помагаме безрезервно на украйна, изпращаме им безплатно оръжие, подаряваме им ядрени реактори, военният ни министър е военен съветник на Зеленски, само дето досега не сме изпратили войски на украинския фронт.Вече реално участваме във войната срещу Русия, и как си мислите, че това ще ни се размине безнаказано? Не стига, че оръжието е произведено по руски технологии, в заводи, построени от Русия и от инженери, обучени в Русия, ами и го ПОДАРЯВАМЕ вече няколко години на нацистката хунта в Киев. Нямам думи...

Според ДАНС нямаше да има война, а движенията на руската армия бяха част от военно учение.

Целият свят видя че Путин и РФ ,искаше преговори и гаранции..НАТО ,сащ ЕС,+ Киев си казаха думата ..Сега си берете плодовете на труда..Не ревете и хленчете ...Трудно е навсички...Да не им е лесно на Вагнеривците да режат рашистките дебели чутури...Ами не е ...!!Шшшштттт.Тихо...

Хубавото е че Вагнер си почина и отново почват да радват Зрителите ..Това е страхотно .

Президента, ще се бие до последният българин. Ако вече няма месо, ще си хване копейкин и лизачите като свиленски и ще си живурка щастлив в слънчева Флорида.

Според британското разузнаване, след като бъде изчерпан човешкия материал на Русия във войната против Украйна, Русия ще впрегнат Иран,като доставчик на човешки материал, за да запазят военния потенциал на Русия ив битката с Украйна. Да се готвят балтите и Булгария.

Русия се е била в най много битки в цялата история на човечеството...Това една или повече ,по малко, е без значение ...Няма смисъл ,да се пишат щуротии...

добре че е пороруския Радев при плефнелиеф щеше да падат ракети над софия а нато да казва сори брат ще говорим с путин и байдън само да се освободят малко че са много заети

Потника като истински женерал първи щенизбяга преоблечен с женски дрехи

Това няма да ти се размине по старият метод с наведената главица. Или излизаш сега на протести. Или от есента се готвиш да умираш за далаверите на Блек Рок, Вангард, Джей Пи Морган и Зануляването на Давос. Толкова е просто. Избори не са планирани от Послоствата. Война искат. СЛЕПИ ЛИ СТЕ?

Ас сам с телк браточка. Няма да ходъ дъ съм бия. Ти ако щеш...

Няма ,не може .!!!.Тц.тц....Само Тагаренко иска да отива обаче Денко е по интелектуална чипност ,и го спря ..Засега е това ..Само Изсрайна ще си изяде дървото...Самостоятелно...без да бърза ..Ахаха

С такива идиоти като нашите подлоги е нормално това да се случи. В момента военен мисистър дефакто е Саламур Мокрото Пуси, а Тагаренко е лапач. Та ако тези боклуци се задържат още малко, ще берем плодовете на мокрото агентче Пуси.

Дано обхванат народното събрание...

Според британското разузнаване, след като бъде изчерпан човешкия материал на Украйна във войната против Русия, САЩ ще впрегнат Полша като доставчик на човешки материал, за да запазят военния потенциал на САЩ и Великобритания в битката с Русия. Да се готвят балтите и Булгария.