ДАНС ще следи авиопасажерите по списък

ДАНС ще получава и обработва данни за пасажерите в самолетите 48 часа преди полет. Списъците ще бъдат предавани на националното звено от въздушните превозвачи.

Обратно в новината

Коментари - ДАНС ще следи авиопасажерите по списък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Въпреки липсата на правна уредба" - тоест незаконно. "Документът предвижда името и банковата сметка на всеки, закупил билет" - тоест всеки е длъжен да има банкова сметка и да си плаща с нея билета? Ами ако искам да платя чрез доставчик на платежни услуги, който не е банка? Ами ако искам да платя с криптовалута?

Данс не беше ли създадена да следи корупцията по високите етажи на властта? До тука никой.Но сега вече е друго!

Е, добре и Москов иска " да бием палеца" от другия месец! То и Шишо Бакшишо ни го казва, че "сичко са подслушва" , дори и да не е в Русията!?

АБе, те и и банките следиха.И ги обраха техни ДС кадри. Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Капитализъм трева а прайм, бате! Капитал требе!!

Остана и Гражданска защита да вземе да ги проучва?! Тия "силоваци" само си измислят работа да се дублират и имитират дейност. ДАНС са станали едни клатикрачоли, които нищо не вършат. Едно време граничният контрол си беше на ДС-КППейците. Сега какво я мътят пак, както с БОПа, ту в ДАНС то в Криминална полиция, ту самостоятелно... Аман от чиновници и клатикрачоли. Явно на тези на които ще им резнат местата, им подготвят резервни скамейки. Ей София, да не вземем да дойдем на власт ние от провинцията, половината чиновници ще ги изтръскаме на сметището. Или работете, или се измитайте по света и на село! Педали и артисти!

Милиционер, полицай,милиционер, полицай....мила моя намайнольо.

Летя много, не за кеф де! Много пъти ми се налага да си купя билет 2 часа преди полета. Та, естествено че ще ми продадат билета, и естествено, че Данданковците и хабер няма да си имат относно сигурността на полета! Извод: Причини да събират данни и да ги продават, гадините им мръсни...

А онези, които долазват под граничната ограда?

Онзи списък е в папката на Кери

Поредният пардокс зад който стоят Най големите престъпници и терористи!!!

Ужасна полицейщина, гестаповщина и следене от "цивилизования" запад само. Оруел рапа да яде. СССР и комунизма вече изглеждат като свобода в сравнение с Новият им Скапан Ред.

абе, данс, да кажат два лафа, за крадците на 4 млрд. от ктб??

Благодарим за почерпката!

Предлагам на всеки да му слагат по-един биометричен чеп и да го знаят къде ходи и какво прави, че може да се окаже контрабиндист, терорист,перач на пари, опозиционер и т.н.

Няма нужда от чипове, всеки си носи смартфона доброволно. В близко бъдеще очаквам, всеки който е без, да се счита за потенциален терорист.

Да включат в списъка на първо място Волен Сидеров!

Ми те истинските престъпници не ги проверяват така или иначе, защото летят с правителствен самолет. Що пък да не проверяват Сидеров, ефекта ще е 0.

ей данс аз ще летя от софия до варна вдруги ден,обявете по радиото че ще ходя до варна,иначе няма да е интересно,ами тия които слизат от истамбул ще ги знаете ли преди 48 часа,що не вземете да се изметете цялата пасмина комунистическа оттука бе идиоти,няма я вече студената война,не разбрахте ли? идете в щатите само там още я има,отдавна вече ние не сме заплаха за родината

Документът предвижда името и банковата сметка на всеки, закупил билет за самолет, да влиза в общ електронен регистър, до който да имат достъп службите за сигурност на всички 28 държави. Ебати и глупостта. Аз купувам билети на други хора, а те ще ми записват банковата карта /написано е сметка, явно журналята не правят разлика между двете/. Аз предлагам в добавка да се изисква и свидетелство за съдимост на купуващия билет, както и бележка от общината за адресна регистрация и свидетелство от личния лекар, че лицето е вменяемо и не страда от заразни болести, които се предават по електронен път

за ползване от всеки граничен рункт. Паспортна служба ги натрупва при издаване на ЛК или паспорт. Тук въпросът опира до това дали сред потенциалните пътници за полет има хора, които са в полезрението на контратероризма.

се има предвид кой дърпа конците в ДАНС, ще има blackmails до скъсване - кой, кога, къде, и с кого е ходил, и после bezahlen!

Поредното изтъргувано парче от независимостта на България. Един човек в ДАНС ще събира данните, а службите на останалите държави ще ги ползват, без даже да знаем, кой и кога ги ползва. Къде е реципрочността. Най-вероятно на някоа скара в Банкя.

Кой, кога и с каква цел, защото целта може да е различна от споменатата в статията.

1984...

"Няма реципрочност при обмяната на данни от страна на САЩ, посочи Димитър Дъбов." А в кои отношения между САЩ и България изобщо има реципрочност?

Колкото пъти си поискат, ние им даваме

Тази тъпа и неработеща организация още ли съществува? Само копупция генерира. По списък Иракчаните ша плащат рушветец