Голяма част от започващите работа у нас си остават бедни

Около 40% от безработните българи, които започват работа, остават бедни. Това сочат данните на Европейската комисия, цитирани от социалното министерство.

Обратно в новината

Коментари - Голяма част от започващите работа у нас си остават бедни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЕЧЕ НАРОДА ЗАГОВОРИ ЗА МИНИМАЛНАТА ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА-500 ЕВРО.

През лошия соц всичко живо се сдоби със собствен домот военен до шофьор и строител,от продавачката до учителката.Със собствен труд,БЕЗ ЗАЕМИ! Това ни оставят и в наследство на нас,тех ните деца.А ние с мъжа ми като.бачкаме откак сме завършили 15 год.вече и едвам си покриваме сметкитекакво ще оставим на децата си?Сини идеи?Да ви имам и демокрацията_провал,провал,провал!

Много ясно - тези, които възнамеряват да станат богати започват работа сами, а не чакат някой да ги подкани. По-скоро после имат проблеми как да оправдаят изкараните пари пред данъчните, отколкото с това някой от бюрото по труда да ги води за ръчичка и да им казва какво да правят...

зависи къде почва работа ако е в общинска или държавна администрация то работещия вече не е беден ... а връзкар

Не знам все още някой с доход 400-500лв на месец да е станал богат , а 80%-90% от тружениците работят за толкова. В големите градове има само богати фирми които дават по добри заплати и бонуси. Бедност се ликвидира с по високо минимално възнаграждение което да е поне 500Е.

Какво става в ишлемарската Република? Ами без промишленост и индустрия -глад! Един работодател,който може да изхранва две ку...ви и да си позволи само една почивка на екзотичен остров,каква заплата да даде на роба си ?

Има един икономически/не писан/закон.Който гласи. ....който разчита само на заплата е обречен,той и неговото семейство. Работиш докато си здрав,а след това ................................................................................................................................................................................. ??????????????????????????

А КОЛКО РАБОТОДАТЕЛИ ПРИНУЖДАВАТ РАБОТНИЦИТЕ СИ ДА ГИ ОСИГУРЯВАТ НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА !!! КРИЯТ СЕ ДОХОДИ И НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ В 80 % ОТ СРЕДНИТЕ И МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИА ! И ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ НАП ,НОИ И ВСИЧКИ ПРОВЕРЯВАЩИ , НО ГЛОБИ И НАКАЗАНИЯ ПОЧТИ НЯМА ???

комунистите ни са богати и ходят на Мавриции

И какво от това? За колкото се договориш за толкова и ще работиш. Какво сме им виновни, че или не могат да си продават уменията или просто нямат никакви умения? Знаете освен това и административните ограничения трябва да се махнат в това число и социалните разходи. Първо тежат на бюджета - никой на никого с нищо не е длъжен и второ изкривяват пазара. Мързеливците предпочитат да лежат на тях вместо да се хванат да бачкат.

димитров пита кога сам са научавал да пиша на компутара.. нито пиша на компутара, ни сам му писал. да не смее ми се! некой от другия клас ще да е...немат си момичета и са побъркват. кат сирийци.

на ангария и ме заболе кръста. жината много са мореше но вечи са оправих и си почива доле. не сичкото е заплата. заплата тука кръпка не пълни!

Държавата отбива номера с бюрото по труда, но реално няма никаква грижа за хората!Подхвърлят им се някаква стотинки, които за НИЩО не стигат, дори наема да си плащат! Боклуци еврогробаджийски.

Ходих да се регистрирам в бюрото по труда като безработен търсещ работа. Служителката срещу мен ми каза, цитирам,, по мой съвет не се регистрирайте. Елате следващия месец защото ни НАТИСКАТ ОТГОРЕ ДА НЕ РЕГИСТРИРАМЕ безработни заради данните от статистиката. Нали разбирате-безработицата да е по-ниска по статистика,, Прозвуча ми като личното ми Джи Пи-,,ела следващия месец щото направленоята ми свършиха,, Да ви пикамна умрялата държава и на утрепаните управници. Всичко един ден ще ви се връща като се започне от най-милото ви вам. Предатели и убийци български. В Румъния по-зле а? Ама по статистика ли? Щото там не ги връщат като отидат да се регистрират безработни.

Уикипедия, определение за "РАЯ": Най-безправна и многобройна част от османското обществото била раята, т.е. хората които произвеждали благата и плащали данъци и не се ползват с привилегии, както военните и робите, пр.

Една голяма пералня за пари е това бюро по труда. Работодателите взимат хора по договор за 6 месеца, държавата плаща минимална заплата и осигуровки, а парите които работодателя ще трябва да даде за да работиш за него се делят с чиновниците в бюрото по труда. Всичко това става под масата, а държавата спи. Да се направи ревизия на трудовите договори. Крайно време е да се въведе ЗАКОНА ЗА РАЗБОЙНИЧЕСТВОТО от 1922 год.

Кой не знай Чавдар войвода, кой не е слушал за него? Чорбаджия ли изедник, или турските сердари?

Ще идеш утре при него; ала те клетва заклинам, ако ти й мила майка ти, да плачеш, синко, да искаш, с дружина да те не води, а да те далеч проводи, на книга да се изучиш - майци си писма да пишеш, кога на гурбет отидеш..."

Много хора по цял ден и ги осигуряват на половин заплата.

Ха добро утро, ами нали досега ни обяснявахте колко хубаво ставало в България. И други още 40% сигурно ще попаднат в тая графа. Ама явно са им спестили данните. А кажете по колко процента са в европейските страни. Как масово германци, французи, англиани и пр. предпочитат да се водят безработни, защото ще получават повече отколкото ако работят. Това е днес положеинето в Европа, затова производители и предприемачи бягат далече от Европа.

Някакви идеи как да променим нещата? А? Давайте! Само вайкане не е достатъчно. Добре са само хората на държавни служби . Там са прекалено добре. Работата им позволява сериозно да кръшват. И понеже не е нищо особено, но високо платена, защо да не изкарат на нея я до 75, я до 85 години , та и повече. Младите стоят без държавна сляжба и стават или проститутки, или гангстери, или работят като добитък, без да им плащат. Наема ги някой тъмен балкански субект. Направете проверка - всички наемащи на временна работа са пълни циции, крадат от чужд труд.

Най-добре е танковете да дойдат. Въй! То пък ги дарихме на Македония.

И да помислим за тези комунисти и техния втори ешелон , които ни докараха до това положение . ПП Бойко - Бойко за тебе става въпрос.

Чета тея дни - норвежки завод за сьомга край Айтос. Питам аз познат от града и какво - имало вече завод за скариди - при няколко градуса се работело и за мин. заплата. Какво е това - ЕС ли или Мутристан. Иначе като прочетох и си викам брей ГЕРБ ще открият цял завод, брей, за 100 роби оказва се на МРЗ, брей мутристански герберистан брей. То даже е добре, че само 100 раб. места ще има нови, че си е жив геноцид. Много здраве на евродемократите. Да умрат от здраве както се казва.

"Много здраве на евродемократите." Ти други инвестиции ли чакаш??? Руски, като в " Лукойл" ли ?

Novae

Работещият човек е роб на труда.За него -честният човечец -трудът е първа жизнена необходимост с която го баламосваха през ония 45 години.Далеч е времето, когато трудът ще се превърне в първа ЖИЗНЕНА ПОТРЕБНОСТ.

45 г покупателната способност на най ниско платения работник бе по висока от средната заплата сега 1985г напр със 150 лв можеше да си купиш 750 хляба!!!!Да не не говорим за еленергия,вода,парно,лекарства.След това обаче продалата се комунист върхушка започна умишлено да създават дефицити и скъпотия за може да крадат и разсипват икономиката и народа си.След това си създадоха СдС ,уж демократични приход 30 год след който сме най бедните вЕвропа!!!!! А не бяхме вижте статистиките към ООН!!!!

У нашето семейство с жена ми сме с голям стаж и висше и по спец. работим и с едно дете и усреднено заплатите ни са над средната за нашата област и пак сме бедни. РАботили сме винаги и все тая. Постоянни лишения, постоянни. Минимални почивки на евтини места, става и по-зле. Стара кола. Едвам си взехме жилище. Откак герб лапнаха кокала за народа само курец. Откак влезнахме в ЕС нправо назад вървим с бедността. Просто ЕС е за кражби на шепа еврокурвентии и европедераЗи, но за народа нищо.

Hе знам, с какво висше си, с този правопис!!;)

Я, разкажи за " разкоша" в който живя по времето на БСП, ДПС и Атака ?

с 3 деца колко по нищастни ша станете? или сте кукавици кат други...

докато не се въведе минималното заплащане да е зачас работа, както е в англия, и извънредните часове работа да се заплащат двоино - оправия няма да има! това "минимална заплата на месец" е прах в очите. за колко часа работа говорим? това нармални 8 до 5 през деня ли говорим или извън тези часови граници говорим, което трябва да се заплаща по-високо като нощен труд....

ВЪПРОС? ЗАЩО ИЗОБШО ДА СЕ ПОЧВА РАБОТА?!?!?!?! Ро-добре си остани беден, ма си разполагай с времето на тази земя.

А какво ни предстоѝ след като мама и тате получават все по-малки пенсии,а дълговете и БМВ-тата все по-скъпи и иротеките са много а купувачите малко,ЕС и тоѝ фалира,на село с родата самозадоволяване му е спасението преди ЕС да даде земята ни на турците

Правилното заглавие трябва да бъде: 50 процента от кадрите не могат да си намерят свестни шефове. Когато шефът е боклук, той се заобикаля само с други боклуци. Така му е по-комфортно.

Никъде по света не съм виждал такава извратена шуробаджанащина, както в БГ. То и няма, щото биха фалирали ако я прилагат.

Българският работодател е влюбен в нискоквалифицираните кадри. Дава им минимална заплата и ги сменя на всеки три месеца!

Това е известно от поне двадесет години. Странното е че сега започва една масова вълна на тази популистка риторика с комунистически (богоборен) заряд, която трябва да постели килимчето на световният "миротворец" душевадец, след като предврително е създал хаосът, като своя контратеза.

Еми нормално да намалеят в България бедните след като половината заминаха за чужбина ...

Социалното министерство да си корегира данните и да направи една статистика какви заплати дават в малките градчета и по селата в най добрия случай дават минимална заплата и то по принуда затова работещите бедни са 80 а не40% няма как тази огромна некомпетентна и не работеща администрация да бъде лоялна и да дава точните данни а не някакви измислени числа

Неграмотни(к/чка). Не може да пише правилно, ама тръгнал(а) акъл да дава :)))

По точно кое е написано неграмотно?

Глей са, Как да не останат бедни,кат имат да връщат един куп кредити

Кой ще се съгласи у нас да работи и ще седи беден? А това че няма работа на 4-часов работен ден, или само 5%, показва колко далеч е тарикат българския работодател от Европа и европейските работодатели. И като заплащане и като часове, и всичко. Също няма и щуробаджанащина. Каквато у нас е в огромни количества и то навсякъде.

Беднотията е вързана с парите в оборот.Няма пари , няма потребление , няма работа! Въпросът е къде са парите? В шепа назначени хАИРСЪЗИ(милионери), некадърни ,или по точно опекли си бъдещето до девето коляно.Некадърници незнаещи поговорката- На хаирлив, чедо, стока не му трябва На ХАИРСЪЗЕНА ХИЧ !

Бай ганьовския бг работодател няма да се оправи. Ако не се съгласиш да му работиш за жълти стотинки, ще си вземе друг който ще я върши. Няма оправия, няма нормален живот и работа. Само ядове. Емигрирайте братя българи, емигрирайте... нека в БГ-то останат само цигани... тогава да ги видим нашите тарикатчета.

колко от започващите работа имат да връщат кредити?

там някъде.

затова ще си останат бедни

... дето са се наредили роднина, милиционер, роднина, милиционер, как е положението?

Според Боко в БГ работа има. И това е напълно вярно, но защо никога не се споменава че работата е за 2 лв? Защото стотинкаджиите по подразбиране са виновни - мързеливи, необразовани и прочее. Всеки кой как живне изведнъж си приписва заслуги на учил и успял. Нищо не можеш да му кажеш. Няма нужда, палачинките винаги се обръщат. Живота е такъв, че заблуждава всеки - на един му казва нищо не става от теб, защото си недоволен, а това съвсем да не е така, на друг му казва, ти имаш защото си заслужил. Такъв филм няма, просто на едни им върви, а на други не, въпреки усилията им или липсата на такива. Но аз не търся разбиране от силните на деня, все пак трябва да си легитимират успеваемостта пред така наречените "злобари" .

Ами то е естествено след като повече пари хабиш да ходиш на работа отколкото да стоиш в къщи при тези заплати..Транспорт, кафенце, сандвич,,,

така е защото сме Първи по брой хрантутници на глава от населението , а не че производителността е толкова ниска (уж малко сме работили). Трябват реформи в много направления, но светлина не се вижда.

А бе, гледайте какво правят южните ни съседи! Като не ви стига акъла, поне вземайте пример ... И това ли не можете?

Те са "слаби ученици".

Конфискувайте и национализирайте заграбеното и незаконно придобито имущество на българския народ градено от няколко поколения честни и трудолюбиви българи и заграбено по един криминален начин от шепа бандити,комсомолци,партийци и ченгета .... около 2000 човека са /знае се всичко, като едно село сме/ осъдете ги с нов Народен Съд 2 ,тикнете ги доживот в затвора заради проведения икономически геноцид над българския народ, направете необходимите реформи в съдебната система както ни проглуши ушите Европа, създайте некорумпирана администрация и тогава ....чуждите инвестиции сами ще дойдат, доходите на хората ще се покачат, бедността драстично ще намалее.

Novae

Дилемата в белен е : АЕЦ или луксозен затвор.

Това не е страна а криминална милиционерска кочина в която маскарите се разбират. Който не е маскара , значи е от Атака и от КГБ. Това е положението.

Нашите управляващи ми приличат на дендитата от горната паляба на Титаник. Когато се сблъскал с айсберга и поднали до тях парчета лед, те започнали да ги ритат като топка, имитирайки футбол. В същото време долу в трюмовете, пътниците от трета класа вече се давели. След което последвали и богоизбраните. Всичко е въпрос на време. Днеска бедни, утре загинали. А е жалко. И България хубава страна и ние уж хубави хора.

Дали пък намалението на бедните у нас не е свързано с демографската криза и масовото евакуиране от територията. Щот аз преки инвестиции, които да създават работни места не съм чул да има.

Що за тъпи статии и изводи?!... Колко от започващите работа били бедни? Я кажете, Колко от Завършващите работа са Богати?! Данъци ли?, сопа за вас управляващите! Ще храним индианците ли?, ай сиктир Пет стинки не давам Това не е държава а блато с крокодили...

Така е, след 24 години трудов стаж с 400 лв заплата, колко мислите, че съм забогатяла?

Колкото и добре да живее човек, понякога има нужда и от пари.:)

Пак да го кажа, понеже го крият - тази статия е поредната препечатана, взета от друг сайт отпреди ден-два. Вчера сутринта я четох същата статия в dnevnik . bg

Путин и Сталин са виновни. Комунизмът като цяло. Понеже възпрепятстват сизифовските усилия на герб,ръб и протестна мрежа да ни засипят с евроатлантически блага и цъфтеж.

Коментарите ..са излишни..!?Нашите управници..,с големите претенции за акуратност ,компетентност и почтеност станаха от "комунисти"-милионери ,феодали и мафиоти ,а българина ограбиха и доведоха до просешка тояга-работещ-беден..!?