Дания въведе първия в света данък върху мазнините

Дания въвежда първия в света данък върху мазнините в опит да ограничи затлъстяването сред населението и да намали сърдечносъдовите заболявания.

Обратно в новината

Коментари - Дания въведе първия в света данък върху мазнините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление вече резултатите са налице - я се огледай, за какво здраве говорим...

чакам да измислят и данак за сланцето и звездите.за звездите се надявам да не го доживея защото са поне сто милярда само в нашата галактика.а забравих,ескимосите как ще живеят.те консумират предимно мазнини и не са вегетарянци? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Данък студ, много е студено там.

В нашето домакинство се стараем да ядем що годе здравословно, като не купуваме менте храна. Излиза ни по груби сметки около 500-600 лева на човек на месец. Очевидно, че в България няма как да се предлага само качествена храна. Спре ли предлагането на колбаси от европейските екарасиажи и кремвирши с кашони, едно голяма част от населението трябва просто да умре от глад.

Обърнете внимание на филмите от 60-70- те год на 20-ти век. Хората са стройни и сбез увиснали шкембета, както в днешно време. Причината за това е- 1/ Храната е по-качествена, 2/ Хората не се тъпчат за развлечение и спасявайки се от проблемите на ежедневието, 3/ Водели са динамичен живот. Днес всички са се отпуснали, тъпчат се с ГМО-та - най-вече преяждат, защото животът не предлага никакви предизвикателства...т.е.- хората са станали консуматори. Това в крайна с/ка е осн. причина за затлъстяването и болестите на тази основа.

мазнините, затова са намислили да ни откажат от тях гадовете. Светът се управлява от умопобъркани! Ще има революция, ясно е.

Пиши ме член.

Що за глупост да ограничават маслото, а не маргарина?!?!?! Резултатите ще се окажат обратни.

Само така, а от догодина и данък на водата и тревата. Щото то и да си кльощав не е здравословно. Недохранването уврежда сърцето. После кой ше плаща за лечението? Само данъците до смърт ше оправят тъпаците /дет плащат/.

Още една супер ,, далавара ,, на световния капитал ! Само да попитаме - как ще се разходват събраните пари ? - естествено за експерти да експертират експертираното вече !

Едни слагат данък да не тлъстеем.Други слагат данък на цигарите и алкохола пак от здравословни подбуди.....Мисля да помоля да ми измислят някакъв данък и на мен,оти не пуша,пия и мазно не ям.Така де,и аз да допринеса нещо в хазната на пробита Европа.Данъци му е цаката.

Защо като са толкоз вредни не ги зобранът със закон а само ги облагат с данък

Парите са по-важни от закони, здраве и т.н.

Маминцето им датска! какви са тия тоталитарни мерки бе? Всеки може да си прецени дали иска да яде мазно или не. Всеки средностатистически човек е много добре запознат с ефектът от това. И сега заради тая простотия ще се налага да се вкарвам в допълнителни разходи. Няма как да ги обидя освен да кажа...датчани.....

Ще се вкарваш в разход, защото си 300 кгр и някой трябва да плаща за лечението ти.

А аз си мислех, че съм 65 кг.(а не кгр.). Да не би да си наследник на Ванга?

Затлъстяването идва много повече от качеството на продуктите, които ядем, не от количеството. А най-много идва от обездвижването. С тези две неща трябва да се бори съвременният човек най-вече.

не са се сетили у нас.

Правилно.След като не ни стига акъла да се пазим от вредни храни някой трябва да го стори.Иначе при инфаркти и инсулти ще се харчат моите осигуровки за лечението на безотговорните към здравето си отворковци.

Точно в мазнините се съдаржа най-важният за сърцето витамин Е. Не трябва да се прекалява с мазнините, но без тях не може.

Смешни са претенциите ви към чъжете! Мъжът не е захарно петле, което може да го лрижете, когато ви е кеф. Този филм отдавна не го дават. На мъжа въобще не му пука за вас и тм ви е мъката, 'щото не можете без кожената му опашка. Ами, отсега нататък ще трябва да ставате клиенти на секс шоповете. Все пак някои хора мислят за вашите нужди и проблеми... влизайки ви в положението - което си е един вид кавалерство. Така че да не чуваме оплаквания.

Държавата се меси, където не й е работа. Който иска да яде мазно - да яде. Защо някой ще го наказва? Пълна отврат става животът с този контрол отвсякъде. Целият свят отива на провал заради желанието на някакви задкулисни сили да направляват и манипулират живота ни на всяка крачка. Остава да ни сложат по един таксиметър и в спалните.

после като стане на ч0 и започнат с инфарктите и много други болести за които главна вина има затластяването нали нии ще плащаме??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Утре ще ни казват и как да се е*еме.Не че сега не ни казват - с презервзтиви трябвало, инак не може, за да сме здрави. Нещо като с мазнините в статията. Но може да ни забранят някои стойки ,щото били вредни за кръста. (я ломбаго, я ишиас)

И да не се прави след 22 часа, защото някои хора искаме да спим!

То с тея мъже дето ги имаме, нищо няма да спечелят.

ахахахаха ох много ме разсмя :д

Ако разчитате само на собствените е така, но за щастие има и други;)

Оплакваш се че мъжете в България не са достатъчно дебели ли?