Тръмп обеща данъчна революция в САЩ

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да направи най-голямата данъчна революция в страната от времето на Роналд Рейгън, пише FT.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп обеща данъчна революция в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Струва си да стане президент, ако спре ТТП и НАФТА. Но, дали наистина иска и може да го направи или само обещава, кой го знае?!

Преведено на прост език това означава че Тръмп няма да печата пари (QE), а ще търси връщане на американските капитали от чужбина!!! Те и банките вече няма да инвестират, асамо лапат от държавата с "bail outs" или смучат с "отрицателния лихвен процент", така че за какво да ги издържа финансовите паразити?

Милиардерът ще се грижи за бедните. Няма такъв цирк.

Милиардерът не, ама има страни, в които ПРЕЗИДЕНТЪТ се грижи за народа си. И то не само в страната, а и в чужбина. Не говоря за България.

грижовен за рашкинчетата практикуващи в чужбина най-древната професия.

Абе това шегичка а? Никой не е толкова чак малоумен...

Кои са точно тия страни и как точно се грижи президента там?

Ако проучиш какви са детските надбавки в Русия, или ако прегледаш в нета кой Президент лично е разпоредил да се изплатят забавените заплати на работниците, може и да ти просветне. Има и жокер- не е Плевнелиев.

САЩ не ги обичат революциите.Обичат пролетите...в другите страни.

Нашенският т.нар. "елит" (няма да е пресилено ако кажем, че под тази думичка "елит", трябва да се разбира нашенският шуробаджанашки манталитет "ти на мене - аз на тебе", нали "всички управляващи сега са все бивши някогашни, а сега идва ред и на техните родственици" и т.н.) може да си запише тази полезна идея от кандидат-президентката кампания на Републиканците, за нашите български реалности и в условията на демографска криза, а именно: "...средната цена за издръжката на дете ще бъде приспадана от данъците им...".

Помощи ще има за всички оцелели роби, няма да се пуашите. Фууд стампс, уелфеър, тинтири-минтири, само мирувайте и слугувайте на господарите си

Голямо разчупване - маха данъци, които засягат предимно по-богатите. А реднеците пласкят в захлас хаха Това е малко като тука в Мутристан - управляват ни мутри милионери, а матряла гласува като луд за тях. Да видим дали американците са също толкова малоумни като нас.

Айде почнаха с безплатния обяд за народонаселението. Ще ви направим мост, и река ще ви пуснем, ако нямате и деца ще ви направим :) Дето има една приказка, кандидатите обещавали и на бедните и на богатите, но като ги изберат им оставало време да изпълнят само половината от.обещанията си. Познайте коя половина ;)

Е, дойде време, някой да поразчупи статуквото. Дали обаче ще спечели, е спорно. Дали, обаче, ако спечели, думите ще станат дела, е още по-спорно. Но, факта, че разбуни духовете на оядената политическа мафия, обслужваща големите корпорации, е позитивен сигнал.

Самият Тръмп притежава големи корпорации, а сега се опитва да стане част от политическата мафия. Не ми е ясно какви цели гони с това, но със сигурност не е просперитет на населението...

Прочети програмата му и ще разбереш. Тръмп каза много ясно: той е за да направи богатите по-богати, но бедните трябва да станат по-богати и не трябва да има мизертващи работещи. Само със заможни клиенти се строи заможна държава. Нещо като реформа анти Рейгън. Факт е че през 70-те беше точно така и всичко се правеше с данъците.