Коментари - На 1 май спираме да работим за държавата | dnes.dir.bg
назад

На 1 май спираме да работим за държавата

До днес - 1 май българите са работили, за да си платят данъците през 2013 г., показва анализ на Института за пазарна икономика. В Деня на труда обаче гражданите спират да работят за правителството и започват да работят за себе си.

Обратно в новината

Коментари - На 1 май спираме да работим за държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както БЪРГАРИН! е сметнал по-долу, а и доста други колеги, то реално ние започваме да работим за себе си след повече от 6 месеца. А дали ще ползваме месеци, седмици или проценти няма голямо значение, тъй като резултата се усеща и всеки знае държавата с какви пари го завлича, а още по-лошото е как ги преразпределя след това. На тези които се чудят какво да се прави бих препоръчал да обменят опит и да измислят начини. Най-прекия е неплащане на задължения и изчакване да изтече давностен период. Разбира се при трудов договор това е невъзможно и "опъването" на държавния рекет трябва да е по други схеми, вкл. и протести.

"ГАДНИ КОПИЛЕТА" честит празник!

1 май не е ден на труда! Не е ден на селския стопанин, който се труди в своето стопанство! Не е ден на собственика на фирми за производство или услуги! 1 май е ден на НАЕМНИЯ РАБОТНИК! На всеки, който са нает от работодател, за да работи в неговата фирма! Възмутително е, че БСП и коалициите им обсебват този ден, след като те самите са първите и най-едри собственици на средства за производство, защото само те имаха достъп до навременна информация и до парите на БКП, които изнесоха в банкови сметки и така окрадоха наемните работници в България, (нали, всички бяхме наети от държавата). Време е съвременните наемни работници да се организират отново в профсъюзи и да воюват срещу експлоатацията, да отстояват своите права (които имат по закон) и да продават труда си на сметка, не на безценица! Трябва да се продължи започнатото през 19 век. Разни "социалисти" девалвираха понятието работнически интернационал, но само подобно обединение може да се противопостави на новия световен ред.

...и почваме да работим за чорбаджиите...

Който е луд да работи за престъпни политици и мангали

ГОСПОЖО РЕДАКТОР, тук написаното и редактирано от Вас ЗАГЛАВИЕ, А И ПЪРВИТЕ ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ ОТ ПИСАНИЕТО(болдвания текст) много меко казано СИЛНО СЕ РАЗМИНАВАТ С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА! По точното определение е МАНИПУЛАТИВНА ЗАБЛУДА, а в разговорния език се нарича просто ГРУБА ЛЪЖА. Кого обслужвате с материала, Вие си знаете, а аз оставям на мислещите Българи сами да преценят! За да не бъда голословен, като Вас доказвам думите си: - По "Ваши изчисления" - тъй като Вие носите отговорност за вярността на написаното, до 01.05.13г. Българина работи за държава - това означава 4/12= 0,333(33,3% данъци). Би трябвало от 100лв. заработени от него да вземе 66,7 лв.! ДА ДА, АМА НЕ! ЗАЩОТО, когато сумирате всички задължителни осигуровки(включително и от страна на работодателя - нали няма да ни убеждавате, че той(работодателя) е "Майка Тереза") и ДДФЛ се получават 39% данъци (закръглянето е във ваша полза). И като поставим "черешката на тортата" - ДДС(косвен, но ДАНЪК) СЕ ПОЛУЧАВАТ 49,17% (закръглянето пак е във ваша полза). Умишлено няма да коментирам рекетирането на Българите от страна на монополите, с мълчаливото съдействие на "любимите ни държавници"! И така в крайна сметка се получава: ОТ 100лв. ЗАРАБОТЕНИ, В НАЙ ДОБРИЯ СЛУЧАЙ, БЪЛГАРИНА ПОЛУЧАВА 50,83лв. Или казано във "Ваш стил" - Българите работят за държавата минимум до 27.06.13г. Забелязахте ли "малката разлика" от почти два месеца? Ако нещо не Ви "харесва" в "сметките" ми, направете справка с учебниците по аритметика за основния курс на обучение, ЗДДФЛ, КСО и ЗЗО. За такива кръчмарски сметки, като вашите старите Българи казват: "Да отидеш да си прибереш агнето от даскала по смятане";-))) Дано Ви е весел празникът!

деер

Всеки работник трябва де се осигурява сам, за да осъзнаем , че трябва да контролираме политиците. Осигуровките трябва де се плащат 10 дена по-късно от заплатата, за да осъзнае и най-големият непукист, че той плаща , за да се подиграват със съдбата му в България! Ако не се плати в срока, се изтеглят при следваща заплата с лихва за 20 дни. Така , всеки ще знае колко го лъжат. Всички плащания с карта над 10лв в реално време и никакви банкови плащания, за да може и фирмите да не се завличат с пари.

Предпочитам плащанията да са в брой.

деер

От желанието да плащаш в брой някои крадат по 800 млн на година ДДДС, а други внасят 70% от стоката си без да плащат нищо, а цената ти е калкулирана все едно ги е платил двойно. За акциза няма да говоря......и въвеждане на акциз за химията в храните.... Хората като решат да си тровят организма, после трябва да има пари и за лечението им, а не някакви помияри в мисленето да купуват сирене по 4.50 и после да ми източват здравната каса. Така ще има пари за всички и по-способните да правят бизнес ще успяват, а не далавераджиите и мошениците!

А държавата кога ще започне да работи за нас? Писне ни от оядени мързеливи далавераджийски търтеи по всички институции.

Н И К О Г А !

Изпиза, че циганите като препълват кенефите си и те са в полза на държавата, пък ние си мислим, че я ощетяват крадейки и лентяйствайки с помощи от нашите джобове!!!?

аз отдавна спрях да работя за държавата, вече бачкам само за себе си

Браво адаш. И аз се опитвам да го направя това,но засега с променлив успех.

След като държавата прави повече за циганина, отколкото за мен, отде-накъде ще работя за нея?

Колкото и да ти е неприятно - пак работиш за "ненаситната" държава - забрави ли данъчетата? Ако наистина работиш само за себе си - заработваш си място в Централния софийски или си от "политическия елит", което е почти едно и също!

Първи май-омразен празник на труда.С насилственото-БКП-КПСС,да живей,живей труда-на баща ми на гърба,с БКП-напред и още много и много извратеняшки възгласи към трибуните на БОГОИЗБРАНИТЕ-ЦК на БКП.Жив ужас.Как е могло,как такова стадно юркане за удоволствие на ВОЖДОВЕТЕ?Скрита взаимна ненавист и лъжливо-парадираща любов.Прости ни,Боже!

Не е вярно - лъжа и измама! В БГ данъчната тежест е повече от 50% със сигурност, така че чак от юли нататък почваме да работим за себе си. Нека това да стане пределно ясно на всеки - ДЪРЖАВАТА КРАДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ОТ ПАРИТЕ НИ! И като влязат в държавната хазна, парите почват да се губят насам натам или пък да се разпределят по най-нефективния и нерационален начин или по близки и роднини. Извода както винаги е: държавата трябва да се намали драстично! Данъчната тежест трябва да падне под 10% и тогава икономиката може да заработи нормално, а и в нас да останат повече от нашите парички. За съжаление, няма нито една партия в БГ която да предлага такова нещо че да гласувам за тях!

Спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се.

Прав си брато, само дето ОТДАВНА ВЕЧЕ ДЪРЖАВА НЕМА!

От наша(на стадото) гледна точка си абсолютно точен - "се разпределят по най-неефективния и нерационален начин или по близки и роднини", но от гледната точка на "разпределящите" е точно обратното - "вЕрвайте ми"

В Италия,говорейки за 1Май казаха че народа ще празнува,само ВИНОВНИКА за празника го няма,т е няма РАБОТА

А на 1 май за кого работиме? Може ли да ми отговори някой?

От първи януари до тридесет и първи декември работим за политиците...

Към "едно питане",винаги работиш за циганите ,приятел,винаги е така в тази държава...Ако ти и някой друг почива/защото така се водят почивни дни/то много от нас не почиват....

Благодаря за отговора и понеже и днеска съм на работа, пак ще работя за братята, за да им се раздадат помощи за празнуването на Гергьовден.

Е,някои спират,други започват по поръчка на хер Танов....Всъщност лошо няма,хазната трябва да се пълни и да има за циганите.....

Да работиш за една скапана "дъпжава"!!Да празнуваш чужди празници на хора които са си ги извоювали със собствени сили!Да се примиряваш че са те завлекли с 25 млрд. и да се самозапалваш от безизходица!Да се надяваш че крадците и лъжците имат съвест и да чакаш вместо да поемеш отговорност за съдбата си!???След почивните дни се върнете пак в кочинките "смели" прасенца!

Всичко казано звучи добре.Липсват само конкретните предложения (повтарям-конкретни) за промяна на положението в положителна посока.

Има, но няма да ти харесат! Спиране всякакви плащания на данъци(ще ти продадат жилището, да бе, ама кандидати НЯМА, дори и банките не купуват нищо, а съдът ИЗОБЩО скоро ще е тотално аут, както и всичко в тази ИЗМИСЛЕНА държава)! Спиране плащания за топла и с студена вода, ток и тем подобни!, Ще ти го спрат, ами включи си го, пак го спират и пак го включваш. Игра на нерви, ама на тях първо ще им писне. Ще те заплашват със съд, ама кво ти дреме , в затворът няма да те вкарат, тя таксата за влизане там станала 5000 лева. Страхлива пасмина сме и затуй сме на това дередже! Да си видял или чул мангал(пардон РОМ) да плаща данъци или ток? Когато се ЦИГАНИЗИРАМЕ ВСИЧКИ на 100%

Искате конкретика!Проста работа!БГ нацията кандидатства за европейска програма гарантираща защита на бг гражданина от управляващия "елит"!Програмата да бъде на стойност поне 50млрд.евра.

Ама кво му е лошото в кочинката? Не ти дават да ядеш много, ами правилно. Многото ядене е нездравословно! Нямало пари за здравеопазването, че то нашето такова ли е! Нямали пари да си плащат сметките, ами не ги плащайте, няма да ви затворят, защото не искат да ви хранят. И кой изобщо Вие казал че трябва да ходите на работа и да плащате данъци? Е га си прасенцата!

Егати лъжливото заглавие! Значи доходите спечелени на 1 май са необлагаеми?!?! Алоооо! Гьобелс сигурно се върти в гроба!

това означава, че (при около 30% реална данъчна тежест - осигуровки, ПКП, ДОД, но без ДДС) човек, работещ на пълна заетост със заплата ПОД или равна на горния праг на облагане трябва да работи без пари 4 месеца (1/3 от годината ), като тези пари отиват като данъци за всичко което е изкарал през ЦЯЛАТА година. Реално понеже има и ДДС 20% то на практика човек работи 6 месеца за достигането на тази заветна дата. За получаващите над 2000 лв (горния праг на облагане) тази дата идва по-рано. Датата е твърде условна и се използва предимно от американските икономисти, за да онагледи каква част от труда се "прибира" от държавата.

БатиГого

Не ми говори като политик с 1000 условности, моля! Заглавието е "В Деня на труда спираме да работим за държавата". Това, както и да го извърташ, означава само едно: "В деня на труда получаваме САМО ЧИСТИ ДОХОДИ за труда си.". Демек без всякакви данъци във всичките им разновидности:ДДС, ДОД, Данък осигуровка, Мита, акцизи и тем подобни

В Деня на труда спираме да работим за държавата Ако, журналиста!? Пише се "работимЕ"! Какво е това "работим" за множествено число??? Аз работим Ние работиме научете се да пишете.

Правописът не се определя по диалекта на Банишора и Коньовица. Защото правилното е: аз работя ти работиш той, тя, то работят ние работим вие работите те работят Има надежда.... още 2-3 поколения и ще захванеш да пишеш правилно

той, тя, то работи

Освен софиянец вероятно си и четвърто поколение неграмотник.

Самочувствието е просто "трогателно". Толко е залупен завалията, че дори няма и подозрение. Между другото, кореняк-жителите на Надежда наистина говорят така и винаги ми е било чудно от къде идва този диалект.

не мога да повярвам..на хората главите им пушат,не са доволни,а тука само захаросани новини.....преди месец хора се запалиха в знак на протест-какво става? четем тука простотии.......

Началото се поставя на 1 май 1886 година в САЩ, когато профсъюзите провеждат мащабна национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден

Дружна песен нек да екне, песен, песен на труда! На сърца ни да олекне, да живей, живей труда! С рядка участ, с чудно име слави, слави се труда, нему всичко ний дължиме, да живей, живей труда! Повдигнете си челата, о, герои на труда, вий творци сте на благата, да живей, живей труда! От стрелата на дивака до железний път всичко плод е на ръката, да живей, живей трудът!

Колкото повече работите за Вас, толкова повече ще има и за Нас.

И кое от това се отнася за КРАТУНООЧИЛАТИЯ паразит?

това не се отнася за бг ...това с е отнася за белите даржави

Хе хе който е луд да работи за държавата.За какво да работим за нея? За да може администрацията да си раздава бонуси по 9000лв. За да може фирмите на Борисов и Бориславова да се облагодетелстват за наша сметка. Това не е държава а престъпна групировка от мутри политици = ГЕРБ!

Дружна песен нек да екне, песен, песен на труда! На сърца ни да олекне, да живей, живей труда! С рядка участ, с чудно име слави, слави се труда, нему всичко ний дължиме, да живей, живей труда! Повдигнете си челата, о, герои на труда, вий творци сте на благата, да живей, живей труда! От стрелата на дивака до железний път всичко плод е на ръката, да живей, живей трудът!

До Великден работиме за държавата, а от Великден до Коледа - за монополите. Честито!

До 1 май хората работят за правителството!!! А бе ВИЕ не правите ли разлика между държава и правителство?

Странно, чак сега разбирам, че имало и държава!

По-тъпо нещо не бяхте писали от години !!!!!!!!!!!!

Като се има предвид, че в Бг за мизерните 500 лева заплата (които за огромни региони между другото звучат като някаква космиеска сума) се прибират 60-70% ми е малко чудно как го сметнаха това. Виж, нейде около първия учебен ден - може.

Човек май работи са себе си само в почивните дни или по празниците.

До днес съм работил за държавата, от утре за жената? От правителството може и да скриеш някой доход, от жената - нищо! За какво да се радвам? :-)

Обикновенните хора една ли имат чувството че от днес спират да работят за другите и започват да работят за себе си.Освен държавата има още толкова кърлежи под формата на октоподи и монополи които буквално изсмукват жизнените сокове на народа.Завършвам с популярният виц на радио Ереван.На въпроса кога най после в България ще започнем да живеем добре отговора е-вече беше.