Деца вън от градина за неплатени данъци

Във Велико Търново от вчера връщат децата от градина, ако родителите им имат неплатени местни данъци.

Обратно в новината

Коментари - Деца вън от градина за неплатени данъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

интересно... казват, че децата имали право на образование.... ако наистина имат право, защо ги вращат... защо ли и такива лични неща като далжими суми за данаци стават достояние на цялата децка градина... даначите получават заплати, за да си издирват длажниците, а не да прехварлят варху друг справянето с проблема...

Тази практика на общините е незаконна и общо взето си е жив рекет.Чудя се как до сега някой не се е сетил да ги погне и да ги съди до дупка.Лошото е,че след присъдата ще плащаме всички.Веднаж и мен ме пробваха по този начин.Помолих служителката да ми посочи по кой текст от кой закон изисква това от мене.Тя отговори че има решение на общинския съвет.Помолих учтиво да ми го предостави да се запозная с него.Даде ми копие.На излизане я попитах само дали знае работното време на районната прокуратура.След 5 мин.получих услугата която ми бе отказана преди това.Повече никога не посмяха да ми приложат този рекет,макар ,че ми "разлепиха снимката".Не ми пука.Като искат пари да си ги вземат законно.И без това начисляват лихви за просрочие.После трябва да си зададат и друг въпрос:Защо хората не плащат.Вероятно ако си отговорят на този въпрос ще им стане ясно,че повечето неизрядни платци са на мнение,че парите които им измъкват от джобовете отиват на вятъра.

Доколкото знам, за неплатените в срок данъци се начислява НАКАЗАТЕЛНА лихва до момента на внасяне на дължимата сума... На какво основание ще се санкционира който и да е по друг начин?! Доколкото знам, в България все още има съд и би следвало да се изискват сумите по установения ред! При положение, че се заплаща таксата в детската градина, не виждам на какво основание персоналът ще връща децата!... Едно елементарно решение, което предлагам - водите децата и го оставяте!... Да видим какво ще правят в детската градина!...

БРАВО! И в София да го направят, ама да проверят и дали си си регистрирал колата!

За пореден път ГЕРБ показва,че думата човещина им е чужда...А кой плаща за всичките привилегии на циганите в България?

Много правилна мярка. Така е и в други градове. Който иска обществени услуги (например забавачки) да си плаща на обществото данъците. Значи, тези дето си плащат са луди, а разни се правят на тарикати и после хленчат пред журналистите. Ама българите не са много по-различни от циганите, да знаете.

Не е необходимо да обяснявате на детето. Платете дължимото, защото общината поема по-голямата част от издръжката на децата ви в детската градина.

КЪДЕ Е ОБДУСМАНА НА ДЪРЖАВАТА И СЪДА ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ КЪДЕ СА ОТ ПРАВАТА НА ДЕТЕТО

Издръжката в детските градини е от данъците на всички граждани.Това е ,,услуга".Като искаш да я ползваш-плащаш си данъците.Навреме и в срок.Като не плащаш-не ползваш услугата.Право на избор.

1. Децата нямат нищо общо с дълговете на родителите си! 2. Има си срокове за плащане и те са поставени, за да може всеки да разпределя средствата си според собствения си бюджет и приоритети! 3.Лихвите при забава са наказание за неплатени задължения, а това, което правят във Велико Търново се нарича РЕКЕТ. 4. При изтичане на сроковете за плащане си има установен законен ред за събиране на лошите задължения. ДЕЦАТА НЕ ДЪЛЖАТ ДАНЪЦИ!!! 5. Аз бих завел дело срещу общината за нарушаване правата на детето ми, а тя да си води делото за данъци срещу нередовни платци и те да си понесат санкциите по закон.

Това е просто някаква адрешковщина ... Няма друга такава държава ей ... Тия от ВТ да вземат да се занимават с това което трябва а не да спират децата от градина, та родителите да се чудят какво да правят и на кой да ги пращат да гледа децата ... Да ти имам и идиотската история !!!

За неплатилите в срок си има наказание - лихва за забавата ! Защо ги наказват сега втори път ?

Ама СИО не разбра ли, че хората не са си погасили задължението не защото са се опитали да се изхитрят, а защото предварително и неочаквано са им искани да си ги изплатят. И аз плащам в последния момент. Какво от това?

Абсолютно правилна мярка. Крайно време е да се прекрати масовото неплащане на данъци и да се стимулират почтените данъкоплатци. Който няма 40 лв. да си плати данъка за колата с какво си пълни резервоара на колата? Притежаването на автомобил е по желание и възможност, не по принуда. И стига с тия ревове, че парите не стигат. Тия дето си плащаме задълженията да не ги намираме на улицата? После - какво било в Европа... Ами там хората плащат много и получават много.

Ама СИО не разбра ли, че хората не са си погасили задължението не защото са се опитали да се изхитрят, а защото предварително и неочаквано са им искани да си ги изплатят. И аз плащам в последния момент. Какво от това?

Щях да игнорирам просташкото ти обръщение, но ще ти отговоря умнико - точно такива дребни тарикатчета като теб дето си плащат в последния момент най-много реват и се оплакват! Никакви услуги от държавната администрация за тези които имат задължения - само така ще бъдете принудени да се държите като нормални граждани.

Кое е предварително и неочаквано? Може би, че освен да ползваш услуги субсидирани от общината трябва и да си плащаш задълженията навреме... Ако всички чакаме края на годината за да си плащаме задълженията, държавата ще е фалирала... Интересно Вие кога /дали/ си плащате и осигуровките...

Българи-Юнаци! Време е да научите горчивите уроци на Природата - за всичко се плаща, за всичко се искат ресурси! Стига сте развявали тъпите и клиширани права - това са само празни приказки! Колкото сте се борили да изградите подредена и просперираща държава, толкова добре и качествено ще живеете в нея! Живея от 50 години в голям жилищен блок и българина си остава дребен егоист и хитрец, който гледа само себе си - входа и етажните помещения приличат на кочина, но зад блиндираните врати текат непрекъснати ремонти!

На никой не пожелавам децата му да се раждат тук и да живеят в тая кучкарска държава. АЛО БОКО ТАКА ЛИ СТИМУЛИРАТЕ РАЖДАЕМОСТТА?!?!?! НА ДЕЦАТА НА ЦИГАНИТЕ ПРАВЯТ ЛИ СЕ ТАКИВА ПРОВЕРКИ ПЛАЩАТ ЛИ СИ ТОК, ВОДА, ДАНЪЦИ??? ИЛИ ТОВА Е ПОРЕДНАТА ГЕНОЦИДНА МЯРКА СПРЯМО БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО?!?! ЗНАЧИ ЦИГАНЧЕТАТА ВЪПРЕКИ, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА УЧАТ ГИ ТИКАТЕ В УЧИЛИЩА И ГРАДИНИ, А БЪЛГАРЧЕТАТА ГИ ГОНИТЕ? ТАКА ЛИ ВЕЧЕ СТАНА??? ЗАЩО СЪБИРАТЕ ДАНЪЦИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО С 2 МЕСЕЦА? ДА НЕ БИ НА ДЯНКОВ ПАК ДА СА МУ ИЗЛЕЗНАЛИ КРИВИ СМЕТЧИЦИТЕ?

всеки трябва да си плаща данъчите и след това да търси преференции от държавата -като да ползва държавни детски градини на ниски цени.стига сте източвали държавата.вече нищо неостана.

При управлението на ГЕРБ е съвсем нормално да умират деца,поради невъзможноста на родителите да купят лекарства.Да се лишават децата от храна също, важното е да се платят данъците.Но никой не прави сметка,че утре няма кой да плаща данъци.Да оставиме на страна,че това е произвол и беззаконие.Надявам се хората да започнат съдебни дела и да защитят себе си и бъдещето на децата си - въпреки,че с всеки ден в който ГЕРБ е на власт,то става все по-съмнително!

Какво предлагаш? Да спрем да плащами данъци? Да живеем всички на държавна издръжка?

Много тъпо изказване.

Такива решения дават пълно основание да се мисли, че всъщност държавата е враг на народа.

В Бургас го въведоха тази учебна година. И всички ние родителите бяхме принудени да си платим данаците март месец , за които срока е края на годината .Така че има и по тежки случаи.

Всички вие с деца сте престъпници. Как може да обричате деца на такова нещо. За какво ги раждате - само за да страдат. изроди

Ти малоумен ли си или пак не си пил хапчетата.

Пак се слага каруцата пред коня, защото няма правно основание, на което да откажат да вземат детето поради неплатен данък. В края на краищата си има правен регламент за събиране на дължимите суми, и ако той не работи, би следвало де се оправи регламента, а не да се използват подобни методи. Защото общината ще си прибере парите, а останалите, които имат да прибират пари от длъжници, какво? Кучета ги яли?

А как ви се струва - 37 деца в детска градина във същото това Велико Търново. Температура на въздуха 15 градуса - вътре. Отопление - една единствена духалка. Легла за децата - недостатъчно, но с уговорка, че видите ли "То винаги има по някое болно и ще ги сместим". А и да не забравя - всеки месец да се носят - тоалетна хартия и перилни препарати от всички родители.

А не ти ли хрумна, че детската градина предлага такива условия защото нямат пари. А нямат пари....заради родители не платили данъци!!! Били сме умен народ...минало свършено време.

До колкото знам за неплатените в срок данъци се начислява НАКАЗАТЕЛНА лихва до момента на внасяне на дължимата сума.............. На какво основание, ще се санкционира който и да е по друг начин, до колкото знам в БГ все още има съд и би следвало да се изискват сумите по установения ред. При положение, че се заплаща таксата в детската градина не виждам на какво основание персонала, ще връща децата. Едно елементарно решение което предлагам- водите децата и го оставяте, ха да видим какво ще правят в детската градина.................

А би ли ми казал, искаш ли детето да ти го приемат в детска градина на 6 години, а не на 3?

Дечицата каква вина имат, че родителите не са платили респективно нямат пари за данъци -защото едва смогват да осигурят отопление, храна и дрехи за децата си ....

и за цигарки, нали?

Нямат и 40 лв. за данък на колата? А кола имат. И тя се движи с бензин, който те плащат.

Дечицата, та дечицата. А майка им пуши цигари от 5 лв. като първа принцеса.

Това си е чиста проба РЕКЕТ!!!!!! ОС-ТАВ-КА!!!ОС-ТАВ-КА!!!ОС-ТАВ-КА!!!Не ви щем!!!!!

По някакъв начин ние трябва да обясним на детето, не че не е желано в детската градина ---- не е небходимо да обяснаявате на детето. обяснете на родителите му....

Това управление започва да заприличва на онова отпреди 10 ноември.

нали никой не мисли, че символичната такса за детска градина покрива разходите? Ние данъкоплатците субсидираме детските градини... така че, е наглост едни да си плащат данъците, а други не, но да са първи на опашката да ползват социални услуги. Това са правилата: плащаш данък - ползваш градина. Ако не ти харесва - вземи си детегледачка. Има и частни градини.

В Перник също изисквт въпросното "Удостоверение за наличието или липсата на задължения".

Във Варна това е въведено отдавна и искат справката за недължими данъци още като постъпват децата в детска градина. И така трябва да е. Защото който работи и си плаща данъците обикновено децата му остават извън детската градина. А тези, които се скътават имат време и да с емазнят наляво надясно и да им приемат децата. Като не са изрядни към държавата тя пък не е длъжна да им греда децата. И за всичко трябва да е така.

абе айде стига с тия глупости бе, като плащаме данъци какво получаваме насреща, нагли и прости държавни чиновници, протестиращи корумпирани полицаи , дупки и какво ли още не....... аман от тоя скапана държава, аман и от скапаните българи

Ами получаваш това че Общината финансира и то с много детските градини, поне в Пловдив е така. Таксата тук е 35 лв при реална издръжка на дете над 300лв на месец. Откъде мислят доста от умниците тук идва разликата - точно от данъците - за лека кола, за апартамент и т.н. И не може едни да плащат, а други на готово.

Защо правят децата заложници на родителските проблеми? Утре сигурно ще ди връщат и от болниците....

А дано от днес да почнат!

пълна селяния в селската ви държава, дано ви претопят като нация, щото сте овце...

Точно така, нека връщат. Така ще има места за социално слабите римляни. Те не се налага да плащат данъци.

Да може после да ги дават за 3 пъти по-скъпи хранителни продукти, мръсници корумпирани

на какво основание връщат децата и кои им предоставя на децките градини тази информация-няма ли в българия закон за протекция на данните-това е наказуемо в европеиските държави.никои не може да предоставя на училища, болници ,децки градини, и т.н. ако ти си длъжник.и след като срока е до края на годината трябва да има и продължение или гратисен период в които длъжника да се издължи доброволно.родители-търсете си правада да не ви правят на бодали за мизерни стотинки,а тези дето имат да дават милиони все да ги оправдават

деТСка градина!

мисля за да си платя данаците трябва да работя.А за да работя трябва някой да ми гледа детето, в случая детската градина.А питам като не го взимат в градината, аз как да отид на работа.Трябва си стоя в къщи и да го гледам.....

А какво искаш - да го гледаш с моите данъци ли? Изобщо не ми дреме как, с какво и по какъв начин си гледаш децата! Социализма свърши - сега трябва да работите и да плащате. А нямата работа щото най-вероятно образованието ви е шит и за това също ви е виновен някой друг ...

Я се спри! Приличаш досущ на тези, дето управляват - и по манталитет, и по култура! Държавата какво е платила от своите задължения, за да упражнява геноцид над хората за техните? И с тези рекети и изнудвания над хората при положение, че тя, държавата, е най-нередовния платец, извинявай ама вече взе да ми идва в повече! Парите ги изцоцаха, откъдето намериха и сега се чудят как да намерят други, че Димитровден дойде, а бонусите се бавят!

WOW!

Трябва навсякъде да го направят това! Не може аз да си плащам данъците, а да няма място за детето ми в детската градина, докато Пешо не плаща нищо, а е уредил чаветата си с места...

Никакво съжаление не изпитвам към човек, който се опитва да мами. Щом има правила, те се отнасят за всички. Изобщо да не се оплакват въпросните родители-тарикати, ми да ходят да си внасят данъците, като останалите хора.

Кой мами бе, мамин! Нали срокът за плащане на данъка е до края на ноември? Тогава защо сега (края на октомври) прилагат някаква си, при това - незаконна!, нярка? Ходи се погромвай някъде другаде...