Патентът за такситата не мина на първо четене в парламента

НС отхвърли на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, с които се въвежда алтернативен данък за облагане на таксиметровия превоз на пътници.

Обратно в новината

Коментари - Патентът за такситата не мина на първо четене в парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРеэ 90 година имаше въэможнос да иэбираш да работиш като такси само с патент , плащаш патента,или да имаш отчетнос тетрадка и да отчиташ оборотите всеки ден,и накрая каэваш че нямаш оборот ,то беше само над 75 000 лв плащаш дод не може да искате пари эа патент пари эа дод,нещо сте сбъркали

Г-н Таско Ерменков има много здраве от мен една дама, но да се возим в раздрънкани таксиметрови коли и да рискуваме живота си в тях, просто няма да го бъде. Шофьорите на таксита да си закупят нови на лизинг.

Ами, те бяха на патент такситата преди години - защо го махнахте??? Сега, когато шофьорите се приспособиха да крият данъци, вие се сетихте да върнете патента! Да, ама не! Те пък свикнаха да не плащат нищо и сега не им се плаща дори и патента. Виждате ли колко чувствителна е данъчната тема и колко внимателно трябва да се мисли, преди да се променя нещо? Освен това, минаваме от едната крайност в другата - искаме от един човек, който не плаща НИЩО, изведнъж да плаща 1000 лева! Как да стане? Направи го патента, примерно, между 200 и 500 лева на година, в зависимост от града, и да видиш как всеки ще си го плаща и ще забравим за проблема за години напред.

Какво продължават да правят "реформаторския" блок в правителството? Тази ллавина от данъ;ци и увеличения дясна политика ли е? Защо легитимират пред Европа, тази побесняла, лакома, крадлива и лъжлива банда ГЕРБ? Бирници и кръвопийци!

Тези управленци или наистина не знаят какво да правят, или се подиграват с народа. Дават ли си сметка колко е травмиращо за хората да обявяват такива "инициативи" и на следващата седмица, ако не и ден, да се отказват ?

Чакай, кой точно е "народа"? Некъпания мургав бакшиш помпаджия ли? Горкия какъв уплах е претърпял като е разбрал, че и данъци трябва да се плащат...

Що се обаждате разбрали-недоразбрали ? Точно с тоя данък кака ви Менда искаше да защити собствениците на големите фирми и да се натоварят само редовите бакшиши с налога. Сега ако остане поправката в закона за автомобилните превози от 06.10.2015 г. то шофьорите ще трябва да са назначени на трудови договори към реално съществуващи превозвачи( а не към кухи фирми-фантоми както беше досега) и ще плащат много повече в бюджета под формата на данъци и осигуровки от тоя патентен данък от 400 до 1000 лева на година. Ама като излязат от сивата икономика такситата ще намалеят като бройка, а оттам и печалбата на големите фирми.

Никога ,никога в България няма да намалее сивата икономика, никога ! Никой не желае да я намали, защото се наливат пари в партийните каси.

Държавата ни се е превърнала в един огромен цирей, който ако бъде докоснат и започва да боли и да смърди. Едновременно с това ако не се направи голяма и животоспасяваща операция, пациентът просто ще умре. Жалко, че нямаме Правителство, което да има куражът да направи нужните болезнени процедури. И няма защо да се тревожи - българите 500 години турско робство и 45 години руска окупация изкараха БЕЗ нито едно въстание.

Много си куха. Направо дрънкаш. Или не, по-скоро избиваш комплекси, че покрай селото ти не е минало Априлското въстание. УУУУУУУУУУУУУУУУ

Много добре съм го чела ;)) За 545 години нямаме нито едно общонационално въстание.

Гробарите пробват- ако няма протести предложенията се приемат.

Пълен управленски хаос!

Герб след фалшифицираните избори ,яко се заеха с "РЕФОРМИ"-яко увеличение на данъци и паническо измисляне на нови.Интересно къде се парите от бюджета?? Сега няма как Буда да рече ,че предишните са виновни.Предричам КЪС МАНДАТ на ГРОБ .Бяха същите и преди -4 г, никакво увеличение на доходите и магистрали ,магистрали и магистрали.....

ДЗЯЯТ НАЙ МНОГО РЕФОРМАТОРИТЕ АМА И НА ТЯХ ИМ СЕ Е ОТВОРИЛА БЛЕНДАТА ПОД ОПАШКАТА НАКРАЯ ВСИЧКИ СЕ ОКАЗВАТ ЕДНИ И СЪЩИ ТОЧНО ТАКА КАКТО СЕ ЯВЯВАТ ПРЕД СВЕТИ ПЕТЪР АМА ЕДНИ ВЛИЗАТ В РАЯ С РОЛКОВИ КЪНКИ А ДРУГИ С ФЕРАРИ...

а така даваи боко.....рекет здраво пак ще делим

Реформа след реформа...каде мине бате искам от всички....и кои са наи слаби и наи малко и думата не им тежи...те ще платят сметката

ДА СЕ ВДИГАМЕ! ТИЯ СА ИМ МЕКИ КОЛЕНЕТЕ! ДА ВЪРНАТ СЕГА И ВИНЕТКИТЕ! ПОЛИЦАИТЕ И БАКШИШИТЕ ПОКАЗАХА КАК СЕ ПРАВИ!

Гласувах! Чули ме? Иначе, дигам си се, сядам си, какво ми е? Я кажи къде се сбирате, да дойда да ви изброя?

И аз искам. От кого?

Като се вдигаме, направо да искаме отмяната на всички данъци или поне на тези, дето аз лично плащам! Освен това, така и така ще сме на площада - да искаме увеличение на пенсии, заплати, нови пътища, нови къщи, нови коли! Във Фейсбук вече имаме група по въпросът! Потърсете "Много ми се иска"!

Реформа след реформа- това е Борисов! Затова го наричат "Железния".

Земете си се, ма! Напраете раята щастлива! Колко ли винетки ще потрошите за сватба... Я по добре си стойте ергени...

Настъпи време да цепим ТИКВИТЕ и ДЕФОРМАТОРСКАТА ФАШИСТКА КЛИКА!!!! Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - емигриралите, умрелите, останалите без работа, беззъбите, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!

Хващай сопата и тръгай, кво чакаш? Само преди две седмици имаше възможност да измиташ тиквите. Какво измете, че нещо ми се губи. Сигурно щото съм късоглед, ама ти ще ми обясниш, нали? Кво изметохте?

Алфа, Атака, Алфа, Атака, зомби, Атака ...

Скоро ще има предавания от студио "Следствен арест" ;)))

Уплашиха, че ако и бакшишите излязат на протест, може и тези, които не ги кефи 50%-то увеличение на винетките или данък ракия и градина, може да доведе до т'ва да дойдат и други хора да изразят любовта си към управляващите ни, а полицаите в момента не са съвсем убедени, че трябва да пазят народните грабители...:))

Не трябва да карат бакшишите да плащат данъци! Това е най-прогресивната част от народа! Няма бакшиш, който да не може да оправи България за три дни и единственото, което им пречи е, че имат лизинг да плащат! И какво получават тези хорица - ГРОЗЕН УДАР от 33 лева данък на месец! По левче на ден! ОСТАВКА на това Правителство!

Като съпруга на таксиметров шофьор съм доволна от случилото се. ГЕРБ остъпи, но само на първо четене. И съм съгласна с депутата Велизар Енчев, който обвини ГЕРБ, че лобира за крупните превозвачи и нарече тази партия групировка.

И аз като съпруга на миционер съм доволна, че ГЕРБ отстъпи и моят мъж ще се пенсионира на 45 години като му платят 20 заплати накуп и взема след това висока пенсия. Нямаше да е справедливо да отнемат тази ни придобивка. Нали затова пенсионната ни система е солидарна - за да дават на нас от осигуровките, събирани от другите работещи.

Не разбрах най-важното. Като въведат патентния данък, другите досегашни данъци и такси ще отпаднат ли? Ако да добре, ако не тогава да не го въвеждат. Ако се върви към опростяване на данъците на хората добре, но ако това е само поредния нов данък много зле говори за ГЕРБ.

че тази информация се поднася с цел да я разбереш? Целта на тази информация е като и на онази, с винетките -120 лв на първо четене, ни НИЕ, понеже сме пичове, ще ви вземем "само" по 97 лв. А даже "реалната" цена е 150. Та, още един данък, ама вие не сте разбракли - той не е допълнителен и не е 1к, понеже сме пичове, ще внсяте по 100 лв. годишно, след което ще имате право и на данък печалба и на ДДС, както и на винетки, застраховки, и т.н. (не съм таксиметров шофьор и не зная точно какви са там правилата, но знам, че отдавна докторите не си доработват с личните си автомобили, щото държавата ги удари през пръстите -прекалено рискуват за смешни пари. В самата статия срещнах израз "Който работи (не който печели), трябва да плаща". Затова е така у нас. Държавата одира работещите, поради което предприемчивите спират да работят, висят на социални (смъквани пак от работещите) или се захващат с трафик, с проституция, с медийни измами, с обири на имоти и т.н. Така, вместо на държавата, плащат далеч по малко на нейните служители -униформени и неуниформени чиновници и контрольори.

Най-добре е никакви промени да не се правят никъде, понеже така сме си много добре и всичко е ажур. А и никой няма да отиде да протестира пред парламента :)))

Всяко нещо може да се нарече реформа и да се развява байрак, че е в интерес на българските граждани. Но така ли е? Реформа ли е събирането на цената на тока в една единствена цифра на киловат? да, но ще те убеждават всячески, че това не е в интерес на хората. В интерес на хората е, справките да са пръснати на 15 ситно отпечатани страници, по всяка от които гражданинът е длъжен да отдели по два дни за да ги разгадае, след което да вдигне рамене в недоумение и да плати на специализирана счетоводна фирма да му ги разгадае, а накрая, след като си плати всичко, да получи внимание от "обслужващия" ги монополист, в смисъл че е глупав и не може да се справи с толкова "прозрачна" и детайлна информация. Не ти ли прави впечатление, че така те работят, през държавата, всички монополисти - ВиК, Топлофикации, мобилни оператори, интернет и ТВ доставчици, пполицейски и контролни органи на държавата и т.н.

Абе Кико, нещо не си разбрал човече1 Какви промени, какви пет лева? Никакви реформи няма да има не е ли ясно вече. Под маската на псевдореформи, единственото което се цели да ни съдерат кожите до кокъл и го правят! А ти си блей за промени. Чакай от ГЕРБ.

ГЕРБ да натисне спирачката, защото се движат по стръмен път.

Голю, съгласен съм с теб. Стръмен път, ама надолу!

Бойко, БОйкооооо. По всички фронтове отстъпи а хората очакваха нещо да промениш. 30 години лъжи и никакви промени. Да се готви Волен, защото само той не е управлявал.

без/със 20 заплати, със/без патентен данък, що е то?

МУТРО-БОЛШЕВИШКАТА ШАЙКА ВСЯЧЕСКИ СЕ ОПИТВА ДА СМАЖЕ ДРЕБНИЯ БИЗНЕС И ДА ОСИГУРИ МОНОПОЛ НА ОЛИГАРСИТЕ!!!

Само преди няколко дена новинарите осведомиха стадото,че ЩЕ има патент. А сега - ОТХВЪРЛЕН. Когато питах, дали имат гадателски способности и ме цензурираха.... Аман от обработка на съзнанието....

Патента отхвърлен, преди месец спряхя Uber. Човек ще си помисли че доста депутати участват в такси-компании.

Да, спират Uber, а миризливките да продължават да тъпчат пари и не плащат данъци !

През Uber текат едни пари, които не влизат в касата на офшорко и тиквоняка. Миризливите си плащат рекета на когото трябва, затова и цената им е висока, а и нелегално дерат кожи. Няма как Uber да съществува в България, защото е в полза на хората, а не лично на премиера.

Клек-шопа работи без почивен ден.

Работи без почивен ден и през ноща. Днес му е празник , нали арестуват ВОЛЕН и пак и на празника си рабати. Ех , много работяги тия бе

Как изглежда едно еврейче - мултаче от измисления преход! Субект, който за двата си престоя в Бочко-1и2, не е свършил за една стотинка нещичко!

Гащите им треперят от страх.Ами винетките?

Този данък служи само за да се установи монопол в таксиметровия бранш. Сега такситата са добре за клиентите защото ги има много и не могат да вдигат цените. . Това което ще стане е че големите фирми ще държат цената висока докъто останат само те и нелегалните таксита (на които им дреме какви данъци има). Тогава ще повишат цените, но вече ще са убили малките фирми и такситата под наем. Да не говорим че може и по-зле да стане, прехвърляйки данъка на таксиметровите шофьори.

И това с винетката ако махнат както и сказаните ще земат да поумнеят а и с цигарите ние не сме европа

Винетките са си напечатани сновите цени тихом мълком така че няма как да ги махнат,,Всичко което бърка в джобовете на управляващи и съдружници НЯМА как да го приемат защото никой не играе срещи интересите си освен тъпите българи на избори,

Да се бележат всички герберасти. Да си знаем мъчителите.

с едни скапани таксиджии не може да се справи, тръгнали държава да управляват.

Мръсни крадци!! Не се наядохте!!! Не се наядохте !!! Ножа е вече до кокала бе мръсници !!! Посегнахте вече и на най-святото - на ракията и на цигарите и на къщичките на хората. От какво още не сте издоили?? Проклети да сте и вие и поколението ви до девето коляно !!!

Жаждата за власт и кражби, кво ли не прави.

Че ти не беше ли от тия? Или е време да се обръщаме? Леко де, още не е припарило!

Патента беше отхвърлен ама ПЛОСКИЯ НЕ защото ще да бръкне в джобовете на най колемите хайдути в България,,

Всичко което засяга софиянци ще бъде отхвърлено . Ще остане това което засяга малкото останали спящи в загиващите градчета и селца , нали целта е по бързото унищожение на българина. ВСофия са на парно , те не ползват газови бутилки , те не садят домати в двора си , те не варят ракия ......... Смешни , страхливи и жалки управници избрани с измама или по точно назначени от фащ

Предпазливи са ГЕРБ, но все някъде ще стъпят накриво, както са тръгнали да дерат кожи.