И икономическото министерство е против данък ”вредни храни”

Законопроектът на здравния министър за данък "вредни храни" нито е получил оценка въздействие, нито е съгласуван с други министерства.

Обратно в новината

Коментари - И икономическото министерство е против данък ”вредни храни” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се въведе такъв данък на първото място трябва да бъде кока кола зеро. Този тъй рекламиран продукт е изключително вреден за здрави хора, подходящ е само за диабетици, които не са претенциозни към това, което поглъщат.

В този сайт има злобни пенсионери, които се чудят по какъв начин да обидят правителството. Такива не живеят, дълго поради омразата си към всичко добро и правилно.

И какво му е положителното на това правителство? Ако увеличаването на данъчната тежест към населението и прокарване на лобитски закони, които се опитват да маскират като "реформа" го смяташ за положителен акт? - ОК! Аз до тук съм силно разочарован и няма да ги подкрепям повече!!!

Айде скрии се,гопожо,поне не се излагай,че си лобист!От вас полза няма,нито ви интресува храненето, боклуци!А защо не забраните пилешкото с хормони,какви са тези огромни пилета,натъпкани с какво ли не,после месото било леко,ами точно това не е!То си има агенция по храните,обаче и тя спи и тя свирка на монополите!Това псевдо"деликатестно" сирене няма ли да го забрянят!Но етикетите на хранителните вече ги оправиха,нагодиха се!Преди пишеше на етикета кое е маслото,а то винаги е хидрогенирано,а сега пише само растителни масла,евнтуално кои ,без съотношение и процент!Гледат да си потулят машинациите!

Проблемът. Данъкът е лудост, а отровните храни носят милиарди на производители и продавачи, затова Москов е нежелан. Данъкът- акциз всъщност е право в целта и обезсмисля употребата на отрова, която здравеопазването трябва да плаща. И сътресението е факт. Съчетан с останалото, провала на Иванов пак не може да бъде скрит. Москов показа реални наченки на съкращения на разходите в здравеопазването, от където нямаше управия. Дори и да не е перфектен, сега го свалят съвместно хората на Кънев и ГЕРБ. Съдебната реформа е чиста лъжа. Протестерите искаха да въведат конвент за саморазправа с неудобните и издигане на послушни прокурори, които при послушни съдии да прокарват хубави осъдителни присъди. Това не мина докрай и сега протестират. Масата от хора не вижда документите и подскача за собственото си унищожение. Тия не са реформатори, а реформата им е поточе за евросредства. Положението е още по- зле- политическата формация търси унищожението на всички остатъци на съпротивата срещу комунизма и комунистите. Ако Москов не последва останалите, той е похарчен , както от тях, така и от ГЕРБ. Едва ли някой ще го приеме повече. Потресаващото е, че едните не показват проекта си и го крият, а другите извеждат норми, които са плашещи. Това не е демокрацията, а ние няма и за какво да ги коментираме, защото сме вън от всякаква игра и живота.

Да се намали данъка върху всички полезни храни като плодове, зеленчуци и най-важното българските ЧЕРВЕНИ ВИНА! И да се махне здравеубийствения акциз!

Само дето в това министерство сте вземи единия блъсни другия!За пет пари работа не сте свършили!Сега ще гледаме интересите на бизнеса,как да слагат нискокачествени евтини съставки,особено хидрогенираните масла,които почнаха да не ги и изписват както подобава,нито процента,а някакъв чужд опит,без да се знае дали изобщо е така,а не здравето на обществото!Какво може да се очаква от неработещо министерство и разни недоразумения дето заемат постове,а нищо не работят!Абе за вас няма ли атестации на три месеца,какво сте свършили,какво сте направили за икономиката и повишаване на доходите,ако няма нищо насреща,обирайте си крушите!Няма да ви търпим четири години,да клатите столовете!

Глупав е този данък и няма никакъв смисъл от него.

Жалките напъни на Москов да измисли НЕЩО страшно много напомнят на опитите на Миро Ирландската мърша да въвежда някакви измислени стандарти. Лошото е, че Москов е здравен министър, а не земеделски "и на храните", и вместо да измисли нещо за здравеопазването - тръгнал да мисли за бюджета на държавата. Москов (Петьо Хубавото) - тотално безсилен, без идеен човек, единственият министър, който се сети да си вземе специална кола за него за 300,000 лева, защото бил министър... Иначе: Нищо ново. Пак някакви министри, намерени по магистралата, които искат да се харесат на Някого, не казвам Кой.

Москов що вместо да си оправи бакиите (т.е. здравната каса и болниците) е тръгнал да гледа в чуждото канче?

По-здрава нация, по-малко разходи за здравеопазване.

нима консуматорите на бурени живеят по 100 год. и не боледуват ? кой ще даде гаранция ,че ако ям бурени ще живея 100 год. а ако блажа и пийвам ракийка на 50-60 год ме чака смъртта ?

"Според министър Десислава Танева няма юридическо понятие "вредни храни"." Юридическо може да няма, но със сигурност има медицинско. Решение? Вдигане на доходите, за да може хората да си позволяват редовно сьомга и други морски деликатеси. Ако получавате 1000 единици в Испания, то 1 килограм цяла охладена сьомга ви е 6 евро. А в България е 25-26 и повече единици.

Въведоха данък на напълно нормални продукти - шоколад, бисквити, чипс. Това не е данък вредни храни, а данък средна класа (доколкото има такова понятие в България, по скоро се разбира - хора с работа и постоянен доход). Истински вредните храни никой не закача - кремвирши от косми и тоалетна хартия, ГМО-та, Е-та и т.н. Просто правителството на мутрата използва всякакъв начин да бръкне директно в джоба на българина и да се докопа до всеки свободен лев в обръщение. Сега се сетиха, че данакът е идиотски и може и да го отменят, обаче търговците вече си вдигнаха цените и монопола е доволен.

ама има ли някой , който да вярва в написаното на етикетите и не на последно място да може да прочете написаното на тях ? мама и тате (баба и дядо също) не ги интересува написаното , а гледат цената. това е простата истина. простират се според джоба си. и дали на етикета пише ,че е Био или произведено по БГ стандарт за тях е все едно. да живее баницата, шкембето, ракийката , сланината, нашето сиренце !!! това е характерно за нашият регион.

Г Л У П А Ц И !!!!! Решение ИМА, НО НЕ ви ИЗНАСЯ!!!!!! ПРОСТО В Ъ Р Н Е Т Е стария БДС/български държавен стандарт/!!!!!!! Изпипан е през годините , НЯМА нужда да "мислите" нищо!!!! Остава ДА ГО ВЪВЕДЕТЕ и да следите за спазването му!!! Но ви е страх !!!! Защото 70% от боклуците в хранителните магазини ТРЯБВА да се СПРАТ от производство !!!!! НРЕДНИ са!!! Кучетата и котките НЕ ГИ ЯДАТ?!?!!!

БГ има едно задължение - щом дадена храна може да се продава в ЕС значи може и при нас да се продава. оттам идват проблемите. нашите стандарти са по-високи от западните , но сме задължени да ги предлагаме/продаваме. логично е да са по-евтини и за това бедният български народ ги купува. западняка иска мръвката да му издържа месеци без да се разваля и са го приели като норматив. за нас остава да се присъединим към неговите изисквания.

да, а заплатите ни са като в русия, странна държaва сме

т.е. европеиски цени, руски заплати

замисъла н америка е да се храним с ефтини генно модифицирани храни, от където се получават голями увреждания в човешкия организъм и от 12 годишни се започва с противозачатачни, антидепересанти и много добре ни свързват с химикофармацефтичната промишленост, и се започва с алергии, депресии, диaбет, сърдечни, бъбречни алцхаимер. за какво е американската фирма монсанто, защо чистите продукти на производителите са скъпи, за да се убие биологичночистото производство, аз подкрепям биопродуктите

АЗ предлагам всички храни да са безплатни, а вредните, който иска да си ги купува с пари.:Д

Е, добре, след като и на идиотите стана ясно, че хидрогенираните мазнини са де факто - смъртоносни, т.е. бомба с часовников механизъм, която неминуемо ще взриви я сърцето, я мозъка, защо те продължават да се тъпчат във всички тестени изделия: закуски (подчертавам - банички, кифли, кренвиршки), бисквити, хляб и пасти, торти, халви... Може поне да се опита с този данък да се ограничат и да прочетем в магазина и етикети, в които отсъства терминът "растителна мазнина". Работата е сериозна.

Москов ли е наред да бъде опраскан?

ха-ха-ха...

защо не излезе някой тюфлек и да каже защо като дадена храна е вредна се произвежда и продава ? логиката е много проста. нитратите в зеленчуците са вредни , но се продават , наркотиците са вредни - забранени са. тутуна е вреден - продава се. кока-кола ,бургери и всякакви полуфабрикати също са вредни , но се допуска да се продават. списъка може да се допълни със стотици продукти. ако управляващите ги е страх да ги забранят, то тогава смисъла за по-високи данъци/осигуровки за ракията и сланината са безсмислени.

Вместо пълна забрана и криминализиране производството и продажбата на вредни храни, отговорния за хорското здраве министър иска да ни удари и по здравето, и по джоба!

"Това каза в Пловдив зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева,..." Веднага да си разменят местата. Московски министър на икономиката, а Везиева на здравеопазването и социалното министерство..

Pesh0

Москов е разпоредил , Всички здравни вноски да се търсят от 2010 година .

По-добре да се намалят цените на полезните/био храни/еко храни, вместо да се скубе народа с данък ВРЕДНИ ХРАНИ

ти вярваш ли ,че има нещо Био ???

Биопроизводството се контролира изключително строго. На проктика няма български контролни органи.там изискванията са много рестриктивни спрямо производителите и това прави и цените високи.

Направете данък на вредните храни и субсидии за полезните. Тогава и аз ще съм ЗА! А дали и монсанто ще са ЗА? Никой не рита срещу монсанто (семейната фирма на рокфелеровската мафия)

КОИ СА ''МОНСАНТО''?????

на РАУНДЪП.

Гугъл има за тая работа. ДДТ е производство за монсанто. По-старите хора занят как са отровени нашите земи от тоя пестицид. И колко години му е полуразпада. Да не говорим за ГМО и мурафетите с препаратите. Единия от които е раундъп... Има филм в тубата. Потърси: "Истината за монсанто". "монсанто" с малко "М" го пиша защото въобще, ама ХИЧ не ги уважавам!

,,данък,, за вредни ,,храни,, от ,,вредни,, политици!!! има ,,логика,,!!!

Вредните храни са както вредния труд. "Полезни"!

По-добре спрете вредните храни! Как може?!- вредни храни на пазара!Тровите хората, после Москов се чуди как да ги лекува!

да проверите, дали и другите простотии на Москов с разните му там "основни и допълнителни пакети" не са били прилагани и след това отменяни в някои други по-развити страни? Че Моската е недоучен, това е повече от очевидно, но защо си прави експерименти на гърба на целия народ!

Я това министерство съществувало , с великия си министър дето за нищо на света няма да подаде оставка ...въпреки 0.3 % подкрепа на гласоподавателите и недоразумението Визиева от снимката ...от Русенския инспекторат по образование??? и интимна приятелка на ШЕФА МУ комуниста РАЙНОВ !

И икономическото министерство е против данък вредни храни Това по-скоро е данък,който вреди върху "финансовото здраве" на хората. Разбирам , че не достигат пари в бюджета, ама другаря Лукарски вместо да спи в министерството да вземе да създава условия за развитие на бизнеса.